تقویت سیستم ایمنی، درمان تب و سرفه با عناب

آفتاب نیوز:

جینگه یکی از گیاهانی است که به طور طبیعی در نیمه شمالی ایران می روید و به دلیل استفاده از میوه های آن در نقاط مختلف نیز کشت می شود.

جوجو درختچه ای با برگ های سبز براق است که بدون کرک یا بسیار کم کرک هستند.

بهترین نوع آب میوه

بهترین نوع میوه رسیده و برشته است که شیرین است.

تاریخچه کشت عناب

از شرق، جنوب و خاورمیانه به غرب گسترش یافته است. این گیاه 4000 سال است که در چین کشت می شود و به همین دلیل به نخل چینی نیز معروف است. در چین تا کنون بیش از 700 گونه جوجو شناسایی شده است.

ترکیبات عناب

میوه جوجو دارای پروتئین، چربی، کربوهیدرات و فیبر با وزن خشک و علاوه بر ویتامین های B2، A و C و همچنین مقادیر قابل توجهی کلسیم و آهن است.

خواص عناب

از دیدگاه طب سنتی و نوین، جوجو دارای خواص فراوانی است. در متون پزشکی شرقی، به ویژه در طب چینی و کره ای، از میوه، دانه و پوست درخت عناب برای درمان بی خوابی، کاهش وزن، بی اشتهایی و آرتریت استفاده شده است.

خواص عناب برای دیابتی ها

میوه عناب را می توان به عنوان یک غذای سالم در نظر گرفت; به دلیل محتوای بالای فیبر و فروکتوز آن، می تواند با کاهش سرعت هضم به کنترل قند خون کمک کند. نتایج تحقیقات نشان داده است که میوه عناب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بوده و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت مفید است. برای این منظور می توان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی استفاده کرد.

خواص عناب برای کاهش وزن

فیبر موجود در عناب می تواند باعث سیری شود و به کنترل کالری دریافتی کمک کند و بنابراین می تواند به کاهش وزن کمک کند.

خواص عناب تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

عناب سرشار از ویتامین C است. مطالعات نشان داده اند که قسمت گوشتی میوه عناب حاوی بیشترین ویتامین C است و این به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

جگر برای جلوگیری از یبوست

عناب خاصیت ملین دارد و مصرف آن برای دستگاه گوارش مشکلی ایجاد نمی کند و به همین دلیل برای درمان یبوست مفید است. عصاره عناب در آب یا شیر اثر ملین دارد و عبور مواد را در دستگاه گوارش تسهیل می کند.

عناب برای بهبود درد مفاصل

عناب منبع بسیار خوبی از منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است و در درمان درد مفاصل موثر است.

برای تقویت موهایتان آب میوه بخورید

زنجبیل حاوی منیزیم و روی است و مصرف روزانه چند عدد زنجبیل یا دانه های آن می تواند برای رشد و تقویت مو مفید باشد.

عناب برای سرماخوردگی

میوه جوجو یکی از مواد لعاب دار است و به همین دلیل در داروهای گیاهی قدیمی و جدید ایران مانند نرم کننده سینه و درمان سرماخوردگی استفاده می شود.

لخته های خون را با آب میوه درمان کنید

عناب همچنین برای تصفیه خون و بهبود گردش خون استفاده می شود. این میوه برای بیماری های قلبی نیز مفید است و به همین دلیل مصرف روزانه آن توصیه می شود.

فواید ترکیبات گیاه عناب برای بیماری ها

فایده جشن فقط به میوه و برگ آن محدود نمی شود و از ریشه درخت جوجو به عنوان مرهم برای کاهش تب استفاده می شود.

خواص عناب برای کلیه ها

از برگ های میوه عناب برای درمان بیماری های دستگاه تناسلی ادراری از جمله بی اختیاری ادرار استفاده می شود.

خواص ریشه عناب برای التیام زخم

ریشه جشنواره زمانی که به اندازه یک انگشت باشد به قطعات پنج سانتی متری تقسیم می شود.

درمان اسهال با آب میوه

علاوه بر این از پوست درخت در طب گیاهی برای درمان و بند آوردن اسهال استفاده می شود و برای این کار پوست درخت را قبل از اینکه پنبه ای شود از شاخه های جوان جدا کرده و به عنوان غذای نرم استفاده می کنند.

در ایران و چین از پودر ریشه حشرات برای درمان مشکلات ناشی از هجوم حشرات استفاده می شود.

از پودر دانه عناب به عنوان خواب آور نیز استفاده می شود.

عناب برای رفع احساس ضعف

نوشیدن روزانه چند عدد عناب باعث از بین رفتن احساس خستگی و ضعف عمومی بدن می شود. افرادی که بی حالی و ضعف زیاد دارند می توانند میوه یا شربت بخورند.

اثرات ضد سرطانی عناب

عناب به دلیل وجود فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان های فراوان دارای اثرات ضد سرطانی است. علاوه بر پیشگیری از سرطان دهانه رحم، اثر عناب بر روی سلول های سرطانی ریه، کبد و لنف نیز مشاهده شده است.

خواص عناب برای بیماری های زنان

سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین مشکلات کشور است که در صورت عدم درمان می تواند منجر به ناباروری شود. کاهش اندازه میوم و ضخامت آندومتر و بهبود تخمدان پلی کیستیک از نظر تعداد و اندازه کیست ها از دیگر خواص جوجوک برای زنان است و در نتیجه جوجوج به باروری کمک می کند.

با آبجو خارش بدن را برطرف می کند

محیط برای رفع خارش بدن مفید است، برای این کار حدود 200 گرم برگ شنبلیله را با مقداری شکر درست کرده و به مدت 5 روز میل کنید.

درمان تب با آب میوه

عناب خاصیت تب بر دارد. برای درمان تب 10 عدد عناب خشک را له کنید و یک قاشق تخم گشنیز به آن اضافه کنید. سپس شعله را خاموش کرده و مخلوط را بپزید و بعد از یک ساعت آن را بسوزانید و با عسل شیرین کنید. نوشیدن این مخلوط می تواند اثر ضد تب فوق العاده ای داشته باشد. همچنین در روایتی از پیامبر درباره مکعب ها آمده است که «جلسه تب را برطرف می کند».

استفاده از عناب در صنایع غذایی و دارویی

به دلیل قند موجود در اتاق از آن در تهیه کمپوت و شیرینی استفاده می شود. در چین و آفریقا از آرد عناب و میوه های خشک آن در تهیه کیک و شیرینی استفاده می شود. مصرف دارویی میوه، برگ و ریشه گیاه غیر از ایران در سایر کشورهای جهان مانند هند، چین، کره و یونان نیز یافت شده است و در بسیاری از موارد از آن بهره می برند.

چگونه جوجو بنوشیم؟

عناب را می توان به سه صورت آب پز، خیسانده و شربتی مصرف کرد.

غذای عناب

غذای عناب به تنهایی یا همراه با گیاهان دیگر استفاده می شود. می توانید از آب عناب و چای پوره استفاده کنید. برای تهیه این سوپ، 14 عدد زنجبیل را به همراه 2.5 گرم گاریس تصفیه شده با آب کافی بجوشانید تا آب باقیمانده به 1500 گرم برسد، باقیمانده مخلوط را صاف کرده و در مواردی مانند تب از آن استفاده کنید. اندازه سرو یک فنجان است.

لباس های خیس

برای تهیه عناب که از شب قبل خیس کرده اند، 20 دانه عناب را در دو لیوان آب بریزید و صبح بنوشید.

شربت عناب

برای تهیه شربت 800 گرم ذرت خشک را در 4 لیتر آب می جوشانند تا بجوشد سپس ذرت را له کرده و آب را صاف کرده و کمی شکر به آن اضافه می کنند. در زمان مصرف نصف فنجان از این شربت را در یک لیوان آب سرد حل کرده و بنوشید. این شربت تمام خواص دارویی عناب را دارد!

کوبای تازه بخوریم یا خشک؟

سویا فواید زیادی دارد که با خشک کردن از بین نمی رود و از میوه ها و برگ های خشک آن نیز برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود. عناب تازه اگر به درستی نگهداری نشود چند روز پس از چیدن آسیب می بیند و فاسد می شود، بنابراین برای نگهداری طولانی عناب می توانید از نوع خشک آن استفاده کنید.

خواص عناب در طب سنتی

به گفته ابوعلی سینا، کوبای تازه از نظر خشکی و رطوبت معتدل است و طبیعت آن را کمی سرد می داند.

جوج از نظر طب سنتی ملین است و باعث نفخ می شود; این گیاه تصفیه کننده خون است و التهاب و تشنگی را برطرف می کند.

عناب تصفیه کننده خون و تولید خون است و از داروهای خون ساز به شمار می رود.

عناب التهاب، تشنگی و درد کبد، کلیه و مثانه را برطرف می کند. تفاله یا پوست میوه عناب التهاب و تورم چشم را بهبود می بخشد.

مخلوطی از کاسنی و پوست عناب حل شده در آب و مقداری گشنیز برای بهبود عملکرد صفرا و تعادل اجزای خون مفید است. برای این کار می توان 50 عدد آب میوه مصرف کرد.

عناب آنتی اکسیدان های زیادی دارد. وجود ویتامین C و A در کنار سایر آنتی اکسیدان ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری ها می شود.

خواص آبجو برای رفع سرفه

جوجو برای سرفه مفید است; سینه را تسکین می دهد و برای درد سینه و تنگی نفس مفید است. در دستور العمل های بوعلی، میوه جوجو با خرما، هلو و انجیر به عنوان داروی سینه شناخته شده و 50 گرم از این مخلوط به صورت شربت در یک لیتر آب مصرف می شود.

از نظر طب قدیم میوه عناب برای معجون غلیظ نرم کننده و معتدل و برای معجون رقیق سبک است; احتقان سینه، کهیر و گرفتگی گلو را برطرف می کند و سرفه، تنگی نفس و درد قفسه سینه را تسکین می دهد.

پزشکان سنتی جوجو را برای درد کلیه و مثانه و اختلالات مقعدی توصیه می کنند.

درمان مشکلات گوارشی با عناب

در منابع طب سنتی گفته می شود که نوشیدن آب دم کرده با دانه ها درمان کننده زخم معده است.

خوردن عناب باعث تقویت بدن می شود و در پیشگیری از بیماری های کبدی و عفونت های ادراری موثر است.

منابع طب سنتی از خواص جوجی به عنوان تسکین دهنده، آرام بخش، ضد گرفتگی عروق و ضد آسم یاد می کنند.

نوشیدن زیاد عناب ضرر دارد

از دیدگاه طب سنتی، مصرف بیش از حد آبمیوه می تواند در برخی افراد نفخ ایجاد کند. مصلح حبه و شکر و انگور است

دکمه بازگشت به بالا