پردرآمدترین شغل های برنامه نویسی

بازار کار طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی در کشور ما، همانند سایر کشورهای جهان، روز‌به‌روز درحال گسترش است. برنامه‌نویسی حرفه‌ای، یکی از پردرآمدترین مشاغل مرتبط با فناوری در دنیای امروز می‌باشد. مهارت‌های ویژه‌ای مثل توسعه‌ی اپلیکیشن موبایل یا برنامه‌ریزی منابع سازمان (EPR)، می‌توانند حقوق برنامه‌نویس را بالاتر نیز ببرند و مناسب او را افزایش دهند. به طور کلی، می‌توان گفت که آینده برنامه نویسی در ایران و جهان، از نظر درآمدی، بسیار روشن است. روازنه تعداد زیادی آگهی در جاب ویژن منتشر می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم ضمن بیان اهمیت برنامه‌نویسی و بازار کار پررونق آن، پردرآمدترین مشاغلی را که برنامه‌نویسان می توانند در آن‌ها شوند، نام ببریم.

بازار کار هیجان‌انگیز برنامه‌نویسی و اهمیت آن

بازار کار برنامه نویسی روز‌به‌روز در‌حال پیشرفت و گسترش است. زیرا اغلب مشاغل امروزی در آینده‌ای بسیار نزدیک، حالت دیجیتالی و آنلاین به خود می‌گیرند. دهه‌ی ۲۰۳۰، بدون شک، دهه‌ی انقلاب هوش مصنوعی خواهد بود. در یک مطالعه توسط مؤسسه جهانی McKinsey، نشان داده شده است که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۸۰۰ میلیون فرصت شغلی در سراسر جهان به دلیل دیجیتالی شدن کسب‌وکارها از بین می‌روند.

با این حال، اگر شما برنامه‌نویس باشید، انقلاب هوش مصنوعی، نه‌تنها فرصت‌های شغلی شما را از بین نمی‌برد، بلکه آن‌ها را بیشتر و پردرآمدتر نیز می‌کند. به غیر از شرکت‌های فعال در حوزه‌ی فناوری، شمار کسب‌وکارهای متکی به برنامه‌نویسی روز‌به‌روز درحال افزایش است. با اطمینان می توان گفت که حداقل، در چند دهه‌ی پیش رو، بازار برنامه نویسی بسیار داغ خواهد بود. یک مهندس نرم‌افزار به راحتی می‌تواند در شرکتی مرتبط با فناوری، در یک بیمارستان، در یک خودروسازی یا حتی در یک فروشگاه آنلاین مشغول به کار شود. در کشور ما نیز پا به پای دیگر کشورها، در دهه‌ای که گذشت، فرصت های شغلی متعددی برای برنامه نویسان ایجاد شد و این روند با سرعت بسیار زیادی ادامه دارد. کافی است یک جستجوی ساده با کلید واژه‌ی «» در گوگل داشته باشید و خواهید دید که میزان تقاضا برای برنامه‌نویسان تا چه میزان بالا است.

مزایای شغل برنامه‌نویسی

یکی از بهترین ویژگی‌های شغل برنامه‌نویسی این است که می‌توان آن را به صورت دورکاری یا حتی فریلنسینگ انجام دهد. بنابراین، بسیاری از برنامه‌نویسان نیازی ندارند که برنامه‌ی زمانی خود را با برنامه‌ی زمانی کارفرمای خود تطبیق دهند و از این نظر، آزادی عمل بسیار زیادی دارند. به علاوه، دورکاری، نیاز به خیلی از رفت‌وآمد‌های وقت‌گیر، خسته‌کننده، هزینه‌بر و خطرناک را از بین می‌برد. دانش برنامه‌نویسی به راحتی قابل انتقال است و اگر شما زبان‌های برنامه‌نویسی مادر مثل زبان C را بیاموزید، به راحتی می‌توانید زبان‌های پیشرفته‌تر مثل پایتون را یاد بگیرید. یکی از خوبی‌های برنامه‌نویسی این است که هیچ محدودیتی ندارد و هرچه بیشتر تلاش کنید، پیشرفت بیشتری می‌کنید و زحمات شما هیچ وقت بی‌نتیجه نمی‌ماند.

پردرآمدترین مشاغل در بازار کار برنامه نویسی

هرچند که شاید خیلی از برنامه‌نویسان برای ورود به بازارهای کار برنامه‌نویسی، انگیزه‌هایی بسیار فراتر از انگیزه‌ی مالی دارند. با این حال، همیشه در انتخاب یک شغل، درآمد آن از مهم‌ترین پارامترهایی است که باید در نظر گرفته شود. برای اطلاع از درآمد برنامه نویسی در ایران و جهان کلیک کنید. در ادامه‌ی این مقاله، هشت شغلی پردرآمد در بازار کار برنامه‌نویسی را به شما معرفی می‌کنیم.

۱- توسعه‌دهنده‌ی اپلیکیشن موبایل

یکی از پرتقاضاترین مشاغل در بازار کار برنامه نویسی، توسعه‌ی اپلیکیشن موبایل است. توسعه‌دهندگان اپلیکیشن اندروید و iOS، اپلیکیشن‌های متناسب با این سیستم‌های عامل موبایل را کدنویسی، آزمایش، رفع اشکال و به‌روزرسانی می‌کنند. شانس استخدام برنامه نویس مسلط به مهارت‌های زیر، بسیار بالا است:

  • زبان‌های برنامه‌نویسی Objective-C یا سوییفت (Swift) برای برنامه‌نویسی iOS و جاوا برای اندروید
  • طراحی گرافیک
  • طراحی رابط کاربری (UI)
  • تجربه کار با سرویس‌های وب REST (خلاصه شده‌ی عبارت Representational state transfer به معنی انتقال بازنمودی حالت) برای یکپارچه‌سازی با سرویس‌های ابری

توسعه‌دهنده‌ی اپلیکیشن موبایل می‌تواند اپلیکیشنی را که خودش توسعه می‌دهد، در بازارهای اپلیکیشن به فروش برساند، می‌تواند یک اپلیکیشن برای راه‌اندازی یک ‌کسب‌وکار بسازد یا در ساده‌ترین حالت، به عنوان یک توسعه‌دهنده‌ی اپلیکیشن برای یک شرکت کار کند.

۲- معمار اپلیکیشن

معمار اپلیکیشن به کسی گفته می‌شود که پیاده‌سازی فنی یک پروژه‌ی نرم‌افزاری را طرح‌ریزی می‌کند. با افزایش نیاز ‌کسب‌وکارها به اپلیکیشن‌های پیچیده، بازار کار برنامه نویسی و دستمزد برنامه‌نویسانی که قادر به معماری اپلیکیشن هستند، روز‌به‌روز، افزایش می‌یابد.

معماری اپلیکیشن نیازمند دانش عمیقی از تئوری برنامه‌نویسی و تجربه‌ی عملی بالایی است. به علاوه، معماران اپلیکیشن باید تجربه‌ی بالایی در بعضی حوزه‌های برنامه‌نویسی، مثل کار با پایگاه داده را داشته باشند. ممکن است نیاز باشد که معمار اپلیکیشن در یک سازمان، با افرادی که تخصصی در برنامه‌نویسی ندارند، مثل تحلیل‌گران بازار، همکاری داشته باشد. ممکن است در بعضی از سازمان‌های کوچک، هر دو جایگاه شغلی معمار اپلیکیشن و توسعه‌دهنده‌ی اپلیکیشن ارشد، به یک فرد محول شود.

۳- توسعه‌دهنده‌ی فنی برنامه‌ریزی منابع سازمان (EPR)

پروژه‌های EPR از بزرگترین، زمان‌برترین و پرهزینه‌ترین پروژه‌های سازمانی هستند. توسعه‌دهندگان فنی EPR با پیاده‌سازی و سفارشی‌سازی بسته‌های EPR، نقش مهمی در موفقیت یک پروژه EPR ایفا می‌کنند. توسعه‌دهندگان فنی EPR باید یک زبان برنامه‌نویسی تجاری رایج مثل جاوا یا C را بدانند و در زبان‌ها یا ابزارهای خاص مرتبط با توسعه سیستم EPR که با آن کار می‌کنند، تخصص داشته باشند. تسلط به زبان رنامه‌نویسی SQL و توانایی کارکردن با پایگاه‌های داده، از مهارت‌های ضروی هر توسعه‌دهنده‌ی فنی EPR هستند.

تجربه‌ی کار کردن با یک سیستم EPR مهم مثل سیستم Enterprise One شرکت اوراکل یا SAP و نیز تجربه‌ی کار کردن با فناوری‌های یکپارچه‌سازی سازمانی مثل SOAP، از تجربیات مورد نیاز این شغل در بازار کار برنامه نویسی هستند.

۴- توسعه‌دهنده‌ی ارشد اپلیکیشن

توسعه‌دهنده‌ی ارشد اپلیکشین به سرپرست فنی و مشاور تیم توسعه‌ی اپلیکیشن گفته می‌شود. مسئولیت‌های این جایگاه شغلی شامل ایفای نقش در استخدام برنامه‌نویسان دیگر و برنامه‌ریزی تحویل محصول است. در بعضی از تیم‌ها، توسعه‌دهنده‌ی ارشد، وظایف شغلی معماری اپلیکیشن را نیز انجام می‌دهد. مهارت‌های نرم، مثل مهارت‌های ارتباطی و هدایت تیم، از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز این جایگاه شغلی هستند. همانند دیگر مشاغل در بازار کار برنامه نویسی که در بالا به آن‌ها پرداختیم، هرچه مهارت‌های توسعه‌دهنده‌ی ارشد اپلیکیشن بیشتر باشد، درآمد او نیز بیشتر خواهد بود.

۵- تحلیل‌گر سیستم ‌کسب‌وکار

تحلیل‌گران سیستم‌های ‌کسب‌وکار، بررسی می‌کنند که سیستم‌های خودکار، تا چه حد می‌توانند مشکلات ‌کسب‌وکارهای پیچیده را حل کنند. به دلیل داغ بودن بازار سفارشی سازی IT و افزایش تکیه‌ی ‌کسب‌وکارها به داده‌های آماری،‌ نیاز به استخدام برنامه نویس برای این جایگاه شغلی، درحال افزایش است. تحلیل‌گر سیستم‌های ‌کسب‌وکار باید بتواند:

  • دورنما و اهداف سیستم‌های ‌کسب‌وکار را فرموله و تعریف کند،
  • با مدیران ‌کسب‌وکارها و کاربران برای جمع‌آوری داده‌ها و تعیین نیازمندی‌ها، تعامل داشته باشد،
  • پشتیبانی IT از فعالیت‌های نظارتی و اجرایی را انجام دهد و
  • نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری ‌کسب‌وکار را تعیین کند.

۶تحلیل‌گر رایانش ابری

این تحلیل‌گران، به زیرساخت‌های مرتبط با سیستم‌های ابری شامل اپلیکیشن‌ها، سخت افزارها و نرم افزارها، نظارت دارند و یکپارچگی انتقال داده‌ها و فایل‌ها در فضاهای ابری را حفظ می‌کنند. هر تحلیل‌گرمحاسبات ابری، مسئول آموزش پرسنل و رفع مشکلات فنی در حوزه‌ی رایانش ابری است و بنابراین، به مهارت‌های ارتباطی قوی نیاز دارد.

با توجه به این که این شغل جدید در بازار کار برنامه نویسی، عمر چندانی ندارد، معمولا کارفرمایان در پیدا کردن افراد مناسب و دارای مهارت‌ها و تجربه‌ی لازم برای این جایگاه شغلی با مشکل مواجه هستند. برای اینکه بتوانید در این بازار، درآمد بیشتری کسب کنید، می‌توانید تجربیات و مهارت‌های زیر را در خود تقویت کنید:

  • تجربه‌ی مجازی‌سازی
  • مهارت‌های ادمین LINUX یا UNIX
  • مهارت‌های VoIP (صدا روی پروتکل اینترنت)

۷- توسعه‌دهنده‌ی فنی مدیریت رابطه با مشتری (CRM)

توسعه‌دهنده‌ی فنی CRM، مسئول نظارت بر طراحی، پیاده‌سازی و اجرای سیستم مدیریت رابطه با مشتری در سازمان است. این توسعه‌دهندگان باید درکی از انواع سیستم‌های مدیریت رابطه با مشتری، مثل Salesforce، Oracle NetSuite، Hubspot و Microsoft Dynamics 365 داشته باشند.
توسعه دهندگان CRM معمولا با تمامی کاربران سیستم در سرتاسر سازمان در تعامل هستند تا نیازهای سیستم را تعیین کنند. این برنامه‌نویسان، نقش‌ها، فرایندها و جریان‌های کاری را در سیستم CRM مشخص می‌کنند و ممکن است مسؤلیت تولید اسنادی را به عهده داشته باشند که عملکردها و قابلیت‌های سیستم را توضیح می‌دهند. مهارت‌های مورد نیاز برای این جایگاه شغلی در بازار کار برنامه نویسی عبارتند از:

  • حداقل مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر
  • حداقل یک سال تجربه‌ی کارکردن مستقیم با یک سیستم CRM
  • تجربه برنامه‌نویسی به زبان‌های جاوا، SQL و C

۸- تحلیل‌گر توسعه‌دهنده یا برنامه‌نویس

یکی از مهم‌ترین جایگاه‌های شغلی در هر سازمان، تحلیل‌گربرنامه‌نویس است که الزامات اپلیکیشن ‌کسب‌وکار برای حوزه‌های عملکردی مختلف یک شرکت، شامل حوزه‌های مالی، تولید، بازاریابی و منابع انسانی را تعیین می‌کند. این تحلیل‌گر، برنامه‌های سازمان را کدنویسی، آزمایش و رفع اشکال می‌کند، تغییرات و بهبودهای مورد نیاز در سیستم را مشخص می‌کند، اسناد مرتبط با ویژگی‌های اپلیکیشن را ایجاد می‌کند و کاربران جدید سیستم را آموزش می‌دهد.
یک تحلیل‌گربرنامه‌نویس خوب، اپلیکیشن‌ها را هم از نگاه فنی و هم از نگاه کاربر، به خوبی درک می‌کند و تضمین می‌نماید که سیستم، نیازهای هر دو گروه را رفع نماید. تحلیل‌گربرنامه‌نویس برای کسب درآمد بیشتر در این شغل بازار کار برنامه نویسی، باید مهارت‌های زیر را داشته باشد:

  • قابلیت‌های برنامه‌نویسی قوی، هم در زبان‌های عمومی مثل C یا C++، Java Enterprise Edition یا AJAX و هم در فریم ورک‌ها مثل Microsoft.NET
  • قابلیت بالای تحلیلی و حل مسئله
  • مهارت‌های میان فردی و ارتباطی خوب

جمع‌بندی

با افزایش روز‌به‌روز آنلاین شدن و دیجیتالی شدن ‌کسب‌وکارها، داشتن دانش برنامه‌نویسی، تعداد زیادی فرصت شغلی پیش روی شما می‌گذارد. افزایش نیاز به برنامه‌نویسان، رفته‌رفته، دستمزدهای آن‌ها را بالا می‌برد و بازار برنامه نویسی را داغ‌تر می‌کند. افزایش روز‌به‌روز تعداد آگهی استخدام برنامه‌نویس نشان می‌دهد که آینده برنامه نویسی، به ویژه برای شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ بسیار روشن است. هر برنامه‌نویسی می‌تواند با افزایش مهارت و تجربیات خود، وارد یکی از پردرآمدترین مشاغل در بازارهای کار برنامه‌نویسی شود.

منبع مقاله:

surf

netsolutions

دکمه بازگشت به بالا