پرسهزنی کودکان در هزارتوی مجازی
رها شدن کودکان با نیازهای عاطفی خاص در هزارتوی مجازی یک هشدار جهانی است که سال هاست شنیده می شود.
به گزارش شیمیشی، امروزه یکی از کاربران اصلی فضای مجازی کودکان و نوجوانان هستند، پدیدهای که قبل از شیوع ویروس کرونا چندان گسترده نبود، اما شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای بهداشتی جهانی، دسترسی گسترده کودکان و نوجوانان به تلفنهای هوشمند را افزایش داد. و اینترنت تعداد تقریباً 14 میلیون کاربر فضای مجازی در این سن تخمین زده می شود.
و این در شرایطی است که جامعه شناسان و روانشناسان اجتماعی همواره نسبت به پیامدهای دسترسی بی رویه کودکان و نوجوانان به اینترنت و شبکه های اجتماعی، بلوغ زودرس، افسردگی، اضطراب، بحران هویت، اعتیاد به شبکه ها و کاهش روابط اجتماعی و جسمی هشدار می دهند. مشکلات و عدم تحرک یکی از آسیب های رایجی است که شخصیت نابالغ و کنجکاو کودکان را تهدید می کند. در این میان کم نیستند والدینی که برای آموزش و بازی با فرزندان خود وقت نمی گذارند و اول با موبایل و اینترنت و فضای مجازی او را شاد و آرام می کنند.
جدای از آسیب های ذکر شده، کودکان نیز یکی از قربانیان جرایم سایبری هستند. حضور در شبکه های اجتماعی کودکان را بیشتر در معرض خطر آزار قرار می دهد. همچنین یکی دیگر از خطرات فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان، ارسال و دریافت تصاویر و محتوای غیراخلاقی جنسی است که بسیاری از آنها به سرعت از طریق تلفن همراه یا اینترنت پخش می شوند. مجرمان جنسی از طریق پروفایل های رسانه های اجتماعی و بازی های آنلاین دسترسی به کودکان را آسان تر کرده اند.
زندگی امروزی به فضای مجازی متصل است و نمی توان از آن فرار کرد، اما این دنیای جالب باید برای کودکان و نوجوانان مدیریت شود. اینترنت و یادگیری نحوه محافظت از خود در فضای مجازی.
پلیس فتا بارها در این خصوص به والدین هشدار داده و تاکید کرده است که اگر والدین در کنترل فرزندان خود در فضای مجازی کوتاهی کنند، شاهد کنترل کودکان توسط افراد سودجو خواهیم بود، اما اگر والدین به درستی بر کودکان خود نظارت داشته باشند، استفاده ایمن از هوشمند را آموزش دهید تلفن ها و نظارت بر فعالیت های آنها. در فضای مجازی تا حدودی می توان با تهدیدات امنیتی پاسخ داد.
با توجه به تهدیدات شمشیر دولبه اینترنت، بسیاری از کشورها قوانین سختگیرانه ای در مورد استفاده کودکان و نوجوانان از اینترنت و شبکه های اجتماعی وضع کرده و اجرا کرده اند، به عنوان مثال در چین محدودیت هایی برای دسترسی به برخی بازی های اینترنتی وجود دارد. برای کودکان. ، در فلوریدا حتی پسران زیر 16 سال نیز می توانند ارتباطی با حضور حساب های کاربری در شبکه های اجتماعی ندارند.
در ایران نیز در این زمینه تلاش هایی مانند راه اندازی سیم کارت های کودکان، اینترنت پاک و بسترهای آموزشی ایمن مانند شاد انجام شده است که والدین می توانند از طریق آن ها استفاده از تلفن های هوشمند را برای فرزندان خود کنترل و مدیریت کنند.
البرازی کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه دشمن با ترفندهای رسانه ای در فضای مجازی جوانان را مورد هدف قرار می دهد، به نقش سهل انگاری اولیا و مدارس اشاره کرد و گفت: والدین و مربیان مدارس باید اقدامات لازم را برای محیطی امن و پاک انجام دهند. به جوانان ارائه می شود
وی به بی قانونی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این یک فضای آزاد است، متاسفانه اخبار و تصاویر بی ارزش به راحتی در فضای مجازی رد و بدل می شود و این امر به بی قانونی دامن می زند.
به گفته این کارشناس حوزه مجازی، خانواده ها باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشند، آموزش های لازم را به فرزندان خود بدهند و بر فرزندان خود نظارت داشته باشند. در این میان نهادهای مسئول باید نظارت کنند و محیطی پاک را فراهم کنند.
وی در عین حال بسترها و پیام رسان های داخلی را جایگزین مناسبی دانست که می تواند مورد پیگیری و استقبال مردم قرار گیرد و گفت: دولت باید شبکه های خارجی را مسئول فعالیت در داخل کشور بداند تا هر تصویری دیده نشود. در دسترس کودکان و نوجوانان است.
البرازی در پایان سخنان خود با بیان اینکه سایت های خارجی در تلاش هستند تا نظام ارزشی جوانان ما را تغییر دهند، گفت: این تصاویر برای بزرگسالان مناسب نیست و تصاویر را به گونه ای قرار می دهد که فرزندان ما به آن تمایل دارند. علیه آنها، وقتی در کشورهایشان هستند، قفل کودک نصب می کنند.
زندگی امروزی به فضای مجازی متصل است و نمی توان از آن فرار کرد، اما این دنیای جالب باید برای کودکان و نوجوانان مدیریت شود. اینترنت و یادگیری نحوه محافظت از خود در فضای مجازی.
انتهای پیام