ترندهای کسب و کارعلمی و پزشکی

تاریخچه استفاده از گنبد های شیشه ای در جهان

گنبد شیشه ای استیند گلاس و تاثیر شگفت انگیز آن بر فضا

تاثیر گنبد شیشه ای آرچی تاج بر معماری و فضای داخلی ساختمان ها را می توان از چند جنبه مورد بررسی قرار داد. گنبد های شیشه ای استیند گلاس تاثیر به سزایی در زیباسازی و اثر بخشی در فضا دارند. با توجه به مقیاس ریز این تکنیک و نوع متریال، این گنبدها در کیفیت فضایی بسیار تاثیر گذار بوده و از نظر جلوه های بصری بیننده را به حیرت وا می دارد. متریال شیشه جزء یکی از ماندگارترین متریال ها در طول تاریخ بشریت است. چنانچه ماهیت و ذات آن با گذشت زمان های دور و دراز از تولید اولیه آن، به میزان بسیار کمی دستخوش تغییر شده است.

شیشه فضا را تلطیف می کند و به نور شخصیت می بخشد. نقشی کاملا هدایت کننده در فضا دارد و به خاطر ارتباط مستقیم و جدانشدنی آن با نور، در ایجاد احساسات در بیننده بسیارحائز اهمیت است. استیند گلاس با طرح و نقشی دقیق و حساب شده همواره می تواند بازویی برای فضاسازی و بازی با نور در محیط های مختلف باشد. طرح و رنگ و نقش این تکنیک آنقدر گسترده و جامع و مبسوط است که می تواند انتظارات تمام سلیقه ها را برآورده کند و آنچنان با معماری و چیدمان محیط در هم آمیزد و هماهنگ باشد که انگار صرفا برای همان محیط طراحی و ساخته شده است و لا غیر.

زیبایی شناسی و اغنای حسی در گنبدهای شیشه ای استیند گلاس

زیبایی شناسی در گنبد شیشه ای استیند گلاس را می توان با شاخصه های معماری اصیل ایرانی مورد بررسی قرار داد. هرچند خاستگاه و ماهیت تکنیک استیندگلس (معرق شیشه) ایرانی نیست و جزئی از معماری غربی محسوب می شود، اما این قابلیت منحصر به فرد را دارند تا با طراحی اختصاصی، رنگ و بویی کاملا ایرانی به خود بگیرد. البته ناگفته نماند که شیشه رنگی در معماری اصیل و سنتی ایرانی مورد استفاده بسیاری قرار گرفته است.

در پنجره های ارسی و خانه های سنتی یا مساجد (مسجد نصیرالملک شیراز) ، می توانیم نمونه هایی عالی از کاربرد شیشه رنگی در معماری ایرانی را ببینیم. در معماری سنتی ایرانی، همواره به آثاری بر می خوریم که دارای جزئیات و ریزه کاری های فراوانی بوده اند. و به وضوح می توان گفت که راز ماندگاری این آثار در اجرای دقیق جزئیات بوده است. از کاشی کاری های گنبد مسجد شیخ لطف اله و مسجد امام اصفهان گرفته تا مقرنس کاری ها و گچ بری های با ظرافت مذهبی، تا ترکیب رنگ های کاشی های مینا در سردر بسیاری از اماکن و مساجد.

تمام این آثار بیننده را به تحسین وا می دارد. شاید دقیقه ها و شاید ساعت ها زمان نیاز باشد تا بتوان آنها را به طور کامل هضم و درک کرد. این حس زیبایی شناسانه و این اغنای روحی که به انسان ساطع می شود، به دلیل  رعایت دقیق اصول روانشناختی و هنرمندانه در طراحی و اجرا بوده است. آنجا که طراح با دیدی باز و افقی وسیع و با در نظر گرفتن همه ضرورت ها و بایدها، دست به طراحی زده است و هنرمندانی با هوش و ماهر و کاربلد آن را به منصه ظهور و اجرا رسانده اند.

کاربرد گنبد شیشه ای در ساختمان

گنبد شیشه ای استیند گلس و تیفانی می تواند در ساختمان های ویلایی، تجاری، اداری، مذهبی، ورزشی و … مورد استفاده قرار گیرد. سبک این ساختمان ها هرچه که باشد، می توان طرح گنبد شیشه ای را با آن تطبیق داد. گنبد شیشه ای استین گلس و تیفانی می تواند با اثرگذاری بر احساسات بیننده، در انتقال زیبایی محیط به انسان نقش تعیین کننده ای ایفا کند. گنبدشیشه ای استیند گلس و تیفانی می تواند در سقف ها، ووید ها و فضاهایی که موقعیت استفاده از گنبدشیشه ای را دارا هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

تکنیک استین گلاس و تیفانی، تکنیک هایی دکوراتیو در شیشه هستند که هم اکنون در سطح جهان به عنوان لوکس ترین تکنیک های شیشه دکوراتیو محسوب می شوند. استفاده از گنبد شیشه ای در فضاهای داخلی، در زیبایی بخشی و ارتقای آن به فضایی لوکس، نو و خاص بسیار موثر خواهد بود. هنگامی که در زیر گنبد شیشه ای استین گلس و تیفانی قرار می گیرید، می توانید زیبایی را با تمام وجود حس کنید و از نور وارد شده به فضا لذت ببرید.

سقف شیشه ای گنبدی استین گلس را می توان زیباترین شیشه برای ووید و نورگیری از سقف نامید. از نورگیر گنبدی شیشه ای می توان به عنوان سقف گرد شیشه ای بالای راه پله ، اسکای لایت تزئینی ساختمان در فضاهای مختلف، شیشه سقف ویلا، سقف گرد نورگیر خانه ، پاسیو شیشه ای ، سقف شیشه ای دکوراتیو طرح دار، سقف کاذب شیشه ای ، نورگیر سقف گرد دوبلکس و یا هر فضای دیگری است. شاید بتوان بیشترین کاربرد گنبد شیشه ای را به عنوان سقف گرد شیشه ای بالای راه پله نام برد.

شیوه اجرای سقف گرد شیشه ای

علاوه بر زیبایی، جزئیات اجرایی و فنی سقف گرد شیشه ای بسیار مهم و حائز اهمیت است. از همین رو آرچی تاج با بهره گیری از تجربیات فراوان خود در زمینه سقف نورگیر شیشه ای ، بدون هیچ گونه محدودیت طرحی می تواند مشاور، طراح و مجری سقف شیشه ای در ساختمان هایی باشد که به دنبال هدایت نور از سقف به درون فضاهای داخلی است.

5 گنبد شیشه ای معروف دنیا – سقف های نورگیر بینظیر

گنبدهای شیشه‌ای با توجه به کاربرد شیشه و فلز جلوه و شکوه خاصی دارند. معماری مدرن نگاه خاصی به این نوع سازه‌ها داشته و در حال حاضر ده‌ها نوع از این نوع بناها در سراسر جهان ساخته شده است. شیشه به دلیل خاصیت انعکاسی و همینطور قابلیت عبور نور در معماری امروز مورد توجه واقع شده است تا حدی که بنای هرمی شکل روی موزه لوور هم با استفاده از این متریال طراحی و ساخته شد. در این مطلب به پنج گنبد شیشه ای مشهور جهان می‌پردازیم.

گلوبال سنتر چنگدو

بزرگ‌ترین گنبد شیشه ای جهان در منطقه چنگدو در استان سی چوان از کشور چین قرار دارد. این گنبد به‌واقع پوشش شهر کوچکی است که در زیر آن قرار دارد؛ شهری شامل مرکز خرید، روستایی با آب‌وهوای مدیترانه‌ای، ساحل مصنوعی، رستوران، شهربازی و حتی هتل. این گنبد با طول 500 متر و عرض 400 متر توسط زاها حدید معمار انگلیسی- عراقی ساخته شده است. این مجموعه 19 میلیون متر مربع مساحت داشته و ارتفاع بالاترین نقطه گنبد با زمین حدود 100 متر است.

کوریتیبا

باغ گیاه‌شناسی کوریتیبا در کشور برزیل، دیگر گنبد شیشه ای مشهور در جهان است. این ساختمان که برای ساخت آن از کاخ کریستال لندن الهام گرفته شده، گلخانه‌ای است از فولاد و شیشه با مساحتی بالغ‌بر ۴۶۰ متر مربع. این گلخانه زیبا در سال 1991 در مرکز شهر کوریتیبای برزیل ساخته شد که هم‌اکنون از نقاط مشهور گردشگری در برزیل است. . داخل این اثر هنری مملو از گیاهان گوناگون و کمیاب است و اطراف آن با آب فشان ها و فواره های زیادی احاطه شده است.

مرکز هنرهای نمایشی پکن

سازه‌ی شیشه‌ای بعدی که یک بیضی بسیار بزرگ است هم در چین قرار دارد، اما این بار در پکن. مرکز ملی هنرهای نمایشی پکن با مساحتی حدود 12000 مترمربع ازجمله شاهکارهای معماری مدرن محسوب می‌شود که در سال 2007 به دست پائول اندرئو طراحی شده است. این بنا که از شیشه‌های تیتانیومی ساخته شده است، شامل بخش‌هایی چون: سالن کنسرت، خانه‌ی اپرا و هر مکان دیگری ست که به هنر اختصاص دارد. این سازه‌ی شیشه ازنظر چینی‌ها یک تخم‌مرغ بسیار بزرگ است که در میان یک دریاچه مصنوعی ساخته شده است.

رایشستاک

رایشستاک نام بنایی است که از سال 1894 تا سال 1933 پارلمان آلمان آن مستقر بوده است. این بنای قدیمی بعد از آتش‌سوزی در سال 1933، توسط نورمن فاستر مورد طراحی مجدد قرار گرفت و در سال 1993 یک گنبد شیشه‌ای به‌جای گنبد تخریب شده‌اش در جنگ جهانی دوم، بر بالای آن نصب شد که شهرت جهانی آن را چند برابر کرد. این گنبد کریستالی دید 360 درجه به شهر برلین دارد و نور را به خوبی از خود عبور می دهد، ولی برای عدم انعکاس نور مستقیم آفتاب به سالن مجلس، نقابی متحرک برای آن طراحی و در زیر گنبد شیشه‌ای نصب شده است.

گنبد خیار ترشی

خیار ترشی نامی است که بر بنایی خیاری شکل در شهر لندن نهاده اند. این بنا که نوعی گنبد مدرن محسوب می‌شود درواقع آسمان خراشی است ۴۱ طبقه که ۱۸۰ متر ارتفاع دارد و بدنه بیرونی آن تماماً از شیشه است. خیار ترشی که در سال 2003 به پایان رسید را هم نورمن فاستر طراحی کرده و موفق به کسب جایزه بهترین معماری در بریتانیا از طرف موسسه سلطنتی (RIBA) شده است. استفاده از صفحات شیشه ای در این بنا باعث ورود هرچه بیشتر نور و گرما و به داخل آن شده که مصرف انرژی را نسبت به ساختمان های مشابه با فعالیت یکسان، به صورت محسوسی پایین می آورد.

دکمه بازگشت به بالا