علمی و پزشکی

کدام مواد غذایی برای روزهای آلوده سال مناسب‌ترند؟

با افزایش آلودگی هوا در بسیاری از شهرهای جهان، آسیب های تنفسی ناشی از بسیاری از آلاینده های هوا نیز در حال افزایش است.

به گزارش شیمیشی، آلاینده ها همیشه در هوا وجود دارند اما با افزایش آلودگی هوا غلظت آنها افزایش می یابد و هوا برای سلامت انسان خطرناک می شود. همچنین عواملی مانند دود سیگار، ذرات گرد و غبار، آلاینده هایی مانند مونوکسید کربن و رادون برای سلامتی مضر هستند.

اگرچه استفاده از ماسک و انجام اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از آلودگی هوا مفید است، اما توجه به رژیم غذایی خاص در هنگام آلودگی هوا نیز ضروری است. داشتن سیستم ایمنی قوی و مصرف مواد مغذی کافی برای کمک به بدن برای مقابله با این آلاینده ها ضروری است. بیش از هر ماده مغذی دیگری، دریافت آنتی اکسیدان کافی در روزهای کثیف اهمیت بیشتری دارد.

در زیر نکات مفیدی درباره رعایت رژیم غذایی مغذی در روزهای آلودگی هوا برگرفته از سایت «نیوز 18» آورده شده است:

1) ویتامین C: قوی ترین آنتی اکسیدان برای بدن ما ویتامین C است که به راحتی در مرکبات یافت می شود. ویتامین C محلول در آب است و رادیکال های آزاد مضر برای بدن را خنثی می کند. مهمتر از همه، به بازسازی ویتامین E نیز کمک می کند. همچنین سبزیجاتی مانند برگ گشنیز، دانه های روغنی، جعفری، کلم و برگ فوفل و میوه هایی مانند آمول (غاز هندی) و «گواوا» سرشار از ویتامین C هستند.

بیشتر بخوانید:

2) ویتامین E: ویتامین E محلول در چربی اولین خط دفاعی در برابر آسیب به سلول های انسان را فراهم می کند. روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، روغن آفتابگردان و روغن برنج منابع اصلی ویتامین E برای بدن ما هستند. سایر منابع غنی بادام، تخمه آفتابگردان و گردو هستند. ماهی سالمون، ماهی قزل آلا و ماهی تن نیز از منابع مهم این ویتامین هستند.

3) بتا کاروتن: با جایگزینی ویتامین A در بدن ما، بتاکاروتن نقش مهمی در کنترل التهاب ایفا می کند. منابع مهم بتاکاروتن عبارتند از سبزیجات برگ دار، گل همیشه بهار، گشنیز، شنبلیله، برگ تربچه، هویج، کاهو و اسفناج.

4) چربی های امگا 3: خوردن چربی های امگا 3 به محافظت از بدن در برابر اثرات مضر آلودگی هوا کمک می کند. بهترین منبع چربی های امگا 3 ماهی است. البته اگر گیاه خوار هستید، می توانید آجیل، دانه هایی مانند گردو، دانه چیا و دانه کتان نیز بخورید. همچنین دانه های شنبلیله، دانه خردل و عدس منابع خوبی از چربی های امگا 3 هستند.

5) راهکارهای طب سنتی: علاوه بر این ویتامین ها و روغن ها، برخی از گیاهان و ادویه ها نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. زردچوبه یکی از آنتی اکسیدان های شناخته شده است. مخلوطی از زردچوبه و روغن حیوانی می تواند سرفه را تسکین دهد و علائم آسم را کاهش دهد.

کدام غذاها برای روزهای کثیف سال مناسب ترند؟

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، اثرات ترکیبی آلودگی هوای محیط و آلودگی هوای داخل ساختمان هر ساله با هفت میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان همراه است.

علاوه بر این، حدود 2.4 میلیارد نفر در معرض سطوح خطرناک آلودگی هوای داخل خانه قرار دارند زیرا از اجاق‌های ساده برای پخت و پز استفاده می‌کنند که سوخت آن از نفت سفید، زیست توده (چوب، فضولات حیوانی و بقایای محصولات کشاورزی) و زغال‌سنگ تامین می‌شود.

از مه دود در شهرها گرفته تا دود داخل ساختمان، همه آنها اجزای آلودگی هوا هستند که تهدیدی بزرگ برای سلامتی و آب و هوا است.

آلودگی هوای محیطی (در فضای باز) هم در شهرهای بزرگ و هم در مناطق روستایی منجر به ایجاد ذرات ریز می شود که باعث سکته مغزی، بیماری های قلبی، سرطان ریه و بیماری های حاد و مزمن تنفسی می شود.

در همین حال، به گفته کارشناسان، ارتباط بین آلودگی هوا و سلامت روان ممکن است یک توضیح بیولوژیکی داشته باشد.

قرار گرفتن در معرض ذرات ریز می تواند سطح سیتوکین را افزایش دهد. سیتوکین ها انتقال دهنده های عصبی هستند که در پاسخ به عفونت و التهاب تولید می شوند که با افسردگی نیز مرتبط هستند. قرار گرفتن در معرض گرما نیز می تواند حرکت را مختل کند.

داده‌های سازمان بهداشت جهانی همچنین نشان می‌دهد که تقریباً کل جمعیت جهان (99 درصد) در معرض هوای بیش از حد تعیین‌شده توسط دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی و حاوی سطوح بالایی از آلاینده‌ها هستند. همچنین کشورهای کم درآمد و متوسط ​​بیشتر در معرض این آلودگی هستند.

کدام غذاها برای روزهای کثیف سال مناسب ترند؟

کیفیت هوا ارتباط نزدیکی با آب و هوای زمین و اکوسیستم های سراسر جهان دارد. بسیاری از محرک های آلودگی هوا (یعنی سوزاندن سوخت های فسیلی) نیز منابع انتشار گازهای گلخانه ای هستند. بنابراین، سیاست‌های کاهش آلودگی هوا، راهبرد موفقی را هم برای اقلیم و هم برای سلامت انسان ارائه می‌کند و بار بیماری‌های آلودگی هوا را کاهش می‌دهد و در عین حال به کاهش پدیده‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت تغییر اقلیم کمک می‌کند.

انتهای پیام

تیم خبری مقالات علمی

به عنوان نویسنده علمی و پزشکی، با استفاده از الگوریتم BERT گوگل، هدفم این است که متونی را ارائه دهم که علاقه شما را به علم پزشکی تحریک کند و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهم.
دکمه بازگشت به بالا