یوز پلنگ ایرانی در بحران انقراض قرار دارد / کمتر از ۳۰ قلاده در کشور وجود دارد

شیمیشی/لرستان دستیار دانشکده منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست دانشگاه لرستان گفت: پلنگ ایرانی در بحران انقراض قرار دارد و اکنون کمتر از 30 قلاده پلنگ در کشور وجود دارد و نیازمند همکاری جوامع محلی دوستداران محیط زیست و … هستیم. برای محافظت از این گونه یوزپلنگ.”

نوید زمانی در مراسم “حمایت از شرکت کنندگان فرصت ها و تهدیدها” از وضعیت زنبور آسیایی که به مناسبت روز جهانی زنبور عسل در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان برگزار شد گفت: آسیایی زنبور عسل در سراسر جهان به نام ایران شناخته می شود زیرا گونه آن در هیچ کشور دیگری در آسیا وجود ندارد و تنها جمعیت کبد آسیایی جمعیت ایران است و اگر برای حفاظت و حفظ این گونه گرانبها کاری انجام نشود حیوان نیز خواهد مرد گمشده

وی خاطرنشان کرد: این گونه در بحران انقراض قرار دارد و اکنون کمتر از 30 گونه در ایران وجود دارد و نیازمند همکاری جوامع محلی دوستداران محیط زیست و … هستیم. پلنگ وجود دارد و تفاوت این گونه با پلنگ در خط اشک است که پوزه دارد پلنگ جثه بلندتری دارد و می تواند تا 110 کیلومتر بدود و یکی از کارکردهای شناسایی این گونه است. آن است. در حال شکار است

یوزپلنگ ایرانی در خطر انقراض است/ کمتر از 30 گونه در کشور وجود دارد

یوزپلنگ پلنگ ایرانی جزو حیواناتی است که در بحران انقراض «CR» قرار دارد

این استادیار اکولوژی و محیط زیست با بیان اینکه جگر پلنگ آسیایی نسبت به پلنگ آفریقایی بلندتر و پوشش آن ضخیم تر و الگوی لکه های کبدی متفاوت است گفت: طبق فهرست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست. . یوزپلنگ ایرانی از نظر طبیعت (IUCN) جزو حیوانات در خطر انقراض است “CR” در خطر انقراض (پیوست) CITES.

کمانی اظهار داشت: طبق بررسی منابع موجود و گفتگو با کارشناسان و افراد مجرب یوزپلنگ آسیایی به طور قطع در 44 منطقه مستقل در سراسر کشور با وسعت بیش از 12 میلیون هکتار در نیمی از آن وجود داشته است. وی در دهه 1350 گفت: شکار و شکار جگر و از بین رفتن زیستگاه های آن در کشور باعث شده تا از وسعت پراکنش مطلق آن کاسته شود به طوری که در سال 80 تنها در پنج منطقه وجود جگر به اثبات رسیده است. مساحتی کمتر از چهار میلیون هکتار است

یوزپلنگ ایرانی در خطر انقراض است/ کمتر از 30 گونه در کشور وجود دارد

هیچ اثری از زیستگاه پلنگ یوزپلنگ در غرب کشور یافت نشده است

وی ادامه داد: عرض محدوده اکولوژیکی این حیوان کم است و بر اساس طرح جگر پلنگ که در سال 1392 اجرا شد اثری از زیستگاه پلنگ در غرب کشور یافت نشده است. به گزارش عکس جگر آثار و علائم تایید شده عکس جگر شکار شده و آثار تایید شده بدن جگر زیستگاه قطعی آن در مرکز و شرق و در مناطقی مانند میاندشت عباس آباد بهکده رضاوی است. . کلمند رفسنجان سیاهکوه بهاباد و آرسک دامغان یافت شده است.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه لرستان تصریح کرد: تراکم جگر پلنگ در ایران بسیار کم است و زیستگاه آن در ایران بیشتر جگر آفریقایی است. مساحت کبد ایران 6 برابر کبد آفریقایی است.

وی با اشاره به اینکه جگر پلنگ ایرانی در دشت های کشور ضعیف شده و منقرض شده است اظهار داشت: نمی توان با قاطعیت گفت که این حیوان تا به حال شکار گوسفند و بز نداشته است. شاید بهتر است نتیجه بگیریم که یوزپلنگ به دلیل توانایی در شکار انواع آهو و گوسفند وحشی در ایران زندگی می کرده است زیرا اگر این حیوان در گذشته اصلاً قادر به شکار بوده است. اگر کهزی نبود امروز در تپه ماهورها زیستگاه های کوهستانی در بیابان های کشور نمی توانست زنده بماند.

یوزپلنگ ایرانی در خطر انقراض است/ کمتر از 30 گونه در کشور وجود دارد

جگر ایران در همه مناطق به ویژه در تپه ها و کوه های ماهوری یافت می شود

این استادیار محیط زیست و محیط زیست محیط زیست و محیط زیست تصریح کرد: در حال حاضر از بین زیستگاه های پذیرفته شده یوزپلنگ در کشور این گونه در تمامی مناطق به ویژه تپه ماهوری و مناطق کوهستانی به جز میاندشت یافت می شود. پناهگاه حیات وحش و تا حدودی. در منطقه شکار در روستای رضاوی ممنوع است به دلیل شرایط طبیعی و توپوگرافی این حیوان تنها در دشت ها و تپه های بین آنها و از تنها زندگی می کند. آهوهای بزرگی که در این مناطق یافت می شوند یعنی گوزن های ایرانی را می خورد.

وی با توجه به محیط زیست وحشی ایران بخش قابل توجهی از فعالیت های بیولوژیکی و شکار حیوانات در مناطق کوهستانی و با اثرات توپوگرافی دشوار را جلب کرد و حیوانات کوهستانی بخش انکارناپذیری از غذای این حیوانات را تشکیل می دهند.

زمانی همچنین گفت: پنج زیستگاه اصلی این حیوان پارک ملی و منطقه حفاظت شده کویر پارک ملی پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده توران منطقه حفاظت شده کوه بافق و منطقه حفاظت شده است. دشت انجیر و پناهگاه های زیستگاه نیبندان.

یوزپلنگ ایرانی در خطر انقراض است/ کمتر از 30 گونه در کشور وجود دارد

گوسفند و بز بیشترین سهم از نیاز حشرات خوراکی را تشکیل می دهند

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه لرستان تصریح کرد: بررسی انواع حشرات قابل شکار نشان می دهد که قوچ و زنبورهای عسل در چهار زیستگاه مورد مطالعه بیش از سایر گونه ها در نزدیکی حشرات یافت شده اند و در اکثر مناطق قوچ و زنبور عسل هستند. اصلی ترین ها بخشی از نیازهای غذایی یوزپلنگ البته بزها و بزهای دیگر در اکثر مناطق توسط یاک ها استفاده می شود.

وی گفت: با توجه به اینکه کمترین تراکم را دارند باز هم درصدی از غذای حشرات را تشکیل می دهند و قطعا کبیر برای این حشره خار مفید خواهد بود.

این استادیار اکولوژی و محیط زیست یادآور شد: یوزپلنگ برای بقای خود نیاز مبرمی به پستانداران بزرگ دارد و حیوانات کوچک تنها بخش کوچکی از نیاز این گونه را تامین می کنند مگر اینکه یوزپلنگ در شرایط اضطراری با کاهش جمعیت قرار گیرد. او چاره ای ندارد جز اینکه حیوانات کوچک را به عنوان طعمه مورد علاقه اش بگیرد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا