صورتگری علی امیرالمؤمنین(ع) – شیمیشی

صاحب این کافه مهندس عیسی تاجبخش بود که مردی زیبا ، باربر ، متخصص و متعصب بود و دارای قلم سیاه بزرگی بود که احتمالاً متعلق به استاد حسین جلایر بود که مجسمه ساز علی امیرالم Moمنین (ع) بود. )

جلایر یکی از بزرگان این نوع است که در زمینه هنرهای مذهبی جهان مشهور است. این نقاشی ها گاهی اوقات یک شیر ملایم در کنار او بود. اساساً شیر نر در ادبیات عامه شیعه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و در بعد از واقعه کربلا ، شیر یکی از اجزای نمایش است ، به شرط آنکه در حالت خود به عنوان برهنه استفاده شود.

ذوالفقاری نیز در پای امام بود که معنای شیر را کامل کرد و عنوان اسدالله را به او یادآوری کرد. پوست نرم نمادی از قدرت در خدمت عقلانیت است. در برخی از نقاشی های ایرانی علاوه بر آقای قنبر ، آقای سلمان نیز با مو و صورت سفید دیده می شد ، اما در این عکس او فقط یک مجسمه از امیرالم Moمنین بود …

جدای از خداحافظی صاحب مغازه ، این عکس توسط خیلی ها گرفته شده و آمده است.

نقاشی ها و مجسمه های این مغازه بسیار زیبا و هنری بودند؛ اما چنین تصاویری به این مغازه ختم نمی شد و ما در بسیاری از خانه ها و اتاق ها چنین تصاویری را دیده بودیم ، تا حدی که برخی به ویژه خانم ها آنها را با پلاک های طلا و نقره آویزان کردند و برخی از شرکت ها تصویری از پیامبر را بر روی خود داشتند products. донесе: یکی از مشهورترین آنها تصویر پیامبر در شرکت کاشی ایران بود.

در آن سال ها دو شرکت کاشی سازی ، سعدی و ایران بسیار محبوب بودند. این سینی سفید را روی تکه ای از چوب که پوست آن سیاه بود ، یک پایه قرار داده و روی میز قرار داده بودند. علاوه بر این ، آجر خود در یک مکان مناسب در قهوه خانه ها ، حمام ها ، دفاتر تجاری و مغازه ها نصب شده است و بسیار مورد توجه است.

سعدی کاشی نمونه های دیگری نیز داشت که بر روی آنها با خطی خوب نوشت: “استان علی فان علی بن ابی طالب حسنی ، ورودی حسنی ، پناهگاه من”. آنها همچنین تصویری از حضرت را بر روی صفحات چینی چاپ کرده و در اتاق های نشیمن نصب کردند. در این نقاشی ها گاهی از طلا استفاده می شد. این نمونه ها بسیار متنوع هستند و برای هر کلاس و صنفی ارائه می شوند.

بعداً ، با ظهور ملامین ، برخی از همین تصاویر که روی ملامین نقاشی شده بود محبوب شد: یک سینی کوچک با لبه سبز که دارای یک تصویر رنگارنگ از امیرالم Moمنین بود ، بدون شمشیر در یک لباس سیاه کوچک. ، و تحت آن خوشنویسی مرحوم حسن زرین. استان علی بن ابی طالب حسنی نوشت …

این اثر توسط استاد علی اشرف ، نقاش و هنرمند بزرگی نقاشی شده است. والی بسیاری از آثار علی امیرالم Moمنین (ع) را پوشش داده است که همه جالب بودند. وی اولین شخصی بود که به جای ذوالفقار ، قرآن را در مشهورترین تصویر خود در دستان امام قرار داد. ولی گفت در جوانی چهره امیر را در خواب دید و از آن زمان تاکنون مشغول عکس گرفتن است.

از مشهورترین این نقاشی ها ، آثار استاد هادی و محمد تجویدی بود. یکی از تأثیرگذارترین آثار استاد تجویدی ، شب آشوری است که در آن خاندان سید الوهاهدا (ع) سوار بر اسب آبی را آغاز کردند. یک اسب سفید سر او را خورد و تیرها و زخمهای زیادی بر بدن داشت و مردم بت دور او جمع شدند و عزادار شدند. ممکن است نقاشی معروف استاد فرشچیان دوره عاشورا تحت تأثیر این اثر ایجاد شده باشد.

علاوه بر این ، در تقویم های منتشر شده توسط شرکت ها ، به ویژه شرکت های تور و گاراژ ، تصویری از امیر ، به ویژه در صفحه اول آن ، پیدا شده است. در شبکه های بین شهری مانند اتوبوس و کامیون ، تصویر امام روی شیشه ، به صورت پوستر یا تصویر ، فراوان بود.

در خاطرات باستان گفته شده است که وقتی سال تمام می شد ، او قرآن را می بوسید ، اما به آن نگاه می کرد و دست می داد. سپس مجسمه علی امیرالم Moمنین (ع) آمد که به طور مشابه مورد درمان قرار گرفت ، بنابراین قرار دادن تصویر امیر روی میز هفتم یک قانون محسوب می شود. یکی از تهرانی های قدیمی تصویری از امیر در اتاق نشیمن داشت و همه میهمانان دور و نزدیک آن اتاق را با این جمله دعوت کرد. “بگذارید زیر سایه امیرالمithمنین برویم.”

همچنین در ایام غدیر و 13 رجب رسمی بود. این بعد از تحولات صنعت چاپ است. اما قبل از آن یکی از ارکان تصاویر به ویژه نقاشی در کافه های علی امیرالم Moمنین (ع) است و فقط مربوط به شیعیان نیست. در سال علیمام علی (ع) – که سالانه دو بار تولد او بود – ما نمایشگاهی از موزه های شهروندان غیر مسلمان برگزار کردیم و 110 اثر از موزه های آنها انتخاب شد که همه آنها با نقاشی های علی امیرالم Moمنین ( مانند). بود.

در همان سال موزه علیمام علی (ع) تأسیس شد و تصور می شد که این موزه انواع آثار هنری قدیمی و جدید ، به ویژه آثار امیرالم Moمنین را جمع آوری می کند ، اما متأسفانه این کار کامل نبود و تمام نشده است. اگر کسی چنین مجموعه هایی را به این روش به صورت منظم تدوین کند ، این مجموعه بزرگی از مردم شناسی هنر ، تاریخ و فرهنگ ، و اعتقادات و گرایش های ایرانیان با توجه علی علی امیر م Moمنان (ع) است و یک کار عالی انجام دهید که اتفاق نیفتاده و نشان داد که فقط داشتن یک ساختمان به اندازه کافی برای یک کار نیست.

در هر صورت ، تصویر امامام از معدود شمایل نگارگری ها و تصاویر نادری است که از پایین ترین سطح تا کاخ ها و بناهای باشکوه را در بر می گیرد. خوب ، این چیزی بهتر از نقش شما در دنیای تصویر نیست. روز سیزدهم ماه مبارک رجب.

* عضو شورای شهر تهران
* منتشر شده در کانال شخصی نویسنده

دکمه بازگشت به بالا