ترندهای کسب و کارعلمی و پزشکی

مهمترین علائم بایسکشوال بودن

نشانه ها وعلائم زنان و مردان بایسکشوال

بایسکشوال یا دو جنسگرایی (biosexual) نوعی پذیرا بودن بحثهای عاشقانه،عاطفی و جنسی در هم جنس و غیر همجنس می باشد.افراد بایسکشوال معمولا مایل به ارتباط گیری با هر دوجنس مذکر و مونث میباشند.اما پایداری عاطفی و سکسی آنان در چه گروهی بیشتر و ملموس تر است کاملا مشخص نیست. مردان دوجنسیتی هستند که با زنان رابطه عاشقانه و جنسی دارند اما با مردان فقط روابط جنسی دارند و گاه برعکس این هم صادق است.در هر صورت ابراز این مسئله که دو جنس گرا هستم در اکثریت جوامع غربی و شرقی بازتابهای منفی بیشتری دارد. بنابراین افراد بایسکشوال معمولا خود را در جامعه پنهان میکنند و خود را تک جنسی گرا نشان میدهند. با مجله اینترنتی ایده آل مگ همراه باشید تا در این باره بیشتر بگوییم.

بایسکشوال چیست؟

یکی از گرایش‌های جنسی است که فرد در آن به بیش از یک جنس گرایش جنسی دارد. دوجنسگرایی(Biumbrell) به دو قسمت گرایش جنسی و گرایش عاطفی تقسیم می‌شود. شدت گرایش به جنس‌های گوناگون، لزوماً یکسان نیست. افرادی که گرایش جنسی مجزا اما نامشخصی نسبت به یک جنس دیگر دارند خود را دوجنس‌گرا معرفی می‌کنند. علاوه بر انسان، دوجنس‌گرایی در قلمرو حیوانات نیز مشاهده شده‌است.

در بایسکشوال یا دوجنسگرایی همان طور که از نامش پیدا است فرد هم به جنس مخالف و هم به جنس موافق خود برای برقراری رابطه عاطفی و جنسی تمایل دارد. این وضعیت شرایط و چالش‌های خاصی را ایجاد می‌کند و گاها پذیرش آن برای فرد و اطرافیانش بسیار دشوار است. بایسکشوال برای پذیرفتن گرایش جنسی خود مراحل مختلفی را طی می‌کند و در طی آن با احساسات و مشکلات خاصی درگیر می‌شود.

بسیاری از افراد، زمانی که متوجه دوجنسگرایی شریک جنسی و عاطفی‌شان می‌شوند، آشفته و سردگرم شده و نمی‌دانند چه کار باید بکنند. در حقیقت فرد بایسکشوال به بیش از یک جنس میل جنسی و عاطفی دارد. یک فرد بایسکشوال پتانسیل جذب عاشقانه و یا جنسی  به افراد بیش از یک جنس ، نه لزوماً همزمان ، نه لزوماً به همان روش ، و نه لزوماً به همان درجه را دارا هستند.

علل گرایش جنسی در قالب بایسکشوال

برخی بر این باورند که میان مغز افراد بایسکشوال (دو جنسگرا) با سایرین تفاوت‌های ساختاری و شیمیایی وجود دارد. ترکیب پیچیده از علل زیستی و ژنتیکی با شرایطی که در ابتدای تولد برای کودک رخ می‌دهد می‌تواند منجر به این وضعیت شود. برخی چالش‌های تربیتی و عوامل روانی خانوادگی هم در این زمینه می‌تواند دخیل باشد.

مراحل رشد هویت بایسکشوال (دوجنسگرایان)

·         مرحله‌ی آشفتگی-سردرگمی

اولین مرحله در رشد هویت می‌باشد. فرد در این بازه‌ی زمانی در مورد خودش شک دارد و از اینکه می‌بیند هم به همجنس خودش گرایش دارد و هم به غیرهمجنس متعجب و آشفته می‌شود. اغلب در این مرحله افراد برخی گرایشات خود را انکار می‌کنند و تلاش می‌کنند خود را عادی نشان دهند و بگویند دگرجنسگرا هستند.

·         مرحله نیمه تثبیت (فهم وجود گروهی به نام بایسکشوال)

دومین مرحله وقتی رخ می‌دهد که فرد می‌فهمد افرادی به اسم بایسکشوال وجود دارند.معمولا در این مرحله درگیر این می‌شوند که چگونه رابطه متعهدانه با شریکشان برقرار کنند و مسائلی همچون وفاداری برایشان به وجود می‌آید.

·         مرحله تثبیت

سومین مرحله وقتی رخ می‌دهد که فرد خود را به عنوان دو جنسگرا معرفی می‌کند. یعنی فرد در هویت جنسی خودش تثبیت می‌شود و آن را می‌پذیرد.

·         مرحله تزلزل

در آخرین مرحله که عدم اطمینان مداوم است فرد همیشه در چالش و نوسان بین همجنس و غیر همجنس باقی می‌ماند. ممکن است گاهی اوقات تمایلش به یکی از طرفین بیشتر شود و به هویت دوجنسگرایی خود شک کند.عدم اعتماد اطرافیان و کلیشه‌های گفته شده باعث تشدید این وضعیت می‌شود.

انواع بایسکشوال ها

بایسکشوال یا دگرجنس گرایی چندین نوع دارد که از آن ها می توان به ترتیب دورانی،عاطفی، تفریجی، یکپارچه،انگیزشی و نهفته اشاره کرد. در ادامه به توضیح هر یک از این ها می پردازیم:

1.      بایسکشوال متناوب

این افراد در رابطه با یک جنس قرار می گیرند و پس از اتمام آن رابطه به سراغ رابطه جدید با یک فرد و جنسیت جدید می روند.

2.      بایسکشوال دورانی

این افراد معمولا تمایل شان به جنس مخالف بیش تر از هم جنس شان است و در شرایط عادی به سراغ روابطی با جنس مخالف می روند اما اگر در شرایطی قرار بگیرند که امکان دسترسی به جنس مخالف وجود نداشته باشد، با هم جنس خود ارتباط عاطفی و جنسی برقرار می کنند. بایسکشوال هایی که در زندان به سر می برند از شایع ترین افراد این نوع دوجنسگرایی می باشند.

3.      بایسکشوال عاطفی

این افراد در روابط عاطفی و عمیق خود بسیار متعهد هستند حال آن فرد مقابل شان می تواند جنس موافق و یا مخالف باشد. اما در روابط جنسی محدودیتی ندارند و با هر دو جنس زن و مرد ارتباط جنسی برقرار می کنند.

4.      دوجنسگرایی تفریحی

در این نوع از دوجنسگرایی همان طور که از نام آن پیداست فرد به صورت تفریحی به دوجنس گرایی روی می آورد. یعنی به طور نرمال دگرجنس گرا است اما در اثر مصرف مواد مخدر یا الکل به صورت تفریحی با افراد هم جنس خود هم روابط جنسی برقرار می کند.

5.      بایسکشوال یکپارچه

این افراد به طور هم زمان می توانند با هر دو جنس ارتباط عاطفی و جنسی برقرار نمایند. یعنی در آن واحد هم با یک زن رابطه دارند و هم با یک مرد

6.      دوجنسگرای انگیزشی

این افراد همسری از جنس مخالف خود دارند اما نیاز به رابطه با هم جنس را هم در خود احساس می کنند. در نتیجه با این هدف که بتوانند از رابطه با همسرشان لذت ببرند، با یک هم جنس هم وارد رابطه می شوند.

7.      بایسکشوال نهفته

و دسته آخر افرادی با گرایش جنسی بایسکشوال هستند که هیچ گاه گرایش خود را ابراز نمی کنند. این افراد علاوه بر رابطه جنس مخالف، تمایل زیادی به برقراری رابطه با هم جنس خود را هم احساس می کنند اما به دلایل متعدد آن را در خود سرکوب کرده و هیچ گاه ابرازش نمی کنند و تنها در حد تخیلات جنسی برای شان باقی می ماند.

تفاوت پنسکشوال با بایسکشوال چیست؟

بایسکشوالیتی (Bisexual) ریشه در مضاعف و دوتایی بودن دارد، در حالی که پنسکشوالیتی (Pansexual) تمام حالات و علایق جنسی را در بر می‌گیرد. خانم تانیا ام.بس متخصص سکسولوژی توضیح می‌دهد: «با وجود این که واژگان پنسکشوالیتی و بایسکشوالیتی اغلب مواقع به جای یکدیگر به کار برده می‌شوند، در حقیقت دو مفهوم متفاوتند.»

با وجود این که هردوی این مفاهیم تمایلات جنسی را توصیف می‌کنند، بایسکشوالیتی ریشه در دوگانگی سیستم ویژگی‌های جنسیتی دارد، به بیان دیگر پنسکشوالیتی تمام جذابیت‌ها (جنسی، رمانتیک، فیزیکی و یا معنوی) را در اعضایی با هر ویژگی جنسیتی شامل می‌شود و تنها به دوگانگی مرتبط نیست.

آیا شما پنسکشوال شناخته می‌شوید یا بایسکشوال؟

سیستم‌های دوگانه به ویژگی‌های جنسیتی مثل زن یا مرد بودن مرتبط می‌شود. ام.بس توضیح می‌دهد «بنابر این کسی که به عنوان بایسکشوال شناخته می‌شود هم به افراد هم جنسش و هم جنس مخالف جذب می‌شود. اما از آن جا که ویژگی‌های جنسیتی متعدد و معتبر دیگری در کنار زن و مرد بودن وجود دارد، پنسکشوالیتی به جذابیت تمام جنسیت‌ها اشاره دارد، حتی جنسیت‌هایی که در بایسکشوالیتی تعریف ‌نمی‌شوند.»

ام.بس توضیح می‌دهد: «فاکتور جنسیت اغلب دلیل رایجی است که افراد به آن دلیل بایکسشوال شناخته‌ نمی‌شوند، زیرا اغلب عامل جذابیت طرف مقابل «جنسیت» او نیست.» تفاوت بایکسشوالیتی و پنسکشوالیتی می‌تواند با ارجحیت بیشتر از جذابیت است، بر این اساس نیز باشد که اشخاص چگونه خود را می‌شناسند. اگر شخصی با ویژگی‌های جنسیتی بدون سیستم دوگانه شناخته شود، می‌تواند دلیلی باشد که خود را بیشتر پنسکشوال بداند تا بایسکشوال.

بس علاوه بر تفاوت‌های بین پنسکشوالیتی و بایسکشوالیتی اشاره می‌کند که برخی افراد نیز ممکن است به عنوان بایکوریوس (کنجکاو-دوگانه) شناخته شوند، به این معنا که این اشخاص فراتر از تجربیات ضروری کنجکاوی قوی نسبت به جذابیت اشخاص با جنسیت یکسان دارند. از باکوریوسی بیشتر تحت عنوان شرایطی برای رفع سوال و کنجکاوی یاد می‌شود.

ام.بس می‌گوید هر دوی این گرایشات (بای و پن) می‌توانند غیرقابل مشاهده و مرتبط با نادیده گرفته و محو شدن باشند، بنابراین شناسایی هردو دسته افراد و احترام به امیال و اختلافات جزئی آن‌ها مهم است.

تعریف پن سکشوالیتی در فرهنگ عامه

جنل مونائی اخیرا متوجه شده است پنسکشوال است و در این باره با رولینگ استون صحبت می‌کند:« در آمریکا زنی سیاه پوست و عجیب هستم که هم با زنان و هم مردان رابطه داشته است. من خود را به عنوان یه مادرفاکر کون آزاد می‌شناسم!» مونائی توضیح می‌دهد که ابتدا فکر میکرد بایسکشوال است اما بعدها مطلبی درباره پنسکشوالیتی خوانده و حس کرده به آن شباهت دارد و این‌ها مشخصه‌هایی هستند که با آن شناخته می‌شود.

در ضمن، با وجود این که به نظر می‌رسد پنسکشوالیتی با وجود مونائی درهم آمیخته است اما بایسکشوالیتی نیز هنوز زنده و پا برجاست. از آنجایی که رسانه رسمی تاریخچه‌ای از به نقش درآوردن هم افراد استریت و هم گی و بایسکشوال نظیر تونی توپاز در ریوردل دارد، به نظر می‌رسد بالاخره جامعه در حال کسب آمادگی پذیرش سایر گرایشات می‌باشد. بنابراین تفاوت (و شباهت) پنسکشوالیتی و بایسکشوالیتی چیست؟

پن سکشوالیتی چیست؟

پن سکشوالیتی یعنی جذب شدن به دیگران بدون توجه به جنسیت آن ها. سکس تراپیست، دکتر لیز پاول می‌گوید:«عموما الگوی جذابیت برای آن‌ها به جنسیت ارتباطی ندارد.» بنابراین یک شخص پنسکشوال ممکن است همانطور که جذب سایر جنسیت‌ها می‌سود، جذب افراد همجنس خود شود.

به هرحال در اینجا جنسیت افراد فاکتور سنجش خواسته‌ها و سکس این افراد نیست. سکس تراپیست، دکتر کلی وایز، پنسکشوالیتی را اینگونه معنی می‌کند:«شخصی که بدون توجه به جنسیت یا جنسیت بیولوژیکال افراد جذب آن‌ها می‌شوند. در واقع جنسیت هیچ ارتباطی به این جذابیت ندارد. اندیشه پایه پنسکشوالیتی این است که جنسیت بسیار متغیر است.»

به خاطر داشته باشید که دو نوع جنسیت داریم، جنسیت اول آن است که دکترها زمان تولد با توجه به اندام جنسی و ویژگی‌های آناتومیکال تعیین می‌کنند و جنسیت دوم آن که ساختاری اجتماعی است. این امکان باید برای افراد وجود داشته باشد که با هر جنسیتی که حس می‌کنند مناسب آن‌ها است و با آن احساس راحتی می‌کنند شناخته شوند، مرد، زن، non-binary، Genderqueer یا Genderfluid بدون توجه به آنچه پزشکان در اتاق‌های زایمان ثبت کرده‌اند. یک گرایش جنسی مثل پنسکشوالیتی، با مشخصه جنسیت تفاوت دارد. اما برای پنسکشوال‌ها جنسیت مشخصه‌ای نیست که در علاقه‌مندی‌شان به دیگران نقش داشته باشد.

    دکتر لیز پاول اشاره می‌کند از آنجایی که عبارت پنسکشوال جدید است، احتمالا بیشتر نسل‌های جدیدتر، مثل نسل Z علاقه داشته باشند که به عنوان پنسکشوال شناخته شوند تا بایسکشوال.

بایسکشوالیتی چیست؟

در بیشتر موارد بایسکشوالیتی همان پنسکشوالیتی است. دکتر پاول می‌گوید:«بایسکشوالیتی تحت عنوان جذابیت افراد با جنسیت یکسان و جنسیت مخالف معنی شده است، بنابراین می‌تواند به معنای دو یا تعداد بیشتری جنسیت باشد.» دگرهراسی و بدفهمی‌های زیادی درباره بایسکشوالیتی وجود دارد و Bi-erasure(تلاشی برای پاک کردن لیبل یا رد کردن عمومی بایسکشوالیتی) هم در جامعه افراد استریت و هم LGBTQ‌ها نمود دارد.

یکی از بدفهمی‌ها آن است که بایسکشوالیتی دوگانگی جنسیت را استحکام می‌بخشد یا افراد بایسکشوال تنها با Cis gender‌ها( افرادی که جنسیت یکسان با جنسیت زمان تولد خود دارند) رابطه برقرار می‌کنند. دکتر پاول می‌گوید:«بدفهمی معروفی هست که بر اساس آن بایسکشوالیتی به معنای جذابیت تنها ۲ جنس است. در واقع افراد بایسکشوالی وجود دارند که تنها با Cis gender‌ها ارتباط می‌گیرند، اما فکر می‌کنم این‌ها گروهی استثنا هستند و این قاعده صحیح نیست.»

از آنجایی که احتمالا عبارت بایسکشوال زمانی شکل گرفته که جنسیت مثل امروز شناخته نشده بود، در اینجا «بای» به معنای آن نیست که تمام افراد بای به این معنی نیست که این افراد تنها با دو جنسیت رابطه برقرار می‌کنند. درست است که برخی افراد پنسکشوال، به دلیل همین تفاوت عبارت افراد پنسکشوال را بیشتر  از بایسکشوال‌ها ترجیح می‌دهند، اما برخی دیگر بر این باورند بهتر است بجای تغییر لیبل سعی کنند مفاهیم اشتباه را تغییر دهند وبه شکل درست بایسکشوال شناخته شوند.

دکتر پاول می‌گوید:«من گهگاهی شکایاتی از افراد پنسکشوال دریافت می‌کنم که ترجیح می‌دهند بایسکشوال شناخته شوند. آن‌ها می‌گویند شما در حال مستحکم ‌تر کردن دوگانگی جنسیت هستید و من می‌گویم این معنای دقیق بایسکشوالیتی نیست، بایسکشوالیتی تنها می‌گوید جنسیت افراد در جذابیتشان نقش دارد.»

نه تنها افراد بایسکشوال جذب ترنس‌ها و غیردوگانه‌ها می‌شوند، بلکه مانند پنسکشوالیتی، افراد ترنس و غیردوگانه‌ای نیز وجود دارند که بایسکشوال شناخته می‌شوند. «اگر شما شخصی هستید که انتخاب می‌کند بایسکشوال شناخته شود و این عبارت را مناسب خود می‌داند، عالی است.

افراد زیادی هستند که دوگانه نیستند اما بایسکشوالند. این به آن معنا نیست که در حال صحه گذشتن بر مقوله دوگانگی جنسیت هستید. به آن معنا نیست که کمتر از پنسکشوال‌ها روشن فکرید، هیچ ویژگی نیست که اتوماتیک وار باعث شود روشن‌فکر‌تر شناخته شوید. همه چیز درباره این است که چه چیزی مناسب‌تر از روحیات شماست و شما چه می‌کنید.

دیگر چه چیزی باید بدانم؟

برخی از افراد بای و پنسکشوال به عنوان Queer نیز شناخته می‌شوند. Queer عبارتی چتری است برای گرایشات جنسی خارج از هتروسکشوال که ریشه‌های سیاسی داشته و مربوط به فعالیت‌های LGBTQ هاست.  این کلمه نه تنها عبارتی ننگ آمیز برای LGBTQ‌ها بوده، بلکه شناخته شدن به عنوان queer احساسی از عضو یک جامعه خاص بودن را به همراه دارد. شما می‌توانید به عنوان پانسکشوال یا بایسکشوال و queer شناخته شوید (هرسه این ها) یا به سادگی و تنها با برچسب Queer.

بنابراین اگر به بیش از یک جنسیت از افراد تمایل دارید، از کجا می‌دانید کدام مورد برایتان مناسب‌تر است؟ خب، کدام واژه را  بیشتر دوست دارید؟ کدام واژه احساس راحتی بیشتری به شما می‌دهد؟ نتیجه هرچه بود، آن برچسب مناسب شماست. تنها مثل مونائی، اگر بایسکشوال شناخته می‌شدید اما پس از آن بیشتر درباره پنسکشوالیتی آموختید و فکر کردید برایتان مناسب‌تر است یا برعکس، اجازه دارید لیبل خود را تغییر دهید. ممکن این گرایشات تنها یک فاز دوره‌ای نباشند (یک بدفهمی دیگر) اما بخشی از کاوش‌های جنسیتی شما باشند.

دکمه بازگشت به بالا