ایا قهوه برای شیر مادر ضرر دارد
مجموعه:
مضرات نوشیدن قهوه در دوران شیردهی
نوشیدن قهوه توسط زنان شیرده می تواند به به نوزاد ضرر بزند؟ فواید و مضرات احتمالی خوردن قهوه در زمان شیردهی چیست؟ این های سوالاتی هستند که بسیاری از مادران شیرده همیشه نگران از ما پرسیده اند. اگر شما هم چنین سوالاتی دارید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تاثیر مصرف قهوه در دوران شیردهی:
موسسه شیردهی استرالیا چنین اظهار میدارد که تا قبل از سن شش ماهگی فرآیند جذب و دفع کافئین هنگام نوشیدن قهوه در دوران شیردهی توسط مادر ممکن است تا ۱۶۰ ساعت به طول بیانجامد (بیش از ۶ روز) و به مادران در این خصوص هشدار میدهد و این در حالی است که زمان این فرایند پس از شش ماهگی به ۳ تا ۷ ساعت کاهش مییابد.
در حالی که خطرات احتمالی نوشیدن قهوه در دوران بارداری ترسناک است، خطرات کافئین در شیردهی نوزادان خفیف است.
برخی از متخصصان ابراز نگرانی می کنند که کافئین ممکن است بر روی خواب نوزاد تاثیر بگذارد، اما بعد از انجام آزمایشات و مطالعه به این نتیجه رسیدند که خواب نوزادان ۳ ماهه ای که در هنگام شیردهی مادرشان کافئین مصرف کردند، تأثیری معنادار نداشته است.
تنها یک در صد از کافئینی که توسط مادر نوشیده میشود از طریق جریان خون وارد شیر مادر میشود و کافئین حدود ۱ تا ۲ ساعت پس از نوشیدن آن وارد شیر می شود. پس یک مادر می تواند زمان نوشیدن را با زمان شیر دادن به نوزاد تنظیم کند تا به نوزاد صدمه ای وارد نشود.
نوشیدن قهوه در دوران شیردهی
نوشیدن قهوه در دوران شیردهی تا چه میزان مجاز است؟
موسسه سلامت کودکان (وابسته به آکادمی اطفال آمریکا) چنین عنوان میکند که نوشیدن قهوه در دوران شیردهی چنانچه با فاصله باشد و در طی روز صرف شود تا سه فنجان در روز مشکلی ایجاد نمیکند و میزان کافئین موجود در ادرار کودک بسیار ناچیز خواهد بود.
بر اساس تجربیات شخصی گروهی از مادران، نوشیدن کمی قهوه در دوران بارداری و بعد از آن مخصوصا در زمستان فرزندان آنها را به نظر آرامتر و قابل کنترلتر میکند، اگرچه نوشیدن قهوه در دوران شیردهی در خصوص مادرانی که به ندرت قهوه مصرف میکنند منجر به بیقراری فرزند در کل روز میشود بنابراین نتیجه میگیریم که میزان مصرف قهوه به مادر و فرزند و عادتهای معمول ایشان دارد.
مصرف ۳۰۰ میلیگرم قهوه (معادل ۲ تا ۳ فنجان) در روز به مادر و نوزاد صدمه ای وارد نمی کند.
قهوه گانودرما بیز برای زگیل تناسلی حاوی خواص مهم و متعددی برای بیماری رایجی به اسم زگیل تناسلی می باشد. در واقع آنچه سبب شده این محصول دارای خاصیت دارویی بسیار زیاد باشد
مضرات خوردن قهوه در زمان شیردهی
آیا کافئین باعث کاهش میزان شیر مادر می شود؟
هیچ تحقیق یا مدرکی دال بر این مساله که کافئین باعث کاهش میزان تولید شیر مادر می شود، وجود ندارد. در واقع، یک تحقیق اعلام کرده است که کافئین علاوه بر این که ترکیبات شیر مادر را تغییر نمی دهد بلکه تا حدودی سبب تحریک تولید شیر نیز می شود. حتی اگر کاهش میزان تولید شیر مادر در مواردی مشاهده شود، ممکن است دلیل آن کاهش دفعات شیردهی به نوزادان باشد و نه مصرف کافئین. با این وجود، بعضی تحقیقات نشان داده که مصرف مداوم و شدید کافئین می تواند سطح آهن موجود در شیر مادر را کاهش داده و باعث بروز کمبود آهن یا کم خونی در بعضی نوزادان شیرخوار شود.
به جای نوشیدنی های کافئینی از چه چیزی می توانم استفاده کنم؟
مصرف محصولات بدون کافئین مانند قهوه بدون کافئین، چای سبز بدون کافئین یا دمنوش ها گزینه بسیار خوبی میتواند برای مادران شیرده باشد. شما همچنین می توانید از آب های طعم دار همراه با یک برش لیمو، شیر نیمه چرب یا کم چربی و یا آب میوه های بدون قند استفاده نمایید. در مقاله پیش رو قصد داریم به سوالات بسیاری از خانم های شیرده پاسخ دهیم، مانند آیا می توانیم قهوه بخوریم یا خیر؟ قهوه برای نوزاد ضرر دارد یا خیر؟ اگر می توان قهوه نوشید چه مقدار کافیست؟ آیا قهوه روی شیر مادر تاثیر دارد و … با جمع آوری اطلاعات بروز سعی دارد تا شما مادران عزیز را از نظر مصرف قهوه اسپرسو در شیردهی مطلع نماید تا بدانید تکلیف چیست و چه باید کرد؛ لطفا تا انتهای مقاله با ، تنها کافی شاپ زنجیره ای در ایران همراه باشید
قهوه اسپرسو برای زنان باردار و شیرده
ابتدا باید بدانید هر کاری که در دوران بارداری انجام می دهید در فرزند شما نیز نهادینه می گردد، مثلا اینکه اگر در دوران بارداری قهوه نوشیده باشید مسلما نوزادتان پس از به دنیا آمدن نسبت به کافئین قهوه اسپرسو در شیردهی ری اکشن کمتر و ضعیف تری نشان خواهد داد ولی اگر کلا در دوران بارداری نوشیدن قهوه اسپرسو را قطع کرده بودید ممکن است نوزاد به کافئین حساسیت نشان دهد. شما می توانید مقاله را در مجله کافی پارس کاملا مطالعه بفرمایید.
موضوع دوم این است که کودکانی که سنشان از شش ماه بیشتر شده است نسبت به کودکان زیر شش ماه کمتری از خود نشان می دهند. در هر صورت باید به نوشیدن قهوه اسپرسو در شیردهی توجه فراوان داشته باشید و به نوع قهوه ای که می نوشید توجه کنید مثلا ممکن است کودکتان به یک نوع قهوه حساسیت نداشته باشد اما به نوعی دیگر آلرژی نشان دهد.
تأثیر قهوه بر کودکان شیرخوار
طبق تحقیقات انجام شده بر قهوه اسپرسو در شیردهی، کودکان بعد از 3 ماهگی توانایی جذب و دفع کافئین موجود در قهوه را دارند و با افزایش سن این پروسه راحت تر برایشان اتفاق می افتد؛ همچنین در تحقیقی دیگر به این نتیجه رسیده اند که تا قبل از شش ماهگی فرایند جذب و دفع کافئین در قهوه ممکن است تا 6 روز طول بکشد اما پس از این سن، این فرایند به 3 تا 7 ساعت کاهش پیدا می کند.
درست است که مقدار کمی از قهوه وارد شیر مادر می شود و این در صورتی است که کودک بیشتر از سه ماه داشته باشد، بعد از سه ماهگی مجاز به نوشیدن قهوه اسپرسو در شیردهی اما به میزان کم می باشید و هرگز در نوشیدن آن افراط نکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر را مطالعه کنید.
موسسه سلامت کودکان بر اساس تحقیقات انجام شده اعلام کرده است نوشیدن قهوه اسپرسو در شیردهی اگر با فاصله در روز باشد و از 3 فنجان بیشتر نشود مشکلی برای کودک پیش نمی آورد و کافئین هم در ادرارش بسیار ناچیز می باشد.
حال تجربیات تعداد کثیری از مادران نشان داده است که نوشیدن قهوه در بارداری و شیردهی بخصوص در زمستان باعث آرام تر و قابل کنترل تر شدن کودکشان می شود، اما در مادرانی که به ندرت قهوه مصرف می کنند چه در دوران بارداری و چه در دوران شیردهی باعث بی قراری و بی خوابی کودک می گردد؛ به این نتیجه می رسیم که مقدار نوشیدن قهوه اسپرسو در شیردهی رابطه ای مستقیم به مادر و فرزند دارد.
نوشیدن قهوه اسپرسو در شیردهی
خوب است که بدانید فقط 1% از کافئین قهوه، وارد شیر مادر می شود و بعد از گذشت 1 ساعت بالاترین میزان کافئین در شیر مادر بوجود می آید. حد مجاز نوشیدن قهوه اسپرسو در شیردهی رابطه مستقیم به مادر و کودک دارد، اگر کودکتان در دفع و جذب قهوه مشکلی نداشته باشد تاثیرات منفی قهوه نیز از بین می رود مگر اینکه نوزاد به کافئین آلرژی داشته باشد.
این نوشیدن قهوه اسپرسو در شیردهی نباید بیشتر از دو فنجان در روز باشد (300 میلی گرم) که البته میزان کافئین آن با نوع دم آوری اش ارتباط مستقیم دارد.
کافئین ماده محرکی است که تأثیر آن بر روی هر کودک متفاوت می باشد، ممکن است باعث ارام شدن آنها گردد یا برعکس کودک را بی قرار و بی خواب کند، در بعضی مادران شیرده مصرف قهوه اسپرسو در شیردهی باعث تحریک و افزایش شیر می شود ولی مصرف مستمر و افراطی آن می تواند موجب کمبود آهن در شیر مادر گردد.
ناگفته نماند که فقط قهوه دارای کافئین نمی باشد و خیلی از نوشیدنی های انرژی زا، نوشابه، چای و شکلات هم کافئین دارند که البته میزان کافئینشان کمتر از قهوه اسپرسو است. با این حال باید دوز مصرفی کافئین خود را در روز کنترل کنید که از طریق قهوه باشد و چه خوراکی های کافئین دار دیگر؛ توصیه می شود قبل از نوشیدن و خوردن هر ماده خوراکی اطلاعات موادی که در آن است را حتما مطالعه کنید تا دچار مشکل نشوید. همچنین برای اطلاع از به سایت و صفحه مورد نظر مراجعه نمایید.
چطور از وابستگی خود به قهوه اسپرسو در شیردهی کم کنیم؟
اگر کودکتان به نوشیدن قهوه اسپرسو در شیردهی واکنش منفی ای نشان نمی دهد می توانید به نوشیدن آن به اندازه دوز تعیین شده ادامه دهید ولی افراط نکنید؛ سعی کنید مصرف قهوه را کمتر کنید و به تاثیر آن روی کودکتان مثل بی خوبی و بی قراری و بیرون روی توجه کنید تا اگر لازم شد میزان قهوه مصرفی خود را کم کنید و به آرامی آن را قطع کنید؛ البته می توانید از قهوه های دی کاف مصرف کنید تا هم قهوه نوشیده باشید و هم کودکتان آسیب نبیند.
اگر تصمیم به ترک قهوه اسپرسو در شیردهی گرفتید، بر تصمیمتان بخاطر سلامت کودکتان اصرار بورزید حتی اگر دچار سردر ناشی از کمبود کافئین شدید کی توانید از استفاده کنید که بسیار مفید می باشند، اگر پس از کم کردن و قطع نوشیدن قهوه هنوز هم فرزندتان علائمی از وجود قهوه در خون دارد صبور باشید چون کمی طول می کشد تا کافئین از بدنش دفع شود.
نوشیدنی های جایگزین قهوه اسپرسو در شیردهی:
می توانید مصرف یا ، بدون کافئین (بخاطر آنتی اکسیدانی که دارد تاثیرات خوبی بر سلامت شما دارد)، دمنوش ها، آب های طعم دار با یک برش لیمو، شیر نیم چرب یا کم چرب و آب میوه های بدون قند را جایگزین قهوه اسپرسو در شیردهی کنید.
در نهایت باید گفت دوران شیردهی در مادران بسیار اهمیت دارد و حتی بهتر است زیر نظر پزشک متخصص تغذیه، رژیم خاصی را استفاده کنند تا هم خودشان و هم فرزند دلبندشان دچار کمبود مواد غذایی، ویتامین ها و مواد ضروری نشوند، همچنین مصرف مکمل های کمکی به مادر و فرزند نیز در این دوران نباید فراماهمیت در او بر هیچ کس پوشیده نیست. انتظار میرود که مادران باردار در دوران بارداری مراقب رژیم غذایی خود باشند، حتی اگر شرایط مطلوبی دارند. اما آیا این پرهیز پس از تولد نوزاد نیز ادامه دارد؟ آیا پس از ۹ ماه مراقبت و تبعیت از رژیم غذایی خاص میتوان با تولد نوزاد طبق عادات غذایی سابق خود زندگی کرد؟ غالبا خانمها در دوران بارداری تمام تلاش خود را میکنند که تا حد ممکن از تبعیت کنند. درباره مادرانی که به کودکان خود شیر میدهند این نگرانی و مراقبت در دوران شیردهی همچنان باقی است. یکی از سؤالات متداول، نوشیدن قهوه یا نسکافه در دوران شیردهی ، و یا سایر نوشیدنی های کافئین دار مانند کاپوچینو یا کافه لاته در دوران شیردهی است که در ادامه به آن دقیقتر پرداخته میشود.
بیشتر بخوانید:
تغذیه کودک با شیر مادر مزایای بسیار و معایب اندکی دارد. از معایب این نوع تغذیه میتوان به محرومیت مادر از بعضی غذاها در دوران شیردهی اشاره کرد. حتما حکایتهای بسیاری از زبان مادربزرگها درباره تاثیر استفاده مادر از غذاهای خاص در دوران شیردهی بر نوزاد شنیدهاید، برای مثال مصرف کلم باعث ایجاد گاز در معده نوزاد میشود و نوشیدن قهوه موجب میشود که نوزاد تمام شب بیدار بماند.
پس آیا مصرف قهوه را باید به کلی تا انتهای دوران شیردهی قطع کرد؟
سؤال اکثر مادران این است که، با علم بر اینکه تنها چند جرعه از قهوهای که مادر مینوشد از طریق شیر به فرزندش منتقل میشود، آیا همچنان درباره نوشیدن قهوه در دوران شیردهی جای نگرانی هست؟
پاسخ این است که نه. با توجه به اینکه مقدار بسیار اندکی از قهوه وارد شیر مادر میشود، تقریبا جای هیچ نگرانی نیست. البته نوشیدن قهوه در دوران شیردهی مشروط بر اینکه کنترلشده و به مقدار کم باشد برای کودک شما مشکلی ایجاد نمیکند و این در صورتی است که سن کودک بیشتر از سه ماه باشد. پس از گذشت سه ماه، شما مجازید به نوشیدن قهوه در دوران شیردهی، اما نوشیدن قهوه باید متعادل باشد. حال به بررسی اثرات نوشیدن قهوه در دوران شیردهی پرداخته میشود.
بیشتر بخوانید:
بنا بر دلایلی کافئین بر هر کودک تاثیری متفاوت دارد
اول از همه اینکه هر آنچه شما در دوران بارداری انجام دهید در کودک نهادینه میشود، اما نه آنطور که فکرش را میکنید. در حقیقت، چنانچه در دوران بارداری خود کمی قهوه نوشیده باشید، به احتمال قوی کودک شما پس از تولد به نوشیدن قهوه و عکسالعمل کمتری نشان میدهد. در هر صورت، اگر فکر میکنید که در دوران بارداری کاملا از نوشیدن قهوه پرهیز کردهاید، ننوشیدن قهوه در دوران بارداری موجب میشود کودک شما نسبت به اینکه در دوران شیردهی قهوه بنوشید حساسیت بیشتری نشان دهد.
دوم اینکه کودکانی که کمی بزرگتر شدهاند، نسبت به کودکان زیر شش ماه، حساسیت کمتری از خود درباره قهوه نوشیدن مادر نشان میدهند. بنابراین اگر متوجه شدید که کودک شما نسبت به قهوهای که مینوشید حساسیت نشان میدهد، مصرف آن را به چند ماه بعد موکول کنید تا مطمئن شوید نوزاد به آن حساسیت ندارد. طبق اظهارات مرکز تحقیقات سلامت نوزادان، کودکان بعد از گذشت سه ماه قادرند کافئین موجود در قهوه را جذب و دفع کنند و هرچه بزرگتر میشوند راحتتر میتوانند به هضم و دفع این ماده بپردازند.
بیشتر بخوانید:
مؤسسه شیردهی استرالیا چنین اظهار میدارد که تا قبل از شش ماهگی فرایند جذب و دفع کافئین هنگام قهوه نوشیدن مادر در دوران شیردهی ممکن است تا ۱۶۰ ساعت به طول بینجامد (بیش از ۶ روز) و به مادران در این باره هشدار میدهد. این در حالی است که زمان این فرایند پس از شش ماهگی به ۳ تا ۷ ساعت کاهش مییابد.
نوشیدن قهوه در دوران شیردهی تا چه میزان مجاز است؟
تنها یک درصد از کافئینی که مادر مینوشد از طریق جریان خون وارد شیر مادر میشود. پس از گذشت یک ساعت از نوشیدن قهوه، بالاترین میزان کافئین در شیر مادر موجود است. اینکه حد مجاز مصرف قهوه در روز چقدر است بستگی به مادر و فرزند دارد. اگر فرزند شما فرایند جذب و دفع قهوه را در کمترین زمان و بهدرستی انجام میدهد، در نتیجه تاثیرات منفی قهوه کمتر است.
چنین گفته میشود که نوشیدن قهوه در دوران شیردهی و بارداری باید به گونهای باشد که در هر روز افزون بر ۳۰۰ میلیگرم کافئین وارد بدن نشود (حدود دو فنجان در روز که بسته به نوع دم کردن کمی متغیر است). مؤسسه سلامت کودکان (وابسته به آکادمی اطفال آمریکا) چنین عنوان میکند که نوشیدن قهوه در دوران شیردهی، چنانچه بافاصله باشد و در طی روز صرف شود، تا سه فنجان در روز مشکلی ایجاد نمیکند و میزان کافئین موجود در ادرار کودک بسیار ناچیز خواهد بود.
براساس تجربیات شخصی گروهی از مادران، نوشیدن کمی قهوه در دوران بارداری و بعد از آن، مخصوصا در زمستان، فرزندان آنها را به نظر آرامتر و قابل کنترلتر میکند. اگرچه نوشیدن قهوه در دوران شیردهی در مادرانی که به ندرت قهوه مصرف میکنند منجر به بیقراری فرزند در کل روز میشود. بنابراین نتیجه این است که میزان مصرف قهوه به مادر و فرزند و عادتهای معمول ایشان بستگی دارد.
اثرات قهوه روی شیر مادر
کافئین محرکی ضعیف است و، براساس گزارشهای مادران، تاثیر آن روی فرزندان آنها متفاوت است. از جمله این اثرات میتوان به بیخوابی و بیقراری کودکان اشاره کرد. در بعضی مادران، نوشیدن قهوه در دوران شیردهی موجب افزایش شیر میشود. طبق گزارشهای کلی و براساس تحقیقات انجامشده در سال ۱۹۹۴، مصرف مستمر قهوه ممکن است موجب کاهش میزان آهن موجود در شیر مادر شود.
بیشتر بخوانید:
کافئین نهفته
در نظر داشته باشید که تنها قهوه نیست که کافئین دارد. بسیاری از نوشیدنیهای انرژیزا، انواع نوشابه، چای و حتی شکلاتها هم کافئین دارند. البته میزان کافئین موجود در چای و شکلات بسیار کمتر از میزان کافئین قهوه است. اگر طی روز چند فنجان قهوه مینوشید و علاوه بر آن شکلات، فنجانی چای یا قوطیای نوشابه انرژیزا هم مصرف میکنید، در واقع میزان مصرف کافئین در دوران شیردهی خود را افزایش دادهاید.
چگونه بر اعتیاد خود به قهوه غلبه کنید؟
اگر کودک شما به نوشیدن کم قهوه در دوران شیردهی عکسالعمل منفی نشان نمیدهد، میتوانید به نوشیدن آن ادامه دهید. البته توجه داشته باشید که در مصرف آن جانب احتیاط را نگه دارید. تا حد ممکن مصرف قهوه را کاهش دهید تا اطمینان حاصل کنید که فرزند شما در اثر قهوه نوشیدن شما دچار پرتحرکی یا بیقراری نمیشود. این مشکل را میشود با رعایت تعادل در نوشیدن قهوه بهراحتی حل کرد.
از نوشیدن مداوم اسپرسو خودداری کنید، حتی اگر احساس میکنید تنها چیزی است که پس از تحمل چندین شب بیخوابی به شما کمک میکند تا بیدار بمانید. چنانچه میزان مصرف کافئین شما بسیار زیاد است، سعی کنید میزان مصرف آن را در چند هفته و بهتدریج کاهش دهید.
قهوه گانودرما برای افزایش وزن هر روز نیم ساعت بعد از صبحانه یک ساشه مصرف کنید و یک ساشه نیم ساعت بعد از شام مصرف کنید. قهوه لاته گانودرما برای چاقی و اضافه وزن کمک شایانی به شما کمک میکند البته اگر به نحوه مصرف و برنامه غذایی توجه کنید
چنانچه تصمیم به کاهش مصرف کافئین گرفتید، همچنان مصمم بر تصمیم خود استوار باشید، حتی اگر علائمی همچون سردرد گریبانگیرتان شد. در صورتی که پس از کاهش مصرف هنوز در فرزند خود علائمی ناشی از مصرف بیش از اندازه کافئین موجود در رژیم غذایی خود مشاهده میکنید، در نظر داشته باشید که چند روز طول میکشد تا کودک شما رفتارش عادی شود. چراکه هنوز مقداری کافئین در سیستم گردش خون کودک شما موجود است.
میزان کافئین موجود در قهوه بسته به نوع آن متفاوت است. بنابراین برای کاهش مصرف کافئین میتوانید نوع قهوه خود را تغییر دهید. اگر صرفا از نوشیدن قهوه لذت میبرید، بهتر است از قهوههای بدون کافئین استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
آیا نوشیدن قهوه سبز در دوران شیردهی مجاز است؟
قهوه سبز یکی از مواد غذایی پرطرفدار در محسوب میشود. اگرچه میزان کافئین موجود در قهوه سبز بسیار کمتر از قهوه معمولی است، نکته مهم این است که مصرف آن همچنان باید کنترل شود. تحقیقات پزشکی در حال حاضر نتایجی مبنی بر اثر منفی قهوه سبز بر شیردهی و بارداری نشان نمیدهند. در عین حال، هیچ شاهدی دال بر بیخطر بودن قهوه سبز در دوران شیردهی و بارداری در دست نیست. به همین دلیل، بهتر است بیشتر از دو فنجان قهوه سبز در دوران شیردهی و بارداری مصرف نشود. از غافل نشوید. در عین حال، پیش از مصرف قهوه سبز، بهتر است با پزشک متخصص خود صحبت کنید.
به جای نوشیدنیهای کافئیندار از چه گزینههای دیگری میتوانید استفاده کنید؟
محصولات بدون کافئین یا دیکف مانند قهوه بدون کافئین، چای سبز دیکف یا و جوشاندهها انتخابهایی عالی برای شما محسوب میشوند. آب طعمدار به همراه برشی لیمو، شیر بدون چربی یا کمچرب یا نوشیدنی بدون الکل و بدون شکر اسکواش نیز از موارد خوشمزه و دلخواهیاند که میتوانید از آنها استفاده کنید. به جای کاکائو یا شکلات داغ، که سرشار از کافئیناند، نوشیدنی مالت داغ را جایگزین کنید.
نوشیدن چند فنجان قهوه در طول روز مجاز است؟
آکادمی پزشکی اطفال آمریکا به مادران شیرده توصیه میکند که بیشتر از سه فنجان قهوه در طول روز ننوشند. این در حالی است که مؤسسات دیگری هم هستند که نوشیدن پنج فنجان قهوه در طول روز را بدون خطر میدانند.
تاثیر قهوه فوری سوپریم برای ترک اعتیاد و در قسمت های مختلف بدن خود را نشان می دهد
چگونه میزان کافئین دریافتی از طریق قهوه یا چای را محدود کنید؟
استفاده از نوشیدنیهای اسپرسو مانند لاته یا قهوه فوری انتخاب هوشمندانهای است. این نوشیدنیها نسبت به قهوههای دمی معمولی کافئین کمتری دارند. در مورد چای، سعی کنید چای را در زمان کمتری دم کنید. یا اگر از چای کیسهای استفاده میکنید، آن را به مدت کمتری درون آب جوش غوطهور سازید. همانطور که گفته شد، میتوانید از قهوه یا چای بدون کافئین یا دیکف نیز استفاده کنید.
آیا استفاده از نوشیدنیهای انرژیزای حاوی کافئین در طول مدت شیردهی ایمن است؟
توصیه میشود که مصرف چنین نوشیدنیهایی را به طور کلی قطع کنید، چراکه سرشار از کافئیناند.
آیا مصرف عصاره دانه قهوه برای مادران شیرده خطرناک است؟
عصاره دانه قهوه سبز فراوردهای گیاهی و هومیوپاتیک است که در پایین آوردن فشار خون و کاهش وزن بدن تاثیر دارد. تاکنون هیچ مطالعهای درباره ایمنی مصرف این محصولات برای مادران شیرده انجام نشده است. اما لازم است قبل از استفاده چند نکته را مد نظر داشته باشید.
در صورتی که عصاره دانه قهوه سبز در دوزهای ۴۳، ۹۳ یا ۱۸۵ میلیگرم مصرف شود، حاوی کافئین خواهد بود. هرچه دوز مصرف این عصاره بیشتر شود، میزان کافئین موجود در آن هم بیشتر خواهد شد. بنابراین، در استفاده از چنین محصولی، دوزهای پایین آن را ترجیح دهید. اگر نوزاد شما نسبت به دوز پایین هم واکنش نشان داد، از مصرف کافئین خودداری کنید.
کلام آخر
برای این که با مشکل مواجه نشوید از نوشیدن قهوه در دوران شیردهی بپرهیزید. اگر در دوران شیردهی تصمیم به نوشیدن قهوه یا انواع دیگر غذاهای حاوی قهوه دارید مصرف آن را به تدریج شروع کنید و اجازه بدهید که کمی نوزاد شما بزرگتر شود و پس از مصرف این مواد غذیی به نوع واکنش فرزند خود توجه کنید تا در صورت بروز واکنش منفی متوجه آن شوید.