پیامدهای خروج آمریکا از افغانستان

ایالات متحده در ماه مه رسماً شروع به برداشت نیرو از افغانستان کرد. حضور نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان در 11 سپتامبر پایان خواهد یافت ، در حالی که واشنگتن قبلاً سناریوی سه جانبه ای را در نظر گرفته بود. سناریوی اول ادامه یافتن در افغانستان بود ، به دلیل مسائل مهمی مانند احتمال سرنگونی دولت ، ظهور طالبان و تقویت چین در این کشور.

سناریوی دوم حساب های واشنگتن و حضور 20 ساله آن در افغانستان بود که علاوه بر صرف میلیاردها دلار ، ضررهای هنگفتی دیدند که در نهایت اوضاع افغانستان را تغییر نداد. بنابراین ، ادامه این مسیر می تواند باعث افزایش هزینه های ایالات متحده در افغانستان بدون دستیابی به چیزی شود.

سومین سناریو خروج “مسئولانه” ایالات متحده از افغانستان است. بر اساس این سناریو ، به دلیل تعهدات امنیتی بین ایالات متحده و دولت افغانستان ، ایالات متحده از یک موقعیت مشاوره ای ، به ویژه در زمینه های آموزش ، تأمین مالی و جذب نیرو ، به افغانستان کمک می کند تا مسئولیت امنیت ایالات متحده را در افغانستان. سر. این برنامه همچنین برای پیشبرد روند صلح بین دولت افغانستان و طالبان کار خواهد کرد. روندی که طالبان را از یک ارتش به یک گروه سیاسی تبدیل می کند.

البته احتمال خروج بدون تعهد ایالات متحده نیز باید مورد توجه قرار گیرد. در صورت عقب نشینی بدون قید و شرط و غیرمسئولانه و قطع همه همکاری های امنیتی با افغانستان ، طبیعتاً عواقب منفی ایجاد خواهد شد. به عنوان عقب نشینی نسبی نیروهای آمریکایی ، شاهد افزایش تحرکات نظامی و افزایش درگیری ها هستیم. موضوعی که می تواند باعث جنگ داخلی در افغانستان نیز شود.

در طرف منطقه ای ، وقتی یکی از قدرت های بزرگ منطقه را ترک کند ، دیگر قدرت های منطقه ای جای آنها را می گیرند. بنابراین ، به نظر می رسد که چینی ها سخت تلاش می کنند تا خلا American آمریکایی را پر کنند. طبیعتاً کشوری مانند پاکستان با چین یکی می شود و این پر کردن خلا می تواند افغانستان را به یک فضای مثبت سوق دهد. علاوه بر روابط خوب با طالبان ، پکن و ابادسلام آباد همچنین روابط خوبی با دولت افغانستان دارند.

بنابراین ، بارزترین تأثیر خروج آمریكا از افغانستان در منطقه و بین الملل این است كه سایر كشورها این خلا را پر كرده اند ، با این تفاوت كه این فاصله به روشی مثبت خواهد بود.

چنین موضوعی وقتی مهم می شود که بدانیم چین و ایالات متحده در آینده به رقبای استراتژیک یکدیگر تبدیل خواهند شد. بنابراین ، خروج ایالات متحده از افغانستان و ورود چین به این عرصه مانور بیشتری برای ایستادگی پکن در برابر ایالات متحده ایجاد می کند.

310311

دکمه بازگشت به بالا