بین المللترندهای کسب و کار

شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا

افرادی که تمایل به مهاجرت به آمریکا و ورود و سکونت به کشور آمریکا چه به‌صورت موقتی و چه مادام‌العمر دارند، باید ویزای آمریکا را دریافت کنند و مهاجرت به این کشور با هدف تحصیل از این قانون مستثنی نیست. ویزای تحصیلی آمریکا یکی از ویزا‌های غیرمهاجرتی این کشور است که افرادی که قصد دارند در دانشگاه‌ها و یا مؤسسات آموزشی آمریکا پذیرش شوند، برای ورود به این کشور، به آن نیاز دارند؛

بنابراین اپلای و گرفتن پذیرش از مراکز مهاجرت تحصیلی این کشور کافی نبوده و تضمین‌کننده تحصیل در این کشور نیست. به دلیل تحریم‌ها و روابط بین دو کشور ایران و آمریکا دریافت ویزا برای ایرانی‌ها سخت‌تر شده است و برخی بر این باورند که شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا وجود ندارد. در واقع دریافت ویزای این کشور دیگر مانند گذشته و به‌راحتی نبوده و برای این منظور باید مراحلی را گذراند.

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

برای سه نوع ویزا وجود دارد: ویزای F و ویزای M و ویزایJ. افرادی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند پس از انتخاب هر یک از این سه نوع ویزای تحصیلی آمریکا، باید شرایط لازم برای هر ویزا را برآورده کنند تا نظر مثبت کنسولگری این کشور برای صدور ویزا را جلب کنند.

ویزای F

ویزای F برای تحصیل در کالج یا دانشگاه معتبر آمریکا یا تحصیل زبان انگلیسی در مؤسسه زبان انگلیسی است. دانشجویان بعد از دریافت پذیرش برای تحصیل در آمریکا، کالج یا دانشگاه معتبر درخواست ویزای غیر مهاجرتی به‌منظور تحصیل در این کشور را می‌دهند و هزینه آن را می‌پردازند و مصاحبه انجام می‌دهند. در صورت تأیید سازمان مسئول فرمی با نام I-20 صادر می‌کند که برای اخذ این ویزا ضروری است. در این نوع از ویزا اگر همسر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور را داشته باشد باید درخواست تغییر ویزا بدهند و اما در صورتی‌که فرزندان قصد تحصیل در مدارس را داشته باشند نیاز به تغییر ویزا نیست.

ویزای M

ویزای M تحصیلی برای تحصیل یا آموزش غیردانشگاهی یا حرفه‌ای در آمریکا بوده است به‌طورکلی شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا به دانشجویانی که بخواهند در برخی از رشته‌های فنی و حرفه‌ای تحصیل کنند صادر می‌شود بیشتر می‌شود. با داشتن این ویزا اجازه کارکردن صادر نمی‌شود و اگر همسر و یا فرزند فرد قصد ادامه تحصیل در آمریکا را داشته باشند باید در خواست تغییر ویزا بدهند.

ویزای J

صدور ویزای J برای آن دسته از افرادی است که برای تبادل اطلاعات و یا فرصت مطالعاتی به آمریکا رفته و از لحاظ مالی از طرف کشور مبدأ حمایت شده‌اند صادر می‌شود. برای افرادی که این نوع ویزا صادر می‌شود واجد شرایط 18 ماه آموزش دانشگاهی در این کشور هستند. همسر و فرزندان این افراد می‌توانند در آمریکا تحصیل کنند و درصورتی‌که فرد نیاز مالی داشته باشد توسط سازمان‌های DHS/ICE اجازه کار خارج از محیط دانشگاه در آمریکا را بعد از سال اول صادر می‌شود.

ویزای B2

این ویزای تحصیلی زمانی مناسب است که افراد بخواهند یک دوره ۶ماهه را در این کشور بگذراند. با استفاده از این ویزا شخصی را به همراه خود نمی‌توان برد.

راه‌حل‌های افزایش شانس اخذ ویزای تحصیلی در آمریکا

هرچند در سال‌ها اخیر دریافت ویزای آمریکا برای ایرانیان سخت‌تر شده است؛ اما راه‌حل‌هایی برای دریافت آن نیز وجود دارد. هرچند بسیاری بر این باورند که کشور آمریکا دیگر به ایرانی‌ها ویزا نمی‌دهد؛ اما طی‌کردن یک سری از راه‌حل‌ها سبب می‌شود صدور ویزای تحصیلی آمریکا برای افراد تسهیل شود. برای مثال هرچقدر اعتبار دانشگاهی که از افراد از آن اخذ پذیرش می‌کنند بالاتر باشد شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا نیز بیشتر است. همچنین هرچقدر بین سن و مقطعی که پذیرش اخذ شده است هم‌خوانی داشته باشد شانس صدور ویزا بیشتر می‌شود. همچنین هرچقدر هزینه تحصیل و شهریه مرکز آموزشی پذیرش شده بیشتر باشد شانس پذیرش فرد بالاتر می‌رود.

نحوه درخواست ویزای تحصیلی آمریکا

به دلیل روابط بین آمریکا و ایران دریافت ویزا برای افرادی که قصد تحصیل در این کشور را دارند سخت‌تر شده است؛ اما با گذران مراحلی می‌توان ویزای تحصیلی آمریکا و را درخواست داد.

مرحله اول

مرحله اول پذیرش در دانشگاه است. برای این منظور باید به سایت دانشگاه موردنظر مراجعه و از شرایط پذیرش آن‌ها در رشته‌ای که قرار است در آن ادامه تحصیل دهید مطلع شوید و اقدامات مرتبط با ثبت‌نام و ارائه مدارک و پرداخت هزینه مطلع شد. برای این منظور باید از یکی از دانشگاه‌ها یا مدارس که مورد تأیید مدرسه SEVP پذیرش انجام شود.

مرحله دوم

بعد از پذیرفته‌شدن در دانشگاه فرم‌پذیرش دانشگاه با نام I-20 برای فرد صادر می‌شود. این فرم مشخص می‌کند که شما به چه نوع ویزایی نیاز دارید و فرد مطابق با این فرم باید برای دریافت ویزا از کنسولگری امریکا اقدام کند برای این منظور کنسولگری تقاضای یک هزینه غیرقابل‌استرداد را برای درخواست ویزا تقاضا کند که هزینه SEVIS شناخته می‌شود. برای این منظور باید تمامی اسناد و مدارک خواسته شده را جمع‌آوری کرد تا احتمال رد درخواست کمتر شود.

مرحله سوم

پس از درخواست و پرداخت هزینه کنسولگری آمریکا برای فرد زمان مصاحبه‌ای در نظر می‌گیرد. این مصاحبه حتماً پس از پرداخت هزینه صورت می‌گیرد و فرد 120 روز فرصت دارد برای این منظور اقدام کند. آمادگی در این جلسه پراهمیت بوده است که برای این منظور مؤسسات مهاجرتی در ایران از قبیل راهنمایی می‌کنند.

مرحله چهارم

طبق برنامه‌ریزی دقیق از سفارت آمریکا در یکی از کشور‌های همسایه ایران از قبیل دبی، ترکیه و یا ارمنستان وقت گرفته و در روز تعیین شده در سفارت حاضر و مصاحبه انجام می‌شود. ممکن است همان روز جواب ویزا را دریافت نکنید و وارد پروسه کلییر سن و بک‌گراند چک شوید. پس از تأیید باید پاسپورت خود را برای لیبل ویزا برای سفارت آمریکا ارسال شود و پیکاپ ویزا صورت گیرد.

اهمیت تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا

یکی از مدارک ضروری موردنیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا همانند ویزای تحصیلی کانادا گواهی تمکن مالی است. این گواهی یک سند و یا اسنادی است که نشان‌دهنده توانایی مالی یک فرد، برای شرکت مقصد است. در واقع دانشجویان باید به آفیسر ثابت کنند که دارای هزینه‌های مالی پرداخت هزینه‌های تحصیل و زندگی حداقل به مدت یک سال در این کشور را دارند.

تأمین این هزینه‌ها از طریق حساب بانکی فرد یا حساب بانکی اسپانسر و یا حساب دو نفرشان ثابت می‌شود. میزان تمکن مالی که باید برای ویزای دانشجویی آمریکا ارائه شود به فاکتور‌های مختلفی از قبیل ایالت، دانشگاه خصوصی یا دولتی و مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی پذیرفته شده مرتبط است.

دانشجویانی که علاقه‌مند به ادامه تحصیل در ایالات متحده هستند، باید برای اثبات شرایط خود برای مهاجرت تحصیلی، مدرکی را بر مبنای اثبات مالی ارائه دهند. در نظر داشته باشید دانشجویانی که هزینه تحصیلات خود را به‌صورت شخصی برعهده دارند، باید هزینه‌های زندگی، هزینه کتاب، غذا و حتی شهریه را در حساب بانکی خود داشته باشند. عمده دانشجویان که از وام تحصیلی برای تأمین مالی هزینه‌های شخصی خود استفاده می‌کنند، بایستی مدارک موردنیاز را برای شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا به ایالات متحده ارائه دهند.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی در هر مقطع تحصیلی

اخذ ویزا برای هر یک از مقاطع تحصیلی دارای شرایط و قوانین خاص خود است.

دریافت ویزای تحصیل دیپلم

برای دریافت ویزای تحصیلی دیپلم می‌توان بدون مدرک زبان نیز اقدام کرد؛ اما دانش‌آموزان خارجی بهتر است با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشند تا شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا افزایش یابد. مدارس در آمریکا در ماه سپتامبر شروع و در ژوئن به اتمام می‌رسد؛ لذا افراد باید قبل از شروع مدارس اقدام به اخذ ویزا کرده باشند تا از مدرسه و امکانات آن بهره‌برداری کنند.

دریافت ویزای تحصیل لیسانس

در دوره لیسانس افرا باید دارای مدرک دیپلم ۱۲ساله با حداقل معدل قبولی باشند و همچنین بادی دارای نمره قبولی زبان با حداقل نمره قبولی 6 باشند. هرچند امکان اخذ ویزا بدون مدرک زبان امکان‌پذیر است؛ اما قبل از واردشدن به دانشگاه لازم است در دوره‌های مخصوص به آن شرکت کرد.

همچنین نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که امکان تحصیل در کالج‌های آمریکا برای متقاضیان خارجی وجود دارد. همچنین شرط معدل برای دانشگاه‌های امریکایی حائز اهمیت است و معمولاً افرادی که دارای معدل بالاتر از 16 هستند امکان قبولی بیشتری را دارا هستند.

دریافت ویزای تحصیل کارشناس ارشد

در دوره کارشناسی ارشد امکان اخذ ویزا سخت‌تر است. دوره تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد عموماً یک تا دو‌ساله بوده و متقاضیان در رشته‌های مهندسی باید حتماً داری مدرک زبان باشند. هرچند می‌توان بدون مدرک زبان نیز برای دریافت ویزا در این مقطع تحصیلی اقدام کرد؛ اما لازم است قبل از ورود به دانشگاه دوره Pre-master گذرانده شود.

دریافت ویزای تحصیل دکترا

مهاجرت تحصیلی در مقطع دکترا در آمریکا مقداری سخت و پیچیده بوده و دریافت اخذ مدارک بسیار متفاوت با سایر مقاطع بوده است. متقاضیان تحصیل باید دارای سوابق تحصیل، کاری و تحقیقاتی باشند تا شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا را داشته باشند.

ارائه مقالات معتبر در ISI، حداقل دو تا سه مورد لازم است. متقاضیان بدون مدرک زبان معتبر نمی‌توانند پذیرش ویزای آمریکا را دریافت کنند و برای پذیرش حداقل نمره 7 لازم است. در این مقطع تحصیلی استاد راهنما باید دانشجو را تأیید کند و تمایلات وی را دررابطه‌با تحقیق و پژوهش بررسی کند.

دوره‌های تحصیل در مقطع دکترا معمولاً 3 الی ۶ ساله بوده و در هر رشته و گرایش آن این دوره تحصیلی متفاوت بوده است.

شرایط سنی ویزای تحصیلی آمریکا

شرایط سنی یکی از شروط دریافت ویزا برای مهاجرت به این کشور بوده است. دانشگاه‌های آمریکا محدودیتی برای صدور پذیرش متقاضیان در نظر نمی‌گیرند؛ اما در روند اخذ ویزای تحصیلی توسط مهاجران محدودیت‌هایی وجود دارد به‌طوری‌که شرایط سنی برای هر مقطع تحصیلی متفاوت است. در کارشناسی تا سن 25 سالگی، متقاضیان کارشناسی ارشد تا سن 32 سالگی و متقاضیان دکتری تا سن 40 سالگی امکان دریافت ویزای تحصیلی آمریکا را دارند.

دکمه بازگشت به بالا