ترندهای کسب و کارعلمی و پزشکی

بازی درمانی کودک محور مبتنی بر رابطه کودک – والد (CPRT)

بازی درمانی والد محور (CPRT)

ضرورت بازی درمانی والد محور: بر طبق نظر لندرث چنانچه قرار باشد سلامت روان جمعیت بزرگسال آینده به طور قابل ملاحظه ای در مسیر مثبت قرار گیرد، در این صورت باید برای ارتقاء سلامت روان همه کودکان تلاشهای بیشتری صورت دهیم. درواقع او معتقد است کسانی که در حرفه بهداشت روان کار می کنند، باید مهارت های خود را در حیطه آموزش والدین به کار گیرند. به این دلیل که والدین در بهترین موقعیت جهت بیشترین تأثیر در زندگی آینده کودکان قرار دارند. به عبارت دیگر، این مهارت ها باید از پس درب های بسته مطب ها به خارج راه پیدا کنند. به همین دلیل در روش بازی درمانی والد محور درمانگران به والدین کمک می کنند تا به عوامل درمانی کودکان خود تبدیل شوند. به نظر می رسد این روش تنها شیوه ارتقاء قابل ملاحظه سلامت روان در جمعیت بزرگسال آینده باشد.

در بازی درمانی والد محور از مفاهیم و مهارت های بازی درمانی کودک محور استفاده می شود. به طوری که روابط والد – فرزند را به رابطه شبیه به رابطه بین بازی درمانگر و کودک تبدیل می کند. بازی درمانی کودک محور مبتنی بر مفاهیم نظری درمان غیر رهنمودی است. توضیحات مربوط به این بازی درمانی را اینجا می توانید مطالعه نمایید. همچنین جهت خرید لباس پلیس نوپو بچه گانه، تابلو ایست پلیس و لباس سربازی بچه گانه با ما تماس بگیرید.

بازی درمانی والد محور در اصل توسط برنارد گورنی به عنوان برنامه ای درمانی برای کودکان مبتلا به مشکلات هیجانی پایه گذاری شد. گورنی به عنوان یکی از بازی درمانگران کودک محور سالها شاهد این مسئله بود که بسیاری از مشکلات کودکان ناشی از خطاهای والدین است و این خطاها ریشه در فقدان دانش والدین در حوزه والدگری دارد.

از نظر او، والدین برای این امر آموزش ندیده بودند و هر آنچه که می دانستند و انجام می دادند صرفاً بر مبنای اطلاعات ناکارآمدی بود که از خانواده های دیگر، دوستان و همسایه ها به دست آورده بودند. در نتیجه از نگاه او در صورت آموزش والدین رفتارهای مشکل ساز کودکان به نحو موثری کاهش خواهند یافت.

از آنجا که استفاده از روش درمان مبتنی بر بازی درمانی والد محور به سرعت در حال تبدیل شدن به یک روش پذیرفته شده در زمینه سلامت روان می باشد، ارائه تعریف مشخص و استانداردی از این روش منجر به شناخت بهتر آن خواهد شد. درمان مبتنی بر بازی درمانی والد محور اینگونه تعریف شده است:

«رویکرد منحصر به فردی است که توسط متخصصان حرفه ای آموزش دیده در بازی درمانی به منظور آموزش والدین جهت تبدیل شدن به عامل درمان در ارتباط با فرزندانشان به کار می رود. این امر در پی بهره مند شدن والدین از راهنمایی های آموزشی، تماشای جلسات بازی، شرکت در جلسات آزمایشی، بازی در منزل و نظارت در محیطی حمایت گرانه محقق می شود. والدین اساسی ترین اصول و مهارت های مرتبط با بازی درمانی کودک محور مانند گوش دادن و پاسخ دهی انعکاسی، تشخیص و واکنش به احساسات کودکان تعیین محدودیت و ایجاد عزت نفس در کودکان را می آموزند و این اصول را در جلسات بازی درمانی کودک محور هفتگی با فرزندانشان با استفاده از یک کیت مخصوص اسباب بازی اجرا می کنند. در این روش والدین می آموزند که چگونه محیطی غیر قضاوتی و مبتنی بر درک و پذیرش فراهم کنند که باعث تقویت رابطه والد – فرزند شود و در نتیجه رشد شخصی و تغییر کودک و والدین را تسهیل کند.»

این روش بر اهمیت رابطه والد –  فرزند و آنچه کودک قابلیت تبدیل شدن به آن را دارد تأکید می کند. این رابط به عنوان وسیله ای برای فرآیند تغییر در نظر گرفته شده است. بنابراین هدف از بازی درمانی والد محور کمک به والدین به شیوه ای است که باعث آزاد شدن قدرت درونی، سازنده، خلاق، و حرکت رو به جلوی کودک شود. مانند بازی درمانی کودک محور، درمان مبتنی بر این بازی درمانی بر حل مشکلات خاص یا رفع سریع آن تأکید نمی کند، بلکه ساختار آن بیشتر بر تقویت روابط متمرکز است. هدف کلی این روش تقویت و بهبود روابط والد – فرزند از طریق بهبود کیفی روابط و استراتژی های حل مسئله و افزایش احساس محبت، صمیمیت و اعتماد خانوادگی است.

جلسات فرزند درمانی مبتنی بر CPRT

پدر و مادر بودن فرای از رویداد زیستیه و باید والدین بدونن که فرزنداشون نیاز به مشارکت هیجانی دارند ما تو تعامل بین کودک و والد هر دو آموزش مببیند والدین یاد میگیرن که چطور بهترین تعامل رو با کودک داشته باشند و کودک یاد میگیره چطور به بهترین شکل رفتار کند. ماهیت ارتباط والد,فرزندی در سلامت روانی فرزندان در حال و اینده نقش مهمی دارد.

درمانگر به والدین کمک میکنه که چطور به عوامل درمانی در زندگی خود و فرزنداشون و شیوه های کارآمد برای ارتقا سلامت روانشون در بزرگسالی دست پیدا کنن پژوهشها نشون داده احساس کارایی در والدین بر تمام ابعاد تحول کودک تاثیر داره.

طبق یافته های شافر والدینی ک از نظر خواستگاه کنترل درونی نمره بالایی کسب میکنن فرزنداشون در زبان و فغالیت های شناختی نمره بالاتری کسب میکنن رونر هم گزارش کرده فرزندان والدین گرم و پذیرا و حمایتگر ,از مهارتهای اجتماعی مثبت تری برخوردارند و برعکس بچه هایی که در مهاتهای اجتماعی مشکل دارن دارای والدین خشک,مقتدر و سرد هستند.

فرزند درمانی یک برنامه درمانی و ساختارمند برای کودکان مبتلا به مشکلات هیجانیه که اولین بار توسط برنارد گورنی صورت گرفت والد باقوه اهمیتی بیشتر از درمانگر برای کودک داره و بوسیله پیوندهای طبیعی بین والد و فرزند به عامل درمانی در زندگی کودک تبدیل میشه .

ساختار برنامه درمانی به صورت جلسات بازی های خاص از نوع بازی درمانی بین والد و فرزنده ک به صورت هفتگی در منزل بدون حضور درمانگر صورت میگیرد .

در مورد کودکان ۲تا۱۰ سال صورت میگیره پس والدین توسط درمانگر آموزش میبینه و راهنمایی میشه تا به صورت عوامل درمانی در مورد فرزندش بکار بگیره در فرزند درمانی تمرکز بر اهمیت ارتباط والد و کودکه والد در فرزند درمانی یاد میگیره ک ارتباطی پذیرا و دور از ارزشیابی برقرار کنه و به کودک اجازه بده جلسه بازی رو رهبری کنه و راه حلی رو به کودک تحمیل نکنه و جهان رو از دریچه چشم اون ببینه این پذیرفتن کودک و نیازش به استقلال باعث تسهیل پذیرش خود در کودک میشه و اعتمادش به ارتباط افزایش پیدا مبکنه.

اهداف جلسه بازی

۱:اجازه دادن به کودک ک از طریق بازی احساسات تفکرات و نیازهاشو به والدین ابراز کنه

۲:دست یافتنش به عزت نفس و اعتماد مثبت

۳: کمک به کودک در بهرمند شدن از خواستگاه کنترل درونی و بدست اوردن مهارت حل مساله به گونه موثر

۴:کمک به کودک در تغییر تصورات منفی از والدین خود

۵:کاهش و حذف رفتارهای مشکل افرین و خود فرسا در رویکرد فرزند درمانی هیج اجباری به تغییر کامل وجود ندارد و انچیزی اتفاق میافته اینه که والدین به مهارتهای خود اعتماد میکنن و عزت و نفس و اعتماد به نفسشون بالا میره به طوری ک خودشون گزارش میکنن این اولین باره که کودکمو درک میکنم و میدونم ک باید چکار کنم.

دکمه بازگشت به بالا