اجتماعی

در طرح بیمه دانشجویی می‌توان سوابق سال‌های گذشته دوران دانشجویی را خرید؟

طرح بیمه تامین اجتماعی دانشجویی برای کلیه دانشجویان کشور در هر مقطع تحصیلی و دانشگاهی که تحصیل کنند از جمله خدمات موسسه تامین اجتماعی محسوب می شود که افراد می توانند با عقد قرارداد و پرداخت وجه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند. حق بیمه و سالهای تحصیلات دانشگاهی برای آنها سوابق پرداخت بیمه محسوب می شود.

به گزارش شیمیشی، شرط سنی برای استفاده از این طرح 18 تا 50 سال است و دانش آموزان بالای 50 سال باید سابقه پرداخت بیمه قبلی معادل سن اضافه قرارداد بیمه دانشجویی داشته باشند و در صورتی که متقاضی دانشجو 10 سال سابقه قبلی داشته باشد. بیمه است سابقه پرداخت ، از شرط سنی معاف خواهد بود، اما در این طرح، نرخ پرداخت حق بیمه برای دانش آموزان 12، 14 یا 18 درصد حقوق یا درآمد ماهانه انتخابی متقاضی است.

طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی، سه نوع حق بیمه دانشجویی وجود دارد: نرخ 12 درصد حق بیمه تعهدات بازنشستگی و فوت پس از بازنشستگی را پوشش می دهد. نرخ پرداخت حق بیمه 14 درصدی امکان استفاده از تعهدات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی را برای دانشجویان فراهم می کند و کامل ترین نرخ پرداخت حق بیمه در این نوع بیمه، نرخ 18 درصدی است که کلیه تعهدات مربوط به بازنشستگی را پوشش می دهد. ، مرگ و ناتوانی را برای افراد تحت پوشش به ارمغان می آورد.

شرایط استفاده از خدمات درمانی با بیمه دانشجویی

دانش آموزانی که طبق بیمه اولیا تحت پوشش خدمات درمانی قرار می گیرند در صورت انجام قرارداد بیمه دانش آموزی همچنان می توانند بدون پرداخت وجه اضافی از خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی استفاده کنند. همچنین دانشجویان و سایر بیمه شدگان این گروه مجاز به پرداخت هزینه امکانات مراکز درمانی ویژه سازمان تامین اجتماعی در سراسر کشور و مراکز تشخیصی، درمانی و درمانی طرف قرارداد خواهند بود. هزینه سرانه درمان برای تعداد افراد تحت تکفل که معادل هزینه سرانه درمان هر ساله در بودجه کشور پیش بینی شده است.

در این راستا دانشجویان می توانند از طریق اپلیکیشن تامین من به آدرس es.tamin.ir و یا از طریق اپلیکیشن تامین من برای ثبت نام در طرح بیمه دانشجویی به سامانه خدمات آفلاین سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند. همین سامانه و درخواست و یا پرداخت حضوری به شعب سازمان تامین اجتماعی و در صورت بروز مشکل در هنگام ثبت نام و عقد قرارداد با شماره 1420 مرکز ارتباطات مردمی تامین اجتماعی تماس بگیرید.

در همین راستا سامانه اطلاعات عمومی و نظارت سازمان تامین اجتماعی به سوالات متعدد مردم پاسخ داد.

1- در چه صورت امکان برگشت وجه بیمه وجود دارد؟

استرداد وجه تنها زمانی امکان پذیر است که بیمه اجباری همزمان با سوابق بیمه دانشجویی و بسته به اولویت بیمه اجباری برای فرد ارسال شود.

2- متقاضی در صورت نداشتن شماره بیمه چه باید بکند؟

در صورت نداشتن شماره بیمه باید بر روی دکمه «ثبت نام» کلیک کرده و موارد مورد نیاز را برای دریافت شماره بیمه تکمیل کند و سپس مراحل عقد قرارداد را انجام دهد. در غیر این صورت (در صورت وجود شماره بیمه) این منو نمایش داده نمی شود.

3- آیا بستن قرارداد بیمه دانشجویی منجر به کاهش مستمری می شود؟

از آنجایی که تحصیل شغل محسوب نمی شود، در صورت استفاده دانشجو از مستمری بازنشستگی، با قرارداد دانشجویی مستمری وی قطع نمی شود.

4- آیا با بیمه دانشجویی امکان خرید سوابق سالهای قبل (دوره دانشجویی) وجود دارد؟

خیر، در صورتی که دانشجو فقط در حال تحصیل باشد امکان عقد قرارداد و ثبت سابقه وجود دارد.

5- آیا امکان خرید بیمه دانشجویی وجود دارد؟

بیمه دانشجویی از تاریخ عقد قرارداد شروع می شود و امکان خرید ثبت نام دانشجویی بعدی وجود ندارد.

6- تفاوت بیمه دانشجویی و شخصی چیست؟

بیمه دانشجویی بر اساس مقررات مربوط به خود بیمه شده و خوداشتغال است. با این تفاوت که اگر دانش آموز وابسته به والدین خود باشد، ممکن است قرارداد بیمه دانشجویی منضم شود و این قرارداد موجب گسستن تعهد نمی شود.

7- آیا امکان ادامه بیمه دانشجویی بعد از فارغ التحصیلی وجود دارد؟

بله امکان ادامه پرداخت بیمه به صورت بیمه اختیاری یا خودبیمه پس از فارغ التحصیلی وجود دارد و سوابق بیمه دانشجویی پس از اتمام دوره تحصیل با سوابق پرداخت بیمه ادغام می شود.

8- آیا بیمه دانشجویی در خارج از کشور داریم؟

– این بیمه فقط برای دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه های داخل کشور می باشد. دانشجویانی که در دانشگاه های خارجی تحصیل می کنند می توانند از بیمه ایرانیان خارج از کشور استفاده کنند.

9- مزایای بیمه دانشجویی چیست؟

گرچه هدف دانشجویان در دوران تحصیل کسب دانش، مهارت و توانایی مشارکت در آینده کشور است و فعالیت آنان کار محسوب نمی شود، اما دانشجو به عنوان سرمایه ای ارزشمند نقش اساسی و مهمی در توسعه اقتصادی دارد. و توسعه کشور و با دانش دانش بنیان نقش اساسی در تولید و اشتغال دارد و برای تضمین آینده آنها باید از حمایت های بیمه ای مانند مستمری، از کارافتادگی، فوت و خدمات درمانی برخوردار باشد. علاوه بر این سازمان تامین اجتماعی در چارچوب قانون بیمه خوداشتغالی بستر بیمه ای را برای دانشجویان فراهم کرده است و اکنون امکان عقد قرارداد و پرداخت کامل حق بیمه برای آنان فراهم شده است.

10- بیمه فرزندان دانش آموز چگونه است؟

در صورت دانش آموز بودن فرزند می تواند با مراجعه به سامانه es.tamin.ir نسبت به اتصال لیست بیمه شدگان / بیمه های ویژه بیمه جامع خانواده ایران / قرارداد بیمه دانشجویی ; برای انعقاد قرارداد و پرداخت مبلغ بیمه. اگر دانش آموزی فرزند تحت تکفل داشته باشد، در صورت انتخاب حمایت درمانی با پرداخت سرانه درمان؛ حمایت های پزشکی نیز برای فرزند او انجام می شود.

11- آیا می توان بیمه دانشجویی را با تامین اجتماعی پیوند داد؟

سوابقی که در نتیجه قرارداد بیمه دانشجویی ایجاد می شود برای بهره مندی از تعهدات بلندمدت موسسه تامین اجتماعی در سوابق بیمه شدگان درج می شود.

انتهای پیام

تیم خبری مقالات اجتماعی

پژوهشگر اجتماعی با نگاهی منطقی و نوآورانه. ارائه دیدگاه‌های تازه درباره تفاوت‌های فرهنگی و مسائل اجتماعی.
دکمه بازگشت به بالا