چگونگی شستن لباس‌های نخی

جلوگیری از آب رفتن لباس نخی هنگام شستن

یکی از مشکلاتی که هنگام شستشوی لباس نخی با آن سروکار داریم، این است که لباس «آب» می‌رود. اصلی‌ترین دلیلی که باعث آب رفتن لباس نخی و پنبه‌‌ای می‌شود، گرما است.

آب داغ باعث آسیب به تار و پود پارچه می‌شود و الیاف آن را تغییر می‌دهد. برای جلوگیری از آب رفتن لباس نخی هنگام شستن به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • در ابتدا یک تشت را پر از آب سرد کنید و مقداری نرم کننده یا شامپو به آن اضافه کنید.
  • پس از چند دقیقه لباس‌ها را از تشت خارج کنید و به خوبی فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. (برای جلوگیری از چروک شدن لباس، هرگز آن را بیش از حد فشار ندهید.)
  • سپس لباس را روی یک حوله تمیز قرار دهید و به همراه حوله رول کنید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس حوله را باز کنید.
  • یک حوله دیگر بردارید و لباس خود را روی آن قرار دهید.
  • لباس را به آرامی با دست بکشید تا به اندازه مناسب تغییر شکل دهد.
  • در آخر، لباس را در معرض هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود.

ممکن است این روش شستشو کمی سخت و زمان بر باشد، اما ارزش آن را دارد که از لباس های نخی خود محافظت و از آسیب به الیاف آن جلوگیری کنید.

تعمیر تخصصی ماشین لباسشویی خود را به کاراباما بسپارید ثبت سفارش 24 ساعته در 7 روز هفته

شستشوی لباس نخی با ماشین لباسشویی

برای شستشوی لباس نخی می‌توانید از ماشین لباسشویی استفاده کنید. فقط باید مراقب دما و تنظیمات ماشین لباسشویی برای پارچه مورد نظرتان باشید. در صورتی که پارچه نخی یا پنبه‌ای در معرض حرارت زیاد قرار بگیرد، اصطلاحا آب می‌رود. برای اطلاع از قیمت پارچه ساتن کلیک کنید.

بنابراین همیشه باید تنظیماتی را انتخاب کنید که دمای آب در آنها بالا نبوده و شوینده مورد استفاده هم باید ملایم باشد.

  • استفاده نادرست از برنامه‌ها و تنظیمات ماشین لباسشویی نه تنها باعث آسیب دیدن لباس‌ها می‌شود بلکه به مرور زمان به دستگاه نیز آسیب وارد می‌کند و ممکن است ناچار به تعمیر لباسشویی شوید.
  • پارچه‌های نخی با درصد پنبه‌های مختلف، نیازمند روش‌های شستشوی متفاوتی هستند.
  • با این حال نوع دوخت، فرم لباس، طرح، رنگ و چاپ آن‌ها روی نوع چرخه شستشو تاثیر می‌گذارد.
  • از این رو، همیشه قبل از شستشوی لباس‌های نخی دستورالعمل روی برچسب آن را به دقت بخوانید.

اگر شک دارید، بهترین انتخاب، چرخه ملایم و مقدار شوینده کم است. البته آیتم‌هایی مانند حوله بافت ضخیم‌تری داشته پس می‌توان از روش‌های شستشوی سنگین‌تر استفاده کرد. با این حال هیچ وقت مانتو و تیشرت‌های خنک تابستانی را با دمای بالا نشویید زیرا به طور کامل از بین می‌روند.

چه دمایی برای شستشوی پارچه نخی مناسب است؟

پارچه‌های 100 درصد نخی باید حتما در آب سرد یا نهایتا آب ولرم شستشو داده شوند. آب سرد هم به ثابت ماندن رنگ پارچه کمک می‌کند و هم جلوی جمع شدن الیاف را می‌گیرد.

بعضی از افراد احساس می‌کنند برای تمیز شدن یک لباس حتما باید آن را با آب گرم و حجم زیادی از مواد شوینده بشویند. این موضوع را در نظر داشته باشید که شستشو با آب گرم عمر لباس را کوتاه کرده و رنگ‌ها را کدر می‌کند.

اگر قرار است لباس‌هایی را بشویید که بسیار کثیف هستند، می‌توانید از آب داغ برای از بین بردن میکروب‌ها استفاده کنید. به خصوص در مواردی مانند حوله که به دلیل رطوبت بالا، احتمالا باکتری‌های زیادی در آن زندگی می‌کنند.

اگر از ماشین لباسشویی استفاده می‌کنید، به سرعتِ چرخه شستشو هم دقت کنید. اگر سرعت، بالا و زمان شستشو طولانی باشد، به الیاف پارچه آسیب می‌رسد.

از طرفی اگر برای همه لباس‌ها، دمای بالا و شستشوی سنگین را انتخاب کنید، جدا از اینکه پارچه از بین می‌رود نتیجه‌ای جز خرابی دستگاه و مراجعه به مراکز نخواهید داشت.

نکات خشک کردن لباس نخی

افرادی که در مناطق مرطوب زندگی می‌کنند معمولا امکان پهن کردن لباس بعد از شستشو را ندارند. بنابراین بسیاری از آن‌ها به سراغ خشک کن می‌روند.

به همین دلیل این سوال پیش می‌آید که آیا بعد از شستشوی لباس نخی می‌توانیم آن را داخل خشک کن بیندازیم؟ در پاسخ باید بگوییم که به طور کلی بعد از شستشوی لباس پنبه‌‌ای و نخی می‌توانید آن را داخل خشک کن بیندازید اما لباس نباید کاملا خشک شود.

  • تنظیمات خشک کن را بررسی کرده و گزینه‌‌‌هایی را انتخاب کنید که اولا حرارت زیادی به لباس شما وارد نکنند.
  • دوما لباس کمی مرطوب بماند. این رطوبت هم باعث حفظ الیاف پارچه شده و هم مانع چروک شدن زیاد لباس می‌شود.
  • درست مانند شستشوی لباس نخی، هرچقدر که آیتم‌ها ضخیم‌تر باشند می‌توانید حرارت بالاتری را برای خشک کن انتخاب کنید.

البته این نکته را در نظر بگیرید که در هر صورت حرارت، رنگ لباس را کدر می‌کند و این موضوع هیچ ارتباطی به خرابی ماشین لباسشویی ندارد. بسیاری از افراد این مساله را اشتباه متوجه می‌شوند و بی دلیل به مراکز تعمیرات مراجعه می‌کنند. این یکی از رایج‌ترین شکایات مراکز و مراکز و بسیاری برندهای دیگر است.

نکته

بهترین روش برای خشک کردن لباس نخی این است که در معرض هوای آزاد خشک شود. با آویزان کردن لباس روی بند یا قرار دادن روی یک صفحه می‌توانید مانع چروک شدن لباس شوید. برای لباس‌های نخی سبک مانند تیشرت، می‌توانید آن‌ها را به راحتی با یک گیره آویزان کنید.

اگر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنید، فراموش نکنید که البسه نخی و رنگی را نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. به همان سرعت که نور خورشید روی پوست صورت و بدن انسان تاثیر می‌گذارد، می‌تواند لباس شما را هم بی‌رنگ و محو کند.

جلوگیری از چروک شدن لباس‌های نخی

برای جلوگیری از چروک شدن لباس‌های نخی پس از شستشو، به این نکات توجه داشته باشید:

  • از مواد شوینده ملایم یا شامپو استفاده کنید.
  • از آب داغ برای شستشوی لباس نخی استفاده نکنید.
  • از آب کافی استفاده کنید. (استفاده از آب کافی هنگام شستن لباس های پنبه‌ای از جمع شدن آنها جلوگیری می‌کند.)
  • برای از بین بردن کثیفی ها و لکه های روی لباس، حدود 30 دقیقه لباس‌ها را در آب خنک قرار دهید.

لکه گیری لباس های نخی

همانطور که گفتیم برای شستشوی لباس نخی، بهترین راه این است که آن را در آب سرد و با مواد شوینده ملایم بشویید. برای از بین بردن لکه‌های لباس نخی و پنبه ای بهتر است قبل از شستشو اقدام کنید.

  1. هرچه سریع‌تر لکه را بشویید، احتمال پاک شدن آن بیشتر خواهد بود.
  2. برای از بین بردن لکه‌های معمولی، با همان آب و ماده شوینده باید شروع کنید.
  3. بهترین شوینده هم سفید کننده‌های مبتنی بر پراکسید است.
  4. این شوینده‌ها هم روی لباس سفید و هم روی لباس رنگی کار کرده و به الیاف آسیبی نمی‌رساند.
  5. روی بسته بندی شوینده‌ها هم نحوه استفاده از آن به طور دقیق نوشته شده است.
  6. با این حال به طور کلی باید لباس را داخل آب خیس کرده و مقدار مناسبی از شوینده روی آن بریزید.
  7. باتوجه به زمان نوشته شده، اجازه دهید لباس برای مدتی داخل این محلول بماند.
  8. سفید کننده‌های بر پایه کلر، نیز لکه‌ لباس‌های 100 نخی را از بین می‌برند.
  9. با این حال، به الیاف لباس آسیب می‌رساند و می‌تواند منجر به پارگی لباس شود.
  10. همچنین به هیچ عنوان نمی‌توان از آن‌ها روی پارچه‌های رنگی استفاده کرد.
  11. حتی ممکن است لباس‌های سفید را هم به رنگ زرد، متمایل کند.

نکته

اگر مجبور به استفاده از شوینده‌های کلر مانند وایتکس هستید، ابتدا آن را به مقدار قابل توجهی با آب رقیق کنید. سپس با یک مسواک کمی از آن محلول را روی لکه مورد نظر بریزید. برای جلوگیری از پوسیدگی الیاف هم باید آن را خیلی سریع بشویید.

بیشتر بخوانید : مدل پارچه جدید

در مواقعی که موفق به عیب یابی آن نشدید پیشنهاد ما: خدمات تخصصی و فوری کاراباما امکان ثبت سفارش در 7 روز هفته (7 صبح تا 12 شب)

کلام پایانی

یکی از پرمصرف‌ترین انواع الیاف برای لباس و پوشاک، نخ و پنبه است. لباس‌های نخی و پنبه‌ ای لطافت زیادی دارند و حساسیت پوستی ایجاد نمی‌کنند.

بنابراین بسیاری از افراد از البسه نخی برای لباس‌های روزانه خود استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از آسیب به الیاف پارچه و حفظ ظاهر آن برای شستشوی لباس نخی از آب سرد و مواد شوینده ملایم استفاده کنید.

اگر می خواهید البسه نخی و پنبه ای خود را با ماشین لباسشویی بشویید، حتما به برنامه شستشو، شوینده مناسب و دمای آب توجه داشته باشید.

سوالات متداول

بله می‌توانید از خشک کن برای لباس‌های نخی و پنبه‌ای استفاده کنید اما دقت کنید که دما و زمان آن زیاد نباشد.

شوینده‌های مبتنی بر اکسیژن هم لکه لباس‌های نخی و پنبه ای را از بین می‌برند و هم رنگ آن را تغییر نمی‌دهند.

لباس‌هایی که الیاف نخی سبک‌تری دارند، به راحتی اتو می‌شوند البته اگر دمای اتو بالا باشد، باعث آسیب به الیاف می‌شود.

پارچه نخی در دوخت انواع لباس‌ها و رومیزی‌ها به کار گرفته می‌شود و از دوام و قیمت مناسبی برخوردار است. برای اینکه با مشکلاتی مانند آب رفتن لباس مواجه نشوید و لباس در همان کیفیت و اندازه روز خرید بماند، باید نحوه شستن لباس های نخی را به‌صورت صحیح یاد بگیرید. ما در این مطلب، به تمام مواردی که باید در نحوه شستن لباس های نخی بدانید اشاره خواهیم کرد.

مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید، توجه به برچسب لباس‌های نخی است. برخی از لباس‌های نخی دارای بخش‌های غیرقابل شستشو هستند و نباید آن‌ها را با دست یا ماشین لباسشویی شست. پس ابتدا معانی هر یک از علائم روی برچسب را درک کنید و سپس بهترین نحوه شستن لباس های نخی را انتخاب کنید. برای مثال، اگر دایره‌ای روی برچسب وجود دارد، لباس باید به خشک‌شویی سپرده شود. انواع محصولات سافتلن شامل و میباشد.

شستشوی لباس نخی با دست

در شستشوی لباس نخی با دست، قبل از هر کاری باید تمام لکه‌های روی آن را از بین ببرید. پس بهتر است آن را در ظرفشویی یا تشتی از آب سرد خیس کنید. سپس محل لکه را با ملایمت مالش دهید. برای حذف رطوبت لباس‌ها از حوله‌ای بزرگ استفاده کنید یا آن‌ها را بچلانید. همچنین اگر چین و چروکی بر روی لباس مشاهده می‌کنید، آن را بتکانید. از چوب لباسی برای کاهش چروک استفاده کنید.

نحوه شستن لباس های نخی با دست ممکن است به زمان و حوصله زیادی نیاز داشته باشند ولی به خاطر داشته باشید برای جلوگیری از آب رفتن لباس نخی، یکی از بهترین روش‌هاست. نکته مهمی که باید رعایت کنید این است که نباید فشاری شدید به لباس وارد کنید یا محکم آن را بکشید.

بیشتر بخوانید:

شستشوی لباس نخی با ماشین لباسشویی

در نحوه شستن لباس های نخی با ماشین لباسشویی ممکن است نیاز به شستشو با دست نیز باشد. اگر لکه‌ای روی لباس مشاهده می‌شود، ابتدا کمی مواد شوینده از نوع دستی روی لکه بریزید و آن را از بین ببرید. هر چه لکه قدیمی‌تر باشد نیاز به شستشوی بیشتری خواهد داشت.

در شستن لباس نخی با ماشین لباسشویی، ابتدا مطمئن شوید پارچه نخی رنگ خود را پس نخواهد داد. برای اطمینان از این موضوع، بخش داخلی لباس را کمی خیس کنید و پارچه‌ای سفید رنگ روی آن بگذارید. سپس این بخش را اتوکشی کنید. اگر پارچه رنگ لباس را به خود گرفت، نباید آن را با لباس‌هایی با رنگ‌های دیگر درون لباسشویی قرار دهید.

مواد شوینده‌ای مناسب انتخاب کنید

اگر می‌خواهید تمام آلودگی‌ها، بوها و لکه‌های موجود روی لباس از بین برود، مواد شوینده باید عملکرد مناسبی داشته باشند. همچنین نباید مواد شوینده منجر به تغییر رنگ لباس شوند؛ بر این اساس، ما پودر لباسشویی سافتلن را به دلیل پاک‌کنندگی قوی و قدرت محافظت بالای آن به شما پیشنهاد می‌کنیم.

دمای آب لباسشویی را تنظیم کنید

آب لباسشویی باید سرد یا ولرم باشد. اگر به برچسب لباس‌ها دقت کنید، دمای مناسب روی آن نوشته شده است. پس برای جلوگیری از آب رفتن لباس نخی حتما به این دما توجه کنید. البته لباس‌های زیر، جوراب‌ها و دستمال‌های آشپزخانه بهتر است با آب گرم شستشو داده شوند تا هر گونه آلودگی و باکتری از بین برود.

چرخه شستشو را تعیین کنید

بهتر است از چرخه شستشوی معمولی استفاده کنید. اگر لباس نخی دارای تزئینات مختلفی است، چرخه شستشوی ظریف مناسب‌تر است. زمان مناسب برای شستشو به عوامل مختلفی مانند چرخه انتخاب‌شده یا میزان لباس‌ها بستگی دارد. گاهی یک ربع و گاهی سه ربع برای شستشو لازم است.

زمان لازم برای خشک کردن لباس نخی

برای جلوگیری از آب رفتن لباس نخی و چروک شدن آن نباید زمان خشک کردن بیش از اندازه باشد. خشک کردن لباس نخی به دمای پایین‌تری نسبت به روتختی‌ها و رومیزی‌ها نیاز دارد. در حالت کلی می‌توان گفت زمان لازم برای خشک کردن به میزان و جنس لباس‌ها وابسته است. لباس‌های نخی را در هوای آزاد قرار دهید تا چروک آن‌ها کمتر شود. همچنین دور از آفتاب قرار دهید تا رنگ آن‌ها آسیب نبیند.

مواد شوینده مورد نیاز برای شستن لباس نخی

در نحوه شستن لباس های نخی به پودر لباسشویی و مایع لکه‌بر نیاز دارید. همچنین اگر لباس‌های شما سفید هستند، از مایع سفیدکننده‌ای که دارای کلر یا اکسیژن است استفاده کنید. در نحوه شستن لباس الیاف طبیعی می‌توانید از هر ماده شوینده‌ای استفاده کنید. البته اگر لباس‌ها دارای لکه یا بوی‌های مختلف هستند، بهتر است مواد شوینده با کارایی بالا خریداری کنید.

بهتر است از پودر سافتلن درخشان استفاده شود از آنجا که پارچه های نخی بیشتر لکه میگیرند و لکه دیر کنده میشود در شستشوی با دست ترکیب مایع لباس و پودر دستی توصیه میشود. حتماً اب سرد باشد.

همچنین می‌توانید از مواد نیز استفاده کنید تا لطافت لباس همانند روز اول باقی بماند و چروک کمتری داشته باشد. البته استفاده از این مورد اختیاری است.

پارچه ساتن آمریکایی نوعی از پارچه جذاب و محبوب ساتن است که ضخیم و آهاردار است.

چگونه از آب رفتن لباس‌های نخی جلوگیری کنیم؟

گاهی پس از اولین شستشو، اندازه لباس تغییر می‌کند. دلیل این امر این است که لباس‌ها در کارخانه کمی کشیده می‌شوند و آب گرم لباسشویی و آفتاب می‌تواند این کشیدگی را به حالت پیشین خود بازگرداند. نحوه شستن لباس های نخی برای جلوگیری از آب رفتن بسیار ساده است. تنها کافی است اقدام به شستن لباس نخی با دست کنید یا چرخه شستشوی ظریف لباسشویی را برای این جنس از لباس‌ها انتخاب کنید.

همچنین لباس‌های نخی را در خشک‌کن قرار ندهید. طناب رختی خریداری کنید و آن را در حیاط یا بالکن نصب کنید. سپس لباس‌ها را روی این طناب قرار دهید تا هوای آزاد آن‌ها را خشک کند. اگر امکان ایجاد طنابی برای آویزان کردن لباس‌ها وجود ندارد، کمترین حرارت خشک‌شویی را انتخاب کنید.

نحوه اتوکشی لباس‌های نخی

گاهی لباس‌های نخی چروک می‌شوند و باید اتوکشی انجام شود. برای اتو کردن لباس نخی از درجه حرارت متوسط استفاده کنید؛ زیرا درجه حرارت بالا ممکن است منجر به سوختن لباس‌ها شود. اگر از پارچه‌ای میان اتو و لباس نخی استفاده کنید، احتمال سوختن آن‌ها کاهش خواهد یافت. در حالت کلی می‌توان گفت کمترین بخار و دما باید در اتو کردن لباس نخی استفاده شود.

مقاله پیشنهادی:

سخن آخر

مهم نیست نحوه شستن لباس های نخی با دست یا با لباسشویی بوده است، عدم استفاده از گرما در شستشو و خشک کردن از اهمیت بالایی در آب نرفتن لباس‌ها برخوردار است. پس از خشک‌کن استفاده نکنید و لباس‌ها را روی طناب رخت در هوای آزاد و دور از آفتاب پهن کنید. هوای آزاد نقش مهمی را در جلوگیری از بو گرفتن انواع پارچه‌ها ایفا می‌کند.

امیدواریم ترفندهای شستن لباس های نخی این مقاله به شما کمک کنند با آب رفتن آن‌ها برای همیشه خداحافظی کنید و از استفاده از آن‌ها برای مدتی طولانی لذت ببرید. در آخر ما به شما پیشنهاد می‌کنیم اگر حفظ لطافت و تازگی لباس‌ها در نحوه شستن لباس های نخی برای شما مهم است، از مواد شوینده سافتلن مانند و استفاده کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا