سیاست قاطع – شیمیشی
چند هفته پیش او شدیداً اصرار داشت كه در صورت لغو تحریم ها ، تران به شورای امنیت سازمان ملل بازگردد. البته در بین این دو سخنرانی ، قدرت های غربی موضعی داشتند که باید به درستی آن را لفظی خواند.
امانوئل مکرون ، رئیس جمهور فرانسه در بیانیه ای گفت که در دور جدید مذاکرات ، عربستان باید در مذاکرات شرکت کند. با این حال ، این موضع هرگز توسط ایران پذیرفته نیست. ماهیت عربستان سعودی ، جنایات آن در یمن و برخورد خصمانه ریاض با تهران برای ما کاملاً روشن است. از سوی دیگر ، برخی از مقامات دولت جدید ایالات متحده ، از جمله وزیر امور خارجه ایالات متحده ، در برخی مواضع اظهار داشته اند كه ایران ابتدا باید به وظایف خود بازگردد و سپس موضوع بازگشت به بورگام مورد توجه آمریكا قرار خواهد گرفت.
در همین حال ، سه کشور آلمان ، فرانسه و انگلیس با صدور بیانیه ای خواستار بازگشت ایران به وعده های خود شدند. علاوه بر این ، نتانیاهو و دیگر مقامات رژیم صهیونیستی پس از طرح مسئله بازگشت احتمالی ایالات متحده به شورای امنیت سازمان ملل ، ادعا کردند که در صورت بروز این حمله ، به مهاجم حمله خواهند کرد. طبیعتاً با توجه به این اظهارات و نگرش ها ، انتظار مردم ایران و همچنین برخی ناظران خارجی این بود که جمهوری اسلامی موضع قاطعی اتخاذ کند. سخنان دیروز مقام معظم رهبری نظریه پردازان نمونه کاملی از سیاست قاطعی است که بیان کنندگان بیان کردند. وی روز گذشته در سخنرانی خود با اشاره به شعارهای غربی و مقامات آمریکایی از کلمه بی تفاوتی استفاده کرد. این اظهارات پاسخی قوی به اظهارات و سخنان مقامات غربی بود. رهبر مهم انقلاب شدیداً تأکید کردند که باید حصر برداشته شود و رفع حصر باید توسط ایران تأیید شود و پس از آن جمهوری اسلامی به وظایف خود باز می گردد.
آمریکایی ها برجام را به طور غیر منطقی ترک کردند و اروپایی ها به وعده های برجام گوش ندادند. در برابر چنین اقدامی ، ایران حق داشت تعهدات خود را بر اساس توافق نامه برجام کاهش دهد. این روند نزولی تا زمانی که مشکل رفع موانع همچنان پابرجا بماند ، ادامه خواهد داشت. سیاست قاطع ریاست جمهوری دقیقاً مطابق با واقعیت های موجود دنیای سیاسی است و از وضوح و وضوح لازم برخوردار است. ادامه این روند نیز کاملاً وابسته به رویکردهای غرب و ایالات متحده است. کشورهای اروپایی و ایالات متحده باید از لفاظی ها و همچنین بی تفاوتی خودداری کنند و روشن کنند که به قول های خود عمل می کنند و تحریم ها را اعمال می کنند. تنها در این صورت است که می توان در مورد برجام نتیجه گیری قطعی کرد.
* تحلیلگر امور بین الملل
* در روزنامه جام جم در تاریخ 11 فوریه 2010 منتشر شده است