مسمویت 70 نفر با قارچهای سمی/ استفراغ عمدی اولین راه جلوگیری از مسمومیت
آنا گزارش میدهد؛
سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به مسمومیت 70 نفر با قارچهای سمی در یک ماه گذشته گفت: از این تعداد 14 بیمار بستری و 56 بیمار در مراکز درمانی بهبود یافتند.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ طی چند روز گذشته سازمان اورژانس از افزایش 300 درصدی آمار مسمومیت با قارچ در کشور خبر داد.
بابک یکتاپرست سخنگوی اورژانس کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به مسمومیت 70 نفر در یک ماه گذشته گفت: از این تعداد 14 بیمار بستری و 56 بیمار در مراکز درمانی بهبود یافتند.
وی با بیان اینکه در 24 ساعته گذشته 9 نفر در استان فارس مسموم شدند، گفت: استان فارس با 33 مسمومیت و استانهای لرستان و کرمانشاه به ترتیب با 12 و 10 مسمومیت بیشترین آمار را به ثبت رساندهاند.
همچنین حسن نوری ساری معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور در خصوص بیشترین محلهای رشد قارچهای سمی در کشور گفت: مناطق کوهستانی و دشتها با آب و هوای بهاری بیشترین مناطقی هستند که قارچهای سمی در آن رشد میکنند.
تشخیص سمی بودن و نبون قارچها
وی با اشاره به اینکه قارچهای سمی و غیرسمی را نمیتوان از هم تشخیص داد، گفت: کلاهک رنگی، لکهدار بودن و لزجبودن از علائم قطعی سمی بودن قارچ است اما بعضی قارچها بدون داشتن این علامتها نیز سمی هستند و از روی ظاهر نمیتوان سمی بودن قارچ را مشخص کرد.
نوری ساری گفت: قارچهای سمی دارای سموم گوناگونی هستند و بر نقاط مختلف بدن تاثیر دارند که هرکدام دارای علائم و عوارض خاصی هستند.
وی با اشاره به اینکه اگر قارچی توسط فرد خورده شد اولین و تنها کاری که میتوان انجام داد تحریک به استفراغ است، تصریح کرد: با یک استفراغ عمدی در 30 دقیقه اول پس از خوردن قارچ، مواد سمی از بدن دفع و خطر مسمومیت میتواند به کلی رفع شود.
معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس ادامه داد: پس از گذشت 24 ساعت از خوردن قارچ اگر علائمی در فرد پیدا نشد اتفاقی برای فرد رخ نداده و مسمومیتی وجود ندارد.
علائم قارچهای گوارشی بعد از 5 ساعت بسیار خطرناکاند
وی گفت: سم در گروهی از قارچها دارای علائم گوارشی، درد شکم، اسهال و تهوع هستند که اگر این عوارض قبل از 5 ساعت پیدا شود خطرناک نیست ولی اگر بعد از 5 ساعت این علائم در فرد پیدا شود نشان دهنده بسیار سمی و خطرناک بودن قارچ است که میتواند باعث آسیب به کبد شود.
نوری ساری با بیان اینکه گروهی دیگر از قارچهای سمی به عنوان قارچ جادویی یا مجیک ماشروم شناخته میشوند، خاطرنشان کرد: این قارچها توهمزا هستند و بعضی افراد از این نوع قارچ به عنوان مواد مخدر استفاده میکنند که در آینده موجب تغییر شخصیت میشوند و ممکن است یک فرد مهربان پس از مصرف آن به یک فرد خشن تبدیل شود.
وی افزود: اگر افراد در ساعتهای اولیه مصرف قارچهای سمی با اورژانس تماس بگیرند به راحتی میتوان از آسیبهای جدی و مسمومیتهای شدید جلوگیری کنند.