سبزی خورشتی ترش واش گیلان و شمال
[vc_row][vc_column][vc_column_text]سبزی ترش واش نوعی سبزی خورشتی می باشد که در گیلان و اغلب نیز در مناطق همجوار شرق استان گیلان رشد می کند. به این سبزی بویا یا ترشک نیز گفته می شود. خورشتی که به واسطه سبزی ترش واش پخته می شود ترش واش قاتق، آبکی، غورابه، بویا قاتق و… نامیده می شود. این سبزی به دو صورت خودرو و پرورشی وجود دارد که نوع پرورشی آن دارای فراوانی بیشتری بوده و از دیدگاه های متفاوت، برتری هایی را نسبت به نوع خودرو دارد. نگهداری سبزی ترش واش بسیار مشکل بوده و به جرات می توان گفت کمتر کسی از عهده کاشت، داشت و برداشت آن برخواهد آمد.
محل کاشت سبزی خورشتی ترش واش
این محصول اغلب در شرق گیلان کشت می گردد که مرکز اصلی پرورش، تولید و فروش آن منطقه گالش کلام از توابع شهرستان لنگرود در استان گیلان می باشد. منطقه گالش کلام یک منطقه ساحلی و توریستی بوده و دارای محصولاتی نظیر برنج، مرکبات، کرم ابریشم، هندوانه و… می باشد که سبزی ترش واش نیز یکی از محصولات اصلی این منطقه به شمار می رود و این منطقه به عنوان بزرگ ترین مرکز کاشت و فروش ترش واش شناخته شده است.
خرید اینترنتی سبزی ترش واش تازه
همه ما می دانیم که در فعالیت های کشاورزی و پرورش هر محصولی، مراحل مختلفی برای نگهداری آن محصول وجود دارد. سبزی ترش واش نیز نه تنها از این قاعده مستثنی نیست بلکه کاشت، نگهداری و داشت آن به قدری زحمت دارد که هر کسی قادر به انجام صحیح آن نخواهد بود. از اواخر زمستان زمین های کشاورزی جهت کاشت ترش واش آماده می گردند و کلیه مراحل کاشت، نگهداری و برداشت و همچنین به پایان رسیدن این محصول معمولا بین 6 تا 7 ماه به طول می انجامد. در واقع اولین ماه فصل پاییز یعنی مهر، ماه خداحافظی با برداشت ترش واش است و از آن پس تنها تولیدکنندگان اصلی قادر به ارائه این محصول در فصول مختلف سال خواهند بود. یکی از مراحل زمانبر و سخت در زمینه نگهداری سبزی ترش واش، آبیاری روزانه آن است. این سبزی خورشتی نیاز دارد تا روزانه 2 یا 3 بار به مدت طولانی و به مقدار کافی آبیاری گردد. عدم آبیاری آن حتی تنها به مدت چند ساعت می تواند باعث پژمرده شدن و از بین رفتن این گیاه شود. میزان آبیاری نیز بستگی به میزان ترش واش کاشته شده دارد. آب های استفاده شده برای آبیاری ترش واش، همچون سبزیجات دیگر، می بایست پاک و به دور از آلودگی باشند. به همین خاطر پرورش دهندگان بومی گالش کلام از آب های زلال قابل شرب چاه برای آبیاری این گیاه استفاده می نمایند. میزان مصرف آب در آبیاری سبزی ترش واش بسیار بالاست و در نتیجه باعث به وجود آمدن هزینه زیادی برای نگهداری این گیاه می گردد. با توجه به هزینه های بسیار بالای کاشت، نگهداری و برداشت سبزی ترش واش، شما مشتری گرامی می توانید خرید سبزی ترش واش را با قیمتی بسیار مناسب به طور مستقیم از تولیدکننده و پرورش دهنده اصلی تهیه نمایید.
ترکیب سبزی ترش واش و طرز تهیه و پخت خورشت ترش واش
مواد لازم
۲۵۰ گرم سینه مرغ
۳۰۰ گرم گشنیز
برگ چغندر و نعناع
جعفری
۳۰۰ گرم ترش واش
۱۰۰ گرم چوچاق
۲ قاشق غذاخوری رب آلوچه ترش
۳ حبه سیر
۴ عدد گوجه فرنگی
۴ عدد بادمجان
آبغوره یا آب نارنج به میزان لازم
فلفل، نمک و زردچوبه به میزان لازم
دستور پخت
برای تهیه خورش ترش واش ابتدا باید بادمجانها را پوست گرفته، حدود 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آنها نمک بپاشید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از نیم ساعت، بادمجانها را بشویید و بعد از خشککردن، سرخ کنید. سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت دهید. سیرها را رنده یا له کنید و داخل تابهای ریخته و جداگانه تفت دهید. سبزیها شامل: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع. ترش واش را ساطوری کرده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد از چند دقیقه، سینه مرغ مزهدارشده را به سبزیها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و روی مواد بریزید. حالا 2-3 لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورشت جا بیفتد. بعد از حدود نیم ساعت، بادمجانهای سرخشده و آبغوره یا آب نارنج را به آنها اضافه کنید. گوجهفرنگیها حلقهحلقه برش بزنید و آنها را در تابهای جداگانه سرخ کنید. وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجهفرنگیهای سرخشده را روی آن قرار دهید و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو کنید.
منبع: https://torshvash.ir[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]