جدال با آتش در ساختمان ناایمن ۱۵۳؛ آژیرها برای که به صدا در می‌آیند؟

باز هم ماجرای آتش سوزی ساختمان و شهادت آتش نشان، باز هم حکایت هشدارهای بی نتیجه و پلمب های نامشخص و باز هم داستان بی پایان ساختمان های ناایمن در تهران!

به گزارش شیمیشی، سال 95 پلاسکو در آتش سوخت و جان باختن تعدادی از آتش نشانان و شهروندان در این حادثه خاطره تلخی را نه تنها برای تهرانی ها بلکه برای ایرانیان به یادگار گذاشت.

پلاسکو سوخت و پس از آن همه مسئولان به یاد ناامن بودن ساختمان‌ها و ساختمان‌های بلند افتادند و جلسات و کمیته‌های مختلفی در این زمینه تشکیل شد، اما پس از مدتی نتیجه جلسات از گنجه بیرون آمد و همه تلاش‌ها برای ایمن‌سازی ساختمان‌ها کلان شهر تهران تنها تعداد کمی از ساختمان های آلومینیومی حفظ شد و با گذشت زمان ایمنی بقیه ساختمان ها به فراموشی سپرده شد.

در حالی که پلاسکو می توانست در ارتقای امنیت شهر پیشتاز باشد و زمینه ساز یک رویداد ملی شود، نشد!

ایمنی ساختمان ها به فراموشی سپرده شد تا اینکه حادثه کلانشهر آبادان، ساختمانی در حال ساخت به دلایل مختلف ناایمن و فروریخت و بار دیگر این حادثه باعث شد تا مسئولان ایمنی ساختمان ها را به یاد بیاورند و اساساً ساختمان های ناایمن را بشناسند. باز هم کمیته هایی تشکیل شد و جلسات مختلفی برگزار شد و در نهایت با تلاش مسئولان در سطوح مختلف بحث ایمنی ساختمان وارد مرحله جدیدی شد و شهرداری تهران نیز فهرستی را ذکر کرد که در آن 129 ساختمان خطرناک تعریف شده است. در تهران هرچند تا زمان ارسال این گزارش خبری از توزیع آن لیست نیست، اما متروپل طرفدار پر و پا قرص رصد و نظارت بر امنیت ساختمان های تهران بوده و طالقانی شلیک کرده است.

آتش نشانی بارها به مالک ساختمان 153 تذکر داده بود

این ساختمان تجاری 10 طبقه روز 15 اسفند ساعت 10 صبح دچار حریق شد و به گفته آتش نشان تا ساعت 12 بعد از ظهر در آتش سوخت. پلمب شد، اما بنا به دلایلی پلمب شد و فعالیت در این ساختمان ناامن دوباره شروع می شود.

موضوعی که باعث انتقاد اقبال شکری نماینده مردم تهران در مجلس شده است می گوید: هر هزینه ای که از لحاظ امنیتی می پردازیم ناشی از بی توجهی ذی نفعان و صاحبان تذکرات مجلس است. . آتش نشانی و آتش نشانی کار هر چه از دستش برآید برای این ساختمان انجام داده و چندین بار تذکرات و تذکرات لازم را به مالکان و بهره برداران ساختمان داده و همچنین کمیسیون ماده 100 به این موضوع ورود کرده و آن را پلمب کرده است. . ساختمان با تصمیم قضایی

نماینده مردم تهران در شورا تاکید کرد که متاسفانه به دلیل استفاده نادرست از ساختمان ناایمن جان و کاسبی مردم در خطر است. وی گفت: برای ایمن سازی اماکن امن باید دادسرا وارد شود. رفع خطر ساختمان‌های ناایمن به معنای پلمب این مجتمع‌ها نیست، بلکه به معنای ایمن‌سازی این مجتمع‌ها است و باید اقدامات پیشگیرانه را در حوزه ایمنی در تهران افزایش دهیم و اتحادیه‌ها و وزارت کار هم به این تلاش بپیوندند. وضعیت ساختمان های صنفی و مانند شهرداری باید کار خود را به درستی انجام دهد.

ساختمان 153 جزو 129 ساختمان ناایمن تهران نبود اما…

اما باز هم علیرضا زاکانی شهردار تهران با حضور در محل آتش سوزی ساختمان 153 تاکید کرد که این ساختمان قبلا اخطار آتش سوزی دریافت کرده است اما جزو ساختمان های ناایمن ما نبوده بلکه یکی از ساختمان هایی است که باید سوخته شود. اقدامات بیشتری برای افزایش سطح امنیت انجام خواهد شد و گفت: این ساختمان تخلفاتی داشته است که کمیسیون ماده 100 در سال 1397 تصمیمی مبنی بر تغییر کاربری آن صادر کرد و امسال آن را اجرا کردیم و ساختمان را پلمب کردیم.

وی ادامه می دهد: صاحب فک خود را پلمب کردند، پس از پلمپ فک به دادگستری شکایت کردیم و در مسیر رسیدگی به دادگستری بود که چنین اتفاقی افتاد. یعنی تخلفات ساختمان قطعی است و این کار انجام شده است. متاسفانه یکی از بهترین آتش نشانان جان خود را از دست داد و شهید شد.

اتحادیه ها و وزارت کار باید پای کار بیایند

الیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران با حضور تعدادی از اعضای شورای شهر تهران از صحنه آتش‌سوزی ساختمان تجاری در خیابان بهار خبر داد و درباره وضعیت ساختمان‌های ناایمن تهران گفت: مواظب باشید این 129 ساختمان ناایمن نیز در اختیار مالکان و کسبه باشد، در این ساختمان ها فعال هستند و شهرداری تهران به وظایف خود عمل کرده است، اما اتحادیه و وزارت کار نیز باید پای کار باشند و همه در این زمینه احساس مسئولیت کنند. توجه. بارها پیش آمده که وقتی بحث پلمب مجتمع ناایمن مطرح می شود، بحث کمبود نیرو در این مجتمع ها مسکوت مانده و لازم است همه دستگاه ها در این زمینه موثر باشند چرا که همه مسئولان این نگرانی را درک می کنند. از معیشت مردم و قطعا نمی خواهند مزاحم او شوند، اما امنیت ساختمان ها نیز مهم است.

مسئولین آتش سوزی ساختمان 153 تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت

این آتش سوزی دادستانی تهران را به سمت خیابان بهار باز کرد و صالحی پس از استماع گزارش مسئولان شهرداری تهران اعلام کرد: در خصوص این آتش سوزی پرونده قضایی تشکیل شده و گزارش نهایی حادثه به اطلاع مردم می رسد.

صالحی از مسئولان شهرداری در مورد گزارش هایی که در گذشته درباره این ساختمان گزارش شده بود مبنی بر یک بار پلمب شدن این ساختمان سوال کرد.

رئیس دادستان تهران توضیح می دهد: مالک ساختمان از پارکینگ به عنوان انبار استفاده می کرد، امروز به دلیل نامعلومی آتش سوزی رخ داد. این قسمت از ساختمان به دلیل تغییر شغل پلمب شد و پس از مدتی پلمب شد و باید بررسی شود که چه چیزی باعث آب بندی شده است. در صورت اثبات تخلف در رفع نواقص و پلمب ساختمان، مقصران تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

دادستانی تهران در خصوص علت این حادثه اعلام کرد: به گفته کارشناسان، به دلیل دمای بالای آتش در محل آتش سوزی، هنوز مشخص نیست که علت آتش سوزی واقعاً ایجاد شده باشد، اما یک در خصوص این حادثه پرونده قضایی در دادسرای تهران تشکیل شده و تحقیقات در حال انجام است.

به گزارش خبر شیمیشی، آتش سوزی ساختمان 153 پس از چند ساعت تلاش آتش نشانان خاموش شد، این آتش سوزی در شب سال نو رخ داد و خانواده ای را به کام مرگ کشاند، اما این سوال وجود دارد که چیست؟ آیا باید بعداً این اتفاق بیفتد، زیرا برخی از مسئولان از بحث امنیت و شناخت ساختمان های ایمن غفلت کرده و به طور جدی آن را پیگیری کرده اند؟ چند نفر دیگر باید قربانی دستورات آنلاین و موم شده و هشدارهای بی اثر شوند؟ آیا زمان آن نرسیده که در خصوص ساختمان های ناایمن پایتخت اقدام جهادی موثری صورت گیرد؟

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا