نوآوری های متن باز حمایت می شوند/افزایش ۵ برابری نیروی انسانی حوزه هوش مصنوعی

معاون علمی رئیس جمهور:

نوآوری های متن باز حمایت می شوند افزایش ۵ برابری نیروی انسانی حوزه هوش مصنوعی

معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور خبر از تربیت نیرو های انسانی داد و گفت: در این حوزه نوآوری های متن باز حمایت می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا حسین افشین امروز در حاشیه افتتاح مرکز پایش هوشمند نیروگاهی در مشهد در جمع خبرنگاران گفت: ما سعی داریم هوش مصنوعی را به صورت اصولی علمی با الگو های به روز منطبق با دنیا پیش برویم تا سنگ بنایی نهاده شود.

وی افزود: اکنون این سنگ بنای اولیه گذاشته شده و زیرساختی داریم که قرار است همه توان کشور و شرکت های دانش بنیان برای توسعه زبان و ایده های جدید در آن لایه قدم بردارند. لایه پایین سکو ها هستند که فراخوان آن توسط معاونت علمی اعلام شده است. 

وی ادامه داد: درخواست کردیم که برخی شرکت های توانمند در حوزه های هوش مصنوعی که تجربه زبان برنامه نویسی سطح سکو دارند در این فراخوان مشارکت کنند. در سطح لایه دوم که اصطلاحا استدیو است نیروگاه های سلامت تامین اجتماعی بیمه بازارگاهاای مختلف هستند که فراخوان مشارکت آنرا توسط معاونت علمی منتشر کرده ایم.

معاون علمی رئیس جمهور افزود: این دو فراخوان مخصوص شرکت های دانش بنیان است که می توانند به این عرصه ورود کنند تا در قالب گرنت حمایت شوند. به شرکتی که متن باز باشد گرنت داده می شود.

وی اضافه کرد: بعد لایه سوم و چهارم که به محض اینکه دو قسمت تمام شد به همراه آن مرکز جی پی یو راه اندازی شد از آن به بعد وارد لایه های بالاتر می شویم که لایه های بالاتر مربوط به کسب وکار خرد می شود.

وی گفت: این بازارگاه ها می تواند دسترسی کسب و کار های خرد را در حوزه های مختلف تسهیل کند. البته لایه های اول و دوم را باید حاکمیت مورد حمایت قرار دهد.

افشین در ادامه خاطر نشان کرد: بعد از اینکه فراخوان های این حوزه به اتمام رسید قصد داریم دراینده مسابقه ای برای این عرصه برگزار کنیم؛ تا هر مدلی که ایجاد کرده میزان جی پی یو و هزینه محاسبات را کاهش دهد. به این واسطه مدل های جدید ایجاد می شود و خلاقیت را به دنبال می اورد.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی عمر ۲۰ ساله دارد که جدی روی آن کار می شود خاطر نشان کرد: از سال ۲۰۱۰ ۲۰۱۲ استفاده از هوش مصنوعی شدت گرفته اما در کشور ما تازه در حال رشد است.

وی گفت: معاونت علمی به دنبال نمونه های موفق واقعی است تا با تکثیر شروع کند تا این از حالت شعاری خارج شود.

وی با بیان اینکه در این مسیر نیاز به مدیران جسور داریم گفت: افرادی که جسارت داشته باشند را در این عرصه می خواهیم تا این سیستم جدید را بپذیرند و بهره وری بالا برود.

وی ادامه داد: ما گسترش و در دسترس مردم قرار می دهیم؛ هوش مصنوعی یک موجود زنده است.

وی خبر از انعقاد قرارداد با دانشگاهها در حوزه هوص مصنوعی داد و گفت: ما با ۱۳ دانشگاه قرارداد هوش مصنوعی منعقد کردیم که به این واسطه نیروهای انسانی هم  تربیت شوند.در حوزه هوش مصنوعی نیروی انسانی کم است و تربیت آن هم کم است باید رغبت ایجاد شود؛ سال آینده نیرو های انسانی ۵ برابر می شود 

وی درباره میزان حمایت از اعداد و ارقام گرنت ها گفت:  مشخص است هر دانشگاه ۳۰ میلیارد تومان حمایت شده است؛ البته این از۱۰تا۱۵ میلیارد است. دانشگاه صنعتی شریف ۳۰ میلیارد تومان حمایت شده است.

 

دکمه بازگشت به بالا