خوزستان زیر خاک؛ فقط ۶۰ هزار هکتار از ۳۵۰ هزار هکتار کانون های ریزگرد مهار شد!

آفتاب نیوز :

جمال موسویان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار: در استان خوزستان هفت کانون ریزگرد شناسایی شده و طی ده سال گذشته طرح های بیابان زدایی تنها بر ۶۰ هزار هکتار از مجموع ۳۵۰ هزار هکتار کانون های ریزگرد اجرا شده است.

وی یادآور شد: در گذشته دشت های خوزستان به طور کامل آبیاری می شدند و مراتع توسعه یافته به افزایش چسبندگی خاک و کاهش وقوع گرد و غبار کمک می کردند. با این حال به دلیل برخی اقدامات مخرب در گذشته منابع طبیعی آسیب دیدند و پدیده گرد و غبار شدت یافت.

به گفته موسویان فعالیت ها و اقدامات در استان باید بر پایه اصول آمایش سرزمین انجام شوند تا محیط زیست از آسیب مصون بماند.

وی همچنین سدسازی را یکی از عوامل تقویت کانون های ریزگرد دانست و افزود: این موضوع تأثیر مستقیمی بر کاهش حق آبه تالاب ها و رودخانه ها و در نتیجه کاهش فضای سبز داشته است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۵ تاکنون پروژه های بیابان زدایی در تمامی کانون های ریزگرد استان در حال اجرا هستند اما جبران خسارت های پنجاه ساله تخریب مراتع و فضای سبز در مدت ده سال امکان پذیر نیست.

موسویان به جزئیات اقدامات انجام شده نیز اشاره کرد و گفت: در کانون های ریزگرد ۲۷ هزار هکتار نهال کاری و ۳۱ هزار هکتار مدیریت روان آب صورت گرفته است. او همچنین اظهار داشت که ریزگرد های اخیر در استان منشاء خارجی داشته و شدت انتشار ریزگرد های داخلی هنوز به طور کامل آغاز نشده است.

وی در پایان اقدامات سال های گذشته برای بیابان زدایی را عامل کنترل نسبی ریزگرد ها دانست و خاطرنشان کرد: اعتبارات اختصاص یافته به این طرح ها تا سال ۱۳۹۸ در وضعیت مطلوبی قرار داشت اما در سال های بعد کاهش یافت و تمرکز بیشتری بر حفظ فضای سبز معطوف شد.

دکمه بازگشت به بالا