ترندهای کسب و کارعمومی

چطور بفهمیم باتری ماشین شارژ خالی کرده؟

باتری یکی از اصلی‌ترین قطعات در ماشین است که برای مدت محدودی می‌تواند کار کند و پس از گذشت مدتی و تحت‌تأثیر شرایط و عوامل مختلف فرسوده شده و از بین می‌رود به همین علت خالی‌شدن شارژ باتری ماشین مشکل رایجی است که تمامی دارندگان خودرو با آن مواجه می‌شوند. درصورتی‌که باتری ماشین دچار عیب‌وایراد شود باید برای تعمیر آن اقدام نمود؛ زیرا درصورتی‌که نسبت به تعمیر و تعویض به‌موقع آن اقدام نشود می‌تواند برای روشن‌کردن و کارکردن ماشین مشکلات جدی به وجود آید.

بنابراین، زمانی که باتری ماشین خراب باشد با مشکل شارژ خالی‌کردن مواجه می‌شویم؛ اما اگر باتری خودرو سالم باشد می‌تواند شارژ نگه داشته و جریان برق موردنیاز برای روشن‌شدن ماشین را تأمین نماید باتری‌های خراب را نمی‌توان مجدداً شارژ کرد؛ زیرا توانایی نگهداری شارژ و تأمین جریان لازم برای راه‌اندازی خودرو را ندارند.

اگر برای مدت طولانی از خودرو استفاده نشود می‌تواند منجر به خالی‌شدن شارژ باتری ماشین شود همچنین حتی درصورتی‌که از خودرو استفاده نکنید برخی از ویژگی‌های آن مانند ساعت، رادیو، تنظیمات مربوط به آب‌وهوا، هشداردهنده‌ها و غیره فعال بوده و انرژی استفاده می‌کنند و به‌مرور منجر به خالی‌شدن باتری خودرو می‌شوند.

دلایل خالی‌شدن شارژ باتری ماشین

خالی‌شدن شارژ باتری ماشین به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد که در اینجا به ذکر برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

  • اشتباهات مالکان: گاهی اوقات مالکان خودرو فراموش می‌کنند چراغ‌های خودرو را خاموش کنند و یا درب صندوق یا خودرو به‌خوبی بسته نشده و بازمی‌مانند این اتفاقات می‌توانند باعث خالی‌شدن باتری خودرو شوند؛ بنابراین هنگامی که می‌خواهید ماشین را ترک کنید باید از خاموش بودن چراغ‌ها و قفل بودن درب‌ها کاملاً مطمئن شوید.
  • خرابی دینام: زمانی که ماشین را روشن می‌کنید دینام شروع به کارکرده و برق موردنیاز لوازم جانبی خودرو را تأمین کرده و به شارژشدن باتری کمک می‌کند اگر دینام دچار خرابی شود چراغ‌ها به‌خوبی کار نمی‌کنند و یا چراغ باتری در صفحه کیلومتر روشن می‌شود درصورتی‌که دینام خودرو خراب شود باتری ماشین شارژ نشده و خالی می‌شود و نمی‌توانید ماشین را روشن کنید.
  • شل بودن کابل‌های باتری: باتری ماشین دارای دو قطب مثبت و منفی است و کابل‌ها به آن‌ها متصل هستند در زمان تعمیر باید کابل‌ها را جدا کرد و پس از اتمام کار آن‌ها را نصب کرد درصورتی‌که کابل‌ها به‌خوبی وصل نشوند و سفت نباشند باتری ماشین خالی می‌شود.
  • دمای زیاد: دمای هوای خیلی سرد یا خیلی گرم می‌تواند باعث تأثیر بر کارایی باتری و خرابی آن شود در هوای سرد ممکن است خودرو نیاز به‌صرف انرژی بیشتری برای روشن‌شدن داشته باشد و یا در هوای خیلی گرم مایعات اساسی داخل باتری تبخیر شده و می‌تواند باعث خورده شدن و خراب‌شدن باتری شود.
  • رانندگی‌های کوتاه‌مدت و مکرر: هنگامی که ماشین را روشن می‌کنید باتری انرژی موردنیاز برای استارت‌زدن و روشن‌شدن خودرو را تأمین می‌کند و دینام نیز باعث شارژ باتری می‌شود زمانی که برای مدت کوتاهی رانندگی می‌کنید دینام زمان زیادی برای شارژ باتری ندارد و می‌تواند باعث آسیب‌دیدن باتری و خالی‌شدن آن شود.
  • تمام‌شدن عمر باتری: همه باتری‌ها برای مدت مشخصی می‌توانند کار کنند و پس از آن خراب شده و امکان شارژشدن آن‌ها وجود ندارد در این هنگام باید اقدام به تعویض باتری ماشین نمود.

نشانه‌های تخلیه شارژ باتری ماشین

برخی از علائم و نشانه‌های خالی‌شدن باتری ماشین و خوابیدن آن عبارت‌اند از:

  1. روشن‌نشدن ماشین: یکی از نشانه‌های خالی‌شدن باتری ماشین زمانی است که استارت می‌زنید؛ اما ماشین روشن نمی‌شود.
  2. سخت روشن‌شدن خودرو: دیر و سخت روشن‌شدن ماشین در فصول سرد امری طبیعی است انا چنانچه در مواقع دیگی نیز ماشین به‌سختی روشن شود می‌تواند نشانه تخلیه باتری یا دینام یا ایراد در استارت خودرو باشد.
  3. روشن‌نشدن چراغ و صدای درب ماشین: زمانی که درب ماشین را باز می‌کنیم چراغ داخل ماشین روشن می‌شود و یا زمانی که سوئیچ را برای روشن‌شدن در موتور قرار می‌دهیم صدای بوق پخش می‌شود درصورتی‌که صدای بوق پخش نشود و یا چراغ درون خودرو هنگام باز شدن درب‌ها روشن نشود می‌تواند نشانه‌ای از خراب‌شدن و تخلیه باتری باشد.
  4. روشن‌نشدن چراغ‌های جلوی خودرو و نور کم آن: اگر موتور ماشین روشن نشود چراغ‌های جلو نور کمی دارند و این نشان‌دهنده ضعیف‌بودن باتری و شارژ کم آن است؛ اما روشن‌نشدن چراغ‌های جلو نشان‌دهنده خرابی و ازکارافتادگی باتری هستند.
  5. روشن و خاموش‌شدن موتور: درصورتی‌که خودرو روشن شود و بلافاصله خاموش شود نشان‌دهنده این است که باتری به‌اندازه لازم برای تأمین انرژی شارژ ندارد.
  6. روشن‌شدن چراغ موتور: درصورتی‌که چراغ موتور بر روی صفحه روشن شد باید آن را جدی گرفت؛ زیرا می‌تواند نشانه عدم شارژ باتری و یا مشکلات سوخت باشد.

راه‌های پیشگیری از خوابیدن (خالی‌شدن) باتری ماشین

برای جلوگیری از تخلیه باتری و خوابیدن آن می‌توان اقدامات زیر را انجام داد:

  • جهت کارکردن دینام و تخلیه‌نشدن کامل باتری باید به طور منظم با ماشین رانندگی کرد.
  • مسیرها و رانندگی‌های کوتاه باعث تخلیه باتری در مدت کمی می‌شوند؛ بنابراین جهت تخلیه باتری می‌توان مسیر طولانی‌تری را با خودرو رانندگی کرد.
  • بعد از ترک خودرو و خاموش‌کردن آن باید تمام درها و چراغ‌ها و سایر لوازم جانبی خودرو را چک کرد و از خاموش بودن آن‌ها اطمینان حاصل کرد.
  • وضعیت باتری خودرو را باید مرتباً بررسی کرد.
  • به نشانه‌های هشداردهنده از جمله کم‌نور بودن چراغ‌ها و یا شنیدن صداهای غیرعادی توجه نمود.
  • اگر برای مدت زیادی قرار است از خودرو استفاده نشود می‌توان سیم قطب منفی باتری را جدا کرد.

زمان تعویض باتری

هر زمان که با علائم و نشانه‌های تخلیه باتری مواجه شدید باید تست خرابی را انجام داده و اگر تخلیه باتری به علت موارد جزئی اتفاق افتاده باشد می‌توان آن را تعمیر و مجدداً شارژ نمود؛ اما اگر تخلیه باتری به علت موارد مهم‌تری اتفاق افتاده باشد باید اقدام به تعویض آن نمود.

غالباً هر 3 یا 4 سال یکبار باید باتری خودرو را تعویض نمود؛ زیرا پس از گذشت این مدت باتری فرسوده شده و کارایی و بازدهی اولیه را ندارد معمولاً باتری‌های اسیدی به‌مرورزمان کارایی خود را از دست می‌دهند و زمان تعویض آن‌ها مشخص می‌شود؛ اما باتری‌های خشک به‌صورت یکباره خراب شده و از کار می‌افتند.

جهت تعویض و شارژ و خرید انواع باتری از جمله خرید باتری پراید با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت  با کارشناسان ما در مجموعه باتری ایراندوست تماس حاصل نمایید.

منبع: باتری ایراندوست https://batteryirandoost.com/

دکمه بازگشت به بالا