در چه صورت بیمه شخص ثالث شامل تخفیف میشود؟
تخفیف بیمه شخص ثالث و هر آنچه باید بدانید
تخفیف بیمه شخص ثالث ازکی در سال اول عدم خسارت 5% بر روی بیمه نامه لحاظ خواهد شد و این مقدار در طی 14 سال عدم خسارت، تا سقف 70% افزایش خواهد یافت. برای استعلام تخفیف بیمه شخص ثالث، می توان از سایت بیمه مرکزی و قسمت استعلام اصالت بیمه نامه اقدام کرد. بیمه شخص ثالث به عنوان یکی از بیمه های اجباری محسوب می شود. دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی، موظف هستند، وسیله خود را نزد یکی از شرکت های بیمه ای، بیمه کنند. شرکت های بیمه ازکی نیز در صورت وقوع حادثه، کلیه خسارات جانی و مالی وارده به شخص ثالث را در حدود تعهدات بیمه نامه پرداخت می نمایند.
کد تخفیف بیمه بیمیتو از آن جهت حائز اهمیت است که، اگر راننده در طی یکسال خسارتی برای شرکت بیمه نداشته باشد، می تواند از تخفیفات بیمه ای به تناسب سال هایی که خسارتی نداشته ( حداقل 5 و حداکثر 70 درصد) برای تمدید یا انتقال بیمه نامه، استفاده کند و این تشویقی است که برای رانندگان، در صورت رعایت اصول رانندگی و عدم تخلف و در نهایت عدم ورود خسارت در نظر گرفته شده است. به سبب اهمیت این موضوع، در این مقاله، تخفیف بیمه شخص ثالث، استعلام با کد ملی و نحوه انتقال آن توضیح داده خواهد شد و میزان تخفیف، استعلام آن با کد ملی و از روی پلاک، تخفیف بیمه شخص ثالث بعد از تصادف، مدارک لازم و هزینه انتقال این تخفیف بررسی خواهد گردید.
میزان تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو و موتور سیکلت
با وجود مزایای فراوانی که استفاده از اتومبیل دارد، ولی در کنار این مزایا، ممکن است، خطراتی را نیز به همراه داشته باشد، که منجر به بروز حوادث ناگوار برای، راننده و اشخاص ثالث شود. بیمه شخص ثالث یکی از راه هایی است که می تواند، در صورت بروز حوادث به کمک راننده مقصر بیاید و خسارات وارد شده به شخص ثالث را جبران کند.
بیمه گذار برای استفاده از بیمه شخص ثالث باید با یکی از شرکت های بیمه ای که، را ارائه داده، قرارداد منعقد کرده و حق بیمه خود را بر اساس مندرجات بیمه نامه پرداخت کند. حال اگر شخص در طی سال هیچ گونه تصادفی نداشته باشد، شرکت بیمه برای بیمه شخص ثالث سال آینده وی، درصد از حق بیمه را به عنوان تخفیف در نظر می گیرد. ولی سوال اینجاست که، میزان تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو و موتور سیکلت چقدر است؟
میزان تخفیف بیمه شخص ثالث در سال اول، 5% و سقف آن 70% است. به عبارتی، به ازای هر سال عدم خسارت، 5% دیگر به آن اضافه می شود، در قانون قبلی تخفیف عدم خسارت 10% بود، که در قانون سال 1396 به 5% کاهش پیدا کرد و سقف آن نیز، از 70% در طی 8 سال به 70% در طی 14سال افزایش پیدا کرد.
نحوه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
در خصوص نحوه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث باید گفت، که این عمل به صورت حضوری بوده و با مراجعه به نمایندگی شرکتی که بیمه نامه قبلی را صادر کرده، صورت می پذیرد. در این حالت شخص باید برای انتقال تخفیف، مقدار تخفیفی که روی بیمه نامه قبلی اعمال شده را بپردازد، تا بتواند تخفیف ها را انتقال دهد.
ذکر چند نکته در مورد نحوه انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث الزامی است، اولا اینکه تخفیف بیمه شخص ثالث به خودرو های صفر امکان پذیر نیست، چرا که این خودرو ها، در زمان خروج از کارخانه بیمه شخص ثالث دارند. در مورد خودرو های از رده خارج شده نیز، باید اسقاطی بودن خودرو ثابت شود، نکته بعدی اینکه، انتقال تخفیف های بیمه شخص ثالث، فقط نسبت به انتقال سند قطعی صورت می پذیرد، و در فروش قولنامه ای یا وکالتی امکان انتقال وجود ندارد.
استعلام تخفیف بیمه شخص ثالث با کد ملی
همان طور که پیش از این نیز توضیح داده شد، در صورت عدم خسارت دارنده وسیله نقلیه و استفاده نکردن از بیمه خودرو، در طی یک سال و بیشتر، بیمه نامه وی، برای سال آینده، مشمول تخفیف خواهد شد. برای اینکه بیمه گذار بتواند از تخفیفات بیمه شخص ثالث خود استفاده کند. لازم است از سابقه تخفیفاتی که وسیله نقلیه پیش از این داشته مطلع شود. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که، استعلام تخفیف بیمه شخص ثالث با کد ملی چگونه است؟
برای پاسخ به این پرسش شخص ابتدا باید بداند، بیمه نامه وی متعلق به کدام شرکت بیمه ای می باشد تا بتواند از طریق سایت شرکت بیمه ای استعلام مورد نظر را دریافت کند. شرکت بیمه مرکزی نیز در سایت خود امکان استعلام تخفیفات بیمه شخص ثالث را فراهم کرده است. برای اینکار لازم است شخص، در مرورگر خود سایت بیمه مرکزی به آدرس centinsur.ir را جستجو کرده تا وارد صفحه اصلی شود و سپس مطابق تصویر روی گزینه میز خدمات الکترونیک کلیک نماید.
در این مرحله، لازم است شخص بر روی گزینه استعلام اصالت بیمه نامه کلیک نماید.
در مرحله بعد، همانگونه که در تصویر مشاهده می شود، شخص باید اطلاعات خواسته شده را مطابق تصویر وارد کند.
شخص در این صفحه با وارد کردن، نوع وسیله نقلیه، پلاک، کد ملی و تلفن همراه خود می تواند استعلام تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص خود را دریافت کرده و بر این اساس، نسبت به تمدید یا انتقال بیمه خود اقدام نماید. لازم به ذکر است از طریق همین سایت می توان را دریافت نمود.
استعلام تخفیف بیمه شخص ثالث از روی پلاک
برای اینکه شخص بتواند تخفیفات خود را انتقال دهد یا آن را تمدید کند، لازم است از استعلام تخفیفات وسیله نقلیه را دریافت کند، بسیاری از افراد تمایل دارند، این استعلامات را از روی پلاک وسیله نقلیه دریافت کنند. حال سوال اینجاست، استعلام تخفیف بیمه شخص ثالث از روی پلاک چگونه است؟ بیمه مرکزی در سایت خود، این امکان را برای متقاضیان فراهم کرده که بتوانند از طریق پلاک خودرو، استعلام تخفیفات بیمه شخص ثالث را دریافت کنند.
برای این منظور لازم است، متقاضی سایت بیمه مرکزی به آدرس centinsur.ir را در مرورگر خود جستجو کرده، تا وارد سایت شود و سپس با کلیک بر روی گزینه میز خدمات الکترونیک، وارد صفحه بعد شده و بر روی گزینه استعلام اصالت بیمه نامه کلیک کند، در مرحله بعد شخص با وارد کردن نوع وسیله نقلیه، شماره پلاک، کد ملی و شماره تلفن همراه، می تواند استعلام تخفیفات بیمه شخص ثالث را دریافت کند.
تخفیف بیمه شخص ثالث بعد از تصادف
یکی از سوالاتی که همواره ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول می کند، این است که تخفیف بیمه شخص ثالث بعد از تصادف نیز باقی می ماند، یا بعد از بروز تصادف تخفیف بیمه شخص ثالث از بین می رود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، در قانون قبلی، شخص با اولین تصادف تمام تخفیف های خود را از دست می داد و دیگر نمی توانست از آن استفاده کند.
ولی با تصویب آیین نامه ماده 18 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث، مصوب سال 1396، این قانون اصلاح گردید و در حال حاضر اگر شخصی در طی یک سال تصادف داشته باشد نیز، همچنان می تواند از تخفیف خود استفاده کند. به این شکل که در خسارت های مالی، با یکبار تصادف 20%، دو بار تصادف 30% و با سه بار تصادف و بیشتر 40% از تخفیفات بیمه ای فرد از بین می رود.
در خسارت های بدنی نیز، با اولین خسارت 30%، با دومین خسارت 70% و برای بار سوم و بیشتر 100% تخفیفات شخص از بین می رود. حال اگر در مدت اعتبار بیمه نامه شخص ثالث، در یک حادثه شرکت بیمه، هم خسارت بدنی و هم خسارت مالی پرداخت نموده باشد، ملاک کسر تخفیفات صرفا خسارت های بدنی می باشد.
مدارک لازم برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
پس از اینکه شخص استعلامات لازم با کد ملی را برای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث انجام داد و از نحوه انتقال و شرایط آن آگاهی پیدا کرد. لازم است بداند که، مدارک لازم برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث چیست؟ و آیا این انتقال به این نحوه نیاز به ارائه مدارک خاصی دارد؟ در این قسمت به توضیح این مطلب پرداخته خواهد شد.
آنچه مسلم است انجام هر عمل حقوقی، مستلزم ارائه مدارکی به متولی این امر می باشد، تا صحت اظهارات فرد مسجل شود. انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث نیز از این امر مستثنی نیست. برای اینکار شخص باید مدارک خود، شامل: بیمه نامه وسیله نقلیه جدید، کپی کارت و بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه قبلی، اصل و کپی کارت وسیله نقلیه جدید را ارائه کرده و همینطور اگر وسیله نقلیه فرسوده باشد، باید اصل و کپی برگه اقساط نیز ارائه گردد.
هزینه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
در قسمت های قبلی در مورد تخفیف بیمه شخص ثالث، استعلام با کد ملی آن و نحوه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، میزان تخفیف، مدارک، استعلام تخفیف بیمه شخص ثالث از روی پلاک توضیح داده شد. حال سوالی اینجاست، هزینه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث چه میزان است؟ و آیا برای انتقال آن نیاز به پرداخت هزینه ای می باشد؟
در غالب موارد، افراد برای نقل و انتقالات خود باید هزینه ای پرداخت کنند. برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث لازم است، شخص هزینه مابه التفاوت بیمه شخص ثالث قبلی را در روزهای باقی مانده از بیمه نامه، بدون احتساب تخفیف، پرداخت کند، تا بیمه شخص ثالث از خودروی قدیمی به خودروی جدید منتقل شود. به عبارتی شخص باید، تخفیفاتی که روی بیمه نامه اعمال شده است را پرداخت کند، تا بتواند تخفیف ها را انتقال دهد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد میزان و انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید همچنین کارشناسان مرکز مشاوره عقود و قراردادهای دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره عقود و قراردادهای تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان و انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث پاسخ دهند.