عمومی

نگاه ما به جام جهانی مشابه پیک‌نیک آخر هفته بود

چگونه انتظار داریم که یک گردشگر خارجی پروازی را انتخاب کند که هنوز یک ماه قبل از مسابقات نامشخص است یا یک تورگردان تصمیم گیری در مورد پرواز گمانه زنی کند؟

به گزارش شیمیشی “پیام ما” وی در خصوص دلایل ناکامی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جذب گردشگر به جام جهانی اینگونه نوشت: از زمانی که قطر به عنوان میزبان جام جهانی انتخاب شد، نه تنها فعالان گردشگری، بلکه مسئولان نیز حضور داشتند. در مورد این موضوع صحبت کرده اند. فرصت طلایی برای گردشگری داخلی ایران فراهم شده است. انواع و اقسام جلسات دولت برگزار شد و در حالی که فعالان گردشگری از عدم نتیجه و برنامه ریزی صحبت می کردند، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هر بار اعلام می کرد که همه چیز طبق روال و برنامه پیش می رود. .

وی در اسفند 1400 به شیمیشی گفت: به غیر از کیش و قشم برنامه ریزی شده است که گردشگران به شهرهای مهم ایران بروند. یک ماه بعد در فروردین 1401 گفت: سازمان مدیریت مناطق آزاد با همکاری وزارت فرهنگ، صنایع دستی و گردشگری برنامه ریزی های مناسبی برای پذیرایی، اسکان و گردشگری تماشاگران جام جهانی در قطر انجام می دهد. برنامه مربوط به جزایر کیش نیست و خنده دار نیست، اما برای کل کشور برنامه ریزی شده است.»

لیلا اژدری، مدیرکل دفتر توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دو روز بعد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا استان های تهران، اصفهان، یزد، کرمان و فارس را به عنوان دیگر استان ها معرفی کرد. پیش بینی می شود در کنار هرمزگان پذیرای گردشگران خارجی باشد. ضرغامی 27 خرداد در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: به دنبال این هستیم که از ظرفیت های گردشگری جام جهانی قطر حداکثر استفاده را ببریم.

دو ماه بعد در 8 مرداد تاکید کرد: در بازی های جام جهانی قطر روی حمل و نقل دریایی حساب می کنیم.

یک هفته پس از آن در 6 شهریورماه، ضرغامی بار دیگر درباره گردشگری دریایی صحبت کرد و گفت: گردشگری دریایی برنامه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برای جام جهانی قطر است.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری 18 اردیبهشت ماه با بیان اینکه تلاش می کنیم از این ظرفیت در جام جهانی قطر استفاده کنیم، گفت: این مدل در بقیه سواحل جنوبی و شمالی منطقه قطر اجرا می شود، گردشگری دریایی. “

این اظهارات و امیدواری ها در حالی بیان شد که جمشید حمزه زاده، رئیس انجمن حرفه ای هتل های ایران، در مصاحبه ای در 30 مهرماه امسال اعلام کرد: «ما حتی یک اعتراض هم به میزبانی کیش در جام جهانی نداشته ایم. قطر. “

جام جهانی از 29 نوامبر در قطر آغاز می شود. کشوری که به دلیل وسعت و به تبع آن کمبودها، این فرصت را برای کشورهای همسایه فراهم کرده است تا از بیش از دو میلیون گردشگر که برای تماشای این مسابقات به قطر می روند، چند هزار گردشگر را جذب کنند. این کشورها می توانند ضمن تبلیغ جاذبه های خود، صنعت گردشگری خود را نیز ارتقا دهند. چرا ایران با وجود اینکه کارشناسان بارها از برتری آن از نظر جاذبه های فرهنگی، تنوع قومیتی و… یاد کرده اند، نتوانست حتی یک گردشگر خارجی را جذب کند؟

برنامه ریزی نکردیم و شکست خوردیم

یک منبع آگاه در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره این موضوع به «پیام ما» می گوید: برای جذب گردشگر خارجی به ایران باید فرآیندی انجام می شد که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.

وی با اشاره به اینکه شش ماه پیش کشورهایی مانند امارات، عمان و عربستان بسته های مشترک جام جهانی را با قطر اعلام کردند، خاطرنشان کرد: تاکید می کند: متاسفانه ایده ما برای جذب گردشگری خارجی برای این رویداد به صورت آخر هفته بود. این بدان معناست که خانواده به طور ناگهانی تصمیم می گیرند تا یک پیک نیک را جمع کنند و به یک سفر به مکانی نزدیک محل زندگی خود بروند. گردشگران خارجی از چند ماه قبل برای سفر خود برنامه ریزی می کنند و از آنجایی که هیچ هماهنگی و برنامه ای برای این امر نداشتیم، طبیعی است که نمی توانستیم میزبان آنها در کشورمان باشیم.

این منبع آگاه از لزوم رایزنی و توافق در این زمینه می گوید: کشورهایی مانند عربستان، امارات و عمان از چند ماه پیش هماهنگی و رایزنی های خود را انجام دادند و ما فقط در مورد آن صحبت می کنیم. که میزبان گردشگران برای جام جهانی خواهد بود و این استعداد گفتیم تمرینات تیمی در کشورمان برگزار می شود. در نتیجه نه تنها میزبان تیم های شرکت کننده نیستیم، بلکه در جذب توریست نیز شکست خورده ایم.

ما نتوانستیم با حدس زدن تور را تعریف کنیم

سهند اخدایی فعال در حوزه گردشگری به «پیام ما» می گوید: از یک سال پیش برنامه های خود را در این زمینه آغاز کردیم و تا اوایل اردیبهشت ماه به عنوان انجمن گردشگری برنامه ها و پیشنهادات خود را ارائه کردیم. در جلسات مختلف به مسئولان از جمله جلسات اتاق، کار یا جلسه ای با معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ارائه کردیم.

وی همچنین گفت: پیشنهاد ما این بود که سفرهای روزانه را از این به بعد یعنی شش ماه قبل از مسابقه اعلام کنیم. این سفر باید بین قطر و چند نقطه هدف گردشگری و شهرهایی مانند شیراز، اصفهان، کیش، قشم و … باشد.

به گزارش عقدایی، در دور اول بین هر مسابقه 4 روز اختلاف وجود دارد و در دور یک هشتم و یک کوارتر این فاصله ها بیشتر می شود. وی می گوید: برنامه های سه روزه را نیز در پیشنهادات خود مشخص کرده ایم، بنابراین سفرهای دو شب و سه روزه را در نظر گرفته ایم تا هر گردشگری که این پکیج را انتخاب می کند بتواند در طول سفر از یک سری جاذبه ها دیدن کند.

این فعال گردشگری ادامه می دهد: ما در برنامه خود اعلام کردیم که پروازهای چارتر برای گردشگران جام جهانی مناسب نیست و بخشی از مسافران پروازهای مستقیم می توانند ایرانیانی باشند که برای تماشای مسابقات به قطر می روند. در آن زمان تاکید ما این بود که تکلیف این ایرلاین ها باید شش ماه قبل از شروع بازی های جام جهانی مشخص شود و یک ماه قبل از مسابقات به نتیجه نرسد، زیرا آژانس نیز باید فرصت تعطیلی تورهای خود را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه پاسخی از سوی مسئولان دریافت نکرده است، می گوید: توریستی که یک ماه دیگر به قطر می رود، از ماه ها قبل بلیط هواپیمای خود را خریداری کرده بود. چگونه انتظار داریم که یک توریست پروازی را انتخاب کند که هنوز یک ماه قبل از مسابقات مشخص نیست، یا یک تورگردان تصمیم گیری در مورد پرواز گمانه زنی کند.

اقدامی معتقد است زمانی که توانایی برنامه ریزی نداشته باشیم در شرایط امروز قرار می گیریم و ادامه داد: مهلتی را در خرداد ماه برای تکمیل کار خود تعیین کردیم و چون تا این لحظه این کار را انجام نداده ایم. او راه حل های خود را ارائه کرد. در بسیاری از جلسات پاسخ روشنی نگرفتیم و گفت: از بحث جذب گردشگر خارجی برای جام جهانی کوتاه نیامدیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا