سبزی چوچاق چه شکلی است؟

سبزی چوچاق در شمال ایران (استان های مازندران و استان گیلان) یافت می شود. چوچاق عطری سرشار دارد و به عنوان سبزی معطر در بسیاری از غذاهای گیلانی استفاده می شود. اگر فروردین ماه به طبیعت گردی گیلان بروید، اگر کمی طبیعت گردی کنید، چوچاق که سبز رنگ می شود به شکل ماشین زیر پایتان له می شود و بوی آن را حس می کنید. همانطور که در بالا ذکر شد، سبزیجات ماشین وجود دارد. اما با توجه به افزایش محبوبیت اخیر این سبزی، برخی از مردم شمال کشور چوچاق می کارند. این سبزی در استان مازندران به جولنگ معروف است و در فارسی به آن شش شاخ می گویند. در ادامه به موارد استفاده و خواص این سبزی می پردازیم.

ظاهر سبزی

در ماه اول رشد، برگها دارای برگهای نرم با ساقه های نازک هستند. شکل برگها پهن و بریده است. مانند برگ های جعفری با برش های کوتاه و تیز. پس از گذشت حدود یک ماه از عمر این گیاه، برگها شروع به سفت شدن می کنند. آنها نسبتا پهن و شبیه اسفناج هستند. پس از مدتی، چوچاق شروع به شکوفه دادن کرد و به رنگ های مختلف مانند آبی و بنفش گل داد.

موارد استفاده از چوچاق

این سبزی به دلیل عطر و بوی خاص و خاص خود در بسیاری از غذاها و چاشنی های گیلانی به صورت تازه یا خشک و حتی آسیاب شده استفاده می شود. با این سبزی تازه یا خشک خلاق باشید. مثلا این سبزی را روی همبرگر بگذارید و ببینید چقدر این غذا خوشمزه است. البته در استفاده از چوچک در غذا باید دقت کرد زیرا در صورت زیاده روی در مصرف آن باعث تلخ شدن غذا می شود.

غذاها و ادویه های معروف گیلانی پیچ و تاب دارد

• رومی

• اولیوا

• مرغ ترش

• کباب سنگی

• در شکم مرغ

• لونگی کوکو

• فروشگاه بقالی

• ماهی شکم پر

ترشی هفت بجار

• کباب در ترشی

و بسیاری از غذاها و چاشنی های خوشمزه دیگر.

ویژگی های چوچاق

برای بهره مندی از طبیعت این گیاه می توان از آن به صورت خام در انواع غذاها و یا به جای مصرف سبزیجات استفاده کرد; همچنین ریشه و برگ خشک این گیاه قابل مصرف است. چوچک خشک را می توان به عنوان چای مصرف کرد. نام علمی این گیاه (Eryngium planum) است و فواید زیادی برای بدن انسان دارد.

• پیش غذا

• به کاهش التهاب در بدن کمک می کند

• درد آرتریت را کاهش می دهد

• باقی مانده

• حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است.

• ادرارآور.

• در درمان کم خونی و تالاسمی مفید است

• خاکستر این گیاه می تواند در درمان توده ها کمک کند.

• بدن را سم زدایی می کند

درد پهلو را تسکین می دهد

خواص ریشه چوچک

• دندان درد را تسکین می دهد

• عضلات ضد اسپاسم

• به درمان عفونت های ادراری کمک می کند

• به درمان سنگ کلیه و مثانه کمک می کند

• به درمان بیماری های کبدی کمک می کند

• ضد قارچ و ضد باکتری

چوچاق سبزی تند و تند منشا شمال کشور است که در بسیاری از غذاهای خوشمزه جیلانی و ماژاندران استفاده می شود. سبزی چوچا به صورت خشک، تازه و رنده شده با کمی نمک خواص زیادی برای بدن انسان دارد که مصرف این سبزی و وجود آن در رژیم غذایی را توجیه می کند. برای خرید چوچاق به سایت ترش واش مراجعه نمایید.

دکمه بازگشت به بالا