ترندهای کسب و کارعلمی و پزشکی

درمان آنژیوکراتوم با طب سنتی

آنژیوکراتوم پوستی چیست؟ + درمان قطعی تبخال تناسلی در اصفهان

آنژیوکراتوم یا آنژیوکراتوما؛ بیمار پوستی است که طی آن لکه های کوچک و تیره روی پوست ظاهر می شوند. آنها می توانند در هر نقطه از بدن شما به وجود بیایند. این ضایعات زمانی ایجاد می شوند که رگ‌های خونی کوچکی به نام مویرگ‌ها در نزدیکی سطح پوست گشاد شوند. ممکن است زمانی که آنژیوکراتوم را لمس می کنید احساس خشکی داشته باشید. آنها اغلب به صورت خوشه ای روی پوست و در اطراف قسمت‌ های زیر ظاهر می‌شوند: آنژیوکراتوم گاهی اوقات می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد، مانند اختلال ژنتیکی نادری که به نام بیماری فابری (FD) شناخته می شود. ممکن است برای پیشگیری از عوارض آن نیاز باشد تا به بهترین دکتر درمان تبخال در اصفهان مراجعه کنید.

علت ایجاد آنژیوکراتوم

آنژیوکراتوم ها در اثر گشاد شدن رگ های خونی نزدیک به سطح پوست ایجاد می شوند. اما نوعی از لکه ها که به شکل تکی ظاهر می شوند، معمولا به دلیل آسیب به آن ناحیه ایجاد شده اند. بیماری فابری معمولا در خانواده ها منتقل شده و می تواند باعث آنژیوکراتوم شود. طبق آمار؛ از هر 40000 نفر 60000 مرد، حدود 1 نفر مبتلا به این عارضه هستند. غیر از بیماری های زمینه ای، همیشه مشخص نیست که علت اصلی آنژیوکراتوم چیست. ولی علل احتمالی عبارتند از:

  • فشار خون بالا در بدن یا در وریدهای نزدیک پوست
  • داشتن شرایطی که بر رگ های خونی موضعی تأثیر می گذارد، مانند فتق مغبنی، بواسیر یا هموروئید و واریکوسل (بیماری که بر اثر آن سیاهرگهای کیسه بیضه بزرگ می شوند).

علائم و نشانه ها در مردان و زنان

شکل، اندازه و رنگ زائده ها می توانند متفاوت باشند. همچنین در صورت ابتلا به بیماری های زمینه ای افراد ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنند. به طور کلی، علائم آنژیوکراتوم در مردان و زنان می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • به شکل برجستگی های کوچک تا متوسط ​​از 1 میلی متر تا 5 میلی متر که به شکل زگیل ظاهر می شوند.
  • شکل برجسته و ملتهب دارند.
  • روی سطح پوست احساس ضخیم یا سفت شدن کنید.
  • آنژیوکراتوما معمولا به صورت تکی یا خوشه ای ایجاد می شود.
  • رنگ های تیره دارند از جمله قرمز، بنفش یا سیاه.

آنژیوکراتوم هایی که به تازگی ظاهر شده اند معمولاً قرمز رنگ بوده و لکه هایی که برای مدتی روی پوست شما بوده اند معمولا تیره تر هستند.

آنژیوکراتوم روی کیسه بیضه نیز ممکن است همراه با قرمزی در ناحیه وسیعی از کیسه بیضه ظاهر شود. زمانی که این زائده ها روی واژن یا کیسه های بیضه می خارانید، ممکن است کمی خون از آنها خارج شود. در صورتی که افراد بیماری های زمینه ای داشته باشند و به آنژیوکراتوم هم مبتلا شوند، ممکن است نشانه های متفاوت تری را تجربه کنند:

  • آکروپارستزیا: درد در دست و پا
  • وزوز گوش، یا شنیدن صدای زنگ در گوش
  • کدورت قرنیه، یا احساس تیرگی در دید
  • هیپرهیدروزیس یا عدم توانایی در تعریق
  • درد در معده و روده
  • احساس میل به اجابت مزاج سریع بعد از غذا

انواع آنژیوکراتوم

بیماری پوستی آنژیوکراتوم می تواند دارای انواع مختلف زیر باشد:

آنژیوکراتوم تکی

این نوع به تنهایی ایجاد شده و در هر قسمت از پوست ایجاد می شود. در برخی از موارد ممکن است آن را با یک زگیل یا جوش اشتباه بگیرید.

آنژیوکراتوم فوردایس

نوع فوردایس روی پوست کیسه بیضه یا فرج ظاهر می شود. آنها بیشتر در دسته های بزرگ روی کیسه بیضه یافت می شوند. این نوع می تواند در فرج زنان باردار هم ایجاد شود. آنها مضر نیستند، اما در صورت خراشیده شدن مستعد خونریزی هستند.

آنژیوکراتوم میبلی

این نوع آنژیوکراتوم از رگهای خونی گشاد شده ناشی می شود که نزدیکترین آنها به اپیدرم یا لایه بالایی پوست است. آنژیوکراتوما میبلی مضر نیستند ولی به مرور زمان در فرآیندی به نام هیپرکراتوز ضخیم و سخت می شوند.

آنژیوکراتوم کورپوریس دیفیوزوم

معمولا نوع کورپوریس دیفیوزوم از علائم بیماری فابری است. این عارضه می تواند همراه با سایر اختلالات لیزوزومی رخ دهد که بر عملکرد سلول ها تاثیر می گذارد. این شرایط نادر هستند و علائم قابل توجه دیگری مانند سوزش دست و پا یا مشکلات بینایی دارند. این آنژیوکراتوم ها بیشتر در نواحی پایین تنه دیده می شوند. آنها می توانند در هر جایی از پایین تنه تا بالای ران شما ظاهر شوند. خوشبختانه امروزه برای از بین بردن مشکلات پوستی روش های درمانی کم خطر و ایمنی وجود دارند. در ادامه به بررسی پرکاربرد ترین آنها می پردازیم:

روش درمان با لیزر

طی لیزر درمانی پزشک از اشعه لیزر برای از بین بردن عروق خونی گشاد شده که باعث آنژیوکراتوم می شود استفاده می کند که معمولا لیزر CO2 می باشد. این لیزر قادر است زائده ها را از ریشه سوزانده و پوست را به حالت اولیه خود برگرداند. امروزه بهترین روش برای درمان تبخال  ناحیه تناسلی در اصفهان، لیزر است.

کرایوتراپی یا فریز

فریز کردن یا انجماد از راه هایی است که در حقیقت به تمیز ترین شکل ممکن آنژیوکراتوم ها را می کند. بیماران پس از کرایو معمولا باید پماد های تجویز شده پزشک را استفاده کنند تا اثری از زخم باقی نماند.

اکتروکوتر

الکتروسرجری یا الکتروکوتر راه درمان با استفاده از سوزاندن است. طی این روش پزشک با استفاده از دستگاه کوتر زائده ها را سوزانده و از بین می برد.

تفاوت آنژیوکراتوم تناسلی با زگیل تناسلی چیست؟

به طور کلی می توان گفت که این دو عارضه هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. در حقیقت به دلیل ابتلا شخص به یک ویروس جنسی به نام یا می باشد. در صورتی که آنژیوکراتوم تناسلی معمولا بدون دلیل خاصی ایجاد می شود و ب روشهای ذکر شده قابل درمان است.

آنژیوکراتوم فوردایس چیست؟

آنژیوکراتوما (برگرفته از سه کلمه یونانی به ترتیب به معنی عروق، شاخ و تومور) به تلانژکتازی عروقی خوش‌خیم در درم پاپیلاری اشاره دارد که با هیپرکراتوز اپیدرم همراه است. در سال 1896، جان آدیسون فوردایس اولین مورد آنژیوکراتوم موضعی را در کیسه بیضه یک مرد 60 ساله توصیف کرد. این وضعیت اکنون نام او را دارد.

نشانه‌های بیماری

آنژیوکراتومای فوردایس به صورت پاپول‌های گنبدی شکل سیاه، آبی یا قرمز تیره با قطر ۱ تا ۵ میلی‌متر با میانگین ۳ میلی‌متر ظاهر می‌شوند. سطح پوشاننده آن‌ها ممکن است پوسته‌های خفیفی را نشان دهد (هیپرکراتوز). معمولاً در بیماران جوان‌تر، ضایعات کوچک‌تر، قرمز و کمتر هیپرکراتوز هستند. بیماران مسن ضایعات بزرگتر و تیره تر (آبی یا سیاه) با پوسته‌های پوشاننده دارند. ضایعات جدیدتر اغلب کوچکتر، قرمز، نرم، قابل تراکم و صاف هستند، در حالی که ضایعات قدیمی‌تر، اغلب بزرگتر، تیره تر، سفت، پوسته پوسته و گاهی اوقات زگیل ‌مانند هستند. اکثر ضایعات بدون علامت هستند اما ممکن است گاهی اوقات، درد، احساس سوزش و خارش داشته باشند.

ضایعات می‌توانند به صورت منفرد یا متعدد ظاهر شوند. ضایعات معمولاً دوطرفه هستند. در مطالعه‌ای که روی ۲۵ زن مبتلا به ضایعات فرج انجام شد، ۵۰ درصد موارد ضایعات منفرد داشتند. این ضایعات، در لابیا بزرگ، ساقه آلت تناسلی، تاج آلت تناسلی، داخل ران و پایین شکم گزارش شده است. بیضه شایع ترین محل است.

همه‌گیرشناسی

شیوع آنژیوکراتوم در میان جمعیت عمومی تقریباً ۰/۱۶ درصد برآورد شده است. آنژیوکراتوم فوردایس ۱۴ درصد از کل انواع آنژیوکراتوم ها را تشکیل می‌دهد. این بیماری، عمدتاً در مردان رخ می‌دهد. افزایش شیوع با افزایش سن، از ۰/۶ درصد مردان ۱۶ ساله به ۰/۱۶ درصد از افراد بالای 70 سال وجود دارد. این اختلال در سفیدپوستان بیشتر شایع است. در گروه سنی بالاتر، این بیماری ممکن است با افزایش فشار وریدی موضعی مانند واریکوسل، ترومبوفلبیت کیسه بیضه و فتق اینگوینال همراه باشد، با این حال، در بیماران زیر 20 سال، معمولا چنین ارتباطی وجود ندارد. اکثر بیماران، معمولاً، سابقه چندین ساله تظاهر ضایعات برجسته کوچک و متعدد پیش‌رونده، بدون علامت روی بیضه را ارائه می‌دهند. گاهی هم ممکن است حتی بیمار، از ضایعات اطلاعی نداشته باشد و خونریزی (خود به خودی، یا پس از مقاربت یا خاراندن) ممکن است اولین تظاهراتی باشد که باعث می‌شود بیمار به دنبال کمک پزشکی باشد.

 موارد زیادی گزارش شده است که فرد، برای نگرانی از یک بیماری مقاربتی یا برای رد بدخیمی به دنبال کمک پزشکی بوده است. خونریزی از ضایعات فرج ممکن است خود به خود، در دوران بارداری یا بعد از مقاربت رخ دهد. اکثر ضایعات بدون علامت هستند.

علت ایجاد

احتمالاً تلانژکتازی ناشی از دست دادن یا انحطاط بافت‌های الاستیک حمایت‌کننده در دیواره رگ‌های خونی، افزایش موضعی مزمن فشار وریدی یا ناهنجاری عروقی است. عوامل مستعدکننده عبارت‌اند از ضربه‌های مکانیکی و تحریک مزمن. اصطکاک در ناحیه‌ای نزدیک به مجاورت فضاهای عروقی نیز ممکن است نقشی داشته باشد. در بانوان، بارداری، زایمان‌های متعدد، چاقی، هموروئید، بیماری التهابی لگن و هیسترکتومی قبلی از عوامل مستعد کننده در نظر گرفته می شوند. آنژیوکراتوم‌های فرج، نیز به دنبال عفونت مزمن با ویروس پاپیلومای انسانی گزارش شده است.

دکمه بازگشت به بالا