در هوای آلوده چی بیشتر بخوریم؟
یک متخصص پزشکی ایرانی در برنامه ای فهرستی از بهترین غذاهایی که این روزها در هوای آلوده استفاده می شود را ارائه کرد.
به گزارش شیمیشی از روزنامه فارس، حسین رضایی زاده، متخصص پزشکی ایران، 24 آذرماه در استودیو سلام تهران گفت: ژامبون یکی از بهترین موهبت های فصل پاییز است. به طور کلی مصرف انار، آب انار، پیاز و سبزی از هر نوعی که باشد توصیه می شود. زعفران هم یکی از مواد خوب است. بنابراین مصرف چای زعفران، چای زعفران، شربت گل رز و زعفران بسیار توصیه می شود. لیمو تلخ و لیمو شیرین نیز از مرکبات بسیار خوب و موثر هستند.
وی همچنین گفت: بخشی از هوای آلوده را ذرات ریز تشکیل می دهد. گرمایی که دارای مولکول های بزرگ است. قسمت دیگر ترکیبات شیمیایی است که ماسک هیچ تاثیری در پیشگیری از آن ندارد. این ترکیبات روی ریه های ما تأثیر می گذارد. برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید خواب کافی و رژیم غذایی سالم داشته باشیم. ما باید سعی کنیم شرایط خود را از طرق مختلف بهبود بخشیم تا شرایط خوبی داشته باشیم.
رضایی زاده تصریح کرد: مصرف بادام به صورت گوشت خوک، شیر بادام و هر نوع مصرف توصیه می شود. در میان آجیل ها بهشت بیش از هر چیز مورد تاکید است. بین گردو و بادام، گردو بیشتر باعث چاقی می شود. بنابراین، انتخاب مطمئن بین این دو قطعا بادام است.
این کارشناس پزشکی ایران گفت: در آلودگی هوا افرادی که بیماری زمینه ای دارند بیماری آنها جدی تر می شود. همچنین سالمندان عزیز ما در خطر هستند. بعد از این همه احساس ضعف، خستگی و خواب آلودگی می کند. این خستگی ناشی از فعالیت بدنی نیست و تنها به این دلیل است که فرد در وضعیت بدی قرار دارد. در چنین مواردی تعطیلی مدارس خوب نیست. چون پدر و مادر به هر حال سر کار می روند. بنابراین این آلودگی مشکلات روحی و جسمی زیادی را برای ما به همراه دارد.
رضایی زاده گفت: ریحان و نعناع ترکیب خوبی در بین سبزیجات هستند. گردو، پرتقال، زیتون، نارنگی و مرکبات نیز سرشار از خواص هستند. ممکن است برای برخی نارنگی سرد بیاورد. با این افراد توصیه می کنیم از نارنگی جنوبی که طعم بهتری دارد استفاده کنند. همچنین استفاده از زیتون پرورشی همراه غذا توصیه می شود، زیرا ترکیب خوبی دارد و با همه سازگار است.
وی همچنین گفت: چای بدون رنگ و روغن و قهوه خالص برای چای توصیه می شود. عناب و بربر نیز مواد خوبی هستند. به تازگی حبه قند هم وارد بازار شده و قابل خوردن است. افزودن آب زرشک به غذا نیز بسیار توصیه می شود. زردچوبه با همه افراد سازگار است و می توان آن را به غذا اضافه کرد. انگور از جمله ترکیباتی است که حاوی آنتی اکسیدان بوده و بسیار مفید است. لیمو را می توان به عنوان طعم دهنده یا شربت یا خشک استفاده کرد.
انتهای پیام