لزوم برنامه‌ریزی برای مدیریت چالش آب/ افزایش خشکسالی از نشانه‌های تغییر اقلیم

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: با توجه به وقوع تغییرات اقلیمی و تضعیف منابع آبی باید برای رسیدن به تعادل پایدار در منابع آبی کشور برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم.

به گزارش شیمیشی سحر تاج بخش مسلم وی عصر دیروز در نشست مدیریت آب در حاشیه سومین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو در تهران گفت: افزایش خشکسالی در کشور باعث شده است که منابع آب زیرزمینی بیشتر جمع آوری شود و بسیاری از نقاط کشور با مشکل مواجه شوند. . هبوط و پیامدهای آن

وی همچنین گفت: باید در قالب یک برنامه از توانایی های آب جوی به ویژه در حوزه های مرتبط با آب مانند مدیریت منابع آب، کشاورزی، صنعت، محیط زیست و سایر حوزه های مرتبط استفاده کنیم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: به منظور سوق دادن کشور به تعادل پایدار در حوزه منابع آبی به ویژه در حوزه منابع آب زیرزمینی که در حال حاضر یکی از سخت ترین و سخت ترین مشکلات کشور است، برنامه ریزی باید انجام شود .

تاج بکس مسلم تصریح کرد: آنچه مشخص است لزوم استفاده از توانمندی های موجود کشور برای برنامه ریزی مدیریت منابع آب است چرا که سناریوهای بلندمدت پیامدهای منفی تغییر اقلیم را در این حوزه نشان می دهد.

وی تصریح کرد: امسال کره زمین گرم ترین بهار، گرم ترین تابستان، گرم ترین پاییز و احتمالا گرم ترین زمستان خود را از زمان ثبت رکوردهای جوی به خود دیده است و سال 2023 گرم ترین سال روی زمین است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: گرمایش زمین آثار و پیامدهای زیادی داشته است. یکی از آنها که تقریباً در تمام مناطق کره زمین رخ داده است، افزایش وقوع حوادث شدید است. افزایش خشکسالی ها و طوفان های گرد و غبار و تغییر نوع بارندگی و … نمونه های عینی از پیامدهای تغییر اقلیم است که در کشور ما نیز دیده شده است.

وی همچنین گفت: ممکن است در بازه زمانی سه دهه میزان بارندگی تغییر نکند اما نوع بارندگی تغییر می کند. تجربه ما در ایران نشان می دهد که بیشتر بارندگی در کشور منجر به سیل شده است. اگرچه میزان بارندگی در کشور ما کاهش یافته است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: بر اساس گزارش های پنل بین المللی تغییر اقلیم سناریوهای مختلفی برای وضعیت جهان در دهه ها و قرن های آینده تعریف شده است و بدترین حالت، دمای هوا است. . زمین تا پنج درجه بالا می رود و عواقب بدی در پی خواهد داشت. در بهترین حالت، اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای به صفر برسد، دما افزایش می‌یابد و عواقب آن کاهش می‌یابد.

وی همچنین گفت: سناریوهای پنل بین المللی تغییرات اقلیمی بر اساس قواعد احتمال تعریف شده و دائما به روز می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان علمی، تک بیکس مسلم در پایان گفت: اکنون روند افزایش دما بین 1.2 تا 1.4 درجه در جهان و نتایج آن مشاهده می شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا