ساخت درب آهنی سوله
سوله سازه ای بزرگ است که برای مصارف صنعتی و ورزشی و اماکنی که نیاز به فضای وسیع دارند استفاده می شود. بنابراین رفت و آمد ماشین های سنگین و ورود و خروج اجسام بزرگ در آن امری طبیعی است. درب سوله برای این امر در مدل های مختلف ساخته می شود.سوله ممکن است دارای یک یا چند درب باشد. یکی از این ها درب اصلی سوله است که ورود و خروج کالا و ماشین آلات از آن انجام می شود و دارای ابعاد بزرگی می باشد. مورد دیگر درب نفر رو است که دارای ابعاد یک درب معمولی است. ممکن است درب نفر رو در داخل درب اصلی ساخته شود.
به طور مثال فونداسیون از یک تعریف مشخص دارد و از استانداردهای ثابت تبعیت می کند که کلیات آن برای ساختمان و سوله یکسان است و فقط در جزئیات است که باید تفاوت هایی را مد نظر گرفت و با دقت هر چه تمام تر آن جزئیات را در طراحی و ساخت پیاده کرد. حال، با توجه به ماهیت خاص سوله صنعتی به عنوان یک سازه بزرگ مقیاس، نکات تکمیلی متعددی مختص این سازه مهم و کاربردی وجود دارد که در طراحی سوله به صورت حرفه ای، بایستی مورد توجه قرار گیرد.
درب سوله صنعتی
سوله صنعتی دارای درب بزرگ برای تردد ماشین های سنگین است. مواد اولیه و ماشین آلات کارخانه از این جا وارد می شوند. همچنین تولیدات سوله صنعتی از این درب خارج می شوند. درب سوله صنعتی فلزی با استحکام بالا ساخته می شوند. این درب ممکن است برای سالیان دراز و به کرات باز و بسته شود لذا تمامی قسمت های آن باید استحکام کافی را داشته باشد. درب های متنوعی برای این سازه ها می توان ساخت که در ادامه توضیح داده می شود. در زمان چارچوب آن ساخته با فضای آن دیده می شود.
درب سوله کرکره ای (رول آپ)
درب کرکره ای همانطور که از نام آن پیدا است به صورت کرکره ای باز و بسته می شود. جهت باز و بسته شدن این درب به صورت عمودی است. جنس این درب ها فلزی است و عموما از ورق های سینوسی شکل ساخته می شود. درب در این ساختار از نوع قابل انعطاف و جمع شدن است. قسمت جمع شو در بالا نصب شده و درب به سمت بالا جمع شده و باز می شود.
این درب ها در دو نوع دستی و برقی تولید می شوند. در حالت دستی درب در صورت ارتفاع کم با کمک دست و در ارتفاع زیاد با کمک اهرم بالا و پایین می رود. در نوع اتوماتیک جمع و باز شدن درب به کمک موتور انجام می شود.
کرکره ای اتوماتیک
این درب با کمک موتور به صورت اتوماتیک باز و بسته می شود. با توجه به ارتفاع زیاد درب سوله استفاده از مدل کرکره ای دستی منطقی نمی باشد. موتور برقی این نوع درب از نوع گریبکسی می باشد. قدرت آن بسته به وزن درب و سرعت باز و بسته شدن دارد. موتور می تواند از ۲۵۰ تا ۷۵۰ نیوتن قدرت داشته باشد و سرعت آن از ۱۲٫۵ RPM ( Round Per Minute) یا دور بر دقیقه تا ۲۷ RPM متغیر است.
این نوع درب سرعت باز و بسته شدن بالاتری نسبت به مدل های دیگر دارد. درب اتوماتیک به کمک ریموت می تواند باز و بسته شود. بنابراین برای باز و بسته کردن آن نیاز به حضور نزدیک یا نیروی انسانی ندارد. امنیت این نوع درب به جنس ورق بستگی دارد اما در کل مناسب است. نکته که در مورد این درب وجود دارد برقی بودن آن است یعنی در صورت رفتن برق درب باز نمی شود. برای حل این مشکل از باتری می توان استفاده کرد.
میتوان ریموت درب را بر روی موبایل نصب کرد تا با اپلیکیشن یا پیامک آن را باز و بسته نماید.
این درب سرعت باز و بسته شدن بالایی دارد. بنابراین از خروج هوای گرم یا سرد داخل سوله جلوگیری می شود که خود کاهش هدر رفت انرژی را در پی دارد.
روش نصب درب کرکره ای
نصب درب کرکره ای سوله به نوع آن، ابعاد، وزن و نوع تیغه آن بستگی دارد. نصب این درب می تواند با پایه متحرک، با کمک سه پایه موتور و چرخ دنده و زنجیر انجام شود. برای تولید درب از تیغه های مختلفی می توان بهره گرفت. استفاده از تیغه ها آلومینیوم و گالوانیزه برای این درب مرسوم است.
درب ریلی سوله
درب ریلی از انواع سنتی و پر کاربرد درب سوله در ایران است. جهت باز شدن این درب به صورت افقی است. این درب شامل یک ریل در بالا و پایین بوده و یا فقط در بالا بوده و خود درب بین آنها به چپ و راست باز و بسته می شود.
انواع درب ریلی
- درب تک لنگه: این درب یک لنگه بوده و به یک طرف باز می شود.
- درب دو لنگه: این نوع درب دو لنگه بوده و یکی به چپ و دیگری به راست باز می شود.
- درب چند لنگه: در سازه های بزرگ مانن سوله آشیانه هواپیما چندین درب جلوی سازه نصب می شود.
- درب دستی: در این حالت باز و بسته شدن درب توسط دست انجام می شود.
- درب اتوماتیک ریلی: این درب کشویی می باشد که مجهز به یک موتور برقی است. موتور این درب می تواند تک فاز یا سه فاز باشد. این درب از جنس فلز، آلومینیوم یا پلی اورتان می تواند ساخته شود.
از ویژگی های درب سوله کشویی اتوماتیک قابلیت تردد زیاد می باشد. در صورت ساخت صحیح مدت زمان زیادی این درب برای شما کار می کند. موتور می بایست دارای خلاص کن باشد تا در صورت عدم کار کرد سیستم برقی به صورت دستی باز گردد. نصب باتری نیز در زمان رفتن برق به ما کمک می کند. درب های برقی می بایست مجهز به سنسور مانع باشند. در غیر اینصورت اگر چیزی در هنگام بسته شدن بین درب باشد له می شود.
مزیت بزرگ درب های ریلی باز شدن به یکطرف به صورت صاف است. این امر سبب می شود فضایی برای گردش درب نیاز نداشته باشیم. موتور های پر قدرت می توانند درب های سنگین را نیز باز و بسته نمایند.
درب های اتوماتیک کشویی سوله عموما از جنس فلز، آلومینیوم یا ترکیبی از این دو است. ریل این درب از نوع شانه ای و زنجیری ساخته می شود. در هنگام ساخت سیستم خلاص کن دستی روی آن نصب می شود. برای افزایش طول عمر درب از هنگر ضد سایش استفاده می شود. قفل درب نیز با توجه به برقی بودن سیستم باید برقی باشد.
درب لولایی سوله
درب لولایی قدیمی ترین ساخت درب در جهان است. درب در محل لولا به چارچوب متصل شده و بر روی پاشنه می چرخد. این درب در سوله کاربرد های مختلفی دارد. می توانید انواع مطالب مرتبط با سوله را در سولکس مطالعه فرمایید. یکی از آنها برای درب نفر رو می باشد. همیشه ماشین آلات در حال ورود به سوله نیستند و باز کردن درب بزرگ برای تردد یک نفر زمان بر و دارای زحمت است. به همین جهت از درب نفر رو استفاده می کنند. درب نفر رو را هم می توان در قسمت دیگری از سوله نصب کرد و هم می توان آن را داخل درب کشویی قرار داد.
درب محوطه
سوله ها عموما مستقیما در دسترس نیستند و دارای یک محوطه پیرامونی می باشند. برای مثال می توان از کارخانه نام برد که یک درب ورودی محوطه و یک درب است نام برد. در کنار درب ورودی همیشه ساختمان نگهبانی قرار دارد. ورود به محوطه از طریق دو درب انجام می شود. یکی درب نفر رو که به داخل نگهبانی باز شده و پس از احراز هویت از درب دیگر وارد محوطه می شوند.
درب دوم درب تردد خودرو است. این درب می تواند کشویی یا لولایی باشد. در هر دو حالت می تواند دستی و اتوماتیک نیز باشد. این دربپارکینگ های مجتمعات تجاری، فرودگاه ها، کلیه درب های سنگین و ورودی کارخانجات بزرگ از جمله مکان هایی هستند که نصب درب های صنعتی در آن ها کاربرد دارند.
ویژگی درب های صنعتی
از مهم ترین ویژگی های درب صنعتی می توان به تردد بالا و بدون محدودیت، قابلیت نصب باطری هایی برای زمانی که برق رفته باشد، دارای سیستم خلاص کننده دستی و کلید آن، دارای دو کلاچ مکانیکی و هیدرولیکی، تنظیم سرعت و قدرت از تابلو فرمانی که برای آن تعبیه شده است و داشتن حسگر هایی که مانع حرکت های معکوس و توقف در لحظه برخورد با مانع می شود.
درب سوله های صنعتی
سوله ممکن است دارای یک یا چند درب باشد. یکی از این ها درب اصلی سوله است که ورود و خروج کالا و ماشین آلات از آن انجام می شود و دارای ابعاد بزرگی می باشد. مورد دیگر درب نفر رو است که دارای ابعاد یک درب معمولی است. ممکن است درب نفر رو در داخل درب اصلی ساخته شود. شما می توانید با تماس با درب سوله را با قیمت ارزان خریداری کنید. درب های متنوعی برای این سازه ها می توان ساخت. در زمان ساخت سوله چارچوب آن ساخته با فضای آن دیده می شود. بنابر کاربرد، محوطه، فضای اشغالی سوله یکی از درب های صنعتی زیر مورد استفاده قرار می گیرد. که در ادامه به معرفی انواع درب های صنعتی می پردازیم.
انواع درب ها
1- درب سوله کرکره ای (رول آپ)
درب های اتوماتیک کرکره ای یکی از انواع درب های صنعتی می باشد که بنابر کاربرد در محوطه ها و مکان های صنعتی از آن استفاده می شود. این نوع درب ها که به درب های صنعتی رول آپ نیز معروف هستند، با توجه به ابعاد و وزنی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم می شوند. این نوع درب ها نیز جزو مستحکم ترین درب های صنعتی جهان به شمار می روند که در کل امنیت بالایی را نیز به مشتریان خود ارائه می دهد.
درب کرکره ای همانطور که از نام آن پیدا است به صورت کرکره ای باز و بسته می شود. جهت باز و بسته شدن این درب به صورت عمودی است. جنس این درب ها فلزی است و عموما از ورق های سینوسی شکل ساخته می شود. درب در این ساختار از نوع قابل انعطاف و جمع شدن است. قسمت جمع شو در بالا نصب شده و درب به سمت بالا جمع شده و باز می شود.
این درب ها در دو نوع دستی و برقی تولید می شوند. در حالت دستی درب در صورت ارتفاع کم با کمک دست و در ارتفاع زیاد با کمک اهرم بالا و پایین می رود. در نوع اتوماتیک جمع و باز شدن درب به کمک موتور انجام می شود. طراحی خرپا فرایند ساخت و طراحی جالبی دارند. در طراحی این سازه، سازندگان تلاش می کنند که خرپا به گونه طراحی شود، تا بیشترین میزان روشنایی نور را از سقف خرپا عبور داده و دریافت شود. برای متصل کردن اجزا و قطعات خرپا به یکدیگر، از انواع پیچ و مهره استفاده می شود.