لزوم تصویب قانون برای الزامی شدن سواد آموزی در کشور/ امیدها برای برگزاری جشن باسوادی

معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در برخی مناطق کشور والدین به دلیل مشکلات فرهنگی به دختران خود اجازه تحصیل نمی دهند گفت: احساس می کنیم قانونی برای اجباری شدن سوادآموزی وجود ندارد. کشور

غلامرضا بروجی در گفت وگو با شیمیشی وی از دریافت حکم در برنامه هفتم توسعه توسط شورای اسلامی آموزش و پرورش ناگزیر به بازنگری قانون نهضت خواندن و نوشتن بر اساس مفاهیم جدید و رویکرد توسعه و تعمیق خواندن و نوشتن خبر داد و گفت: نهضت کتابخوانی خواندن و نوشتن با تعریف خواندن و نوشتن. خواندن و نوشتن پایه در نهایت مراحل وظیفه خود است و از سوی دیگر با چالش هایی که بسیار مهم است تولید خواندن و نوشتن جدید به عنوان یک نیاز در جامعه تلقی می شود بنابراین قانون تشکیلات تغییر کرد. . با نام جدید رویکرد جدید و اهداف و وظایف جدید با پیشنهاد شورای عالی آموزش و پرورش زیر نظر بالاترین مقام وزارت ارزیابی و در صورت تصویب مراحل بعدی را در دولت طی خواهد کرد. و سپس مجلس تا شاهد ساماندهی جامع آموزش بزرگسالان در کشور باشیم و خواندن و نوشتن بخش کوچکی از وظایف آن و توسعه مفاهیم جدید است.

وی یکی از مشکلاتی که در نهضت مطالعه و کتابخوانی به وجود می آید را بحث نیروی انسانی عنوان کرد و ادامه داد: آموزش بزرگسالان در کشور نیروی انسانی ندارد و افراد تحت عنوان معاونت آموزشی یا معلم به کار گرفته می شوند. قرارداد با مؤسسات آموزشی سالهاست که این نیروها خواستار جذب و سازماندهی و ایجاد باری برای آموزش و پرورش کشور هستند. یکی از مشکلات و معضلات آموزش و پرورش همیشه انتصاب نیروهای جدید است.

معاون خدمات آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در بازنگری جدید قانون اساسی با توجه به اینکه تمامی دوره های آموزش رسمی کشور از جمله دوره های ابتدایی اول و متوسطه اولویت با آموزش بزرگسالان است تصریح کرد: در این بازنگری در قانون اساسی آموزش و پرورش در اولویت قرار دارد. وی ادامه داد: با این شغل دغدغه اجاره پرداخت قبوض نداریم و بیمه کارمزد و… نخواهیم داشت.

بروجی با اشاره به ساماندهی آموزش بزرگسالان در کشور با بازنگری در قانون اساسی گفت: مشکلات از سمت نهضت خواندن و نوشتن برطرف می شود.

وی در خصوص مخالفت والدین با تحصیل دخترانشان در برخی مناطق کشور گفت: در برخی مناطق عدم مشارکت دختران و زنان در بحث مطالعه به برخی مسائل فرهنگی مربوط می شود که تنها موضوع نیست. . وظیفه نهضت تحصیل و آموزش است نهادهای زیادی باید به فرهنگ سازی کمک کنند و دختران و زنان در هر سطحی می توانند مشارکت کنند و از نعمت تحصیل بهره مند شوند. این فرهنگ سازی زمانی باید توسط همه نهادها و ارگان های کشور انجام شود که خلاء قانون سوادآموزی اجباری را در کشور احساس کنیم.

معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه لغو این قانون و پیشنهاد تصویب آن ابلاغ شده است ادامه داد: قانونگذاران در مجلس شورای اسلامی باید به این موضوع رسیدگی کنند. مرکز پژوهش های مجمع باید به صورت علمی تحقیق کند. نهضت سوادآموزی که اختیارات خود را جزء کوچکی از دستگاه اجرایی می داند می تواند پیشنهاد ارائه کند و وزارت آموزش و پرورش نیز با پیگیری لایحه قانون طرح و پیشنهاد در شورای اسلامی به قانون تبدیل شود.

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از وزارتخانه ها در شورای عالی خواندن و نوشتن عضویت دارند گفت: این بدان معناست که بخشی از بحث ها به وزارتخانه های دیگر برمی گردد و همه باید به یکدیگر کمک کنند و مشکلات را حل کنند. موازی کاری برای بیایید به سمت جشن خواندن و نوشتن در کشور حرکت کنیم.

بروجی در پایان با بیان اینکه آمار روشنی از شناسایی افراد بی سواد نداریم و با مشکل مواجه هستیم تا هر چه زودتر شروع به خواندن و نوشتن کنیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا