چرا مردان کمتر به فکر سلامتی خود هستند؟

آفتاب نیوز :

محققان در اول ماه مه گزارش دادند که تفاوت های جنسیتی در سلامت حتی با وجود اینکه احتمال ابتلاء به فشار خون بالا یا دیابت در مردان و زنان یکسان است خود را نشان می دهند. این مسئله لزوم توجه بیشتر به مراقبت های بهداشتی مردان و همچنین درک عمیق تر از نیاز های سلامت زنان را برجسته می کند.

این پژوهشگران تاکید کردند که نتایج به دست آمده نشان می دهد برای تشویق مردان به مشارکت فعال تر در مراقبت های پیشگیرانه و مراقبت های بهداشتی عمومی باید اقدامات هدفمند و بیشتری صورت گیرد. نیاز به تغییر نگرش در سیستم های درمانی احساس می شود.

«آنجلا چانگ» محقق ارشد این مطالعه و استادیار بهداشت عمومی در دانشگاه جنوب دانمارک در این باره گفت: «پزشکی باید بپذیرد که در مورد مراقبت های بهداشتی تفاوت های جنسیتی وجود دارد و دستورالعمل ها و درمان هایی را تدوین کند که این واقعیت مهم را منعکس نمایند.»

چانگ در یک بیانیه خبری افزود: «شواهد واضح است: تفاوت های جنسیتی در سلامت تقریباً در هر نقطه از مسیر سلامت از میزان بالاتر سیگار کشیدن در مردان گرفته تا شیوع بیشتر چاقی در زنان وجود دارد اما مداخلات به ندرت این تفاوت ها را منعکس می کنند.» این امر اهمیت توجه به سلامت مردان و زنان را به طور جداگانه و با در نظر گرفتن عوامل خطر مختص هر یک دوچندان می کند.

برای انجام این مطالعه جامع محققان از داده های جمع آوری شده از پایگاه های داده مراقبت های بهداشتی جهانی بهره بردند تا تفاوت های بین مردان و زنان را در هر مرحله از «مسیر سلامت» ردیابی کنند. این مسیر به گفته محققان از یک عامل خطر که در ایجاد یک مشکل سلامتی نقش دارد آغاز شده و به دنبال آن تشخیص و درمان مشکل انجام می شود و در صورت عدم درمان کافی یا به موقع می تواند به پیامد های جدی تری مانند ناتوانی یا مرگ منجر شود.

نتایج این پژوهش گسترده نشان می دهد که مردان و زنان در ده ها کشور مراقبت های متفاوتی برای بیماری های شایعی مانند فشار خون بالا دیابت و حتی اچ آی وی / ایدز دریافت می کنند. این یافته ها ضرورت بازنگری در پروتکل های درمانی و افزایش آگاهی عمومی را گوشزد می کند.

مطالعه حاضر همچنین آشکار ساخت که مردان و زنان گاهی اوقات عوامل خطر متفاوتی برای بیماری های مشابه دارند. به عنوان مثال مردان در ۸۶٪ از کشور های مورد بررسی به طور قابل توجهی بیشتر از زنان سیگار می کشیدند که این امر سیگار را به یک عامل خطر اصلی برای فشار خون بالا و سایر بیماری های قلبی-عروقی در مردان تبدیل می کند.

در مقابل محققان دریافتند که میزان چاقی به عنوان یک عامل خطر دیگر برای بیماری های مزمن در بین زنان در ۶۵٪ از کشور ها بیشتر است. این تفاوت های جنسیتی در سلامت و عوامل خطر مرتبط با آن نیازمند راهکار های پیشگیرانه و درمانی متناسب با هر جنسیت است تا اثربخشی مداخلات بهداشتی افزایش یابد.

دکمه بازگشت به بالا