چگونه با اسانس دود ، عطر و طعم غذای رستورانی را به خانه بیاوریم؟

احتمالاً برای شما هم پیش آمده که در رستوران غذاهایی خورده اید که طعم دودی و دلپذیری داشته اند و خواسته اید آن طعم را در خانه تکرار کنید. خوشبختانه این طعم خاص به راحتی با استفاده از اسانس دود به غذاهای خانگی اضافه می شود. اما چطور می توان این اسانس را به درستی به کار برد تا هم غذا عطر دلپذیری پیدا کند و هم طعم دودی ای که به دنبالش هستید ایجاد شود؟ در این مقاله تجربیاتم را در استفاده از اسانس دود خوراکی با شما به اشتراک می گذارم.

چه زمانی باید از اسانس دود استفاده کنیم؟

استفاده از اسانس دود خوراکی بهترین راه حل برای ایجاد طعم دودی بدون نیاز به کباب کردن یا استفاده از زغال است. اگر در آپارتمان زندگی می کنید یا دسترسی به منقل و چوب های مخصوص ندارید اسانس دود می تواند نجات بخش شما باشد.

گاهی پیش می آید که گوشت مرغ یا حتی سبزیجات را پخته اید اما احساس می کنید یک “چیزی” کم دارد؛ درست مثل مزه های دودی رستوران ها. در این شرایط چند قطره اسانس دود می تواند طعم غذایتان را به سطح جدیدی ببرد.

از کجا بخریم؟

اسانس دود در بیشتر فروشگاه های تخصصی مواد غذایی موجود است و حتی در فروشگاه های آنلاین هم می توانید آن را پیدا کنید. من خودم چند برند مختلف را امتحان کردم و پیشنهاد می کنم که یک برند با کیفیت بالا بخرید. این که چند هزار تومان بیشتر بپردازید ارزشش را دارد. در نهایت طعم بهتر و طبیعی تری به دست خواهید آورد.

تجربه شخصی

خودم برای اولین بار با اضافه کردن یک قطره بیش از حد غذایم را خراب کردم. نکته مهم در استفاده از این اسانس میزان مصرف است. به یاد داشته باشید که اسانس دود بسیار قوی است و اگر مقدار زیادی استفاده کنید طعم غالب و ناخواسته ای به غذا می دهد. پس بهتر است کم کم شروع کنید و بعد اگر لازم بود بیشتر اضافه کنید.

چطور استفاده کنیم؟

برای استفاده از اسانس دود خوراکی در غذاها چند روش وجود دارد که بسته به نوع غذا می توانید از یکی از این روش ها استفاده کنید.

ماریناد کردن گوشت

یکی از بهترین روش ها این است که اسانس دود خوراکی را در ماریناد گوشت استفاده کنید. معمولاً برای ماریناد روغن زیتون آبلیمو یا سرکه و ادویه های مختلف استفاده می شود. حالا تصور کنید که چند قطره اسانس دود هم به این ترکیب اضافه کنید؛ نتیجه یک گوشت نرم و خوشمزه با طعم دودی خواهد بود.

 

| مواد مورد نیاز  | مقدار | توضیحات       |

|————————|———-|———————————-|

| روغن زیتون    | ۴ قاشق | برای نرم کردن گوشت    |

| سرکه یا آبلیمو   | ۲ قاشق | طعم دهنده و ملایم کننده   |

| اسانس دود خوراکی  | ۱ قطره | بیشتر نریزید!     |

| سیر فلفل نمک و ادویه | به میزان لازم| بسته به سلیقه شما    |

استفاده در سوپ و خورش

یکی از جاهایی که اسانس دود خوراکی واقعاً به کار می آید سوپ ها و خورش ها است. اگر می خواهید به خورش یا سوپتان یک طعم دودی اضافه کنید به جای دود دادن آن در خانه می توانید فقط دو تا سه قطره اسانس دود را در مراحل پایانی پخت به غذا اضافه کنید. فقط یادتان باشد که مقدار کم استفاده کنید تا طعم غالب نشود.

سرو با سس

اگر از علاقه مندان به سس های کبابی و باربکیو هستید می توانید یک یا دو قطره اسانس دود به سس باربکیوی خود اضافه کنید. این سس نه تنها روی استیک و گوشت بلکه حتی در کنار سبزیجات هم طعم جذابی به غذا می دهد.

مزایا و معایب اسانس دود خوراکی

مثل هر چیز دیگری استفاده از اسانس دود خوراکی مزایا و معایب خود را دارد.

مزایا :

  1. راحتی و سرعت : می توانید بدون دردسر دود دادن غذا به راحتی و در کمترین زمان طعم دودی را اضافه کنید.
  2. عدم نیاز به تجهیزات خاص : نیازی به دستگاه دودی یا منقل ندارید.
  3. مناسب برای آپارتمان : اگر در آپارتمان زندگی می کنید و فضای کافی برای باربکیو ندارید این اسانس بهترین گزینه است.

معایب :

  1. غیرطبیعی بودن : برخلاف روش سنتی دود دادن اسانس دود خوراکی یک محصول فرآوری شده است.
  2. خطر استفاده بیش از حد : استفاده زیاد از این اسانس می تواند طعم ناخوشایندی ایجاد کند.

اشتباهات رایج

وقتی برای اولین بار از اسانس دود خوراکی استفاده می کردم چند اشتباه کوچک اما مهم مرتکب شدم که می خواهم آنها را با شما به اشتراک بگذارم تا از تکرارشان خودداری کنید :

  1. افراط در مصرف : اولین اشتباه من این بود که فکر کردم هرچه بیشتر بریزم طعم دودی بهتر می شود. اما برعکس طعم غذا خراب شد.
  2. اضافه کردن در زمان نامناسب : اضافه کردن اسانس دود در ابتدای پخت باعث می شود طعمش خیلی ملایم و بی اثر شود. بهترین زمان اضافه کردن چند دقیقه آخر پخت است.

سوالات رایج

آیا اسانس دود برای همه غذاها مناسب است؟

خیر. اسانس دود بیشتر برای گوشت مرغ ماهی و حتی برخی از سبزیجات مناسب است. اما بهتر است برای غذاهای دریایی ملایم تر یا غذاهایی با طعم های ظریف از آن استفاده نکنید.

اسانس دود خوراکی چقدر ماندگاری دارد؟

اگر در یخچال و در ظرف دربسته نگه داری شود اسانس دود می تواند تا یک سال ماندگاری داشته باشد. همیشه به تاریخ انقضای روی بسته توجه کنید.

آیا اسانس دود خوراکی سالم است؟

بله اگر از برندهای معتبر خریداری کنید اسانس دود خوراکی کاملاً بی خطر و برای مصرف انسانی تأیید شده است. البته همیشه بهتر است به میزان مصرف و مواد تشکیل دهنده آن دقت کنید.

نتیجه گیری

اسانس دود خوراکی یک راه سریع و آسان برای اضافه کردن طعم دودی به غذاهای خانگی است. با رعایت نکات و تجربیات بالا می توانید طعمی حرفه ای و مثل رستوران به غذای خود اضافه کنید. فراموش نکنید که اگر قبلاً از این اسانس استفاده کرده اید یا روش خاصی برای استفاده از آن دارید حتماً در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

‫12 دیدگاه ها

  1. یه بار از این اسانس دود خوردم اولش خیلی خوب بود ولی بعد از چند دقیقه غذا یه طعم تلخ گرفت. نمی دونم مشکل از مارکشه یا من زیادی ریختم؟

  2. این اسانس دود واقعا یه چیز عالیه! من همیشه برای جوجه کباب استفاده می کنم هر کسی می خوره فکر می کنه روی زغال درست کردم!

  3. خیلی ها از طعمش تعریف می کنن ولی من هر بار که استفاده می کنم حس می کنم بوی دود مصنوعی داره و طبیعی نیست. کاش یه چیزی پیدا کنم که طبیعی تر باشه.

  4. استفاده از این اسانس واسه کباب و استیک تو خونه یه ایده عالیه! فقط باید دقیق حساب کنی که چقدر بریزی چون با یه ذره بیشتر طعمش خراب میشه.

  5. استفاده از این اسانس واسه کباب و استیک تو خونه یه ایده عالیه! فقط باید دقیق حساب کنی که چقدر بریزی چون با یه ذره بیشتر طعمش خراب میشه.

  6. من تو سوپ ریختم ولی زیادش کردم… کل طعم غذا نابود شد! یکی می دونه چقدر باید بریزم تا همچین مشکلی پیش نیاد؟

  7. تجربه خوبی بود اما حس می کنم که واسه غذاهای سبک تر مثل ماهی اصلاً مناسب نیست. یه بویی داره که با مزه های ظریف جور درنمیاد.

  8. اولش فکر نمی کردم به درد بخوره ولی الان یکی از مواد اصلی تو آشپزی شده. پیشنهاد می کنم حتماً امتحان کنید فقط کم کم استفاده کنید که غذا رو خراب نکنید.

  9. من اولین بار که استفاده کردم زیاد ریختم و کل غذا بوی سوختگی گرفت. کسی می دونه چطور باید میزانش رو درست کنم؟

  10. چند قطره به سس باربکیو اضافه کردم و عالی شد! انگار تو رستوران داشتم غذا می خوردم. برای هر کسی که استیک درست می کنه شدیداً پیشنهاد می کنم.

  11. باید خیلی دقت کنی که تو کدوم مرحله پخت اضافه اش کنی. من وسط پخت ریختم ولی آخرش دیگه اثری از بوی دود نبود.

  12. این اسانس به نظرم برای غذاهایی مثل خورش مناسب نیست انگار یه طعم اضافی و مصنوعی بهشون می ده. تو کباب ها بهتر جواب می ده.

دکمه بازگشت به بالا