علمی و پزشکی

طغیانی از «وبا» نداریم / توصیه وزارت بهداشت در فصل گرما

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در حال حاضر با شرایط غیرعادی مواجه هستیم و با بیماری وبا مواجه شده ایم، گفت: موارد ابتلا به بیماری وبا که تاکنون (طی سال جاری) گزارش شده کمتر از 10 نفر بوده است.

بابک عشرتی در گفت وگو با دکتر شیمیشی. وی در خصوص شیوع بیماری وبا در کشور در فصل گرما گفت: با گرم شدن هوا و بعد از تعطیلات و روزهای خاص همیشه موارد اسهال افزایش می یابد. البته مهم این است که همه اسهال ها نشانه وبا نباشد، بلکه عوامل ویروسی در بروز آنها نقش دارند. از سوی دیگر، موارد اسهال ویروسی در سراسر جهان به ویژه در کودکان رو به افزایش است.

او تاکید کرد که در حال حاضر با شرایط غیرعادی و شیوع وبا در کشور مواجه هستیم، تصریح کرد: موارد ابتلا به وبا که امسال تاکنون به ما گزارش شده کمتر از 10 نفر بوده است اما باید همیشه هوشیار باشیم و این فرهنگ سازی را انجام دهیم تا مردم به بیماری وبا مبتلا نشوند. البته فقط یک ماه از فصل تابستان می گذرد. همچنین در مجالس تشریفاتی باید مراقب باشیم و بخشی از دغدغه ما سرایت این بیماری به استان های مرزی است.

او اضافه کرد: سال گذشته در مجموع 367 مورد ابتلا به وبا در کشور شناسایی شد این موارد از اواخر خرداد آغاز و تا پایان آبان ادامه داشت و از هفته آخر آبان تا پایان سال هیچ مورد جدیدی از ابتلا به وبا در کشور مشاهده نشد.

معاون فنی مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت بر رعایت بهداشت فردی به ویژه شستن دست ها تاکید کرد و گفت: باید دست های خود را به ویژه قبل و بعد از غذا با آب و صابون بشویم و یا در مواردی که آب و صابون در دسترس نیست دست ها را با آب و صابون بشوییم.

وی همچنین با اشاره به اینکه نظافت غذا و آب آشامیدنی بسیار مهم است، گفت: همیشه سعی کنند از آب بسته بندی شده یا آب لوله کشی به ویژه در سفر استفاده کنند. اگر در شرایط خاص مجبور به استفاده از آب روان (آب رودخانه و چشمه و…) هستیم و به آب لوله کشی یا بسته بندی شده دسترسی نداریم، باید آب را نیز قبل از نوشیدن بجوشانیم. در ماه‌های تابستان با افزایش سفر و گردشگری، مردم ممکن است به مکان‌هایی بروند که در معرض آب روان هستند و تحت هیچ شرایطی لیوان خود را در آب نگذارند و آب ننوشند. بله، آنها باید نکات بهداشتی را رعایت کنند. زیرا از ارتفاعات و منشأ آب مطمئن نیستند.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت نیز نسبت به نوشیدن یخ نپخته هشدار داد و گفت: استفاده از یخ های خانگی را به مردم توصیه می کنیم. اما اگر مجبور به خرید بستنی هستید، باید بدانید که فقط مالیدن قسمت بیرونی بستنی باعث تمیزی و پاکی آن نمی شود و فقط می تواند کثیفی و کثیفی بیرونی چشم را از بین ببرد. عامل ضد عفونت در برابر سرما مقاوم است و تنها با شستشو از بین نمی رود. بنابراین باید این نوع یخ را در یک پلاستیک تمیز قرار دهیم و سپس یخ را با پلاستیک در آب یا هر چیزی که می خواهیم خنک کنیم قرار دهیم تا یخ با غذا تماس پیدا نکند.

وی همچنین گفت: در استفاده از غذا توصیه اکید ما این است که غذا تا حد امکان گرم باشد به خصوص غذای مانده قبل از مصرف گرم شود تا عامل انتقال بیماری اسهالی از بین برود. همچنین باید از خرید عمده مواد غذایی پرهیز کنیم و یا در صورت ناچار به استفاده از آنها تا حد امکان آنها را گرم کنیم.

عشرتی تاکید کرد: مهم ترین نکته ای که بیماران باید در مورد بروز بیماری های اسهالی بدانند این است که آبی که از طریق مدفوع از دست می دهند را تغییر دهند. اگر بتوانیم به موقع و به اندازه کافی آب را عوض کنیم، بیماری خود به خود و بدون داروهای خاص درمان می شود. برخی افراد به اشتباه فکر می کنند که نوشیدن نوشابه یا سایر نوشیدنی های صنعتی پس از ابتلا به اسهال خوب است. اما چون قند این نوشیدنی ها زیاد است، فشار داخل روده را افزایش می دهد و روده آب بیشتری جذب می کند. در نتیجه باعث تشدید اسهال می شود. توصیه ما این است که اگر قصد نوشیدن دارند از محلول ORS، آب معمولی، چای زرد و آب طبیعی بر حسب ترجیح استفاده کنند.

وی گفت: وبا یک بیماری عفونی حاد و بسیار مسری است که در اثر مصرف آب یا غذای آلوده به باکتری ویبریوکولا ایجاد می شود و فقط در انسان ایجاد می کند.

انتهای پیام

تیم خبری مقالات علمی

به عنوان نویسنده علمی و پزشکی، با استفاده از الگوریتم BERT گوگل، هدفم این است که متونی را ارائه دهم که علاقه شما را به علم پزشکی تحریک کند و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهم.
دکمه بازگشت به بالا