موفقیت کره‌جنوبی در کاهش پسماند غذایی؛ چگونه کمتر زباله تولید کنیم؟

وقتی صحبت از غذا می شود، مانند بسیاری از موضوعات دیگر، افراد به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. صدها میلیون نفر با گرسنگی شدید روبرو هستند و میلیون ها نفر دیگر مقادیر قابل توجهی غذا را هدر می دهند.

این تضاد آشکار در گزارش اخیر سازمان ملل برجسته شده است، که نشان می دهد خانواده ها در سراسر جهان تا سال 2022 بیش از یک میلیارد وعده غذایی در روز دور می ریزند – در زمانی که بیش از 783 میلیون نفر یا یک سوم بشریت او این کار را خواهد کرد. با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم می کند.

بر اساس شاخص ضایعات غذایی UNEP منتشر شده در سال 2024، در مجموع 1.05 میلیارد تن غذا در آن سال هدر رفت.

در حالی که بسیاری از کشورهای جهان هنوز برای از بین بردن ضایعات مواد غذایی از خانواده ها تلاش می کنند، به ویژه یک کشور وجود دارد که می تواند به عنوان یک الگو برای همه باشد: کره جنوبی.

در سه دهه گذشته، این کشور نشان داده است که چگونه تغییر در مقیاس ممکن است و نرخ بازیافت مواد غذایی خود را از حداقل دو درصد به 95 درصد افزایش داده است.

در سال 2019، روزانه 14314 تن ضایعات غذایی در کره جنوبی وجود داشت که از این میزان 13773 تن یا 96.2 درصد بازیافت شد. بر اساس داده های وزارت محیط زیست کره جنوبی، این امر منجر به بازیافت 97 درصد در سال 2018 و 97.1 درصد در سال 2017 شده است.

یک کارشناس گفت: این توسعه از دهه 1990 آغاز شد، زمانی که کره جنوبی یک سری سیاست ها را برای مقابله با بحران گسترده زباله به اجرا گذاشت.

در اواسط دهه 1990، از آنجایی که مکان‌های دفن زباله و تأسیسات سوزاندن جهان قادر به مدیریت تولید زباله ناشی از شهرنشینی نبودند، کره جنوبی شروع به توسعه یک چارچوب جامع برای مدیریت زباله کرد.

به گفته آناتولی، این سیستم هزینه زباله مبتنی بر حجم (VBWF) بود که اساساً به مردم انگیزه های مالی می داد تا میزان زباله هایی را که دور می ریزند کاهش دهند و بازیافت آنها را افزایش دهند.

بر اساس این سیستم، به مردم 5 نوع کیسه زباله داده می شد تا زباله های خود را به دسته های مختلف از جمله زباله های خانگی و مواد غذایی تقسیم کنند و برای هر نوع هزینه های متفاوتی پرداخت می کردند.

بر اساس داده‌های تحقیقاتی، در کمتر از یک دهه، سیستم VBWF تولید زباله را تا 23 درصد کاهش داد و 53 میلیون تن زباله را از محل‌های دفن زباله و زباله‌سوزها منحرف کرد که منجر به صرفه‌جویی حدود 8 میلیارد دلاری در هزینه و افزایش 175 درصدی در بازیافت A شد.

نتایج کلیدی و عوامل موفقیت

با تکیه بر این موفقیت، کره جنوبی در سال 2005 ممنوعیت دفن مستقیم زباله های مواد غذایی را تصویب کرد و به دنبال آن یک سیاست برجسته در سال 2014، در همان سال شروع به تولید بیوگاز از ضایعات مواد غذایی کرد.

گام مهم دیگر پیاده‌سازی شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) بود، یک مکانیسم پیشرفته فروش بلیت دیجیتال که به افراد اجازه می‌دهد بر اساس وزن ضایعات غذایی صورت‌حساب ماهیانه دریافت کنند.

در حال حاضر سیستم RFID برای پسماند مواد غذایی در 166 شهرداری اجرا شده است که بیش از 6.5 میلیون خانوار و 65 درصد آپارتمان های این کشور را تحت پوشش قرار می دهد.

یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌های کره جنوبی، رشد گسترده بازیافت زباله‌های غذایی در مقابل ریختن آن در محل‌های دفن زباله بوده است.

بر اساس گزارش ها، میزان بازیافت به 97 درصد رسیده است که نشان از اجرای موفق این سیاست ها دارد.

در این میان کارشناسان مشارکت بسیاری از دست اندرکاران در فرآیند برنامه ریزی و اجرا از مسئولان دولتی گرفته تا گروه های زیست محیطی و سایر نهادها را از دلایل موفقیت در این زمینه عنوان کردند.

به گفته کارشناسان، با گذشت زمان و فعالیت کمپین های آموزشی و آگاهی بخشی که به همین منظور برگزار شد، به رفع موانع احتمالی کمک کرد.

چگونه زباله کمتری تولید کنیم؟

کاهش ضایعات می تواند به کاهش انتشار کربن در جو کمک کند. در عین حال، کاهش زباله اثرات مضر آلودگی را بر اکوسیستم ما کاهش می دهد و باعث ارتقای زندگی پایدار و تنوع زیستی می شود.

در ادامه این مقاله چند راه ساده برای کاهش تولید زباله در زندگی روزمره را به شما یادآوری می کنیم:

1. محصولات جدید بخرید

در صورت امکان، هنگامی که به فروشگاه مواد غذایی می روید، میوه و سبزیجات تازه بخرید. محصولات تازه حاوی ضایعات اضافی بسته بندی نیستند، که می تواند مقدار پلاستیک دور ریخته شده را هر روز کاهش دهد. همچنین می‌توانید از کیسه‌های پارچه‌ای برای نگهداری محصولات تازه استفاده کنید و بنابراین نیازی به استفاده از کیسه‌های پلاستیکی نخواهید داشت یا مقدار کیسه‌های پلاستیکی مورد نیاز شما بسیار کاهش می‌یابد.

2. کمپوست درست کنید

بیشتر ضایعات غذایی که تولید می کنیم، مانند پوسته تخم مرغ یا پوست میوه، مواد قابل کمپوست هستند. گنجاندن کمپوست در باغچه خانه یک راه طبیعی برای تشویق رشد گیاهان به جای استفاده از مواد شیمیایی است.

3. پلاستیک های یکبار مصرف را حذف کنید

پلاستیک های یکبار مصرف یا اقلام کاغذی مانند ظروف، کاغذ، دستمال کاغذی و بطری های پلاستیکی باعث تولید مقادیر زیادی زباله و افزایش آلودگی به زمین می شوند. در عوض، از اقلام قابل استفاده مجدد مانند کارد و چنگال فلزی یا دستمال‌های پارچه‌ای استفاده کنید تا ضایعات کاغذ و پلاستیکی را که با هر وعده غذایی ایجاد می‌کنید کاهش دهید.

4. کاردین استفاده شده است

بازیافت فرآیندی است که در آن مواد استفاده شده به محصولات جدید تبدیل می شوند. راه های زیادی برای بازیافت وجود دارد و با مطالعه دستورالعمل ها می توانید به راحتی به این هدف برسید و میزان ضایعات را کاهش دهید. بازیافت به صرفه جویی در انرژی، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کاهش جنگل زدایی در طول زمان کمک می کند.

5. از فاکتورهای بدون کاغذ استفاده کنید

بر اساس مطالعه‌ای در سال 2007، اگر هر خانواده در ایالات متحده به صورت‌حساب بدون کاغذ روی آورد، تقریباً 17 میلیون درخت از قطع شدن نجات می‌یابد. استفاده از فاکتورهای الکترونیکی باعث کاهش ضایعات کاغذ می شود. همچنین انتخاب صورتحساب الکترونیکی می تواند تاثیر مثبتی بر محیط زیست داشته باشد.

6. از ظروف جداگانه استفاده کنید

هنگام خرید غذا یا پرورش گل و سبزیجات می توانید با استفاده از ظروف یا کیسه های جداگانه ضایعات را کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر در سفر قهوه می نوشید، می توانید به جای فنجان های یکبار مصرف از لیوان قهوه مسافرتی استفاده کنید.

سالانه 300 میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود و بیشتر آن به مزارع یا دریاها و اقیانوس‌ها سرازیر می‌شود که آسیب زیادی به محیط‌زیست و گیاهان و جانوران وارد می‌کند.

تخمین زده می شود که تا سال 2040 بین 23 تا 37 میلیون تن زباله وارد سیستم های آبی و دریایی جهان شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا