اقتصادیترندهای کسب و کار

نکات طراحی باغ ۱۰۰۰متری کیوی

آماده کردن زمین

تسطیح

در جاهایی که ناهمواری وجود دارد باید زمین را تسطیح کرد و این تسطیح،‌ تسطیح کلی است و بعد از تسطیح زمین عملیات دیگر باید انجام شود. برای طراحی باغ ۱۰۰۰متری و خرید نهال کلیک کنید.

شخم زمین

بعد از تسطیح،‌ زمین را باید شخم عمیق زد چون درخت به خاک عمیق نیاز دارد.

کود دادن

در پاییز عملیات کود دادن را انجام می دهند و عمل کود دادن را باید با اداره خاکشناسی منطقه هماهنگ کرد تا مقدار مناسبی کود مصرف شود. در خاک های با حاصلخیزی متوسط تا ضعیف می توان ۳۰ تا ۶۰ تن کود دامی را به زمین داد و باید کود را در تمام سطح زمین پخش کرد و می توان ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم کود سوپر فسفات تریپل را به طور یکنواخت در پاییز همراه با کود دامی در خاک پخش کرد و بعد آن را با خاک مخلوط و زیر خاک نمود.

بلوک بندی و خیابان بندی

اگر زمین وسیع باشد مساله بلوک بندی و خیابان بندی در نظر است ولی در زمین های کوچک لازم نیست. در اطراف باغ یک خیابان جهت عملیات حمل و نقل کود و غیره احداث می کنند و عرض آن ها را ۶-۴ متر و خیابان های داخلی را بین ۴-۳ متر می گیرند. در بلوک بندی نیز زمین را به بلوک های ۵/۲ هکتاری تقسیم می کنند.

گود برداری

برای گود برداری باید خطوط کشت مشخص شود . برای اینکه خطوط موازی باشند باید زمین گونیا باشد و برای گونیا کردن زمین در دو گوشه زمین یک میخ چوبی کوبیده و خط به دست آمده از اتصال دو نقطه را به وسیله ریسمان مشخص می کنند و سه متر از آن جدا کرده و یک نیم دایره می زنیم و سپس از نقطه اولی ۴ متر فاصله گرفته و نیم دایره ای می زنیم و محل تقاطع نیم دایره ها را به نقطه اول وصل کرده و تا انتهای زمین خطی رسم می کنیم و در گوشه بعدی نیز همین کار را انجام می دهیم و خطوط اصلی به دست می آیند. بعد از گونیا کردن،‌ زمین را میخ کوبی می کنیم به فرض اینکه نخواهیم عیب رد بکاریم و با مطالعه پایه آن که اگر بذری بود فاصله را ۶ در ۶ متر می گیریم و در روی خطوط اصلی اطراف زمین ۶ متر به ۶ متر علامت می زنیم با رسم خطوط موازی از روی نقاط مشخص شده محل تقاطع این خطوط را میخکوبی می کنیم و در همین نقاط نیز گود برداری می کنیم.

موقع و فصل کشت درختان میوه

موقع و فصل کشت درختان همیشه سبز مثل مرکبات موقعی است که درجه حرارت ۱۲-۱۰ درجه بالای صفر باشد برای درختان خزان شونده موقعی است که درخت در حال خواب زمستانی است که یا در اواخر پاییز موقعی که درخت خزان کرده است می باشد و یا در اواخر اسفند ماه که درخت هنوز از خواب بیدار نشده است،‌ می باشد که در مناطق معتدل در اواخر پاییز و در مناطق سردسیر بهترین موقع در اسفند ماه است که از آسیب به سیستم ریشه ای گیاه جلوگیری کنیم. درختان همیشه سبز را باید در خاک جا به جا کنیم و برای این منظور باید آن را درگونی و یا در جعبه گذاشت و سپس با احتیاط در محل اصلی کاشت. درختان زینتی همیشه سبز را نیز بهتر است همراه خاک جا به جا کرد.

گردو

وطن اصلی گردو مناطق مرکزی اروپا- قفقاز و شمال آسیای صغیر است. گردو اصولا نسبت به سرمای زمستان حساس نیست ولی حساسیت زیادی نسبت به سرمای بهاره دارد. انواع آن سنگی- کاغذ و مغر سفید می باشد. عمر مفید گردو ۶۰ سال و عمر طبیعی آن ۱۵۰ سال می باشد و شروع باردهی آن از سن ۶ تا ۸ سالگی است. گردو دارای ریشه های عمیق می باشد و نسبت به خاک های قلیایی حساس و نسبت به آب های زیر زمینی فوق العاده حساس می باشد. گردو به غرقاب شدن در اوایل بهار بسیار حساس است و در عرض ۲ تا ۳ روز غرقابی از بین می رود.

ازدیاد گردو توسط بذر می باشد و پیوند نیز انجام می گردد که نوع پیوند وصله است و در خرداد ماه انجام می شود. ارقام گردو از نظر حساسیت به سرما با هم متفاوتند. اکثر ارقام تجاری در دمای ۹- درجه سانتی گراد خسارت می بینند و در درجه ۲۰- درجه سانتیگراد خشک می شوند. گردو برای رشد و رسانیدن محصول خود به فصل رشد به اولانی نیازمند است به همین دلیل در بهار زود فعالیت خود را آغاز می کند و در پاییز دیر به خواب می رود.

و در نتیجه اغلب یخبندان های بهاره و پاییزه به آن آسیب می رساند. در گردو های بارور برای رسیدن محصول باید دمای محیط چند هفته قبل از برداشت ۲۷ تا ۳۲ درجه سانتیگراد باشد. دماهای بالاتر باعث سوختگی میوه (بادزدگی) و سیاه شدن رنگ مغز آن و دماهای کمتر باعث چروکیده شدن مغز می گردد. بادزدگی اوایل فصل باعث پوک شدن میوه می شود. نیاز سرمایی آن بین ۴۰۰ تا ۱۵۰۰۰ ساعت دمای بین ۰ تا ۷+ درجه سانتی گراد می باشد. فاصله کاشت درخت گردو ۱۰ متر در ۱۰ متر می باشد. برای اینکه فاصله بین درختان خالی نماند معمولا بین درختان گردو درخت هلو می کارند و بعد از اینکه درختان گردو به بهره برداری رسید درختان هلو را حذف می کنند و در بعضی جاها در سال های اخیر از درختان گردوی پا کوتاه به جای هلو استفاده نموده اند. برای مناطقی که خاک عمیق و حاصلخیز دارند کشت به روش زیر توصیه می شود:

درختان گردو به صورت مستطیلی و به فاصله ۹ در ۱۲ متر و به فواصل ۶ در ۵/۴ متر ما بین آنها درختان دیگر غرس می شوند.

۱۰ تا ۱۱ سال پس از اینکه درختان بزرگ شدند و شاخه های به هم نزدیک شدند درختان خارج می شوندو فاصله درختان گردو به ۹ متر افزایش می یابد و اولین عمل تنک کردن صورت می گیرد و درختان عرض مستطیل خارج می گردند. ۱۸ تا ۲۵ سال بعد دومین عمل تنک کردن انجام شده و تنها درختان اصلی باقباغبانی یک مهارت است و یک باغبان اگر اصول باغبانی را رعایت نکند، هیچ وقت موفق نخواهد شد. مهمترین اصول باغبانی عبارتنداز : ۱- علاقه مندی به کار  ۲- شناخت عمومی در مورد گیاهانی که با ان سر و کار دارد ۳- روشهای نگهداری که شامل:

هرس، کود دهی، سمپاشی ، تعویض به موقع گلدانها، تهیه خاک مناسب ، ابیاری و مبارزه با علف هرز.

آموزش و نکات باغبانی؛ زمان کود دهی

میزان کود دهی بسته به نوع خاک بستر فرق می کند. بعضی از خاکها از لحاظ مواد غذایی فقیرند و بعضی خاکها غنی هستند. بنابر این میزان کود دهی بسته به نیاز گیاه فرق می کند. اگر از کودهای میکرو استفاده شود مثل ۱۲ ۱۲ ۳۶ و یا ۲۰ ۲۰ ۲۰ معمولا دو قاشق در ۲۰ لیتر اب حل نموده پای هر درخت ۳ تا ۴ لیتر ریخته شودوهر ماه تا رشد گیاه ادامه داده شود.

یا یک قاشق در ۲۰ لیتر اب حل نموده بر روی شاخ وبرگها اسپره شود .روش دیگر کود دهی استفاده از کودهای دامی پوسیده شده است .هنگامی که گیاه در حال خزان یا استراحت است بایستی پای درختان شخم زده و مقداری کود دامی پوسیده به ان اضافه شود.

آموزش و نکات باغبانی ؛ خاک مناسب

اغلب گیاهان به خاک مناسب نیاز دارند،خاک مناسب خاکی است که از لحاظ مواد غذایی غنی و از زهکش خوبی برخور دار باشد.خاک مناسب ترکیبی از خاک برگ + خاک لوم و درصد کمی از ماسه است . زمین بایستی از زهکش خوبی بر خوردار باشد.

آموزش و نکات باغبانی؛ مبارزه با آفات وسمپاشی

زمان سمپاشی و میزان ان بسته به نوع گیاه فرق می کند اگر درختان میوه بخصوص مرکبات داشته باشید.سالانه سه بار سمپاشی انجام می گیرد. اسفندماه و تیر ماه و شهریورماه.در هر بار می توان از سمهایی مثل قارچ کش ،حشره کش و کنه کش استفاده نمود.

میزان سم در ۲۰ لیتر اب : قارچکش ۴۰سی سی وحشره کش ۱۰ سی سی و کنه کش ۵ سی سی . بقیه درختان میوه سالی دو بار سمپاشی انجام گیرد کافی است.سعی کنید سمپاشی هنگام عصر انجام گیرد تا از تبخیر شدید سم جلو گیری شود تا سم مدت بیشتری روی گیاه باقی بماند.

آموزش و نکات باغبانی؛ تاثیر هرس کردن در گیاهان 

هرس به معنی حذف کردن یا کم کردن بعضی از اندامهای گیاهان می باشد . امکان دارد هرس در اندامهای هوایی یا در ریشه گیاهان انجام گیرد.

۱هرس در اندام هوایی : شامل برگها و شاخه های زاید می باشد . گیاه برای رشد به فضای مناسب احتیاج دارد.گاهی اوقات شاخه ها و برگها ی اضافی فضای مناسب برای رشد گیاه را کمتر می کند. بنابراین با تشخیص شاخه ها و برگهای زاید و بیمار باید انها را حذف نمود تا گیاه شادابی خود را حفظ کند .

در درختان میوه مثل کیوی که دارای برگهای پهنتر هستند، علاوه بر شاخه ها بعضی از برگها را نیز می توان هرس نمود .تا نور کافی به داخل شاخ وبرگها برسد و میوه ها از کیفیت خوبی برخوردار شوند.هرس کردن باعث می شود تا گیاه شاخه های جدیدتر با شادابی بیشتر تولید کند .

۲هرس ریشه : درگیاهانی که بصورت بنسای نگهداری می‌شوند علاوه برهرس شاخ وبرگها، هرس ریشه نیز انجام میگیرد در حالت بنسای چون هدف کوچک نگهداشتن گیاهان است بنابراین تعداد ریشه ها کمتر نموده تا گیاه رشد کمتری کند .

بعضی از گیاهان به صورت گلدانی نگهداری می شوند با بزرگ شدن گیاه مجبور به تعویض گلدان خواهید شد.زیرا ریشه ها افزایش پیدا کرده و حجم خاک کمتر می شود با این شرایط گیاه شادابی خود را از دست می دهد .بنابراین بایستی گلدانها تعویض نمود .

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی
دکمه بازگشت به بالا