مبتلایان به میگرن این نوع پنیر را مصرف نکنند
شیمیشی/ خراسان رضوی محققان گزارش کرده اند که اگر میگرن دارید، از خوردن پنیرهای خاص خودداری کنید.
محققان کلینیک کلیولند گفتند میگرن نوعی سردرد است که با درد ضربان دار در یک طرف سر مشخص می شود که معمولا کمتر از چهار ساعت طول می کشد، اما می تواند برای روزها ادامه یابد. این سردردها نیز به قدری شدید هستند که در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد می کنند. علاوه بر سردرد، علائم میگرن می تواند شامل آبریزش چشم، خستگی، تحریک پذیری، سرگیجه و تغییر در بینایی باشد. همچنین ممکن است فرد اصلاً سردرد نداشته باشد، وضعیتی که به عنوان “میگرن خاموش” شناخته می شود.
طبق گفته کلینیک مایو، بسیاری از چیزها می توانند باعث میگرن شوند، از جمله حرکت، نور، صدا و بوهای قوی. یکی دیگر از محرک های میگرن، غذاهای غنی از تیرامین است. تیرامین پروتئینی است که به طور طبیعی در برخی غذاها، به ویژه آنهایی که پیر و لاغر هستند، وجود دارد. غذاهایی که ممکن است حاوی مقادیر زیادی تیرامین باشند عبارتند از: گوشت های پخته شده، ماهی دودی و پنیرهای کهنه.
این پنیرهای قدیمی بیشتر مستعد ابتلا به میگرن هستند
به گزارش ساینس، پنیرهای کهنه فرآیندی به نام «فیناژ» را طی میکنند که به این معنی است که برای مدتی، هفتهها، ماهها یا سالها باقی میمانند و این فرآیند طعم منحصربهفردی به آنها میدهد. این فرآیند همچنین اجازه می دهد تا پنیر حاوی تیرامین بیشتری باشد. پنیرهای چدار، استیلتون، آبی، کاممبر، سوئیسی، فتا، مونستر و پارمزان حاوی بیشترین تیرامین هستند. از سوی دیگر، پنیر آمریکایی، پنیر کوتیج، پنیر خامه ای و پنیر سویا دارای تیرامین کم هستند.
بنیاد ملی سردرد بیان میکند که پنیر آمریکایی، پنیر کوتیج، ریکوتا، پنیر خامهای، پنیر Velvita و پنیر فرآوری شده کمچرب بخش قابل قبولی از رژیم غذایی کم تیرامین هستند. با این حال، در مصرف پارمزان یا رومانو احتیاط کنید. آنها پیشنهاد می کنند که فقط 2 قاشق چایخوری از این پنیرها را می توان به عنوان چاشنی یا مواد کوچک استفاده کرد. پنیرهایی که باید کاملاً از آنها اجتناب شود عبارتند از: آبی، آجری، بری، چدار، سوئیسی، روکفور، استیلتون، موزارلا، پروولون و منتول.
تیرامین چگونه باعث میگرن می شود؟
انسان دارای آنزیمی به نام مونوآمین اکسیداز است که به تجزیه تیرامین کمک می کند. اگر به اندازه کافی از این آنزیم ندارید، خوردن مقادیر زیاد تیرامین می تواند باعث میگرن شود. با این حال، مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد. دانشمندان معتقدند که علت ممکن است تیرامین باشد که باعث افزایش ترشح نوراپی نفرین در سلول های عصبی می شود. تیرامین و نوراپی نفرین اضافی نیز ممکن است باعث تغییرات مغزی و سردرد شود.
پنیرهای کهنه همچنین برای افرادی که داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده های مونوآمین اکسیداز مصرف می کنند، نگران کننده است. این داروها با تجزیه تیرامین تداخل کرده و باعث می شوند که به سطوح بالایی برسد. این تجمع تیرامین می تواند باعث افزایش خطرناک فشار خون شود که به عنوان “بحران فشار خون” شناخته می شود. یکی از علائم بارز بحران فشار خون بالا سردرد شدید است، اما این نوع سردرد با میگرن یکی نیست. آنها با 2 مکانیسم مختلف ساخته می شوند.
راه های پیشگیری از میگرن
سلامت نوشت که میگرن می تواند دردناک باشد و زندگی شما را مختل کند. اما برای جلوگیری از حملات دردناک می توانید تغییراتی در سبک زندگی و عادات خود ایجاد کنید. راههای پیشگیری از حملات میگرن شامل خوردن منظم و پرهیز از غذاهای ناسالم، محدود کردن مصرف کافئین، خواب کافی، و کاهش استرس از طریق یوگا، تمرکز حواس یا مدیتیشن و همچنین محدود کردن زمان تماشای نورهای روشن و محدود کردن قرار گرفتن در معرض نور است. . نور خورشید می تواند باعث حملات میگرنی شود.
کافئین بیش از حد و تجربه ترک کافئین نیز می تواند باعث میگرن یا سردرد شود، اما طبق گفته بنیاد میگرن آمریکا، کافئین در واقع می تواند به توقف حملات میگرنی در آینده برای برخی افراد کمک کند، و حتی می تواند با مصرف گهگاهی باعث سردرد شود و نوشیدنی های حاوی کافئین عبارتند از قهوه، چای و شکلات.
شیرین کننده های مصنوعی نیز موثر هستند. بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند. اینها جایگزین های قندی هستند که برای افزایش شیرینی غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شوند و می توانند باعث حملات میگرنی شوند. به طور خاص تصور می شود که آسپارتام باعث حملات میگرنی می شود.
در یک بررسی تحقیقاتی در سال 2020، شکلات همچنین به عنوان محرک میگرن در 33 درصد از شرکت کنندگان گزارش شد. شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است و ممکن است در برخی افراد باعث سردرد شود.
غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG) که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد و در برخی غذاها یافت می شود نیز می توانند میگرن را بدتر کنند. این یک افزودنی غذایی در بسیاری از غذاها است و خوردن آن بی خطر است، اما برخی از محققان آن را با حملات میگرن مرتبط می دانند. اگرچه مونوسدیم گلوتامات اغلب به عنوان محرک میگرن گزارش می شود، نتایج مطالعات بالینی متناقض است، بنابراین تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا مونوسدیم گلوتامات واقعاً باعث حملات میگرنی می شود مورد نیاز است.
گوشت های پخته شده از جمله گوشت های اغذیه فروشی، ژامبون، هات داگ و سوسیس حاوی نیترات هایی هستند که رنگ و طعم خود را حفظ می کنند. این غذاها می توانند اکسید نیتریک را در جریان خون آزاد کنند که تصور می شود رگ های خونی مغز را گشاد می کند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد نیتریک اکسید ممکن است در حملات میگرن نقش داشته باشد.
به گزارش شیمیشی، عوامل مختلفی مانند برخی غذاها، داروها، تغییرات قند خون، تغییرات خواب، عوامل روانی و استرس میتوانند باعث سردردهای میگرنی شوند. حملات میگرنی معمولا از چند ساعت تا چند روز طول می کشد و عوامل مختلفی می توانند سردردهای میگرنی را تحریک کنند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که برخی غذاها می توانند میگرن را افزایش دهند و برخی دیگر می توانند درد میگرنی را کاهش دهند.
انتهای پیام