چگونه درباره هشتگ کاپشن صورتی به فرزندم بگویم؟
مدتی است که همه با گوش قلبی از دختری با ژاکت صورتی صحبت می کنند، چگونه این اتفاق را برای فرزندتان توضیح دهید تا احساس ناامنی نکند؟
به گزارش شیمیشی، «دیگر به پارک نمی آیم»، این واکنش فاطمه پنج ساله پس از بازگویی شهادت دختر جوان کت صورتی با گوش قلبی و پدرش است. ایمنی فرزند شما کودکی که با مرگ اطرافیان، حوادث و اتفاقات تلخ زندگی اش مواجه می شود و ناخودآگاه احساس ترس و ناامنی می کند.
البته در سه ماه گذشته فرزندان ما تصاویری از اتفاقات غزه شنیده یا دیده اند و از حادثه تروریستی گلزار شهدایی کرمان نیز مطلع شده اند و این ممکن است باعث ایجاد احساس ناامنی روحی شود. بیشتر با آنها در اینجا کودک می تواند در موقعیت هایی مانند اضطراب و استرس در هنگام خواب این واکنش را به صورت غیرکلامی نشان دهد. حال در چنین شرایطی والدین چگونه باید با فرزند خود صحبت کنند تا احساس ناامنی از بین برود.
زیرا بر اساس برخی آمار، 84 درصد کودکان برنامه های تلویزیونی، 74.5 درصد کودکان شبکه های پویا، 64.8 درصد کودکان «بازی رایانه ای»، 11.6 درصد «استفاده از شبکه های اجتماعی» و 8 درصد و 2.0 درصد نیز به «گوش دادن» اشاره کرده اند. رادیو» که نشان می دهد در این سن نمی توان از قرار گرفتن کودک در معرض حوادث غم انگیز و ترسناک جلوگیری کرد.
در این میان ایجاد حس ناامنی در کودک در بزرگسالی او را به دنبال خواهد داشت. اگر ناامنی شدید از کودکی به بزرگسالی برسد، نمی تواند متناسب با سن خود رشد کند، استقلال فردی و اجتماعی او با مشکل زیادی مواجه می شود و نمی تواند به افراد دیگر اعتماد کند. بنابراین دختر و پسری که احساس ناامنی می کنند نمی توانند همسر و والدین خوبی شوند و به عبارت دیگر فعالیت اجتماعی این کودکان تحت تاثیر احساس ناامنی قرار می گیرد.
محمد سرشار، رئیس سابق شبکه پویا می گوید که خبر شهادت یک کودک «احساس ناامنی در کودکان و خردسالان ایجاد می کند»، زیرا «کودکان می ترسند» و فعالیت آنها در زندگی روزمره مختل می شود. این نکته باید در مطبوعات، ادبیات کودک و نوجوان و خلق آثار هنری مورد توجه قرار گیرد.
از سوی دیگر یک کارشناس مطالعات خانواده تاکید کرد: امروزه نمی توان از راهبرد سانسور در رساندن اخبار به کودکان استفاده کرد. یعنی با حسرت و مهربانی بگوییم با وجود دشمنی های فراوان با کشورمان در امان هستیم.
در چنین شرایطی چگونه می توانیم احساس امنیت را به فرزند خود بازگردانیم؟
وقتی این کلمات را به فرزندتان می گویید، «من اینجا هستم و شما می توانید آرام بمانید» و «من اینجا هستم و می توانید روی من حساب کنید» به او اطمینان دهید که این اتفاق ناگوار لازم نیست برای او و خانواده اش اتفاق بیفتد. همچنین به او اطمینان دهید که در هر شرایطی از او مراقبت خواهید کرد. در این میان، طبق معمول به فعالیت های روزانه خود ادامه دهید تا تاثیر اخبار بد را بر فرزندتان به حداقل برسانید. همچنین یک ساعت در روز را به نقاشی اختصاص دهید تا کودکتان بتواند احساسات خود را از طریق نقاشی بیان کند. در نهایت به یاد داشته باشید که خانواده با هم هستند و روابط نزدیکی دارند، ناخودآگاه زندگی با شما احساس امنیت می کند.
منبع: فارسی
انتهای پیام