ترندهای کسب و کارعمومی

آیا تلویزیون هم ویروسی می شود؟- نحوه ویروس کشی

پیشرفت علم و تکنولوژی، زندگی هوشمند به ارمغان داشته است. از این رو اطراف ما پر از لوازم هوشمندی است که روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنیم. یکی از این محصولات هوشمند پرکاربرد، تلویزیون هوشمند است. مهمترین قابلیتی که تلویزیون هوشمند پشتیبانی می‌کند، اتصال به اینترنت است. اینترنت در کنار همه ویژگی‌های خوبی که دارد، منبعی آکنده از برنامه‌های مخرب و بدافزارها است که می‌توانند آسیب‌رسان باشند. تلویزیون‌های هوشمند متشکل از سیستم عامل و پردازنده و حافظه هستند.

 بنابراین اجزای که از آن‌ها نام برده شد، بستری مناسب برای ویروسی شدن تلویزیون فراهم آورده‌اند. کمپانی‌های تولیدکننده تلویزیون‌های هوشمند سالانه قابلیت‌های امنیتی ویژه‌ای را برای محصولات خود ارائه می‌دهند اما چنانچه نسخه بد افزار نیز بروز باشد، قادر خواهد بود با دور زدن قابلیت‌های امنیتی تلویزیون به آن وارد شده و دستگاه را ویروسی کند. آیا تلویزیون ویروسی می شود؟ با ما باشید و جواب سوالتان را بگیرید.

آیا امکان دارد تلویزیون ویروسی شود؟

نسل جدید تلویزیون‌ها که به بازار ارائه شده‎‌اند از هوش مصنوعی بهره می‌برند. هوش مصنوعی عاملی در تعیین قیمت خرید تلویزیون است. قسمت هوش مصنوعی تلویزیون دارای سیستم عامل و پردازنده و حافظه کوتاه مدت است. البته به غیر از این اجزای اصلی، قطعات دیگری نیز در این بخش فعالیت دارند.

 هر دستگاهی که از هوش مصنوعی برخوردار باشد، بستری برای ورود ویروس‌ها است. حالا این سوال پیش می‌آید که چه طور تلویزیون هوشمند ویروسی می‌شود؟ از آن جا که تلویزیون هوشمند امکان اتصالات زیادی دارد. بنابراین ممکن است تلویزیون از راه‌های بسیاری ویروسی شود. رایج‌ترین علت ویروسی شدن تلویزیون، اتصال آن به اینترنت است.

همان طور که اطلاع دارید تلویزیون هوشمند به اینترنت متصل شده و به بیشتر برنامه‌های آنلاین و وب‌های مختلف دسترسی دارد. بزرگترین منبع ویروس اینترنت است. ویروس و تروجان به صورت نرم افزار در اینترنت گسترده شده‌اند. از این رو به آن‌ها بدافزارهای اینترنتی گفته می‌شود.

هنگامی که تلویزیون خود را به اینترنت متصل می‌کنید، امکان ورود ویروس‌ها به تلویزیون وجود دارد و به این طریق تلویزیون ویروسی می‌شود. زمانی که ویروس وارد تلویزیون شود روی عملکرد آن تاثیر گذاشته و کار سیستم‌های صوتی و تصویری را مختل کرده و در بعضی موارد سرعت دستگاه را پایین می‌آورد. تلویزیون از راه‌های دیگری به غیر از اینترنت نیز ویروسی می‌شود. برای مثال از طریق فلش کارت‌های حافظه و مموری‌ها و یا وصل کردن هاردهای اکسترنال، ممکن است ویروس به تلویزیون انتقال یابد.

چگونه بفهمیم که تلویزیون ویروسی شده است؟

پرسیده بودید که آیا تلویزیون ویروسی می شود؟ بله. همان طور که در بالا بیان کردیم چون تلویزیون‌های نسل جدید دارای هوش مصنوعی هستند، ممکن است ویروسی شوند. اما اگر می‌خواهید بدانید که تلویزیون هوشمند شما ویروسی شده است. می‌توانید از طریق اسکن کردن تلویزیون از ویروسی شدن یا نشدن آن، اطمینان حاصل کنید. اگر می‌خواهید تلویزیون را اسکن نمایید باید طبق مراحلی که در زیر بیان شده، عمل کنید.

  1. ابتدا بخش تنظیمات تلویزیون هوشمند را باز کنید.
  2. سپس روی زبانه General کلیک کنید.
  3. بعد از ورود به زبانه General به بخش System Manager بروید.
  4. بعد از انجام این مراحل، اکنون وارد قسمت Smart Security شوید و روی گزینه Scan کلیک نمایید.

تلویزیون به طور خودکار کل سیستم خود را اسکن کرده و در صورت مشاهده هر نوع ویروس، فورا اطلاع رسانی می‌کند. البته بهتر است بدانید که کمپانی‌های تولیدکننده تلویزیون‌های هوشمند به همان اندازه که قابلیت‌ها و ویژگی‌های هوش مصنوعی و نرم افزاری را در تلویزیون‌ها گسترش داده‌اند به همان مقدار نیز درخور قدرت آن‌ها ویژگی‌های امنیتی و حفاظتی برای مقابله با ویروس‌ها و سایر برنامه‌های مخرب را در تلویزیون‌ها افزایش داده‌اند.

 احتمالا هنگام استفاده از فلش کارت‌ها و مموری‌ها متوجه شده‌اید که تلویزیون برخی از داده‌های آن‌ها را پشتیبانی نکرده و نمی‌خواند. این امر به خاطر محافظت از دستگاه است. همچنین تلویزیون اجازه به نمایش درآمدن و اجرا شدن ویروس‌ها را نمی‌دهد و تا زمانی که ویروس نمایش داده نشود به هیچ عنوان برای دستگاه مخرب نخواهد بود.

از چه راهی تلویزیون را ویروس‌کشی کنیم؟

قبل‌تر بیان کردیم که از طریق اسکن کردن تلویزیون، می‌توانید به ویروسی شدن یا نشدن آن پی ببرید. یکی از راه‌های جلوگیری کردن از ویروسی شدن تلویزیون، همین اسکن کردن آن است. چنانچه متوجه شدید تلویزیون شما ویروسی شده است، بهترین کاری که می‌توانید برای مقابله با ویروس‌ها و حذف آن‌ها انجام دهید، ریست کردن تلویزیون است. ریست کردن همان بازگرداندن تلویزیون به تنظیمات کارخانه است. چنانچه تلویزیون را ریست کنید، دستگاه به همان تنظیماتی که در کارخانه روی آن قرار گرفته برمی‌گردد و کلیه تنظیماتی که هنگام نصب روی آن اعمال شده است به حالت اولیه خود باز خواهند گشت.

اما در مقابل ویروس‌ها به طور کامل از بین خواهند رفت. بهتر است بدانید که با ریست کردن تلویزیون، همه سرویس‌هایی که روی آن نصب کرده‌اید، غیر فعال خواهند شد. پس پیشنهاد ما به شما این است که قبل از بازگرداند تلویزیون به تنظیمات کارخانه، حتما پس از گرفتن تماس و راهنمایی گرفتن از آن‌ها، اقدام به ریست تلویزیون کنید. البته می‌توانید از آنتی ویروس نیز استفاده کنید.

برای نصب آنتی ویروس روی تلویزیون چه کاری باید انجام داد؟

اگر در خانه خود از تلویزیون هوشمند استفاده می‌کنید، حتما به این موضوع فکر کرده‌ای که آیا تلویزیون ویروسی می شود؟ و این که چطور باید با ویروس‌های وارد شده به آن مقابله کرد؟ ویروسی شدن تلویزیون امری عادی است زیرا تلویزیون یک دستگاه هوشمند است. گفتیم که یکی از راه‌های از بین بردن ویروس‌ها در تلویزیون، ریست کردن آن است. اما این کار ریسک دارد. راه دیگر برای از بین بردن ویروس‌ها، نصب آنتی ویروس روی تلویزیون است. آنتی ویروس را می‌توان به روش‌های زیادی روی تلویزیون نصب کرد. البته بیشتر تلویزیون‌هایی که اخیرا تولید شده‌اند خود مجهز به آنتی ویروس هستند که می‌توان با مراجعه به قسمت تنظیمات دستگاه به راحتی آن را نصب کرد.

می‌توانید آنتی ویروس را روی USB دانلود کرده و سپس به تلویزیون انتقال دهید و در نهایت آن را روی دستگاه خود نصب کنید. برای نصب آنتی ویروس روی تلویزیون‌های ال جی می‌توانید از طریق مراجعه به LG Store، آنتی ویروس را نصب نمایید. البته کمپانی سامسونگ نیز برای بیشتر تلویزیون‌های QLED خود از آنتی ویروس استفاده کرده است. اما نوع آنتی ویروس به کار رفته در آن‌ها از چه نوعی بوده و ساخت کدام برند است؟ طرف قرار داد اصلی کمپانی سامسونگ برای تولید آنتی ویروس‌های لازم برای تلویزیون‌های ساخت این برند، کمپانی MCA fee است.

چنانچه از کاربران تلویزیون سامسونگ هستید به بخش تنظیمات دستگاه خود وارد شوید و ابتدا گزینه General را انتخاب نمایید. بعد از باز شدن دوباره پنجره گزینه System Manager را فشار دهید و در نهایت با رفتن به Smart Security و در آخر با انتخاب گزینه Scan، وجود ویروس‌ها را جستجو کرده و در صورت حضور ویروس‌ها از طریق ریست یا آنتی ویروس، آن‌ها را از بین ببرید.

چگونه مانع از ویروسی شدن تلویزیون شد؟

طبق ضرب المثل‌های قدیمی، پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین بهترین راه برای محافظت از تلویزیون، پیشگیری از ویروسی شدن آن است. برای این که مانع از ویروسی شدن تلویزیون شوید، بهتر است کارهای زیر را انجام دهید.

  • به سایت‌های نامعتبر وارد نشوید.
  • چنانچه از سالم بودن فلش‌ کارت‌ها و مموری و USB مطمئن نیستید، آن‌ها را به تلویزیون خود متصل نکنید.
  • بعد از اتمام کار و در صورت عدم نیاز به اینترنت، اتصال آن را با تلویزیون قطع نمایید.
  • سعی کنید مرتبا تلویزیون و دستگاه‌هایی که به آن متصل می‌شوند را بروزرسانی کنید.
  • یک آنتی ویروس قوی و مطمئن را روی تلویزیون خود نصب کنید.

جمع‌بندی

آیا تلویزیون ویروسی می شود؟ تلویزیون یک دستگاه مجهز به هوش مصنوعی بوده و متشکل از حافظه کوتاه مدت و پردازشگر و سیستم عامل است. هر نوع دستگاه که حافظه داشته باشد بستری مناسب برای جذب ویروس به خود دارد. تلویزیون‌های هوشمند اتصالات زیادی برقرار می‌کنند و از هر یک از این اتصالات ممکن است، ویروس به تلویزیون سرایت کند.

 برای مثال تلویزیون به گوشی همراه یا فلش کارت یا مموری یا USB متصل می‌شود و می‌تواند از هر یک از آن‌ها ویروس بگیرد. قدرتمندترین و وسیع‌ترین اتصال تلویزیون با اینترنت است. تلویزیون مجهز به مرورگر است و از این طریق به وب‌های مختلف سر می‌زند.

اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین منبع ویروس اینترنت است. بنابراین زمانی که تلویزیون به اینترنت متصل می‌شود بیشترین احتمال ویروسی شدن آن وجود دارد. برای این که از ویروسی بودن تلویزیون خود با خبر شوید می‌توانید آن را اسکن کنید. چنانچه تلویزیون شما ویروسی بود از طریق بازگرداندن آن به تنظیمات کارخانه یا با استفاده از آنتی ویروس می‌توانید، مشکل را به طور کامل برطرف نمایید.

دکمه بازگشت به بالا