توصیه های پزشکی برای بعد از مراحل کاشت ایمپلنت دندان

مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت دندان

با ما باشد با مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت دندان در تهران: به نظر می رسد ایمپلنت دندان یک راه حل مناسب برای بسیاری از افرادی است که با نداشتن دندان روبرو هستند. حتی اگر این یک گزینه عالی برای جایگزینی دندان طبیعی باشد، اما هنوز هم بعضی از بیماران به انجام دادن آن شک دارند. ایمپلنت هنگام قرار دادن در دهان، به استخوان فک جوش می خورد و شبیه به دندان های اصلی شما می شود.

امروزه ایمپلنت های دندانی مزایای بسیاری را به همراه دارند، اما بیماران اغلب از درمان ترس دارند. خوشبختانه، بسیاری از اضطراب های پیش گزینه وجود دارد که می تواند برای تسکین و همچنین برای بهبودی بهینه استفاده شود. اگر بیمار جراحی ایمپلنت دندان را در نظر داشته باشد، باید در مورد مراقبت های مربوط به قبل و بعد از عمل آگاه باشد.

بیمار قبل از عمل جراحی ایمپلنت چه کاری باید انجام دهد؟

    درمان ایمپلنت دندان

معاینات بسیاری وجود دارد که فقط برای اطمینان از نتیجه جراحی ایمپلنت باید انجام شود. به منظور به حداقل رساندن خطر در طی مراحل کاشت ایمپلنت و داشتن یک درمان ایمن ، متخصص دندانپزشکی باید یک معاینه دقیق انجام دهد.

    آزمایش خون

این یک معاینه بسیار مهم قبل از عمل است زیرا اگر بیمار مبتلا به برخی از بیماری های سیستماتیک مانند فشار خون یا دیابت باشد ، این بیماری ها می توانند به عوامل خطر در عمل کاشت تبدیل شوند. هر یک از بیماری های ذکر شده ممکن است در عمل کاشت اختلال ایجاد کند و در صورت مشاهده عفونت ، درمان می شود.

    معاینات دهان

شرایط لثه و دندان قروچه نیز برای تعیین موقعیت و اندازه کاشت بررسی می شود. بیماری لثه ، ناهنجاری های دندان قروچه و پوسیدگی دندان باید قبل از عمل کاشت درمان شود چون باعث ایجاد مشکل در ایمپلنت می شود.. اگر روش کاشت بدون درمان بیماری لثه انجام شود ، ممکن است استخوانی که باید از ایمپلنت پشتیبانی کند نیز آلوده شود. این نوع عفونت دقیقاً مانند از دست دادن یک دندان طبیعی ممکن است منجر به از دست دادن ایمپلنت شود.

    معاینه با اشعه ایکس

ضخامت کافی استخوان کلید اصلی در موفقیت درمان ایمپلنت است. اگر دندانپزشک ببیند که استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت وجود ندارد ، ممکن است پیشنهاد کند که از استخوان مصنوعی استفاده شود یا درمان PRP به عنوان گزینه اضافی برای کاشت پایدارتر است و به استخوان متصل می شود. در این حالت قبل از جراحی ایمپلنت باید روش های اضافه کردن استخوان و پیوند زدن انجام شود. حجم استخوان با معاینه با اشعه ایکس مشخص می شود.

    معاینه CT

این توموگرافی رایانه ای امکان عکس برداری مقطعی را فراهم می کند که اطلاعات دقیق ارتفاع استخوان را ارائه می دهد و در عین حال ، دندانپزشک ممکن است موقعیت دقیق کاشت جدید را ببیند.

به بیمار توصیه می شود سیگار را ترک کند و از نوشیدن الکل خودداری کند. چون ممکن است که این فعالیت ها تأثیر منفی بر جوش خوردن بین بدن و ایمپلنت داشته باشند و درمان ایمپلنت ناموفق خواهد بود. به افرادی که نمی توانند بلافاصله این عادت های زندگی را ترک کنند ، پیشنهاد می شود که قبل از شروع جراحی ایمپلنت ، به تدریج مقدار نوشیدن و سیگار را کاهش دهند.

نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که بیمار باید از نظر سلامتی در وضعیت خوبی باشد. اگر فرد دارای تب بالا یا سرماخوردگی بد باشد ، ایمپلنت به تعویق می افتد.

مسواک و خمیر دندان مخصوص ایمپلنت دندان چیست؟

بعد از کاشت دندان باید مسواک مخصوص ایمپلنت دندان را بخرید. منظور از مسواک ایمپلنت، مسواکی با برس های بسیار نرم است که به طور ویژه برای تمیز کردن آرام، اما عمیق ایمپلنت های دندان طراحی شده است. وجود برس های نرم مسواک باعث می شود که لثه و دندان کاشته شده کمتر دچار تحریک ، زخم و آسیب شود. همچنین خمیر دندان مخصوص ایمپلنت دندان نباید حاوی مواد ساینده باشد. سعی کنید از خمیر دندان بدون فلوراید استفاده کنید.

این نوع خمیردندان برای هر کسی که دندان های از دست رفته خود را با ایمپلنت دندان جایگزین کرده ایده آل است، زیرا تحقیقات نشان داده است که فلوراید و اجزای ساینده برای مراقبت روزانه ایمپلنت‌ها مناسب نیستند. همچنین باید طبق برنامه ریزی، نخ دندان بکشید و تمیز کردن و معاینات منظم دندان را انجام دهید.

آیا ورزش کردن بعد از ایمپلنت دندانی اشکال دارد؟

به گفته متخصصان ایمپلنت دندان، انجام ورزش و حرکات جسمی سنگین حداقل تا یک هفته بعد از عمل ممنوع است زیرا فعالیت شدید ضربان قلب را افزایش می دهد. وقتی قلب سریعتر پمپاژ کند، خون با سرعت بیشتری جریان پیدا میکند و در واقع خونریزی، تورم و ناراحتی بعد از ایمپلنت دندانی را افزایش می دهد. بازگشت زودهنگام به ورزش به خودی خود می تواند باعث درد و عوارض غیر ضروری شود و این یکی از مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان است.

حالا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که تا چه زمانی بعد از ایمپلنت دندان می توانیم شروع به ورزش کنیم؟ پاسخ این سوال در بیماران مختلف متفاوت است و به میزان جوش خوردن استخوان فک با ایمپلنت و نوع ورزشی که میخواهید انجام دهید بستگی دارد.

به طور کلی توصیه می شود که تا یک هفته ورزش کردن را تعطیل کنید تا لثه بهبود پیدا کند و عوارضی مانند تورم، خونریزی و درد ایمپلنت قطع شود. بعد از یک هفته به دندانپزشک خود مراجعه کنید و درصورتی که نظر او مساعد بود، با حرکات سبک شروع کنید. از جمله ورزش هایی که بعد از یک هفته میتوان انجام داد موارد زیر هستند:

دویدن و پیاده روی ایمپلنت

پیاده روی اساساً این یک ورزش غیر تماسی است، بنابراین احتمال بروز هرگونه خطر فیزیکی برای ایمپلنت شما را بسیار محدود میکند. البته حرف ما به این معنا نیست که ایمپلنت دندان خود را فراموش کنید. دویدن سخت که باعث تکان خوردن دندان ها شود و از پاهای شما به ناحیه سر منتقل شود، می تواند روی ایمپلنت شما تأثیر بگذارد و همچنین باعث افزایش درد شود. توصیه می کنیم قبل از دویدن، روی زمین های نرم تری مانند چمن، پیاده روی کنید.

شنا بعد از ایمپلنت دندان

شنا کردن یک راه خوب برای از سرگیری ورزش پس از جراحی ایمپلنت دندان است. آب به شما این امکان را می دهد که به آرامی ورزش کنید و هیچ فشاری به ایمپلنت شما وارد نمی کند. اگر از یک استخر عمومی استفاده می کنید، لطفاً هنگام شلوغ بودن آن مراقب باشید. فقط یک ضربه تصادفی به صورت می تواند برای ایمپلنت شما مشکل ایجاد کند.

بهتر است تا حدود 1 ماه از انجام ورزش هایی مانند فوتبال، بوکس، کاراته و از این قبیل اکیدا خودداری کنید، حتی اگر ورزشکار حرفه ای هستید یا از طریق آن کسب درآمد می کنید. سلامت ایمپلنت و دندان شما از همه چیز مهم تر است، پس شاید بهتر باشد که برای مدتی دور این حرکات جسمی سنگین را خط بکشید تا بعدا بدون هیچ پشیمانی به تفریحات مورد علاقه خود برسید.

عوارضی که در پی عدم رعایت مراقبت های ایمپلنت به وجود می آیند

اگر‌ بیمار مراقبت هایی که متخصص ایمپلنت توصیه کرده است را رعایت نکند با یک سری عوارض و مشکلات روبرو می‌ گردد. ایجاد عفونت ایمپلنت یکی از عوارض ایمپلنت دندان است که احتمال به وجود آمدن آن زیاد می باشد. که اگر ‌این عفونت درمان نشود اتفاقات بدتری در پیش رو بیمار است. این مشکلات شامل:

  • بوی بد دهان و مزه آن که از بین هم‌ نمی رود
  • ایجاد چرک و خونریزی در ناحیه لثه
  • ایجاد درد شدید یا به وجود آمدن تب بالا
  • شل شدن ایمپلنت
  • قرمزی و تورم شدید در ناحیه لثه میباشد

این موارد عوارض جدی می‌ باشد که سبب می شود بیمار درگیر مشکلات زیادی شود و در صورت ایجاد هر یک از این موارد باید سریعا به پزشک معالج مراجعه کند.

بلافاصله بعد از ایمپلنت کدام اقدامات فوری را انجام دهیم؟

بعد از انجام مراحل کاشت ایمپلنت باید برخی نکات را رعایت کرده تا کمترین عوارض ایجاد شود. مراقبت از ایمپلنت در کوتاه‌مدت می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • برای کنترل خونریزی گاز استریل در دهان گذاشته می‌شود. آن را گاز بگیرید.
  • در ۸ تا ۱۲ ساعت اول بعد از جراحی سر خود را پایین نگه ندارید و از حرکت بیش از حد خودداری کنید.
  • از کمپرس یخ هر ۱۵ دقیقه یک‌بار استفاده کنید.
  • در ۲۴ ساعت اول بعد از جراحی فقط از غذاهای نرم و سرد استفاده کنید.
  • داروهای تجویزی را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  • در ۲۴ ساعت اول دهان خود را نشویید.

چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟ (رژیم غذایی صحیح بعد از ایمپلنت دندان)

طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از کاشت ایمپلنت دندان، لثه‌های شما حساس و کمی متورم می‌شوند. به همین دلیل، باید بلافاصله پس از عمل به غذاهای نرم یا مایعات روی بیاورید. مصرف مواد غذایی زیر را در نظر داشته باشید:

  • سوپ
  • تخم‌مرغ
  • پوره سیب‌زمینی
  • ماست
  • پنیر خامه‌ای

داروهای جراحی ایمپلنت کدامند؟

یکی از سوالات مهم بیماران این است که آیا بعد از ایمپلنت دندان نیاز به آنتی بیوتیک دارم؟ دندانپزشک شما ممکن است داروهای زیر را تجویز کند:

  • آموکسی سیلین ۵۰۰، هر ۸ ساعت یک عدد
  • دیکلوفناک ۵۰، هر ۱۲ ساعت ۱ عدد
  • مترونیدازول هر ۸ ساعت یک عدد
  • کلیندامایسین ۳۰۰ میلی‌گرم (آنتی بیوتیک)

دکمه بازگشت به بالا