ترندهای کسب و کارعمومی

طلاق از شوهر ترامادولی

خبرگزاری فارس: زنی در دادگاه خانواده گفت:‌ شوهرم معتاد به ترامادول است و این موضوع مرا عذاب داده و طلاق می‌خواهم.به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبری فارس «توانا»، زن و مردی جوان با مراجعه به دادگاه خانواده 2 (ونک) دادخواست طلاق توافقی خود را به قاضی غلامرضا احمدی دادرس شعبه 271 این مجتمع قضایی خانواده ارائه کردند.زن 25 ساله با بیان اینکه حدود 5 سال از زندگی‌ مشترک ما می‌گذرد و یک فرزند 4 ساله داریم،‌ اظهار داشت:‌ من با شوهرم توافق کردم که بدون دعوا و دردسر از یکدیگر جدا شویم.

طلاق از شوهر معتاد به شیشه یا ترامادول چقدر طول میکشد؟ - کارمنتو

وی با اشاره به اینکه کامیار، پسرم باید در کنار من به زندگی ادامه دهد چرا که پدرش صلاحیت نگهداری از او را ندارد، ادامه داد: 5 سال پیش طی یک رانندگی تصادف کردم و آسیب جدی به صورتم وارد شد؛ در همان زمان شوهرم به دلیل به هم ریختن اعصابش قرص ترامادول مصرف کرد و این اعتیاد هم تاکنون باقی مانده است.

مرد جوان در دادگاه خانواده ونک حضور داشت و در مقابل قاضی احمدی با اشاره به اینکه به خاطر علاقه‌ زیادی که به همسرم دارم، حاضرم هر کاری که او بخواهد انجام دهد، بنابراین با طلاق موافقت می‌کنم، گفت: طی تصادفی که همسرم داشت و آسیب جدی به او وارد شد از نظر روحی صدمه دیدم و در همان زمان در یک ساعت سه بسته سیگار کشیدم که این نشاندهنده علاقه بسیار من به همسرم است.

وی عنوان کرد به دلیل عشقی که به همسرم دارم، معتاد به ترامادول شدم چرا که در زمان آسیب‌ دیدن همسرم برای راحتی اعصابم از قرص ترامادول استفاده کردم و این موضوع ادامه پیدا کرد، در حال حاضر مشکل اساسی ما اعتیاد من به ترامادول است.

زن بار دیگر در حضور قاضی احمدی گفت: شوهرم 6ماه پیش اعتیاش را ترک کرده است ولی من حاضر نیستم در کنار شوهرم که در یک کارواش کار می‌کند، زندگی کنم و طلاق می‌خواهم.

مرد در حضور قاضی احمدی عنوان کرد: بر اثر مصرف زیاد ترامادول، دو بار تشنج کرد و 6 ماه است که ترامادول را ترک کردم و در حال حاضر تنها سیگار می‌کشم ولی همسرم این امر را باور ندارد. مشاور حقوقی رایگان خوب سعی در آن دارد که بهترین راه را به موکل نشان دهد تا بتواند مسیر پرونده خود را به درستی و با کمترین عوارض یا خسارت به پیش ببرد.

وی با بیان اینکه همسرم 5 ماه است که خانه را ترک کرده است، گفت:‌ خانه‌ای که من و همسرم در آن زندگی می‌کردیم توسط مادرزنم تهیه شده است و در حال حاضر همسرم به خانه مادرش رفته و من تنها در آپارتمانی که مادرزنم به ما داده است به زندگی ادامه می‌دهم.

زن در ادامه بیان کرد: در حال حاضر باید از شوهرم جدا شوم تا به صورت کامل اعتیاد خود به ترامادول را ترک کند و بعد از سلامت کامل دوباره به زندگی در کنار ما ادامه دهد.

قاضی این پرونده خطاب به زن عنوان کرد: در حال حاضر گذشت کرده و به یکدیگر محبت ورزید. همچنین فرصتی به شوهر خود بدهید تا گذشته را جبران کند.زن خطاب به قاضی احمدی گفت: اگر شوهرم خانه مستقل و کار معین به غیر از کارواشی داشته باشد حاضرم در کنارش به زندگی ادامه دهم.

قاضی این شعبه گفت: مرد مکلف است که نفقه زن را بدهد و زن نیز در زندگی مشترک اهتمام کرده و هر دو در کنار هم زندگی کنند.زن بیان کرد: مهریه‌ام 6 هزار سکه بهار آزادی که در قبال بخشش آن نگهداری فرزند 4 ساله‌ام را می‌خواهم چرا که تمکن مالی داشته و می‌توانم فرزندم را تأمین کنم.

مرد 31 ساله در برابر قاضی این پرونده گفت:‌ تنها به خاطر علاقه به همسرم حاضرم هر کاری انجام دهم.وی در خصوص نحوه آشنایی خود با همسرش عنوان کرد: ابتدا با یکدیگر آشنا شده ولی خانواده‌ها راضی نبودند و برای جلب رضایت خانواده‌ها با هم فرار کردیم و بعد از مدتی خانواده‌ها راضی شده و ازدواج کردیم.

قاضی احمدی بیان کرد: با توجه به این میزان عشق چرا به یکدیگر فرصت نداده و جدا می‌شوید؛ از مرد تعهد می‌گیرم که دیگر به قرص ترامادول روی نیاورد همچنین سیگار کشیدن را نیز کم کند.زن خطاب به قاضی گفت: من حاضر به ادامه زندگی نیستم و تصمیمات خود را برای طلاق گرفته‌ایم.

قاضی احمدی بعد از شنیدن اظهارات طرفین، صورتجلسه را آماده و نگهداری فرزند را تا 15 سالگی به دلیل صلاحیت نگهداری به زن سپرد و مقرر کرد که مرد روزهای جمعه هر هفته از ساعت 10 صبح تا 2 بعدازظهر در محل سکونت زن و در حضور او به ملاقات فرزند بیاید.

وی ادامه داد: حکم طلاق صادر می‌شود و زن هیچ ادعای در خصوص جهزیه و نفقه خود و فرزند ندارد و در قبال بخشش مهریه نگهداری فرزند به مادر سپرده شد.بر طبق بند ۲ تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، قانونگذار به زن حق داده است که با شرایطی با اثبات اعتیاد شوهر (زوج) به مواد مخدر یا مشروبات الکلی از طریق عسر و حرج بتواند علی رغم مخالفت مرد، طلاق بگیرد.

بند ۲ تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی: « اعتیاد شوهر به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به‌اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی‌که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. ‌در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید و یا پس از ترک، مجدداً به مصرف‌ موارد مذکور روی آورد، بنا به درخواست زوجه، طلاق انجام خواهد شد.»

اما اگر زوج شروط چاپی سند ازدواج به خصوص شرط شماره ۷ را امضاء کرده باشد کار برای زوجه راحت تر است به این صورت که در شرط مذکور آمده است: “ابتلای زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه بر اساس زندگی خانوادگی خلل آور و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.”

طلاق به دلیل اعتیاد و اثبات آن

همانطور که مشخص است صرف اثبات اعتیاد شوهر باعث به استفاده زن برای گرفتن نمی شود و لزوما اعتیاد باید به تشخیص دادگاه مضر باشد و به زندگی زناشویی خلل وارد کند تا رای دادگاه به طلاق به دلیل اعتیاد صادر شود.

اما خوشبختانه در این شرط موضوع اعتیاد مشخص نشده است بنابراین ظاهر عبارت دلالت دارد بر هر نوع اعتیادی – به شرط اثبات آن – مثل مواد مخدر یا مشروبات الکلی، بازی های کامپیوتری، شبکه های اجتماعی و غیره … ولی نکته مشترک همه این اعتیاد ها مضر بودن آن ها برای زندگی زناشویی و ایجاد دشواری برای زوجه است.

برای اثبات اعتیاد زوج مرسوم است که دادگاه رسیدگی کننده به طلاق، زوج را به پزشکی قانونی به جهت آزمایش معرفی می کند اما متاسفانه با ترفندهای معتادین به مواد مخدر می توانند از مثبت بودن تست اعتیاد رهایی پیدا کنند که البته همه این ها را قضات محترم می دانند.

لذا به غیر از تست اعتیاد، شهادت شهود نیز در خصوص اثبات اعتیاد زوج موثر است. بعضی از قضات به درستی از طریق مددکاری و یا کلانتری محل دستور تحقیق در مورد وضعیت اعتیاد زوج صادر می کنند.

بسیار اتفاق می افتد که نزدیکان شخص معتاد وی را به مراکز اعتیاد یا کمپ های مربوطه می فرستند و سوابق آن ها در این مراکز ثبت می شود، در این موارد با تقاضای زوجه از دادگاه، از مراکز مذکور استعلام به عمل می آید.

اگر زوج سابقه زندان برای جرایم مربوط به مواد مخدر داشته باشد، بسیار کار زن (زوجه) برای طلاق آسان می گردد. در این راستا دادگاه خانواده از دادگاه انقلاب در خصوص سوابق زوج استعلام می کند.

وکلای گروه پارسای متشکل از چندین وکیل پایه یک دادگستری خانم و آقا متخصص در امور خانواده (وکیل طلاق) آماده مشاوره حقوقی و قبول وکالت در دعاوی خانوادگی می باشند اگر به دنبال وکیل خوب خانواده در تهران و همچنین بهترین وکیل خانواده در تهران می باشید با ما تماس بگیرید.

نمونه رای دادگاه بر طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

دعوای طلاق از جانب زوجه به علت اعتیاد زوج، بایستی ثابت شود اعتیاد زوج مضر به اساس زندگی خانوادگی است. کانون وکلا یا کانون وکلای دادگستری (به فرانسوی: Barreaux) انجمنی غیردولتی و مستقل در کشورهای مختلف است که در جهت اعطای صلاحیت وکالت دادگستری به افراد، حمایت از وکلای عضو و نیز نظارت بر عملکرد آن‌ها تشکیل می‌شود.

«رای دادگاه»

دادخواست خانم ف.ع فرزند ن. به طرفیت شوهرش آقای ر.ج به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش مخلص اظهارات زوجه این است که در سال ۶۸ با خوانده ازدواج کرده است و یک دختر ۲۰ ساله دارد. خوانده معتاد و عصبی است. مخلص دفاع خوانده این است که اظهار داشت عصبی نیستم، اعتیاد هم ندارم، مدت سه ماه و نیم است که خانم از خانه رفته در این مدت ۴۰ بار به دنبالش رفتم حتی از خودش عذر خواهی هم کردم که اگر قصوری از من دیده، مرا ببخشد؛ من با زندگیم مشکلی ندارم هفته ای یک بار تریاک مصرف می کنم

که مشکلی در زندگی من ایجاد نمی کند؛ دادگاه با احراز رابطه زوجیت و نظر به این که مطابق بند ۹ ماده ۸ قانون حمایت خانواده ابتلای زوج به اعتیاد مضری که به اساس زندگی خانواده خلل وارد کند، از موجبات طلاق خواهد بود و در مانحن فیه این معنی احراز نشده است و چون زوج مخالف طلاق است و

دلیل محکمی که الزام وی به طلاق را ایجاب نماید، ارائه نشده است، دعوی خواهان غیر ثابت تشخیص و مستندا به مفهوم مستفاد از ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، حکم به رد دعوی مطروحه صادر و اعلام می شود. رای صادره حضوری و ظرف ۲۰ روز قابل تجدید نظرخواهی در مرجع محترم تجدید نظر استان تهران است.

 

دکمه بازگشت به بالا