ترندهای کسب و کارعلمی و پزشکی

کاربرد نانو در لوازم آرایشی بهداشتی

استفاده از فناوری نانو تغییرات متفاوتی در محصولات آرایشی و بهداشتی ایجاد می‎کند. مثلاً خواص نوری آن‎ها را تغییر می‎دهد (مانند کرم‎های ضد آفتاب که بر روی پوست تاثیر شفاف‎کنندگی هم دارند) و باعث می‎شود اسانس‎ها طولانی‎تر و بهتر عمل کنند. علاوه بر این، نانوساختارها می‎توانند محصولات آرایشی و بهداشتی را در برابر اثر نور و اکسیژن حفظ کنند. این خاصیت به خصوص برای مولکول‎های آنتی‎اکسیدان مفید است. این مواد همچنین می‎توانند به لایه‎های عمیق‎تر پوست نفوذ کنند و عملکرد بهتری از خود نشان دهند.

اغلب سوالی که پرسیده می شود کرم گاتیو از کجا بخرم ؟ فروشگاه بیز پلاس یکی از نمایندگی‌های معتبر این محصولات است که می‌توانید در هر نقطه از ایران هستید، از طریق این فروشگاه سفارشات خود را انجام دهید.

نانوذرات توانایی پراکندگی اشعه UV را دارند، بنابراین به عنوان فیلترهای فیزیکی اشعه ماوراء بنفش هم عمل می‎کنند. علاوه بر این‎ها، نانوذرات امکان آبرسانی بهتر به پوست را هم فراهم می‎‎کنند. این ذرات، یک فیلم نازک محافظ روی پوست تشکیل می‎دهند و از کاهش رطوبت پوست جلوگیری می‎کنند. این فناوری همچنین از به وجود آمدن ظاهر چرب روی پوست جلوگیری کرده و خواص حسی را نیز بهبود می‎بخشد.

ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی نانو به قدم‎های بیشتری در مقایسه با سایر محصولات آرایشی و بهداشتی نیاز دارد. این مواد باید به دقت تجزیه و تحلیل شوند. بسیاری از تولیدکنندگان به ساخت این محصولات روی آورده‎اند. بسیاری از شرکت‎ها نیز تصمیم دارند از فناوری نانو استفاده تا بتوانند محصولاتی منحصر به فرد بسازند. در این میان محصولات آرایشی و بهداشتی نانو با منشاء گیاهی از اقبال بیشتری در بین مصرف‎کنندگان برخوردار هستند. ترکیبات فعال زیستی گیاهی نانو به دلیل خواص و ویژگی‎های منحصر به فردشان می‎توانند معجزه‎ای در محصولات آرایشی و بهداشتی باشند.

ترکیبات فعال زیستی گیاهی نانو برای درمان پوست

ترکیبات فعال زیستی گیاهی ترکیباتی هستند که در گیاهان به مقدار کم یافت می‌شوند. این مواد  برای سلامت انسان بسیار مفید هستند و فرآیندهای زیستی فعال در بدن را ارتقا می‌دهند و از سرطان و بیماری‌های وخیم دیگر جلوگیری می‌کنند. از جمله برخی از این ترکیبات فعال زیستی گیاهی می‎توان به لیکوپن، لیگنان و ایندول اشاره نمود.

کاربردهای ترکیبات فعال زیستی گیاهی برای درمان پوست

۲- ضد آفتاب‎های نانو: ضد آفتاب‎ها از ما در برابر اشعه‌های مضر نور خورشید محافظت می‌کنند. اگر چه ضد آفتاب‎های تجاری موجود از ما در برابر اشعه‌های ماورای‌بنفش محافظت می‌کنند اما معایبی نیز دارند. این ضد آفتاب‎های ترکیبی، لایه سفیدِ چرب و گچی مانندی بر روی پوست ایجاد می‌کنند که تحریک‎پذیر بوده و دارای برخی از سموم است که برای سلامتی مضر است. گونه فلفل برزیلی (Schinus terebinthifolius) باعث افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدان‌ها در پوست شده و اشعه‌های مضر نور خورشید را مسدود می‌کند.

۳- نانوپاک‎کننده‎ها: پوست با لایه نازکی از هیدرولیپید پوشیده شده‎است که حاوی بقایای سلولی غدد اِکرین، چربی و آپوکرین است. اگر این مواد پاک نشوند، احتمال رشد باکتری‌ و ایجاد آکنه وجود دارد. با این حال، در بازار پاک‎کننده‎های پوست، از مقیاس ماکرو تا نانومتر در دسترس هستند. در این میان پاک‎کننده‎های نانو بسیار موثر هستند. به تازگی، پاک‎کننده‎هایی با لوریک اسید لیپوزومی نانومقیاس (۱۱۳ نانومتر) تولید شده‎است که برای پوست بسیار مناسب است و با استفاده مداوم از آن پوست تازه و بدون آکنه می شود.

۴- محصولات مراقبت از ناخن نانو: مراقبت از ناخن نانو، از محصولات جدید آرایشی و بهداشتی است که در بازار عرضه می‌شود. این محصولات بسیار بهتر از محصولات معمول و مرسوم ناخن است که نه تنها زیبایی و ظرافت را به ارمغان می‏‎آوردورد بلکه ناخن‌ها را نیز تقویت می‌کند. نانوذرات موجود در این محصولات به آن‌ها رنگ می‌دهد، هیچ گونه عارضه جانبی ندارد و باعث می‎شود ناخن‎ها به خوبی رشد کنند. این ترکیبات فعال زیستی از گیاهانی غنی از رنگ، مانند کاروتن (نارنجی)، کلروفیل (سبز)، کورکومین (زرد)، لیکوپن e (نارنجی مایل به قرمز)، آنتوسیانین (قرمز/ بنفش) و آناتو (زرد/ نارنجی) تولید می‎شوند.

۷- نانو لیپوزوم‎ها: لیپوزوم ها برای سیستم‌های دارورسانی بسیار خوب هستند، با این حال می‌توان از آن‌ها در محصولات آرایشی و بهداشتی نیز استفاده کرد. آن‌ها کروی شکل هستند و کارایی بالایی برای انتقال دارو به لایه پوستی دارند. اخیرا، لیپوزوم‎هایی با اندازه ۸۰ نانومتر از کورکومین در لوازم آرایشی مورد استفاده قرار گرفته‎است. بنابراین مواد شیمیایی مورد نظر ما (ترکیبات فعال زیستی) به راحتی به لایه پوستی منتقل می‎شوند. دلیل اینکه از نانولیپوزوم‎ها استفاده می‎شود این است که به‎کاربردن و کنترل این ذرات بسیار آسان است و هیچ گونه عارضه جانبی ندارند. به همین دلیل از آن‌ها در درمان‌های پوستی و سیستم‌های دارورسانی بسیار استفاده می‌شود.

۱۰- چای سبز نانو: چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی مانند کاتچین، اپی‌گالوکتشین و اپی‎کاتچین و… است که برای سلامتی و پوست انسان نیز بسیار مفید هستند. با این حال، محیط خارجی این آنتی‌اکسیدان‌ها را محدود کرده و باعث می‎شود نتایج شگفت‎آور خود را نشان ندهند. لیپوزوم‎های کاتچین چای سبز با نانوذراتی از ۱۳۰ تا ۲۶۸ نانومتر تشکیل شده‌است که بسیار مفید هستند زیرا اثر آن‌ها طولانی‌مدت و ماندگار است.

فرمولاسیون مبتنی بر فناوری نانو می‎تواند مزایای زیادی برای محصولات آرایشی و بهداشتی داشته باشد. اما در طول روند توسعه ممکن است چالش‎هایی ایجاد شود. برای ایجاد یک محصول قابل اعتماد، موثر و تجدیدپذیر، بهتر است تجزیه و تحلیل پارامترهای چندگانه صورت گیرد. به منظور ارزیابی احتمال خطر نانوذرات مورد استفاده در محصولات نانو، باید به موارد ذیل توجه نمود؛

۱- مشخصات فیزیکی و شیمیایی نانوذرات برای بررسی رفتار آن در چرخه حیات تعیین شود.

۲- واکنش دوز و اثرات آن بر روی بدن انسان به دقت بررسی و شناسایی شود.

۳- مطالعات آزمایشگاهی برای انتخاب انواع سلول‎های مرتبط و مدل‌های سلولی که نشان‎دهنده مسیر قرار گرفتن در معرض انسان است، مهم هستند.

۴- ارزیابی دوره زمانی نیز برای نشان دادن مواجهه حاد و مزمن از اهمیت نانوتکنولوژی حوزه‌ای نوآورانه از علم است که شامل طراحی، شناسایی، تولید و کاربرد مواد، دستگاه‌ها و سیستم‌ها با کنترل شکل و اندازه در مقیاس نانومتر (۱ تا ۱۰۰ نانومتر) است.

ادغام فناوری نانو در فرمولاسیون لوازم آرایشی به عنوان داغ ترین و نوظهورترین فناوری موجود در نظر گرفته می شود.

تولیدکنندگان لوازم آرایشی از مواد در ابعاد نانو برای محافظت بهتر در برابر اشعه ماوراء بنفش، نفوذ عمیق تر در پوست، اثرات طولانی مدت، افزایش رنگ و بسیاری موارد دیگر استفاده می کنند.

اولین بار در تاریخ،  لوازم آرایشی در حدود 4000 سال قبل از میلاد در مصر مورد استفاده قرار گرفت.

بعد از آن یونانی ها و به دنبال آن رومی ها، چینی ها، ژاپنی ها و آمریکایی ها شروع به استفاده از لوازم آرایشی کردند.

در کشورهای غربی، زنان در اواخر قرن نوزدهم به طور مخفیانه از لوازم آرایشی استفاده می‌کردند. در حالی که لوازم آرایشی از قرن بیستم به بعد کاملاً بدون پنهان‌کاری استفاده می‌شوند.

در قرن بیست و یکم، لوازم آرایشی و بهداشتی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند و تقاضای بالایی در بازار جهانی دارند.

منحصربه‌ فرد بودن و مزایای نانومواد در کنار تبلیغات موفق، کلید پذیرش این محصولات در بازار و قرار گرفتن در سبد محصولات مورد استفاده خانواده ها است.

نانومواد عمدتاً به دلیل سطح بالای آنها در واحد جرم، قابل تغییر هستند که باعث بهبود در حلالیت، واکنش پذیری، خواص مغناطیسی، الکتریکی و …. می شود.

استفاده از نانومواد در صنعت آرایشی و بهداشتی با بسیاری از محصولات مراقبت شخصی مانند کرم استرچ گاتیو ، کرم های مرطوب کننده، شامپوها و نرم کننده ها، و محصولات مراقبت از دندان سروکار دارد.

و در نتیجه، کاربردهای نانومواد در مواد آرایشی، شوینده و پاک کننده،  پانسمان زخم و پوشش‌های ضد میکروبی، روند امیدوارکننده‌ای را در توسعه فناوری نانو نشان داده‌اند.

طبقه بندی نانومواد

نانومواد را می توان بر اساس ابعاد و ترکیب طبقه بندی کرد.

مواد با حداقل یک بعد در مقیاس نانو را می توان به عنوان نانو مواد نام برد. به طور کلی، نانومواد دارای ساختارهای نانوکریستالی هستند که می توان آنها را به چهار بعد تقسیم کرد.

  1. نانومواد صفر بعدی (0D)  2. نانومواد تک بعدی(1ِD)  3. نانومواد دو بعدی(2D) و  4. نانومواد سه بعدی (3D)

سنتز نانومواد

تعدادی تکنیک برای سنتز نانومواد برای مواد آرایشی و شوینده ابداع شده است.

تکنیک های شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی رویکردهای پایین به بالا و بالا به پایین می توانند در سنتز نانومواد استفاده شوند.

در رویکرد پایین به بالا، نانومواد از اتم‌ها، مولکول‌ها یا خوشه‌ها از طریق سنتز شیمیایی ساخته می‌شوند.

در همین حال، رویکرد از بالا به پایین مستلزم کاهش اندازه مواد به ابعاد نانو با استفاده از تکنیک‌های برش و آسیاب  است.

نمونه‌هایی از تکنیک‌های شیمیایی برای سنتز نانومواد عبارتند از احیای شیمیایی، میکروامولسیون (کلوئیدی)، الکتروشیمیایی، سل ژل، به کمک مایکروویو و هیدروترمال.

از سوی دیگر، تکنیک های فیزیکی شامل فرسایش لیزری (پالسی)، رسوب بخار خلاء و آسیاب مکانیکی است. اغلب، کیفیت نانومواد تولید شده از طریق تکنیک های فیزیکی پایین تر از تکنیک های شیمیایی است.

علاوه بر این، تکنیک های فیزیکی نیاز به یک سیستم خلاء پرهزینه یا تجهیزات اضافه شده در هنگام اتمام خروجی دارند.

بنابراین، رویکرد از پایین به بالا بیشتر در صنایع استفاده می شود، زیرا فرآیندهای درگیر آسان تر از فرآیندهای از بالا به پایین کنترل و مقرون به صرفه تر هستند.

نقش ها و مکانیسم های نانومواد درلوازم آرایشی

نانومواد در لوازم آرایشی را می توان به عنوان نانوذرات محلول/زیست تخریب پذیر (مانند نانو امولسیون و لیپوزوم) و نانوذرات نامحلول/غیر قابل تجزیه (مانند نقاط کوانتومی، فولرن ها و ) طبقه بندی کرد.

نانوذرات به عنوان نانوحامل عمل می کنند تا پایداری محصول و نفوذ ماده فعال را افزایش دهند و مواد تشکیل دهنده مرتبط با سمیت و تحریک پوست را به حداقل برسانند.

به طور معمول، نانوذرات تنها از طریق منافذ فولیکولی مو و منافذ پوست،نفوذ می کنند.

پوست انسان مسیر قرار گرفتن در معرض نانومواد در محصولات آرایشی و بهداشتی است.

شکل زیر یک نمایش شماتیک از ساختار پوست انسان را نشان می دهد.

ساختار پوست از سه لایه تشکیل شده است که عبارتند از (خارجی ترین لایه پوست)، (حاوی بافت همبند سخت، فولیکول های مو و غدد عرق) و لایه زیرین (از چربی و بافت همبند) تشکیل شده است.

خارجی ترین لایه اپیدرم (استراتوم شاخی) به دلیل چربی دوستی و انسجام زیاد بین سلول ها به عنوان یک مانع عمل می کند.

نانومواد به طور فزاینده ای در محصولات مراقبت از مو، به ویژه فولیکول و ساقه مو مورد استفاده قرار می گیرند . شکل زیر آناتومی را نشان می دهد.

همچنین طیف گسترده ای از محصولات آرایشی مانند و زیرسازی پوست، رژ لب، خط چشم، رژگونه، سایه چشم و غیره وجود دارد. درمان های آرایشی مختلف با نانوذرات برای رفع چین و چروک و آسیب مو نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان از نمایندگی فروش محصولات گاتیو می‌توانید از طریق شماره‌های درج شده با مشاورین فروشگاه در ارتباط باشید و از نحوه ارسال و تخفیفات خرید عمده این محصول آگاه شوید.

دکمه بازگشت به بالا