ترندهای کسب و کارعلمی و پزشکی

 تفاوت کاشت مو FUE با FUT چیست و کدام یک بهتر است؟

تفاوت های کاشت مو در روش fue و fut چیست؟

قبل از اینکه به تفاوت کاشت ابرو به روش FUE یا FIT در مرکز تخصصی کاشت مو و ابرو بپردازیم، بهتر است نحوه اجرای دو روش را به طور مختصر توضیح دهیم.

●    کاشت مو به روش fut (برداشت نواری مو)

 در روش fut، نوار بزرگی از قسمت اهداکننده که معمولا در پشت و دو طرف پوست سر است، برداشته می‌ شود. واحدهای فولیکولی استخراج شده بعد از آماده سازی، در سوراخ‌ های ریزی که در ناحیه گیرنده ایجاد شده است، کاشته می‌ شوند.

●    کاشت مو به روش fue (استخراج واحدهای فولیکولی)

در روش fue، برداشت مو از ناحیه اهداکننده به صورت تار به تار انجام می‌ شود. در متدهای جدید، مرحله برداشت و کاشت به کمک دستگاه‌ های تمام اتوماتیک صورت می‌ گیرد. در نتیجه کاشت مو با بیشترین تراکم ممکن انجام می‌ شود. جالب است بدانید که برای کاشت ابرو نیز از این روش استفاده می شود.

مقایسه هرکدام از روش های کاشت مو fut و fue

انتخاب روش کاشت مو در کاشت ابرو در بهترین مرکز پیوند مو؛ یکی از مهم‌ ترین تصمیماتی است که متقاضیان پیوند طبیعی مو باید بگیرند. کاشت مو به روش‌های مختلفی انجام می‌ شود. در ایران، متداول‌ ترین تکنیک‌ های پیوند مو کاشت به روش fue و fut است. اگر قصد انجام کاشت مو را دارید، بهتر است اطلاعات کافی درباره این دو روش رایج کاشت مو را بدست آورید تا بتوانید با انتخاب مناسب‌ ترین تکنیک، موهای زیبایی را برای خود به ارمغان آورید. البته له این نکته نیز اشاره نماییم که مراحل کاشت مو در هر یک از این روش ها ممکن است که متفاوت باشد. تکنیک‌ های کاشت مو به روش fut و fue را می‌ توان از چند جهت با یکدیگر مقایسه کرد:

● کیفیت کاشت

در هر دو روش، حفظ کیفیت گرافت‌ ها برای رسیدن به حداکثر بازده بسیار اهمیت دارد. گرافت‌ های استخراج شده در هر دو روش حاوی لایه محافظی از چربی هستند. این لایه از آسیب رساندن به فولیکول‌ ها در طول فرایند کاشت و نیز خشک شدن آنها در زمانی که خارج از بدن هستند، محافظت می‌ کند. در روش fut، برداشت مو به صورت نواری انجام می‌ شود. سپس فولیکول‌ های مو در زیر میکروسکوپ و با دقت زیاد به همراه بافت همبند اطرافشان از یکدیگر جدا می‌ شوند. به این ترتیب، کیفیت گرافت‌ ها در روش fut بسیار بالا است.

در روش fue، واحدهای فولیکولی مستقیما از ناحیه اهداکننده برداشت می‌ شوند. از این رو، احتمال آسیب رساندن به واحدهای فولیکولی در طول فرایند استخراج زیاد است زیرا تنها قسمت بالایی فولیکول بطور مستقیم قابل مشاهده است. در تکنیک fue، مهارت و تجربه جراح در برداشت اصولی واحدهای فولیکولی بسیار اهمیت دارد. البته که عوارض این عمل زیباییی مانند خونریزی پس از کاشت مو تا حد بسیاری مرسوم می باشد. و اگر بعد از کاشت مو چنین موضوعاتی را تجربه کردید، اصلا جای نگرانی نیست. همچنین به این نکته توجه نمایید که یکی دیگر از روش های پرپشت کردن مو، انجام کربوکسی تراپی برای مو می باشد.

● استفاده از بانک مو

از تفاوت‌ روش fue و fut با در ناحیه اهدا کننده است. در روش اف یو تی، نوار مو از قسمت میانی بانک مو برداشته می‌ شود. واحدهای فولیکولی ناحیه میانی در برابر ریزش مو مقاومت بیشتری دارند. این در حالی است که در روش fue واحدهای فولیکولی از بخش وسیع‌ تری از ناحیه اهدا کننده برداشته می‌ شوند تا به میزان کافی گرافت حاصل شود. در واقع، در تکنیک اف یو تی، احتمال از بین رفتن برخی از واحدهای فولیکولی به دلیل فرایند ریزش مو وجود دارد.

علاوه بر این، در تکنیک fue میزان کل موی در دسترس محدود است. جراح در این روش می‌ تواند یکی از هر 5 فولیکول را در یک ناحیه خاص برداشت کند. این یکی از معایب پیوند مو به روش fue است که از ترمیم کامل مو در بسیاری از متقاضیان بویژه آندسته که دچار طاسی متوسط یا پیشرفته هستند، جلوگیری می‌ کند. البته امروزه به کمک متدهای جدید و تجهیزات پیشرفته، میزان برداشت فولیکول‌ های مو در روش fue به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. ابن نکته نیز قابل توجه می باشد که برای کسب بهترین نتیجه از کاشت مو توجه به مراقبت های بعد از کاشت مو بسیار مهم می باشد.

● اسکار در ناحیه بانک مو

در کاشت مو به روش fut، یک نوار پوستی از قسمت میانی بانک مو برداشته می‌ شود. ناحیه اهداکننده، سپس با بخیه بسته می‌ شود. درصورتیکه موهای عقب فرد بلند باشد، اثر جای زخم پنهان شده و دیده نمی‌ شود. چنانچه نیاز به کاشت موی مجدد باشد، مجددا از همان ناحیه فرایند برداشت انجام می‌ شود. به این ترتیب، بدون درنظر گرفتن تعداد دفعات انجام کاشت مو به روش اف یو تی، تنها یک جای زخم در پشت سر بیمار باقی می‌ ماند.

در کاشت به روش fue، زخم‌ های ایجاد شده بسیار ریز هستند. به گونه‌ ای که حتی با داشتن موی کوتاه به سختی دیده می‌ شوند. به همین دلیل، پیوند موی طبیعی به روش fue برای افرادی که موهای کوتاهی دارند انتخاب ایده‌آلی است. با این وجود، در صورت تکرار جراحی کاشت مو به روش fue، زخم‌ های جدیدی به زخم‌ های قبلی اضافه می‌ شود. این زخم‌ ها ممکن است به واحدهای فولیکولی مجاور آسیب برساند و آنها را تغییر دهد. در نتیجه، کاشت مو در دفعات بعد دشوار خواهد شد، زیرا وسعت ناحیه اهداکننده را بسیار محدود می‌ کند.

انجام کاشت مو به روش ترکیبی (FUE+FUT)

در برخی از مواقع، می‌ توان از هر دو روش fut و fue استفاده کرد. به این تکنیک، روش کاشت موی ترکیبی می‌ گویند. در واقع، ممکن است در کاشت اولیه از روش fut جهت افزایش کارایی استفاده کرد. سپس در جلسات ترمیمی بعدی، بنا به صلاح دید و تشخیص پزشک جراح، روش درمانی را به fue تغییر داد. در این حالت، پزشک واحدهای فولیکولی را بصورت تک تک برداشت می‌ کند. سپس آنها را داخل یک اسکار بزرگ کاشته و اثر اسکار را با موهای بیمار پنهان می‌ سازد.

در شرایط دیگر، ممکن است کاشت مو به روش fue انجام شده باشد، اما تراکم مو قابل قبول نباشد. در این شرایط، پزشک در مرحله ترمیم از روش fut استفاده می‌کند. مزوتراپی کردن مو نیز از دیگر روش های تقویت مو می باشد.

مزیت‌ های ترکیب روش fut با fue

مهم‌ ترین مزیت‌ های روش ترکیبی پیوند مو عبارت است از:

  • در یک جلسه می‌ توان بین ۱۲ هزار تا ۱۴ هزار تار مو برداشت کرد.
  • روش ترکیبی برای بیمارانی که بخش وسیعی از موی خود را از دست داده‌ اند، بسیار مناسب است.
  • برای جراحی کاشت مو وسیع و فوق وسیع بهترین گزینه است.
  • افرادی که انجام عمل fue برایشان امکان پذیر نیست، می‌ توانند از تکنیک کاشت مو به روش ترکیبی بهر‌ه مند شوند.
  • در تکنیک ترکیبی بالاترین تراکم کاشت حاصل می‌ شود.

 بین روش fue یا fut کدام بهتر است؟

همواره سوال بسیاری از افراد این است که بهترین روش کاشت مو کدام است؟  پس از پاسخ به این سوال که تفاوت روش fue و fut چیست؟ باید بگوییم که کاشت مو به روش های fut و fue دو مورد از متداول‌ ترین تکنیک‌ های کاشت مو در ایران هستند. در جلسه مشاوره، پزشک متخصص با توجه به نوع طاسی، وسعت آن، کیفیت تار مو و حجم ناحیه اهدا کننده موجود یکی از روش‌ های کاشت مو را به شما پیشنهاد می‌ کند. متقاضیانی که طاسی وسیعی دارند، بهتر است تکنیک fut را انتخاب نمایند. برای آندسته از افرادی که موهای خوبی دارند و تنها قسمت‌ های خاصی از سرشان دچار طاسی شده‌ اند، روش fue پیشنهاد می‌ شود.

 صرف نظر از تفاوت‌ های دو روش fut و fue توجه داشته باشید که  هر دو  روش نیازمند ظرافت و دقت خاصی هستند، از این رو توصیه می‌ شود حتما در کلینیک‌ های فوق تخصصی و زیر نظر متخصصین حرفه‌ ای صورت گیرند. بنابراین، بعد از انتخاب مناسب‌ ترین روش کاشت مو، باید در انتخاب کلینیک پیوند مو موردنظرتان حساسیت لازم را به خرج دهید تا نتایج مطلوب و رضایت بخشی بدست آورید.

آیا امکان ترکیب 2 روش fut و fue برای کاشت مو وجود دارد؟

همان طور که می دانید دو روش fut و fue روش های مرسوم کاشت مو در ایران هستند. که گاها در برخی افراد بنا به صلاح دید پزشک کاشت مو امکان ترکیب این 2 روش وجود دارد. تا مزیت های هر دو روش برای کاشت مو استفاده بشود. البته که در نهایت تصمیم به این اقدام به شرایط بیمار و نظر پزشک متخصص بستگی دارد.

آیا کاشت مو به روش fue دشوار است؟

خیر تنها نکته ای که در رابطه با این روش باید در نظر گرفت این است که در روش fue، واحدهای فولیکولی مستقیما از ناحیه اهدا کننده برداشت می‌ شوند.که همین موضوع نیاز به ظرافت و دقت بالایی دارد. به همین خاطر برای انجام کاشت مو به این روش افراد باید حتما به پزشک با تجربه و متخصص مراجعه نمایند. تا میزان عوارض کمتری را تجربه نمایند.

منبع:

ورا کلینیک در استانبول

دکمه بازگشت به بالا