۸ عارضه افزایش هورمون استرس بر بدن
هورمون کورتیزول در تنظیم فشار خون، متابولیسم مناسب قند خون، ترشح هورمون انسولین برای حفظ سطح مناسب قند خون، سیستم ایمنی بدن، پاسخ التهابی و التهابی نقش دارد. کورتیزول به طور طبیعی در صبح بالاترین میزان و در شب کمترین میزان است.
به گزارش شیمیشیافزایش اندک کورتیزول در بدن منجر به اثرات مثبتی مانند افزایش سریع انرژی برای مقابله با بدن، افزایش عملکرد حافظه، افزایش ناگهانی سیستم ایمنی بدن، حساسیت کمتر به درد، کمک به محافظت از بدن می شود. تعادل حیاتی در بدن و غیره
بر اساس اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، وجود سطوح بالا و طولانی مدت کورتیزول در خون (همانطور که در استرس مزمن رخ می دهد) اثرات منفی مختلفی دارد که منجر به برخی از این عوارض می شود:
کاهش کیفیت خواب: همانطور که گفته شد در هنگام خواب سطح کورتیزول کاهش می یابد اما اگر سطح کورتیزول بالا باشد کیفیت خواب کاهش می یابد و لذت خواب عمیق از بین نمی رود.
احساس خستگی بعد از خواب عمیق: گاهی اوقات افزایش کورتیزول باعث خستگی مزمن می شود. زیرا حتی پس از استراحت کامل، فرد دوباره احساس خستگی می کند.
کمردرد و سردرد: افزایش سطح کورتیزول باعث افزایش حساسیت بدن و مغز به درد می شود. به همین دلیل است که می توانید کمردرد، سردرد و درد عضلانی را احساس کنید.
افزایش وزن غیر قابل توضیح: تحقیقات نشان می دهد که کورتیزول باعث افزایش چربی در بدن به خصوص در ناحیه شکم می شود. در همین حال، تغذیه سالم و ورزش به تنظیم سطح کورتیزول کمک می کند.
_ مبتلا شدن: کورتیزول اضافی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و شما را مستعد ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا می کند.
_ افزایش میل به غذاهای ناسالم: مطالعات مختلف ارتباط بین سطوح بالای کورتیزول و افزایش میل به غذاهای ناسالم را در مردان و زنان نشان داده است.
احساس غم و اندوه مداوم: وقتی سطح کورتیزول بالا می رود، سطح اضطراب و البته شک افزایش می یابد.
بیماری های مکرر معده: روده به استرس مزمن بسیار حساس است و سطوح بالای کورتیزول می تواند باعث یبوست، سوزش سر دل و گرفتگی عضلات گوارشی شود.
مشکلات قلبی: مطالعه برخی از محققان نشان می دهد که سطوح بالای کورتیزول با مرگ ناشی از عوارض قلبی مرتبط است. در یک مطالعه شش ساله بر روی 860 نفر بالای 65 سال، مشخص شد افرادی که دارای بالاترین سطح کورتیزول در خون خود هستند در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی قرار دارند.
انتهای پیام