سیمولیشن شعله

آتش طیف های مختلفی از امواج را ایجاد می کند، به همین دلیل دتکتور های شعله ای در انواع مختلف موجود هستند که به امواج با طول موج های متفاوت حساس می باشند. این انواع شامل دتکتور های شعله ای حساس به امواج مادون قرمز (IR) و ماورا بنفش (UV) می باشند.

شبیه سازی سیالات(CFD)، تحلیل تنش و سیمولیشن آتش، شعله و دود

در نتیجه دتکتور های شعله ای به صورت زیر دسته بندی می شوند:

دتکتور شعله ای UV

دتکتور شعله ای مادون قرمز

دتکتور شعله مادون قرمز معمولا به طول موج های بالاتر از 1.1 میکرو متر حساس است و زمان واکنش دتکتور شعله مادون قرمز حدود 3 تا 5 ثانیه است. در دتکتور شعله ای از 4.3 تا 4.4 رنج فرکانس ویژه ای می باشد. این فرکانس نقطه تشدید کربن دی اکسید است و طی فرآیند سوختن هیدرو کربن ها، گرما و کربن دی اکسید زیادی آزاد می شود.

کربن دی اکسید که با گرما همراه شده است در نقطه تشدید فرکانس (4.3) انرژی زیادی منتشر می کند. این امر موجب به اوج رسیدن انتشار امواج می شود اما اگر کربن دی اکسید در مجاورت سرما قرار گیرد انتشار امواج کاهش می یابد.

دتکتور شعله ای فرابنفش و مادون قرمز

آشکارساز های شعله فرا بنفش و مادون قرمز UV/ IR در موارد زیر استفاده می شوند:

  • ایستگاه های هیدروژن
  • فرگاز های پخت غذا
  • سیستم های گرمایش و خشک کن صنعتی
  • سیستم های گرم کننده خانگی
  • توربین های گازی صنعتی

دتکتور شعله ای مادون قرمز دوگانه

دتکتور شعله ای مادون قرمز سه گانه

این دتکتور شعله یاب، سه نوار طول موج در طیف مادون قرمز را مد نظر قرار می دهد و میزان آن ها را نسبت به هم می سنجد. به این دلیل دتکتور شعله ای مادون قرمز سه گانه نامیده می شود که یکی از سنسور های مادون قرمز در محدوده 4.4 میکرو متر است و دو سنسور دیگر در طول موج های بالا و پایین 4.4 هستند.

دتکتور شعله ای مادون قرمز سه گانه گفته می شود که در نتیجه، محدوده تشخیص و ایمنی در برابر آلارم کاذب بطور چشمگیری افزایش می یابد. دتکتور های IR3 بسیار قوی هستند به گونه ای که می توانند آتش سوزی به حجم 0.1 متر مربع را از فاصله 65 متر در عرض 5 ثانیه تشخیص دهند. این نوع دتکتور نیز تحت تاثیر لایه آب قرار می گیرند و کارایی خود را ندارند.

طیف امواج دتکتور شعله ای

ویژگی های دتکتور شعله ای

  • ولتاژ کاری 12 الی 30 ولت می باشد.
  • زاویه نصب 120 درجه
  • زمان واکنش بسیار سریع است.

کاربرد دتکتور شعله ای

دتکتور شعله در اتاق رنگ، پمپ های بنزین و گاز، سایت های نفت و گاز و پتروشیمی، محل ذخیره سوخت، انبار مواد محترقه، نیروگاه های برق، نیروگاه های هسته ای، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع بازیافت، معادن و صنایع وابسته استفاده می شود. از برج خنک کننده برای تنظیم دمای کوره القایی و فرآیند خنک سازی تابلو و بوته و بخشهای مختلف کوره القایی استفاده می گردد

مزیت دتکتور های شعله نسبت به دتکتور های حرارتی و دودی

  • عملکرد و واکنش بسیار سریعی دارند به گونه ای که کمتر از 1 ثانیه علایم را حس کرده و با تاخیر 2 تا 10 ثانیه ای باز هم سرعت واکنش آن نسبت به دتکتور های حرارتی و دودی بسیار کمتر است.
  • تحت تاثیر جریان هوا قرار نمی گیرد.
  • دتکتور های مادون قرمز در محیط بسته و دتکتور های فرابنفش هم در محیط باز و هم در محیط بسته کاربرد دارند.

نحوه نصب دتکتور شعله ای

دتکتور شعله یاب به دو صورت قابل نصب برای فضای داخلی (Indoor) و فضای خارجی (Outdoor) موجود است.

نحوه تست دتکتور شعله ای

  • از آنجایی که در بعضی از محیط ها به دلیل موقعیت حساس و خطر آفرین بودن امکان تست دتکتور شعله، توسط خود شعله سیمولیشن سیالات و تهویه
  • شبیه سازی تهویه و آتش سوزی
  • تحلیل تنش و شبیه سازی دینامیک
  • شبیه سازی حرکت آب و مایع در کانال باز

می توانیم بگوییم شبیه سازی(سیمولیشن) سیالات، انتقال حرارت و تحلیل تنش یک سرمایه گذاری مطمئن برای کاهش قیمت تمام شده، بهینه کردن محصول و جلوگیری از ایراد و خرابی قطعات و در نتیجه کسب سود بیشتر برای تولید کنندگان در بازار رقابتی است.

امروزه با بالا رفتن سرعت پردازش رایانه ها، تحلیلهای CFD و FEM جایگاه ویژه ای در بخش طراحی و تحلیل خرابی پیدا کرده اند. موارد مهمی که در سیمولیشن سیالاتی و انتقال حرارت می توان محاسبه کرد عبارت است از:

  • پلات سرعت، دما و فشار  سیال در هر نقطه از مدل
  • پلات ها و کانتر های سرعت، دما و فشار  سیال در سطوح داخلی و خارجی
  • دیاگرام مسیر جریان سیال
  • پلات ها و نمودارهای انتقال حرارت در سطوح خارجی و مرزی
  • محاسبات مربوط به سرعت، دما و فشار در سطوح و احجام مختلف
  • شبیه سازی تهویه صنعتی و تهویه مطبوع
  • تحلیل توربین و کمپرسور
  • سیمولیشن تهویه تونل
  • تحلیل مبدل حرارتی
  • شبیه سازی جریان هوا در دودکش
  • سیمولیشن پمپ
  • پیش بینی فشار و سرعت هوا در فیلتر

یکی از فعالیتهایی که با نرم افزار های شبیه سازی سیالاتی می توان انجام داد، مدلسازی حریق و آتش سوزی است. به کمک شبیه سازی حریق می توان سناریو های مختلف وضعیت بحرانی را در هنگام آتش سوزی در مکان های مختلف مانند: تونل راه آهن و مترو، تونلهای جاده ای، کارخانجات، کارگاهها، مجتمع های مسکونی و تجاری، پل ها و سایر موارد بررسی نمود.

انواع پکینگ در برج های خنک کننده باید بنحوی طراحی گردد که علاوه بر زیاد کردن سطح تبادل حرارت آب، جریان هوا را محدود نکند همچنین مقابل خوردگی و زنگ زدگی مقاومت مناسبی داشته باشد تا دیرتر احتیاج به تعمیر، سرویس، تعویض پیدا نماید.

برای انجام شبیه سازی آتش سوزی باید ابتدا مدلی سه بعدی از محل مورد نظر تهیه نمود، سپس با مراجعه به اطلاعات ایستگاهها هواشناسی مجاور، اطلاعاتی از قبیل دمای متوسط هوا و سرعت و جهت باد غالب را به دست آورد.

در نهایت با مشخص کردن متریال های موجود در محیط و موقعیت و شدت حریق فرضی، شبیه سازی را اجرا کرد. خروجی های شبیه سازی آتش سوزی عبارتند از نحوه حرکت گستردگی گازهای ناشی از حریق، نحوه گسترش آتش به مرور زمان، وضعیت دمایی نقاط مختلف در هنگام آتش سوزی و ….به کمک این شبیه سازی ها می توان سناریوهای مربوط به تخلیه اضطراری و مقابله با حریق را اجرا نمود و در نواحی بحرانی در شرایط آتش سوزی را شناسایی کرد.

آموزش و دوره تدریس خصوصی نرم افزار پایروسیم

یکی از خدماتی که ما با داشتن تجربه مناسب می توانیم به شما عزیزان ارائه کنیم، برگزاری کلاس خصوصی آموزش Pyrosim به صورت آنلاین یا حضوری برای شرکت ها، سازمان ها و افراد است . در دوره آموزشی پایروسیم، با روش های مدلسازی سه بعدی، مدلسازی حریق و تهیه اطلاعات خروجی نرم افزار مانند انیمیشن چگونگی گسترش دود، وضعیت Visibility، شرایط دما و حرارت در نقاظ مختلف و مش بندی آشنا می شوید.

تولید بردها و مدارات الکتریکی(مدارها و تجهیزات کنترلی، مخابراتی،موتورها، تجهیزات ذخیره سازی و …) جزو بخشهای مهم صنعت است. این تولیدات که با پیشرفت های حوزه IT روز به روز گسترده تر می شوند در حوزه طراحی الزامات خاصی دارند.

وجود ندارد جهت این کار از شبیه ساز استفاده می شود. شبیه ساز ها دو نوع هستند، شبیه ساز تشعشعات مادون قرمز یک گانه، دو گانه، سه گانه و شبیه ساز ترکیبی مادون قرمز و فرابنفش که این شبیه ساز ها را می توان از فاصله 9 تا 12 متری استفاده کرد. پروانه برج خنک کننده قطعه‌‌ای اصلی در کولینگ تاور است که وظیفه آن به حرکت درآوردن هوا و ایجاد تبادل حرارت بوسیله عبور هوا از روی پکینگ‌‌ها می‌‌باشد.

نکات خرید دتکتور شعله ای

در ابتدا باید نوع و ابعاد محیط را مشخص کنیم همچنین باید به این نکته توجه کنیم که شعله ما ممکن است در اثر چه موادی ایجاد شود و علاوه بر آن چه تشعشع دیگری ممکن است به آن اضافه شود همچنین مواردی که ممکن است بین حریق و دتکتور حائل ایجاد کند مهم است و باید با توجه به شرایط بسنجیم که زمان مورد نیاز برای پاسخ و اعلام حریق چقدر باشد سرعت پاسخ به شعله در دتکتور و سیستم مرتبط چقدر خواهد بود. مثلا دتکتور UV تا ۱۰ میلی ثانیه و IR یک تا پنج ثانیه زمان می برد تا به حریق پاسخ دهد.

 

 

دکمه بازگشت به بالا