ترندهای کسب و کارعمومی

با خاک برگ و خاک ورمی کمپوست بیشتر آشنا شوید

کرم ها برای خاک بسیار مفید هستند و با تغذیه از عناصر داخل خاک و آمیختن آنها با آنزیم بدن خود، قدرت باروری خاک را بیشتر می کنند همچنین با حرکت مداوم در خاک و ایجاد حفره های متعدد، گردش اکسیژن در خاک را میسر می سازند. ورمی کمپوست، خاکی تهیه شده از کرم هاست و نوعی کود فوق العاده برای گیاهان محسوب می شود. این خاک علاوه بر خود کرم، حاوی فضولات و اجساد کرم ها نیز می باشد و مخلوط منظم آن با خاک برگ، باعث تقویت گیاه می شود. ورمی کمپوست دارای بوی کم و طبیعی است و می تواند برای گیاهان آپارتمانی نیز استفاده شود. برای آشنایی بیشتر با خاک برگ و خاک ورمی کمپوست، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

خاک برگ و خاک ورمی کمپوست چیست

از خاک های مورد استفاده برای گل و گیاهان طبیعی، خاک برگ (http://www.bagheeram.com/product-category/soil/leafy-soil/) است. این نوع خاک از مواد ارگانیک و بدون مواد شیمیایی تشکیل می شود و به همین دلیل برای رشد گیاه بسیار مفید است. خاک برگ از جمع آوری و انباشته شدن برگ درختان و پوسیده شدن تدریجی آنها طی چند سال به وجود می آید و به دلیل آنکه برگ های پوسیده شده از نظر مواد غذایی به اندازه کافی غنی نیستند، برای غنی سازی آنها از ورمی کمپوست نیز استفاده می شود تا مواد مغذی بیشتری به گیاه برسد.

ویژگی‌ های خاک برگ و خاک ورمی کمپوست

برای نگهداری گیاه در خانه خود باید خاکی را تهیه کنید که چند ویژگی اساسی را داشته باشد تا رشد و تکامل گیاه به خوبی انجام شود. اولین ویژگی مهم خاک گیاه، سبک بودن و زهکشی خوب آن است و این ویژگی باعث می شود که تا آب به راحتی به ریشه گیاه برسد و مقدار اضافی آن در خاک انباشته نشود.

دومین ویژگی اساسی خاک خوب، نفوذ پذیری مناسب آن است و باید با داشتن منافذ کافی، اجازه تنفس را به ریشه گیاه بدهد. خاک برگ و خاک ورمی کمپوست با سبکی و نفوذ پذیری خود، تهویه مناسب را برای گیاه فراهم می کنند اما سبک یا سنگین بودن این خاک، بستگی به مواد و ذرات تشکیل دهنده آنها دارد.

هر چقدر که ذرات خاک درشت تر باشد، زهکشی و تهویه بسیار خوبی دارد، ذرات ریز تر عناصر غذایی بیشتری دارند ولی نمی توانند آب را به خوبی عبور دهند و زهکشی مناسب را ایجاد نمی کنند.

معرفی انواع خاک ورمی کمپوست و مقایسه آنها

خاک ورمی کمپوست انواع مختلف دارد که هر کدام از آنها از نظر ارزش تغذیه ای و ترکیبات، متفاوت هستند. در این بخش انواع مختلف این خاک را بررسی می کنیم :

  • کود‌های گاوی و گوسفندی

خاک ورمی کمپوست کودهای گاوی و گوسفندی از فضولات گاو و گوسفند به دست می آید و حدود دو ماه طول می کشد تا این کود درست شود. در این روش، کود پس از خشک و نیمه پوسیده شدن، با آهک و مقدار مشخصی کرم مخلوط می شود و سپس در ابعاد مورد نیاز بسته بندی می شود.

  • کود‌های فضولات شهری

یک نوع خاک ورمی کمپوست از فضولات شهری به دست می آید و تفاوتی که با کود گاوی و گوسفندی دارد در این است که بسته بندی کود گاوی و گوسفندی فشرده تر است و تولید مثل کرم ها در کود گاوی بیشتر می باشد.

  • کود‌های خاک برگ

کود‌های خاک برگ تشکیل شده از برگ درختان هستند و برگ های خشک و پوسیده شده به دلیل آنکه ثمری ندارند، تولید مثل کرم ها در این کود ها بسیار کمتر است.

چگونگی تهیه خاک ورمی کمپوست

اگر می خواهید خودتان خاک ورمی کمپوست را تهیه کنید، می توانید به ترتیب مراحل زیر این کار را انجام دهید :

  • محلی را در خانه برای قرار دادن حوضچه کرم ها مشخص کنید و بهتر است این محل نزدیک بخاری، اجاق گاز و تهویه کننده هوا نباشد. بهترین محل برای قرار دادن حوضچه کرم ها، بخش هایی از خانه است که حرارت و رطوبت دائمی دارند.
  • در مرحله بعد یک حوضچه کرم آماده کنید و اگر هم بخواهید، می توانید از مغازه های آلی یا باغبانی این حوضچه را بخرید. حوضچه کرم بهتر است یک مخزن بیست گالنی باشد زیرا خرده های غذا و کرم ها را نگه می دارد و فضای تاریکی را برای کرم ها فراهم می کند. همچنین این ظرف مقدار رطوبت را تنظیم می کند و مانع از ورود نور می شود.
  • در قدم بعدی برای راه یافتن جریان هوا داخل حوضچه، سوراخ هایی حفر کنید که هر کدام اندازه حدود 1.25 سانتی متری داشته باشند. حدود 20 سوراخ کافیست و 5 سوراخ هم روی درب و کف حوضچه ایجاد کنید. کرم ها از حفره های ایجاد شده خارج نمی شوند زیرا نور گریز هستند اما برای اطمینان می توانید سوراخ ها را با توری بپوشانید. بهترین کرم ها برای تهیه خاک ورمی کمپوست، وول خورنده های قرمز هستند و کرم های خاکی های آفریقایی هم می توانند انتخاب خوبی باشند.
  • در مرحله بعد باید بستر زندگی و تنفس کرم ها را آماده سازی کنید. برای این کار لازم است که کاغذ روزنامه، مقوا و … را در اندازه های کوچک خرد کنید و پس از غوطه ور کردن آنها داخل آب، داخل حوضچه قرار دهید. مطمئن شوید که بستر کاملا مرطوب است زیرا کرم ها برای تنفس نیاز به مقداری رطوبت دارند.
  • در مرحله بعد، مقداری خاک را روی بستر مرطوب بپاشید و اگر خاک خشک است، آن را مرطوب کنید و سپس داخل حوضچه روی کاغذهای مرطوب، بپاشید.
  • مرحله بعدی، نوبت اضافه کردن خرده های غذایی است که می توانید از پوست میوه هایی مثل پرتقال، هندوانه، خربزه، هسته سیب و گلابی، پوست تخم مرغ شکسته، چای کیسه ای و … استفاده کنید. گوشت، استخوان، مواد لبنی و نان نباید اضافه شوند ضمن اینکه در مقدار اضافه کردن مرکبات حد تعادل را رعایت کنید.
  • پس از انجام تمام کارهای فوق، لازم است سه روز تا دو هفته منتظر بمانید و سپس کرم ها را داخل حوضچه قرار دهید. اگر نگران بوی بد حوضچه هستید، می توانید آن را در بیرون قرار دهید و بعد از اضافه شدن کرم ها، میزان بو کمتر می شود.
  • کرم ها را داخل بستر قرار دهید و برای هر 1000 کرم حدود 0.5 پوند غذا اضافه کنید. بعد از حدود 6 ماه، ورمی کمپوست آماده شده را جمع کنید. نیاز است که سطل را هر هفته بررسی کنید و ببینید که چه میزان بستر از دست رفته دارید، زمانی که تمام بستر تبدیل به کمپوست شد، زمان آن است که کمپوست را جمع کنید ولی باید اجازه دهید کرم ها داخل حوضچه باقی بمانند.

مزایای ورمی کمپوست برای گیاه

  • سبک و کم بو
  • حاوی میکروارگانسیم های هوازی مفید
  • دارا بودن مقدار زیادی از عناصر اصلی غذایی در مقایسه با کودهای آلی
  • دارا بودن عناصر میکرو مانند روی، مس و منگنز
  • دارا بودن مواد محرکه رشد گیاه مانند ویتامین B12
  • قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی و عاری از باکتری ‌های غیرهوازی، قارچ‌ ها و میکروارگانیسم ‌های پاتوژن
  • کمک به هوادهی خاک با ایجاد پوکی در خاک های متراکم
  • مفید برای میکروب کشی خاک
  • احیای اراضی کشاورزی و تخریب شده
  • کود مناسب برای چمن پارک ها‌،‌ زمین بازی فوتبال‌،‌ زمین بازی گلف و …

ویژگی‌ های خاک برگ و خاک ورمی کمپوست آماده خوب

خاک برگ و خاک ورمی کمپوست آماده خوب رنگ تیره دارد و به دلیل داشتن رطوبت مناسب، میان دو انگشت حالت صابونی و لغزنده به خود می گیرد.

خاک برگ و خاک ورمی کمپوست آماده کاملا بدون بو نیست و نوع مرغوب آن دارای بوی کمی خفیف و نزدیک به خاک است. همچنین نوع استاندارد این نوع خاک، دانه بندی مشخص دارد.

میزان مصرف خاک ورمی کمپوست

خاک ورمی کمپوست بر خلاف سایر کودهای دامی، آسیبی به ریشه گیاه نمی زند و شما می توانید با خیالی آسوده از آن استفاده کنید تا نیازهای گیاه به طور کامل برطرف شود.

میزان مصرف این نوع خاک برای گل ها و درختچه های باغ و باغچه هر گل بین 2 تا 5 کیلوگرم بسته به اندازه و سن آنها در هر یک سال است و برای گلدان های خانگی هم می توان حدود 20 تا 30 درصد از حجم گلدان را با ورمی کمپوست پر کرد.

تهیه و خرید خاک برگ و خاک ورمی کمپوست

شما می توانید برای گل ها و گیاهان آپارتمانی خود خاک برگ و خاک ورمی کمپوست را به صورت آماده و بسته بندی شده از فروشگاه باغ ارم تهیه کنید. این نوع خاک کاملا غنی شده، تولید و عرضه می گردد و دارای بافتی سبک و مناسب برای استفاده در خاک گلدان است.

جهت خرید خاک برگ و خاک ورمی کمپوست از فروشگاه گل و گیاهان آپارتمانی باغ ارم، کافیست وارد صفحه خرید این خاک در سایت فروشگاه به نشانی bagheeram.com  شوید و به اندازه نیاز خود سفارش دهید.

دکمه بازگشت به بالا