طالبان به وعده خود در خصوص ممنوعیت کشت خشخاش عمل کرد؟/کشف محموله های بزرگ موادمخدرصنعتی در مرزهای ایران و افغانستان
قائم مقام دبیرکل مرکز مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه افغانستان در حال تبدیل شدن به قطب تولید مواد مخدر صنعتی است امسال در دیوار مرزی و دروازه های مشترک ایران و افغانستان چندین محموله بزرگ مواد مخدر صنعتی افغانستان انجام شد. منشا پیدا شده است
دکتر محمد زارعی در گفت وگو با شیمیشی وی در خصوص سیاست اعلام شده از سوی طالبان مبنی بر ممنوعیت کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان گفت: با روی کار آمدن دولت موقت در افغانستان این کشور مدعی ممنوعیت کشت پوک و مواد مخدر شده است اما نتایج اخیر علیه مواد مخدر به دست آمده است. . مقامات ایران در سفر اخیر خود به این کشور نشان می دهند که طالبان تلاش کرده اند تا کشاورزی را ممنوع کنند اما اینکه آیا واقعاً در صورت نبود کشاورزی و تولید این کار صد در صد انجام شده است زمان بیشتری نیاز است.
وی ادامه داد: ایران از هرگونه ممنوعیت کشاورزی و کاهش تولید مواد مخدر در افغانستان حمایت می کند و در این زمینه برای حل مشکل معیشت کشاورزان افغانستانی اعلام آمادگی کرده است. در بحث کشت جایگزین در افغانستان نیز فعالانه وارد صحنه شده و بر اساس اعلام مسئولان مربوطه در صورت کاشت موارد لازم حدود 5 میلیون تن از این محصولات در کشور ما بازار مصرف دارد.
قائم مقام دبیرکل مرکز مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: به گفته طالبان ممنوعیت تولید مواد مخدر بر اساس اعتقادات و مسائل دینی آنها بوده و اساساً این نوع تجارت را حرام می دانند و مصمم به کاهش حجم مواد مخدر هستند. تولید مواد مخدر تجارت گسترده مواد مخدر صنعتی از این کشور این ادعا را زیر سوال برده است.
زارعی ادامه داد: ایران از کشف مواد مخدر سنتی از افغانستان و ورود مواد صنعتی به آنها خبر داده است اما واقعیتی که نمی توان انکار کرد این است که افغانستان در حال تبدیل شدن به مرکز تولید مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه است. بنابراین امسال محموله بزرگی از مواد مخدر صنعتی با منشاء افغانستان وارد دیوار مرزی و دروازه های مشترک ایران و افغانستان شده است.
وی با اشاره به اینکه مواد مخدر صنعتی از مواد مخدر سنتی آسیب می بیند گفت: با وجود اینکه طالبان اعلام کرده است که نظر دولت در مورد ممنوعیت تولید مواد مخدر صنعتی و سنتی در افغانستان یکسان است اما طالبان مدعی هستند که چون مواد مخدر سنتی باید در زراعت کشت شود. . زمین امکان مدیریت بیشتر وجود دارد و چون داروهای صنعتی اغلب در آشپزخانه ها و کارگاه های زیرزمینی تولید می شود به همین دلیل بر تولید آنها نظارت کمتری می شود.
در همین راستا قائم مقام دبیرکل مرکز پیشگیری از مواد مخدر از آمادگی ایران برای ارائه تجربیات خود در زمینه پیشگیری از مواد مخدر به افغانستان خبر داد.
انتهای پیام