«افزایش سن بازنشستگی» در نوبت بررسی شورای نگهبان

آفتاب نیوز:

طحان نظیف چندی پیش در پاسخ به سوالی درباره مصوبه مجلس در خصوص افزایش سن بازنشستگی گفت: باید از نمایندگان مجلس درباره روند تصویب آن سوال پرسید. اما در مورد مصوبه آن در شورای نگهبان باید بگویم که هنوز زمان ارزیابی این تصمیم در شورای نگهبان نرسیده است. من به شما اطمینان می دهم که در شورای طلا در این زمینه بررسی همه جانبه ای خواهیم داشت و هر زمان که تعیین تکلیف شود حتماً اطلاعات لازم را خواهیم داد.

هفتم آبان ماه 1402 در بخشی از نظارت بر گزارش کمیسیون تلفیق طرح برنامه هفتم توسعه، نمایندگان شورای اسلامی به منظور کاهش مابه التفاوت صندوق های بازنشستگی، سن بازنشستگی اقشار مختلف را افزایش دادند. این تصمیم در صورت تایید شورای نگهبان قابل اجرا است.

البته برخی از اعضای فراکسیون کارگران شورای اسلامی در نامه ای به اعضای شورای نگهبان خواستار رد مصوبه افزایش سن بازنشستگی و بررسی و اصلاح آن در مجلس شدند.

کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه قانون برنامه هفتم در مقابل مفاد این پیش نویس که در آن سقف سن بازنشستگی تعیین شده بود، ایستاد.

با تصویب شورای اسلامی در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه و با تصویب شورای طلا، سن بازنشستگی مردان 62 سال و برای زنان 55 سال تعیین می شود. پس از این سن فرد نمی تواند در مشاغل دولتی به کار ادامه دهد.

کمیسیون هماهنگی برنامه هفتم توسعه دربندیخان توصیه کرده بود افرادی که می خواهند بعد از بازنشستگی مشغول به کار شوند حق بیمه را پرداخت کنند اما این موضوع در حوزه شورای اسلامی مطرح شد.

بر اساس این مصوبه زنان می توانند 30 سال و مردان 35 سال یا زنان تا 55 سال و مردان تا 62 سال کار کنند و پس از آن بازنشسته شوند. در واقع یکی از این دو شرط برای بازنشستگی افراد باید رعایت شود. حالا اگر خانمی از 40 سالگی کار کند این فرد می تواند تا 55 سالگی کار کند و بعد باید بازنشسته شود. حقوق او طبق قوانین جاری است.

یعنی خانمی که از 40 سالگی شروع به کار کرده و از بیمه محروم شده است می تواند تا سن 55 سالگی کار کند و پس از آن 15 سال پس از انکار حق بیمه حق دریافت حقوق دارد. در حال حاضر این موضوع هم وجود دارد که مثلاً اگر فردی 10 سال سابقه بیمه داشته باشد و در سن 60 سالگی بازنشسته شود و بر اساس همان 10 روزی که حق بیمه پرداخت کرده است مستمری دریافت کند، به او تعلق می گیرد. آی تی. یک سوم حقوقش

ایثار و کار سخت و زیان آور قوانین خاص خود را در مورد بازنشستگی دارد. حال اگر در آن قانون سن بازنشستگی برای تصویب دولت و شورای اسلامی به تعویق افتاده بود، این مصوبه مجلس آنها را در برنامه هفتم توسعه قرار می دهد، اگر قوانینی نداشته باشند.

بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز در این زمینه اظهار داشت: افزایش سن بازنشستگی که آن مستمری بگیران نمی گیرند. همچنین این شامل افرادی می شود که در شرف بازنشستگی هستند. رابطه کارمندان دولت با دولت یک رابطه حقوقی است، یعنی حدود و ثغور آن را قانونگذار تعیین می کند تا مطابق مصلحت مردم و دولت رعایت شود.

دکمه بازگشت به بالا