کاهش ۳۰ درصدی بارش در تهران/ امکان وقوع طوفان و سیل در تابستان

مدیرکل هواشناسی استان تهران با اشاره به کاهش 30 درصدی بارندگی در این استان گفت: احتمال وقوع پدیده های شدید و مخاطرات جوی مانند طوفان، سیل و تگرگ در فصل تابستان دور از دسترس نیست.

مازیار خلمی در گفت وگو با شیمیشی وی همچنین گفت: رصد و تحلیل داده های ایستگاه های هواشناسی استان تهران نشان می دهد که از ابتدای سال کشاورزی (اول آنلاین 1402) تا 15 خرداد در استان تهران 178 میلی متر باران در یک منطقه باریده است. نسبت به میانگین بلندمدت مدت مشابه (252 میلی متر) حدود 30 درصد کاهش داشته است، نسبت به سال گذشته (143 میلی متر) حدود 25 درصد افزایش نشان می دهد.

وی همچنین گفت: این میزان بارندگی توانسته است 63.5 درصد بارندگی مورد نیاز سال آبی را تامین کند، زیرا میانگین بلندمدت بارندگی استان تهران در یک سال کامل 280 میلی متر است، هرچند بارندگی در اردیبهشت ماه نرمال بوده است. برای میانگین بلند مدت

مدیرکل علمی استان تهران تاکید کرد: با وجود افزایش بارندگی ها نسبت به سال گذشته، کاهش بارندگی های انباشته همچنان موضوعی مهم و جدی است، بنابراین لازم است در بخش های دولتی از جمله مصارف خانگی و بخش های خصوصی سلامت باشیم. مانند کشاورزی و صنعت از نظر مدیریت منابع و مصرف باید به دقت مدیریت شود. برای مدیریت بهتر شرایط و برنامه ریزی بهینه، باید به پیش بینی های کوتاه مدت هواشناسی در مورد بارندگی به ویژه برای اقداماتی مانند آبیاری فضای سبز شهری، آبیاری کشاورزی و میزان مصرف آب سدها توجه بیشتری شود.

وی با بیان اینکه دمای هوا از ابتدای سال زراعی تا 15 خرداد نسبت به مدت طولانی آماری 1.6 درجه و نسبت به سال گذشته یک درجه افزایش یافته است، اظهار کرد: افزایش 1.6 درجه ای دما نسبت به میانگین بلندمدت به دلیل افزایش دمای هوا به دلیل افزایش دما و تأثیر منفی بر منابع آبی و کشاورزی حائز اهمیت است اما بارندگی هایی که در سه سال اخیر فروکش کرده است. . ماهانه رطوبت خاک به میزان قابل توجهی حفظ شده و اثر منفی تبخیر سطحی کاهش یافته است و از بعد کشاورزی مدیریت آب و منابع طبیعی و جلوگیری از کانون های گرد و غبار بسیار مفید بوده است.

مدیرکل استان تهران همچنین گفت: پیش بینی می شود میانگین دما در سه ماه آینده نزدیک به یک درجه و در برخی شهرها یک تا 1.5 درجه بالاتر از حد نرمال باشد. این موضوع از نظر تامین برق و آب بسیار حائز اهمیت است و لازم است دستگاه های مجری تمهیدات لازم را در نظر بگیرند. از طرفی افزایش دما باعث افزایش تبخیر سطحی می شود و کشاورزی و منابع طبیعی را تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین ایجاد کانون های گرد و غبار ممکن است به تدریج میزان گرد و غبار در منطقه در طول ماه های تابستان افزایش یابد. .

خلامی در پایان تصریح کرد: پیش بینی می شود در سه ماه آینده میزان بارندگی در استان تهران کمتر از حد نرمال باشد. از آنجایی که احتمال تشدید طوفان های موسمی در ماه های تابستان وجود دارد و تغییرات اقلیمی در سال های اخیر رخ داده است، احتمال وقوع پدیده های شدید و مخاطرات هواشناسی مانند طوفان، سیل، تگرگ و مواردی از این دست چندان قابل پیش بینی نیست.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا