فرمان ناصرالدین شاه به میرزا هاشم مجتهد «مشهد» در سال 1265ق
پادشاه با فروتنی از او می خواهد که مهربان باشد ، به دیدار عمویش برود و هر آنچه را که برای اصلاح کارهای مقدس مقدس لازم می بیند به او می گوید. هدف تأمین رفاه مردم و اجرای آداب و رسوم عدالت به طور کلی برای مردم است.
از ستایش این نامه یا فرمان به نظر می رسد كه نامه مهمی است كه البته اگر در سال 1265 هجری قمری منتشر شده باشد ، در جوانی ناصرالدین شاه و در سال دوم سلطنت وی است. . سلطان مراد میرزایی حسام السلطنه فرزند عباس میرزا است که سالها در امارت خراسان حکومت می کرد و همچنین در جنگ هرات فرماندهی نیروهای دولتی را بر عهده داشت و موفق شد تحت فشار انگلیس خود را وادار به تسلیم جنوب کند. .
نامه زیر سندی است که نشان می دهد دولت و شخص اول کشور چگونه در این دوره با علما ارتباط برقرار کرده و ادبیات آه با دنیای شهری او چگونه صحبت کرده اند. این ماده تا به امروز در ایران حفظ شده است و بیش از هزار سال قدمت دارد و احتمالاً قبل از اسلام نیز چنین بوده است. علما همیشه زبان مردم بوده اند و ادعای asah در این نامه این است که این مجلس می تواند و باید به گونه ای برگزار شود که رحمت سلطنت را برای همه مردم دریافت کند و این مطابق با حکمی است که در رابطه با امیر وضع شده است. خراسان را دانشمند و مجتهد شهر می یابند.
متن دستور ناصرالدین شاه به حاجی میرزا هاشم مجتهد مشهدی
آقای افادات مآب آفازات ، که توصیف شده است ، همیشه پایان محمود وجود دارد. اعترافات خداوند متعال و محمد ، عرفان و تعلیم روایت ، بزرگان علم ، علمای بزرگ علم ، افتخار زائران و زائران حاج هاشم مجاهد زید فضلا ، ممکن است راه پیروزی ما صدای واضحی داریم ؛ این روزها ، هنگامی که عموی معروف اسد ، سلطان مراد میرزا مشهور ، از زرادخانه سبزوار فارغ التحصیل می شد ، البته به دلیل مهربانی و مهربانی نسبت به دولت ، به سرزمین مقدس رفت تا از شر کار و بار در آنجا خلاص شود. تا ابد. ، مقدمه عمویش اکرم معززی ، در هر بخش مباحثی را معرفی کرد که حسن و درستی و ستایش وی را تضمین می کند ، زیرا معنای نظر مقدس همایون همیشه به معنای گسترش آداب عدالت و امور خیریه و گسترش کارهای بی رحمانه است و ما می خواهیم خوش بین بودن و خوشحال بودن از تمام موارد موجود در کشورهای ممنوعه است. بنابراین ، با اتخاذ این تصمیم مهربانانه ، نشانه ای را به آن شخص گرانقدر نشان می دهیم ، که البته ، عجله کرده و نزد عمو اکرم معزی می آید و با عجله می رود تا افکار و اندیشه های خود را به اندوه رهبر معظم پادشاهی بکشاند. همانطور که در نظر گرفته شده است ، باید افکار عمومی کشور را به خود جلب کند ، و یکی از این افراد نباید از این قاعده مستثنی باشد ، و سپس ، با راحتی و خوشبختی ، باید در مراسم دعای خیرخواهانه شرکت کنند. نوشته شده در شهر آبان [؟] 1265- درود بر کسى که از هدایت پیروی می کند.