دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: جای نگرانی دارد که حتی لوله کش ها مهاجرت می کنند
به گزارش شیمیشی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه متاسفانه صنایع دستی عمدتاً بدون مالک و بدون حمایت لازم است در عین حال نسبت به قاچاق اسباب بازی های حاوی مواد ناسالم ساخت کشور هشدار داد و فعالیت ها از 200 کارخانه اسباب بازی بدون مجوز.
شیمیشی در خبر خود نوشت: حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه از تصویب و ابلاغ چند سند مهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: یکی از آن اسناد سند موسیقی بود که ظرف 30 سال سند مفصلی درباره آن داشت. وجود نداشت و سند کد شده در این قسمت. این سند با تلاش ما و در زمان ریاست جمهوری آیت الله رئیسی تصویب و ابلاغ شد.
خسروپناهی تاکید کرد: این اقدامات بخشی از تلاش شورا برای دستیابی به اهداف بلندمدت در راستای یکسان سازی پایه های علمی و فرهنگی کشور است.
صنایع دستی اکثرا بی مالک هستند
وی در ادامه سخنان خود به اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه صنایع دستی پرداخت و به تنوع بی نظیر صنایع دستی در ایران اشاره کرد و گفت: 299 نوع صنایع دستی در کشور ما وجود دارد که عبارتند از: متنوع ترین در جهان اما متاسفانه این صنایع عمدتاً فاقد مالکیت و بدون حمایت لازم هستند. بسیاری از تولیدکنندگان این صنایع مانند خانمی که بهیر بوشهری عبایی را با دست نقاشی می کند نه بیمه دارند و نه بازاری برای فروش محصولات خود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: در شورا با همکاری 1400 نفر سند جامع صنایع دستی را تهیه کردیم که پس از تصویب و ابلاغ توسط آقای مزیکیان وزارت میراث فرهنگی آن را گرفت. مسئولیت برای تحقق آن
وی همچنین به تکمیل سند ایمنی غذایی پرداخت و گفت: این سند که سال هاست مورد توجه بوده در زمان ما تکمیل شد و بخش های فرهنگی نیز به آن اضافه شد. اکنون این سند در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است تا اجرایی شود.
70 درصد قاچاق اسباب بازی هدفمند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به وضعیت قاچاق کالاهای مختلف به ویژه اسباب بازی و پوشاک هشدار داد و گفت: متأسفانه 70 درصد اسباب بازی های کشورمان قاچاق و عمدتاً با مواد نامرغوب تولید می شود. این اسباب بازی ها برای آسیب رساندن به کودکان ما طراحی شده اند.
200 کارخانه اسباب بازی بدون مجوز فعالیت می کنند
وی همچنین گفت: 300 کارخانه اسباب بازی سازی در کشور داریم که تنها 100 کارخانه دارای مجوز هستند و 200 کارخانه دیگر به دلیل مسائل مالیاتی فاقد مجوز هستند. من شخصا از این کارخانه ها در مناطق مختلف بازدید کردم و وضعیت را از نزدیک بررسی کردم.
پوشاک قاچاق از بنادر کشور وارد می شود
خسروپناه همچنین به قاچاق پوشاک اشاره کرد و گفت: بسیاری از این لباس ها که محتوای آن اخلاقی نیست از طریق بنادر وارد کشور می شود. اگرچه گفته می شود قاچاق از طریق شناورها انجام می شود اما حقیقت این است که بیشتر این کالاها از بنادر کشور وارد می شود.
وی تاکید کرد: این موضوعات از آن دسته مواردی است که توجه ویژه نهادهای مسئول و اجرای دقیق تر قوانین را می طلبد.
آسیب جرایم اداری در بخش خصوصی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخشی دیگر از سخنان خود به مشکلات تولید داخلی و مشکلات مدیریت کشور اشاره کرد و گفت: دلیل این امر تحریم نیست. مشکلات اقتصادی اما تحریم های اداری که بخش خصوصی را مجبور به عملکرد درست می کند. دولت نباید مولد باشد در واقع بخش دولتی اجازه نمی دهد بخش خصوصی در تولید فعال باشد.
وی به سفرهای خود به استان ها و دیدارهایش با مسئولان مختلف اشاره کرد و گفت: در یکی از آن سفرها به وزیر دارایی پیشنهاد دادم که به جای اجرای طرح های گران قیمت که هیچ تاثیری برای تولیدکنندگان واقعی ندارد مشکلات تولیدکنندگان واقعی را حل کند. این مشکلات بدون هزینه اضافی و با استفاده از منابع داخلی قابل حل است.
خسروپناه همچنین به پیشرفت در جمع آوری اسناد مختلف اشاره کرد و گفت: از جمله اسناد مهمی که در حال حاضر در حال جمع آوری و نهایی شدن است سند هوش مصنوعی است که نماینده علمی آن را دنبال می کند. همچنین مدارک دیگری مانند سند مواد پیشرفته و سند درمان جدید که شامل سلول درمانی و ژن درمانی است در مراحل پایانی است. ما دانش و فناوری های لازم را برای توسعه در حوزه های مختلف از جمله درمان های جدید و معادن داریم اما مدیریت صحیح و مقابله با مافیای مالی و پزشکی لازمه این فناوری ها برای خدمت به مردم و اقتصاد کشور است.
وی در ادامه سخنان خود به چندین دستاورد کشور در حوزه های پزشکی نوین و مهاجرت معکوس نخبگان پرداخت و گفت: در حوزه پزشکی نوین پیشرفت چشمگیری داشته ایم. در این زمینه برنامه های مختلفی به ویژه در قراردادهای تحقیقاتی و مراکز علمی مانند پژوهشگاه رویان انجام می شود. این در حالی است که به ویژه پژوهشکده سرطان به سرپرستی دکتر سلامی با تیم های مختلفی برای تدوین سند جدید درمانی کشور همکاری می کند.
وی همچنین گفت: مهاجرت معکوس از دیگر موفقیت های کشور است. در حال حاضر تعداد زیادی از نخبگانی که برای تحصیل و کار به خارج از کشور رفته اند به کشور خود بازگشته اند و در پروژه های تحقیقاتی و علمی به ویژه در حوزه پزشکی فعالیت می کنند. یکی از وظایف اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی جمع آوری نخبگان دانشگاهی است و امیدواریم این افراد در کشور بمانند و در عرصه های مختلف علمی و پژوهشی فعالیت کنند.
خسروپناه همچنین به برخی مباحث فقهی در حوزه درمان پرداخت و گفت: یکی از موضوعات مهمی که در حال پیگیری است مباحث فقهی مربوط به طب نوین است. در این زمینه 6 نظریه درباره «بدون ضرر» مطرح کرده ایم و از این منظر اقداماتی با توجه به استفاده از داروهای جدید و پیشرفته در کشور به ویژه در حوزه سلول درمانی و ژن درمانی انجام شده است. . امیدواریم این اقدام و برنامه گامی موثر برای توسعه علم و فناوری کشور و استفاده بهینه از توان نخبگان داخلی و خارجی باشد.
جای تاسف است که نگهبانان هم حرکت می کنند
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی از اعضای جامعه مدرسین فرقه قم در ادامه سخنان خود در این جلسه ضمن آگاهی از عملکرد و فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم بازنگری در سیستم انتخاب فرماندهان و تمرکز بر تخصص و تعهد در انتصابات.
وی در ابتدای سخنان خود با ابراز خوشحالی از دیدار با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از عملکرد این شورا در دوره جدید قدردانی کرد و گفت: از این موارد که من را بسیار خوشحال کردید من احساس می کنم موتور شورای انقلاب روشن شده و روشن شده است و امید من به این شورا بوده و هست و با شخصیتی مثل شما این توقع زیاد شده است و الحمدلله دارید این انتظارات را برآورده می کنید.
عضو شورای معلمان مدرسه قم بر اهمیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسائل مختلف کشور تاکید کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید هر دو را در بعد معنوی طراحی بسازد و بدهد. و مسائل غیر معنوی چون حیات انقلاب به آن بستگی دارد.
وی بر ضرورت مهم تخصص و تعهد در انتصابات تاکید کرد و گفت: اینکه می گوییم کارشناسان پزشکان مهندسان و حتی پزشکان بومی روز به روز مهاجرت می کنند واقعا مایه ناراحتی و نگرانی است. اینها سرمایه های این کشور و مردم است مردم باید به فکر حفاظت از آنها باشند.
در جابجایی دولت ها باید افراد متخصص به کار گرفته شوند
وی بر لزوم بازنگری در نظام گزینش کارکنان تاکید کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید خود را ساماندهی کند. دولت ها تغییر می کنند واگذاری ها اتفاق می افتد بخشی از آن طبیعی است اما در این واگذاری ها باید افرادی باشند که واقعاً متخصص باشند. در حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است که می فرماید: «من مسلمان فقیر هستم و او می داند که من اولین کسی هستم که کتاب خدا و سنت پیامبر و خانه خدا و پیامبرش و او را شناختم. همه مسلمانان.» باید گفت که تخصص او زیاد شده جهان تخصص رشد کرده است درست است که بی صداقتی وجود دارد دزدی خواهد بود و قطعاً دزدی های بزرگ خواهد بود اما بعد تخصص دنیاست. در حال رشد
رئیس مرکز فقهی امام اطهار(ع) بر اهمیت کارشناسی و شناخت عمیق محتوای اسناد و برنامه ها برای اجرای مؤثر تاکید کرد.
وی بر نظارت بر اسناد و برنامه های شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد و گفت: اگر اسناد و مدارک با اطلاعات تهیه شود اما افرادی که این اسناد را تهیه می کنند نتوانند محتوای آن را درک کنند قطعا آن اسناد بی اثر می ماند. برای پیگیری و اجرای این اسناد باید آنها را به درستی درک کرد و طرح ها و ایده های جدیدی برای اجرا ارائه کرد.
ارزیابی شرایط نمایندگان مجلس ضروری است
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی نیز گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید برای رفع این مشکلات چاره اندیشی کند و در تصمیم گیری ها اصلاحاتی انجام دهد. در مورد نمایندگان مجلس نیز باید به شرایط آنها توجه شود تا مجلس به عنوان یک نهاد قوی و تخصصی در حل مشکلات کشور نقش خود را ایفا کند.
وی در ادامه سخنان خود گفت: گاهی می بینیم که برخی از نمایندگان در مجلس اظهارات کذب می کنند با وجود اینکه نمایندگان متخصص و مسلط در کنار آن افراد حضور دارند اما در مجموع باید در انتخابات دقت و تخصص بیشتری داشت. مقامات در تمام سطوح از آن بهره مند شدند
رئیس مرکز فقهی امام اطهار(ع) بر اهمیت تخصص در اقصی نقاط نظام از قضائی و اجرایی تا قانونگذاری داشتن تخصص و دانش لازم تاکید کرد. اکنون ضعف کشور در نبود تخصص در مسئولیت هاست.
به گزارش روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی وی در نهایت بر تدوین آیین نامه های تفصیلی برای مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد. تا بتوانیم در حل مشکلات کشور موثر باشیم.
233217