قلدری همکلاسی در مدرسه را جدی بگیرید/ دانشآموز «ابتدایی» باید خودش گلیمش را از آب بیرون بکشد؟
یک روانشناس کودک با تاکید بر اینکه والدین باید خشونت سایر دانش آموزان را با کودک دبستانی خود جدی بگیرند، تاکید کرد: خشونت موضوعی است که کودکان باید به والدین گزارش کنند و والدین باید نظارت کنند.
نازنین حبیبی در گفت وگو با دکتر شیمیشی. وی در خصوص گلایه برخی دانش آموزان ابتدایی به ویژه دانش آموزان ابتدایی از آزار و اذیت همسرانشان در مدرسه و نحوه برخورد والدین با این موضوع گفت: خیلی از مواقع والدین خوب به حرف های فرزندانشان گوش نمی دهند، مثلاً از فرزندان خود بپرسید: مدرسه چطوره؟” اما به جواب او گوش نمی دهند و با فرزندشان وقت نمی گذارند.
وی با تاکید بر اینکه باید از دانش آموزان کلاس اول و دبستان درباره اتفاقات مدرسه پرسید و برای والدینشان توضیح داد: از دانش آموز دبستانی خود بپرسید امروز در مدرسه چه گذشت و چطور بود؟ باید به احساسات بچه ها توجه کنید. کودکی که درون خود می سوزد، کابوس می بیند، رفتار وسواسی نشان می دهد یا وقتی از او می خواهیم به مدرسه برود، برای مدرسه نرفتن بهانه هایی مانند دل درد و… می آورد. من به مدرسه می روم، باید دلیلی برای این وجود داشته باشد.
علائم را دنبال کنید
این روانشناس کودک با بیان اینکه گاهی این مشکلات روحی با علائم جسمی واقعی مانند دل درد و تب همراه است، به والدین گفت: اگر فرزندتان در مورد اتفاقات مدرسه صحبت نکند، اما تمایلی به رفتن به مدرسه و علائم ذکر شده نداشته باشد، می توانید ببینید. ، باید این علائم را دنبال کنید تا متوجه شوید دقیقاً چه اتفاقی در مدرسه افتاده است. ممکن است دانش آموزی در مدرسه کودک شما را مورد آزار و اذیت قرار دهد یا کودک شما مهارت بازی یا دوستی در مدرسه را نداشته باشد یا نتواند با همکلاسی هایش ارتباط برقرار کند، بنابراین اجازه بازی با آنها را ندارد. ممکن است مشکل خاصی در مدرسه و معلمان وجود داشته باشد، بنابراین باید حتما این علائم را رد کنید.
چرا برخی از کودکان در مورد قلدری صحبت نمی کنند؟
به گفته حبیبی، بسیاری از کودکان ممکن است در خانه با والدین خود درباره مشکلات خود در مدرسه صحبت نکنند، مانند قلدری همکلاسی ها و ….
وی ادامه داد: گاهی اوقات کودکان می ترسند که اگر در مورد مشکلات خود با والدین خود صحبت کنند، مورد تنبیه یا متهم شدن والدین قرار بگیرند. گاهی می ترسند والدینشان آنها را سرزنش کنند و با آنها دعوا کنند. در چنین شرایطی لازم است والدین به کودک این اطمینان را بدهند که در هیچ موقعیت و مشکلی که در مدرسه پیش آمده او را سرزنش نمی کنند زیرا در بسیاری از موارد نقش انسانی در اتفاقات ناخوشایند وجود ندارد.
این روانشناس کودک گفت: والدین باید با فرزندان خود وارد گفتگو شوند و فضای گفتگو را با آنها ایجاد کنند. سعی کنید با همکلاسی ها و والدین فرزندتان آشنا شوید تا فرزندتان در محیطی سالم دوستان سالمی پیدا کند.
خودت را از آب در بیاوری؟
حبیبی در بخشی دیگر از سخنان خود به نحوه برخورد والدین با خشونت همسر فرزندشان در مدرسه می گوید و می گوید: ابتدا باید دید همسر کودک آزاری دچار این بیماری شده است یا خیر؟ قلدری کامل؟ این دو موضوع متفاوت است. اگر فرزند ما نمی تواند با این آزار روبرو شود، والدین باید در این زمینه دخالت کنند. باید موضوع را با مدرسه مطرح کنند و از طرفی روی زندگی، افزایش اعتماد به نفس و دوستی و… برای کودک کار کنند. اما در شرایطی که فرزند ما توانایی مقابله با این قلدری را دارد اما یکی از همکلاسی ها تحت هر شرایطی دچار مشکل و قلدری می شود، این موضوع باید با مدیر مدرسه در میان گذاشته شود تا اولیای مدرسه این موضوع را پیگیری کنند. ارزیابی و درمان کودک..
با توجه به اینکه گاهی والدین اصرار دارند که بچه ها خودشان به مشکلات و مسائل مدرسه رسیدگی کنند و در مقابل این ظلم از آب در بیایند و از والدین شکایت نکنند. ، تصریح کرد: خیر، این سوال اشتباه است. والدین باید قلدری را گزارش کنند و با آن برخورد کنند، زیرا اگر این کودک بتواند از عهده خود برآید، نیازی به گزارش آن نیست. قلدری مشکلی نیست که فکر می کنیم یک کودک باید خودش آن را حل کند. وقتی کودکی از ما شکایت می کند به این معنی است که به تنهایی نتوانسته است و نیاز به کمک دارد.
انتهای پیام